Den digitala tidens tecken

Jag satt och funderade på det här med konsumtion. Den digitala. Jag konsumerar media som aldrig förr. Det är TV, tidningar, nyheter, filmer, klipp, musik och radio i en aldrig sinande ström. Hemma har jag ett abonnemang på 50 TV-kanaler som jag inte tittar på och en papperstidning dimper ner i brevlådan då och då. Den vanliga TV:n känns gammal eftersom jag inte kan spola förbi det som är ointressant och för det mesta är den inte ens igång eftersom jag har datorn eller paddan i knät och det är där världen utspelar sig. Tidningen har jag de senaste fyra-fem numren inte ens bemödat mig att plocka ur den skyddande plastpåsen den levereras i.

Internet tar över hela kakan och då bryr jag mig helt enkelt inte om det andra, det gamla och jo, det är lite synd, för jag gillar egentligen känslan av att bläddra i en papperstidning, men jag vet inte riktigt när jag skulle ha ro att lägga mig ner och läsa igenom de där tidningarna när allt och ingenting pockar på min uppmärksamhet. Är det inte snabbt och digitalt är det för långsamt och ointressant.

Jag har blivit så skadad att allt får min uppmärksamhet – sociala medier, nyheter, spännande länkar, mail och meddelanden och så vidare. När det blinkar till är jag där som en hök för att uppdatera mig om vad det nu är. Minsta frågeställning googlas fram för kunskap är bra och jag vill veta mer, så jag googlar allt som kommer i min väg.

Plötsligt lever jag i en digital värld som egentligen inte skiljer sig från ”den vanliga” eftersom det är samma sak, fast här, nu och mycket snabbare och då har vi inte ens sett början på vad som kommer.

Jag är jättenyfiken på det … vad som kommer sen.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Svara
  Jontas tis 24 feb 2015, 22:06

  Du menar vad som kommer efter ettor och nollor? Öh, tvåor?

  • Svara
   Janne ons 25 feb 2015, 07:27

   Jontas: Aha, så det är vanlig matematik. Men om ettan kommer först och nollan sen, borde inte fortsättningen vara noll eller minus ett?

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.