Inlägg taggade med betala

Tråkigast

Usch. Så var det den där tiden i månaden när alla räkningar ska fixas … och det har jag gjort nu och det var verkligen ingen kul historia. Det är tydligen en sån månad (igen) då en hel del såna där årliga måsten ska betalas. F-n, jag tyckte jag hade en sån förra månaden. Tydligen har jag två på rad.

Suck.

Ännu tråkigare var det när jag kastade ett öga på hur mina stackars fonder låg till … suck igen … det var ingen vacker syn.

För att muntra upp mig själv köpte jag mig en ny liten penna. En 0,1:a för att kluddra lite med.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Fyra små notiser om saker

 Om jag skulle ta och packa ihop mig och åka från jobbet för dagen. Idag blir det en sväng till leksaksaffären för att köpa en present till lille Norton som fyller fyra år på söndag … och lilla Lovis som fyllde 1 år igår.

 Gudryn Schyman går ut i tidningen och pratar om att Sossarnas ras i opinionsmätningarna beror på att Mona Sahlin är en kvinna. 

”Jag tror inte att raset hade varit lika stort med en man i toppen”

Jag tror inte alls att det är därför. Jag tror snarare att det har att göra med att hon är Mona Sahlin … och det har faktiskt inget med manligt/kvinnligt att göra. Hon verkar både trevlig och kunnig när man ser henne i media, men hon inger inget som helst förtroende … dessutom har hon nog lite för många gamla skelett i sin garderob.

 Nu är det bara 24 dagar kvar till Vintersolståndet … då vänder det … även om det kanske inte märks förrän en månad senare.

 Jag vill inte kalla dem för korkade … eller jo, kanske. Men de som tar SMS-lån för att rädda sin ekonomi måste nog ändå betraktas lite som det. Vet inte alla att det är rent vansinne att ta såna där lån … och att det är ännu mer vansinne att ta nya lån för att betala de gamla.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Idioter i bilar.

Det snöade när jag lämnade jobbet. Jeebus. Nu var det blöt sådan och plusgrader så det var ju ingenting som fastnade på marken, men ändå, snö!

Vädret gjorde också att efter motorvägen var det någon dåre (som borde få sitt körkort indraget) som behagade att ligga och köra i 50 km/h på 90-sträckan. Jag tycker såklart att man ska köra försiktigt när det är eller kan vara halt. Men nu var det inte halt … och att köra i 50 där det är 90 – inte okej … och att svänga åt sidan och släppa förbi karavanen av bilar som låg bakom verkade inte finnas i förarens värld. Idiot.

När jag kom hem så var det en annan (ännu en) idiot som hade parkerat på min parkeringsplats (det händer nämligen lite för ofta). En parkeringsplats som jag betalar för. Så jag tog reda på vem ägaren till den gröna Ford Fiestan som stod där var … och Ing-Marie, du borde verkligen lära dig att veta hut!

…och by the way. Det har ju varnats för snöoväder och Blaskan vill tydligen att det ska bli så dåligt väder som möjligt … och helst lite värre ändå … och gärna så att det händer saker på vägarna (nyhetstorka kanske) och så skickar de ut sin motorjournalist Robert Collin:

17.07, strax norr om Helsingborg:
– På Österlen är det trafikkaos med mycket blåst och snömodd. Ölandsbron är avstängd för tung trafik – trafikradion varnar överallt. Men där jag befinner mig är det jättetråkigt. Här är det perfekt väg och jättefint. Det är inga som helst problem.

Ursäkta!? Men du borde vara jäkligt tacksam för det … fast det är klart, då får du ju ingenting att skriva om.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Illegal nedladdning

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den nya antipiratlagen som det har skrivits om den senaste tiden och som tydligen kommer att träda i kraft nästa år.

Men om man ska hårddra det litegrann så kan man väl egentligen likna den som ful-laddar musik, film eller vad det nu kan vara vid en snattare.

Vad jag menar är att det är väl knappast någon som tycker att det är okej att kliva in i en skiv- eller filmbutik (finns det några kvar?) och plocka på sig CDs eller DVDs och sedan gå utan att betala?

För visst är principen egentligen densamma?

Så varför anses det okej att ”plocka på sig” musik, film och vad det nu kan vara via datorn? Är det för att man inte får ett fysiskt exemplar? Eller vad?

I och för sig har många av de lagliga alternativen varit få, långsamma och dåliga. Men ändå.

Jag bara undrar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Minus

Så mycket för att jag häromveckan skrev att jag inte brydde mig om ekonomin och kursras och allt det där. Men efter att ha betalat månadens räkningar (bara en sån sak) så kollade jag hur mitt sparande ser ut efter den senaste turbulensen.

Det skulle jag inte gjort.

Vinsten som förut var väldigt fin och trevlig är nu som bortblåst och istället är det stora feta minussiffror. 

Det var ju inte alls vad jag ville se.

Det är nog dags för återhämtning nu tycker jag.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Sängliggande

Idag kom resår- och bäddmadrassen som jag köpte i fredags. Fast jag förstår inte hur butiken tänkte när jag beställde hemleverans och bara en gubbe kom? Vilket betydde att jag själv var tvungen att hjälpa till att kånka in det där åbäket … som jag betalade för att slippa … och om jag inte hade kunnat hjälpa till, om jag hade varit gammal och skröplig eller handikappad, hur hade de gjort då?

Madrassen är i alla fall på plats och jag kommer säkert inte kunna sova en blund i natt. När jag låg i den nyss för att känna efter ordentligt hur den kändes (bra) så kändes det ändå ovant och lite konstigt jämfört med den gamla. En vanesak, jag vet. Men ändå.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Månadens tråkigaste

Tänk den dagen man slipper sånt här. Som om det skulle hända. För ju äldre jag blir, desto mer och fler verkar de bli varje månad. Den här månaden är i och för sig en ”snäll” månad. Om man nu kan kalla det för en sån sak.

Läs andra bloggar om , , ,

Hört i kön

Jag var inne en snabb snabbis på det stora möbelvaruhuset efter jobbet och när jag kom till kassan för att betala hade de bytt ut några traditionella kassor till såna där scanna-gör-det-betala-själv-snabb-varianter. Bakom mig hör jag en äldre herre:
– Nä nu har de gjort om … vad är det här för nå’t? Usch, nej kom nu (till sin fru) vi byter till en vanlig kassa.

Andra bloggar om: , , , , , ,