Inlägg taggade med download

Illegal nedladdning

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den nya antipiratlagen som det har skrivits om den senaste tiden och som tydligen kommer att träda i kraft nästa år.

Men om man ska hårddra det litegrann så kan man väl egentligen likna den som ful-laddar musik, film eller vad det nu kan vara vid en snattare.

Vad jag menar är att det är väl knappast någon som tycker att det är okej att kliva in i en skiv- eller filmbutik (finns det några kvar?) och plocka på sig CDs eller DVDs och sedan gå utan att betala?

För visst är principen egentligen densamma?

Så varför anses det okej att ”plocka på sig” musik, film och vad det nu kan vara via datorn? Är det för att man inte får ett fysiskt exemplar? Eller vad?

I och för sig har många av de lagliga alternativen varit få, långsamma och dåliga. Men ändå.

Jag bara undrar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Digga loss, det svänger ju!

John’s Candy har gjort en cover på Alphaville’s ”Fallen angel” och damn, de gör den riktigt bra! Om du klickar dig över till Goesta så bjuder han på en nedladdning.

Andra bloggar om: , , , ,

Detektiver i byrån

Min kollega Niklas tipsade mig idag om Detektivbyrån och jag vidarebefodrar det tipset för det var ett ganska festligt tips. Med klockspel och dragspel. Man blir lite glad av deras små plinkplonkiga melodier och glad behöver man bli såhär dags på året … och klickar du lite fint på ”download” så får du göra just det med några låtar.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,