Inlägg taggade med Kuba2014

Kubansk företagsamhet

Cigars?

– Wanna buy cigars?
– No thanks, I already have.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , och

På en trottoar i Havanna

Trottoar i Havanna

Trottoarliv. För tre veckor sedan.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Ännu en dag går på

Korsar San Ignacio, Kuba

Tisdag, vilket känns ganska okej för ovanlighetens skull. Förra veckans jet-lag har lagt sig och sömnen fungerade som den skulle i natt. Typ. I morse vaknade jag till och med innan väckarklockan ringde. Dagens bild är återigen från Kuba-samlingen. Det är en man som går över en gata som korsar San Ignacio i Havanna.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

När hjärnan spinner

En gata i Havanna

Ännu en gatuvy från Havanna (för jag har kameran full av dem) och i natt sov jag som en kratta. Eller hade snarare svårt att somna och sov inte så mycket alls. Tankarna började snurra lite för mycket på operationen som jag ska göra – vilket är dumt, för jag har ju inte fått kallelsen än. Men jag fasar lite för den. Inte så mycket operationen, utan allt det där jobbiga efteråt – att ha ont, orörligheten, den förmodligen ganska långa konvalescensen och ”att inte vara på topp”.

Nåja. Det är väl bara att försöka låta bli att tänka på eländet tills jag vet hur det blir.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det jätteblå huset

Jag fortsätter att fylla bloggen med bilder från Kuba, för det var ju så skönt att vara där och roligt att se något annat än det gamla vanliga som jag ser varje dag hemma i byn. Där, på trottoaren vid det jätteblå huset, stod till exempel folk och köade för att köpa läsk. Tror jag. Det står i alla fall ”Refresco gaseado” på den röda skylten där inne i luckan så jag antar att det var vad de ville köpa och det är ju logiskt med tanke på att det var runt 30° C i skuggan.

Mer bilder från Kuba hittar du här.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Cafeteria La Bamba

Cafeteria La Bamba

Det här var den 159:e bilden jag knäppte på Kuba. Klockan var ganska exakt 15:03 onsdagen den 26:e februari 2014 på en gata någonstans i Havanna. När jag tog bilden ropade den ena damen därinne att hon ville ha en peso. Det fick hon inte.

Läs andra bloggar om , , , ,

Dagens bild från Kuba

En gata i Havanna

Om det var svårt att vakna i morse? Svar ja. När jag kom till jobbet och öppnade mailen suckade jag litegrann över alla mail som trillat in under semestern. Men det var ju bara att beta av ett efter ett. Raderaknappen är också bra.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Kuba 2014

Havanna

Det blev några bilder (totalt 500 stycken) på resan och jag kommer i efterhand och lite i taget att lägga ut alla dagar som jag inte har uppdaterat (internet på Kuba var liksom inte att tänka på). Du hittar allt under taggen ”Kuba2014” – om du vill se.

För övrigt var det oändligt skönt att sova i min egna säng i natt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Brännbart material

Slapparsemester

Om jag just har spenderat de två senaste veckorna med att (bland annat) ligga på den här stranden med den här utsikten?

Utsikt från en solstol

Svar ja!

Läs andra bloggar om ,

Adiós, buena salud

Sista dagen

Sista dagen på Kuba och vi slappar på stranden i ett par timmar innan det är dags att packa ihop och åka till flygplatsen.

Flygplatsen

Sen åker vi buss en liten stund och hamnar på flygplatsen där det är omständigt och konstigt. Vi checkar in väskor som plötsligt blivit för tunga. Sen måste vi betala flygplatsskatt, men av en gubbe får vi pengar som vi tar till en lucka och betalar. Sen tullas vi ut och får vänta på ombordstigningen.

Trött personal

Vi strosar runt och personalen blir tydligen trött av att sälja saker som ingen vill ha.

Piloten ser ut att göra sitt jobb

Jag spanar in piloterna och jo’rå, de ser ut att göra vad de ska (och ser nyktra och ordentliga ut) så min flygrädsla lugnar sig och jag kan kliva på planet.

Hej då Kuba, vi kanske ses någon annan gång.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,