Andra delen av September 2001

Söndag 30 september 2001

Gick upp vid halv elva och gjorde mig i ordning. Sparkade upp Daniel. Åkte iväg för att hämta Alex bil. Eh, bensinstopp … mitt i stan … jobbigt … Micke W var snäll nog och räddade oss genom att åka och hämta en dunk med några liter bensin i.

Åkte ner till Gällstad. Stannade på vägen och käkade lite. Sen kom vi dit vid två. Vilket bra ställe. Handlade kläder för halva eller kanske en tredjedel av priset. Dit ska jag åka igen och ha lite mer tid på mig. Köpte inte så mycket. Vi hade inte så mycket tid på oss innan stängningsdags.

Var hemma igen vid fem kanske. Var hemma hos Ida en liten stund och småpratade lite. Åkte sen hem och la mig på soffan och bara slappade några timmar innan jag gick och la mig. 

Lördag 29 september 2001

Vaknade vid elva kanske och gick upp. Gjorde ingenting alls på hela dagen. Låg på soffan och läste tidningarna och bara slappade. 

På kvällen kom Daniel tillbaka. Gick och käkade på Valven. Cattis kom också, och JohanA, och vi åkte upp till Maria och hennes fest … vilken inte var så skoj. Satt där och drack lite vin och tog sen en taxi ner till Hörnet en stund… Eftersom jag ska köra bil i morgon så tog jag det lugnt och drack en mineralvatten. Sen till källar’n och drack en mellis innan vi gick till Magget och hängde där ett tag. Jag gick hem ganska tidigt och la mig.

Vid tre hörde jag ett krasmande och dunkande på dörren, så jag gick upp och öppnade. Där på golvet låg Danne och kravlade. Ap-full. Det var hysteriskt roligt. Eftersom han skulle sova över hos mig så kravlade/snubblade han in och slängde sig på vardagsrumsgolvet.

Fredag 28 september 2001

Morgonen var som vanligt. Gick upp och gjorde mig i ordning och åkte sen iväg till jobbet dit jag kom vid tio i nio.

Jobbade.

Lunch på Valven. I dag var det en potatis- och rotfruktsgratäng med kassler. Det smakade bra. Som vanligt drack jag en mineralvatten till det. Sen tillbaka till jobbet och fixade med en massa grejer.

16:25 Slut för i dag. Nu ska jag gå hem och äta någonting. 

Satt hemma och gjorde ingenting en stund. Gick hem till Ida och sa hej till henne. Vi gick upp till Sara och satt där ett tag och drack ett glas vin. Daniel kom och vi gick ner till Hörnet och en öl. Fortsatte sen till Källar’n och drack ett par öl där också och sen tillbaka till Hörnet för ännu en öl. Gick hem och sov vid ett, halv två.

Torsdag 27 september 2001

Gick upp vid kvart över åtta och duschade. Det är sådär kallt idag igen. +6 grader. Klädde på mig och stack iväg till jobbet dit jag kom 08:45. Rökte en cigarett och gick sen och satte mig på min plats och uppdaterade här innan jag började jobba.

Lunchade på Valven. Ärtsoppa och pannkakor. Smakade mumsfilibaba. Sen tillbaka till jobbet och fixade och donade med en massa saker.

Nu är klockan fem. Jag tänkte att jag ska gå hem alldeles snart. Ska bara fixa med lite smågrejer först. Sitter och lyssnar lite på gamla Supergrass-låtar. Det blir man glad av.

Jag vill ha ett nytt soffbord. Jag vill ha en ny bokhylla. Jag vill ha en ny garderob (kläderna alltså, inte själva garderoben). Jag vill ha en Z8. Jag vill ha obegränsat med pengar. Jag vill ha en glass, det ska jag nog köpa på vägen hem. Jag vill ha världsfred. Jag vill, jag vill jag vill.

… Tänk att sakerna till mig själv kom före världsfreden.

Det är ju ganska knäppt att åka 16 mil för att köpa kläder. Det vill till att den där affären jag funderar på att åka till är väldigt jättebra.

Hemma på kvällen. Käkade lite, rostade mackor med varm choklad. Mmm. Låg sen på soffan och gjorde absolut ingenting … jo just det. Jag tömde ju ett skåp som var överfullt. Sex tokfulla kassar med tidningar som jag gick ner med till soprummets papperscontainer.

Gick och la mig ganska tidigt. Kanske vid elva redan, läste lite och somnade ganska snabbt.

Onsdag 26 september 2001

Gick upp innan klockan ringde och kände mig faktiskt nästan pigg. Eller, det är ju fel ord. Jag kände mig inte så mega-trött som jag brukar. Gick upp och duschade och allt det där och åkte sen iväg till jobbet. Kom fram vid 08:45 och tog mig en kopp kaffe. Fixade två overhead och började sen att jobba med vinterkatalogen.

Argh. Ibland blir man bara så irriterad.

Lunch på Micasa med Johan och Malin. Käkade en Baguette med kyckling/curry-röra. Det smakade gott. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte att jobba med olika grejer.

14:34 Sitter och väntar på att en kund ska komma. Då ska vi gå igenom ett jobb tillsammans och fixa saker … korr och sånt.

Nördigt värre, men jag har en ny sida: Filmer! Där finns filmerna som jag har tittat på och vad jag tycker om dem.

18:31 Nu ska jag gå hem.

Hämtade upp Johan och Malin på vägen hem. Köpte lite godis och satt sen hemma och gringodegade hela kvällen.

Tisdag 25 september 2001

Godmorgon och herregud. Det är bara +2 grader. Kallt. Hemskt. Vidrigt. 

Gick upp som vanligt och gjorde mig i ordning och stack sen till jobbet. Då hade temperaturen stigit till +3 grader. Frost på bilens rutor. Argh. Jag vill ju ha det varmt och skönt så det här är inte upplyftande. Kom till jobbet vid tio i nio och satte i gång att jobba på en gång.

Det känns som en dag som brukar vara som den här dagen. Seg. Kall. Trött. Solen skiner dock, det känns lite upplyftande, kanske. Jag vet inte riktigt. Jag vet ingenting i dag. Vill liksom inte. Jag har ingen lust, vill gå hem, sova i min säng, vila. Hösttröttheten sveper över mig.

Jag kanske bara har ”tisdag”.

Lunch på Valven. I dag var det Lasagne. Mmm. Det smakade mycket bra. Och allting känns bättre nu också när jag har ätit. Var och köpte mig en ny doft också. Burberry Touch (eau de toilette). Den luktar gott. 

Undrar om det är dyrt att lämna in min rock till skräddaren och få innerfodret fixat eller om det kanske är bättre att köpa en ny … helst vill jag ha en likadan, men eftersom jag köpte den i London känns det som lite väl mycket pengar att spendera bara för en rock.

Alex ringde. Mynta spelar på Mejeriet … Undrar om jag ska gå på det?

Efter jobbet, vid fem, så åkte jag till Konsum och handlade lite. Hyrde en film och gick sen hem, käkade lite och såg filmen; ”Billy Elliot” som var riktigt bra. Charmig engelsk film den får nog en fyra av mig (av fem möjliga). Låg bara på soffan och gjorde ingenting resten av kvällen. Gick och la mig vid elva och ritade lite innan jag släckte ljuset och somnade.

Måndag 24 september 2001

Vaknade som vanligt. Gick upp och körde det vanliga racet med dusch, påklädning och allt det där. Kallt ute nu. Nu är det höst på riktigt: 6,4 grader. Brr. Åkte till jobbet dit jag kom vid kvart i nio. Tog mig en kopp kaffe och uppdaterade här innan jag satte igång att jobba.

Lunchade på Valven. I dag var det stekt falukorv med stuvad farfalle. Det smakade bra. Lämnade in min rock på kemtvätt också. F-n, egentligen borde jag ha gjort det förra veckan med tanke på hur kallt det är i dag (och ska vara i veckan). Solen skiner i alla fall och det är skönt.

I dag firar mamma och pappa 35-årig bröllopsdag. Jösses så länge de har hållt ihop. Det är bra tycker jag. Grattis mamma och pappa!

Efter jobbet åkte jag hem och gjorde ingenting en liten stund. Min bror Kent kom och vi stack iväg och köpte en blomma. Efter det åkte vi hem till Mamma och Pappa och sa grattis till dem. Var där ett tag. Åkte sen hem och la mig på soffan och läste tidningen.

Johan och Malin kom och vi satt och gjorde mest ingenting. När de gick vid elva så gick jag och la mig.

Söndag 23 september 2001

Gick upp vid halv tolv och käkade frukost och tog det lugnt. Gick hem till Ida och hjälpte henne lite med en Photoshop-grej som hon klurade på. Fikade lite också.

Hemma och städade lite. Dammsög (hugh så jobbigt), diskade och tvättade (tråkigt) och sånt. Blev helt färdig av det och la mig på soffan en stund efter det.

Johan och Malin kom och hade varit och hyrt ”Chocolat” som vi tittade på. Det var väl en trevlig film. Men mer än så var det inte.

Gick och la mig vid halv tolv och sov.

Lördag 22 september 2001

Sov till tio när Ida ringde och väckte mig. Ringde till de andra och bestämde frukost på Micasa. Duschade och sånt och gick sen dit och käkade och tog det lugnt. Strosade runt lite på stan och kollade lite i affärer. Hittade förstås ingenting.

Satt hemma och degade ett tag.

På kvällen gick vi till Hörnet och käkade lite. Drack först en mineralvatten och sen en cola. Jag har ju en vit månad… som efter ett tag inte blev helt vit. Drack två öl. (Hmm, jag har ju tydligen ingen karaktär alls.) Satt där till ett ungefär och pratade om livet, döden och andra tunga saker. Men det var trevligt.

Fredag 21 september 2001

Vaknade som vanligt. Gick upp och rakade mig och duschade och gjorde mig i ordning. Åkte sen till jobbet och skickade iväg den första versionen av Vinterkatalogen som jag har jobbat med den sista tiden. Det känns skönt.

Fredag i dag. Det känns skönt.

Lunchade på Valven. Pytt Bellman var det idag. Kocken Marcus fixade ägg till mig också. Det var snällt. 

Tillbaka till jobbet och skissade på en ny hemsida till jobbet. Pratade med flash- och 3D-folket och nu har jag bestämt att vi ska göra en sida som är sjukt cool. Det ska bli kul.

Regn. Jag är djävligt trött på regn nu.

Efter jobbet åkte jag hem och käkade och tog det lugnt en stund. Johan och Malin kom och vi gick och hyrde en film som vi sen satt och kollade på; ”Exorcisten”. Den ”nya” versionen. Det är ju en klassisk skräckfilm som fortfarande är bra.

Torsdag 20 september 2001

Jag kan inte fatta att tiden går så fort. Den bara rinner i väg. Jag menar, det är redan slutet av september… Det är ju helt sjukt. Det känns som om det var alldeles nyligen jag var på mina vänners bröllop och det var över en månad sen.

Morgonen var annars som den brukar. Gick upp efter ett par snoozningar och duschade och gjorde mig i ordning. Kvart i nio var jag på jobbet, kollade mailen och satte sen i gång med att jobba … nåja, jag uppdaterade visst här först.

Ärtsoppa och pannkakor till lunch. Ärtsoppan var i och för sig lite vattnig och smaklös. Men pannkakor med sylt och grädde är ju mumsfilibaba.

Tillbaka till jobbet och fortsatte med vinterkatalogen. Den börjar närma sig redan. Det känns skönt.

Sitter och kollar på snygga sidor. Får inspiration. Började med att re-designa mitt jobbs hemsida. Den kanske blir bra. Jag får nog känna på den i morgon hur den känns. Låta den ligga ett tag och vila.

Hemma vid sju och käkade; rostade mackor med ost och till det drack jag varm choklad. Det var gott. Läste tidningen och slappade loss ordentligt, trött. Gick och la mig tidigt. Började på en ny bok: ”TV” av Jean-Philipe Toussaint. Jag tror jag har börjat i den förut.

Onsdag 19 september 2001

I dag gick jag upp innan väckarklockan ringde. Trött förstås, men inte så farligt ändå. Solen skiner för första gången på länge, det känns skönt. Duschade, gjorde mig i ordning och allt det där och stack sen i väg till jobbet dit jag kom vid 08:40

Hmm, idag ska jag fortsätta med katalogen och så ska jag göra en etikett till en senapsburk tror jag.

Lunchade på Valven idag igen. Isterband med skånsk potatis. Smakade smaskelibaskens. Sen tillbaka till jobbet.

Efter jobbet, vid halv sex så åkte jag hem till mamma och pappa och lämnade en bunt cd-skivor som jag hjälpt mamma med. Käkade lite och pratade lite med dem och sådär också förstås.

Hemma på kvällen och gjorde mest ingenting. Tvättade lite (usch, det är så tråkigt) och låg mest på soffan. Gick och la mig vid tolv och sov. 

Tisdag 18 september 2001

Morgonen var som vanligt. Inte lika trött som i går som tur var. Men svårt att gå upp i alla fall. Gjorde mig i ordning och allt det där och stack sen i väg till jobbet dit jag kom vid kvart i nio. Tog mig en kopp kaffe och satte mig på min plats.

13:42 Jag har fått sen sån där trötthetsattack igen nu efter lunchen. I dag var det förresten persiljejärpar med fikonsås och potatis. Jag var ju förstås väldigt tveksam till det där med fikonsås. Men det smakade helt okej.

Sitter och lyssnar på Grandaddy’s ”He’s simple, he’s dumb, he’s the pilot”. En fantastisk låt är det.

Nu ska jag fortsätta med vinterkatalogen.

Hemma vid halv sex ungefär och käkade och läste tidningen. Johan och Malin kom och vi satt mest och slappade hela kvällen och gjorde mest ingenting. När de gick vid elva så gick jag och la mig. Läste lite, men var egentligen för trött för det så efter bara ett par sidor så struntade jag i det och somnade.

Måndag 17 september 2001

Trött i morse. En sån där tung trötthet som man liksom inte kan skaka av sig så lätt. Gick upp kvart över åtta och en halvtimma senare var jag på jobbet.

Jobbade på med nya vinterkatalogen. Annonser och andra annonser och sen några annonser till. Mycket småplock som gör att man kanske inte hinner med det som man måste prioritera. Att jag har en extremt trött dag gör ju inte saken bättre

Matz på mitt jobb undrade över min hemsida och blev förvånad över att jag haft ca 10.000 besökare (9912 om man ska vara korrekt). Men det är ju inte så konstigt. Med tanke på att hemsidan (i dess nuvarande form) har funnits i tre år nu och det är ju inte 10.000 enskilda besökare.

Käkade lunch med Daniel i dag på Valven. Någon sorts kycklinggrej med ris och ost. Det smakade väl okej. Efter det tillbaka till jobbet och fixade och donade med en massa grejer.

Glöm inte att rösta!

Hemma vid halv sex och käkade och låg på soffan hela kvällen. Egentligen hade jag tänkt hyra en videofilm, men det var inget som föll mig i smaken. Gick och la mig vid halv tolv och somnade nästan på en gång.

Söndag 16 september 2001

Vaknade vid elva-tolv någon gång. Gick upp och käkade frukost på Micasa (kyckling-curry-baguette) med de andra. Gjorde sen inget speciellt. Hyrde en film som vi kollade på; ”Finding Forrester” Den var väl ganska okej. Jag har lite svårt för Sean Connery bara, för han säger ”sch” istället för ”s” och jag retar mig på det.

Åkte iväg en sväng för att käka, men den restaurangen vi hade tänkt att äta på var stängd så det blev det McDonalds istället.

Hemma igen på kvällen och gjorde ingenting. Gick och la mig vid halv tolv och sov.

Lördag 15 september 2001

Vaknade vid tolv eller något sånt och gick och fikade brunsch på Micasa (tacotallrik). Satt där ett tag och läste tidningen och slappade. 

På eftermiddagen låg jag mest och slappade och försökte sova en stund.

Gick till Cattis på kvällen för kräftskiva med henne, Sophia, Daniel, Alex, Jesper och Johan. Satt där och drack öl och åt bara en kräfta. För jag gillar ju inte kräftor. Satt där hela kvällen och hade det trevligt. Vid elva gick vi till Källar’n och drack en öl där också och sen till Magget och stod där och häckade i baren och drack ännu mer. Fast där blev det Gin & Tonics istället. 

Hemma sen och somnade som en stock.

Fredag 14 september 2001

Morgon. I dag var det inte så svårt att gå upp, så jag gjorde det nästan med en gång. Rakade mig, duschade, torkade mig, klädde på mig, plockade ihop mina saker och åkte sen iväg till jobbet dit jag kom vid kvart i nio.

Undrar om jag ska åka till den där affären idag och köpa kläder. Jag pratade med Daniel igår om det men då skulle jag ju inte åka … men man kanske skulle göra det i alla fall. Som en utflyckt eller något sånt. Kläder behöver man ju alltid.

Lunchade på Micasa med Johan och Anna. Käkade en baguette med kyckling/curry-röra. Det smakade bra som tusan. 

Slutade tidigare i dag. Åkte in till Linköping och lämnade Johan och Anna på tåget. Efter det var jag och hämtade Daniel och så gick jag och köpte mig en ny svart tröja. Åkte hem efter det och satte oss på Hörnet och drack öl. Blev kvar där hela kvällen och blev full. Det var trevligt. 

Gick hem och sov.

Torsdag 13 september 2001 – Grattis Låtta 30 år!

Oj så trött jag var i morse. Det var skitsvårt att vakna. Var tvungen att snooza massor med gånger. Till slut så tvingade jag upp mig och gjorde mig i ordning och åkte till jobbet. Även fast jag bara drack fyra öl i går så är jag helt seg. Kaffe hjälper nog.

Du som läser det här, du glömmer väl inte att rösta på mig.

Käkade lunch på Valven. Nu har soppasäsongen börjat igen så det var ärtsoppa och pannkakor. Det smakade smaskens. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte att jobba.

17:31 Pust! Det har varit en sån där väldigt intensiv dag igen. Men nu är i alla fall presentationerna som jag har jobbat med de sista dagarna klara. Nu ska jag alldeles snart gå hem.

Gick upp och träffade Johan och Anna och vi gick till Hörnet och satt där några timmar och pratade och drack en öl. Cattis kom också. Vid halv elva fick det vara slut för i dag och jag gick hem, la mig och läste litegrann innan jag somnade.

Onsdag 12 september 2001

En helt vanlig trött morgon. Gick upp och allt det där. Kom till jobbet vid tio i nio och satte igång och jobbade med en gång. Fortsatte att jobba med den där presentationen som jag hållt på med i flera dagar.

Lunch på Wasa i dag. Flygande Jakob. Det smakade bra. Drack en Cola till det också för ovanlighetens skull. Efter det tillbaka till jobbet och fortsatte jobba med lite olika grejer. Mest den där presentationen.

Ough. Det har varit en intensiv dag i dag. Jag är helt slut i huvudet. 

Efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa och hälsade på en liten stund. Jag har lovat mamma att kopa en bunt skivor åt henne. Käkade och pratade lite innan jag åkte tillbaka till jobbet och fixade en öppetskylt åt Hörnet som jag hade lovat dem. När jag var klar med det gick jag till Hörnet och drack några öl med de andra för att liksom fira av en kollega här på jobbet. Satt där och hade det trevligt hela kvällen. 

Just det ja, jag blev spådd. Jag är en kejsare och jag är döden. Mitt inre är i frid och mitt yttre rör på sig. Det är väl ungefär det jag kommer ihåg.

Gick hem vid elva ungefär och slappade en stund innan jag gick och la mig.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.