En extremt dyr karamell

Så jag satt hemma i fåtöljen i lördags kväll, kollade på film, sultade på karameller som jag hade köpt. Såna där runda, hårda fruktkarameller. Syrliga och goda. Sen biter jag till, som man gärna gör och oj, det kändes konstigt och hoppsan där bet jag visst sönder en tand. Sjukt irriterande. Jag kände inget obehag egentligen, men det blev en vass kant där på tanden.

Så i morse ringde jag tandläkaren och fick komma ganska snabbt redan på förmiddagen. Det var en liten flisa som lossnat. Tandläkaren slipade lite, fyllde på med något gegg, lyste med UV-ljus, slipade till igen. Det hela tog ungefär en kvart och kostade 1800 kronor. Så det var en väldigt onödig och extremt dyr karamell.

2 kommentarer

 1. Svara
  Mirre - Sweetwords mån 22 mar 2021, 16:49

  Hehe jag som jobbat på tandläkarpraktik vet precis vad de gjorde och ja man har i regel en spricka på gång redan, för man biter inte sönder tänder sådär lätt, men visst är det tråkiga utgifter

  • Svara
   Janne mån 22 mar 2021, 17:31

   Ja, den hade väl förmodligen en liten skada. Men som tur var var det bara en liten flisa och gick lätt att fixa. Även om det var dyrt. 😛

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.