Inlägg taggade med nedladdning

Judgement day

Säga vad man vill om Pirate Bay och personerna bakom men jag trodde faktiskt inte att domen skulle bli som den blev. Jag trodde att de (typ) skulle frias, men lite otippat (eller?) blev det både fängelse och miljonskadestånd. Att det kommer överklagas är väl en självklarhet och det kommer nog dröja länge innan den här historien får sitt slut.

Nästa logiska steg för antipiraterna borde vara att åtala Google och alla andra sökmotorer. Det går nämligen alldeles utmärkt att hitta nedladdningsbara upphovsrättsskyddade filer genom dem.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Om den fula nedladdningen

Och de stora skivbolagen står som stora frågetecken inför frågan om varför det fulladdas och fildelas. Men det är ju inte så konstigt när det som man vill köpa inte finns tillgängligt här.

Så vart ska jag vända mig för att köpa den där låten eller albumet jag ville ha?

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Fildelningen

De pratar om fildelning och nedladdning på P3. Folk ringer in och har så konstiga argument för det att man dånar. De flesta verkar tycka att nedladdning är helt okej, men stöld är det inte. För varför är det, enligt de flesta, okej att stjäla en låt via nedladdning, men inte okej att stjäla en fysisk singel?

Vad är egentligen skillnaden?

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Illegal nedladdning

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den nya antipiratlagen som det har skrivits om den senaste tiden och som tydligen kommer att träda i kraft nästa år.

Men om man ska hårddra det litegrann så kan man väl egentligen likna den som ful-laddar musik, film eller vad det nu kan vara vid en snattare.

Vad jag menar är att det är väl knappast någon som tycker att det är okej att kliva in i en skiv- eller filmbutik (finns det några kvar?) och plocka på sig CDs eller DVDs och sedan gå utan att betala?

För visst är principen egentligen densamma?

Så varför anses det okej att ”plocka på sig” musik, film och vad det nu kan vara via datorn? Är det för att man inte får ett fysiskt exemplar? Eller vad?

I och för sig har många av de lagliga alternativen varit få, långsamma och dåliga. Men ändå.

Jag bara undrar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Heroes S2

Första halvan såg jag i höstas, sen glömde jag på något sätt bort det en stund. Fram till igår då jag fick en DVD med säsong två. Så jag hoppade snabbt igenom avsnitt 6 för att uppdatera mig och kollade sen igenom avsnitt 7–11 som jag inte sett. Det här är en av de stora orsakerna till att nedladdningen existerar. Tillgängligheten. Inte att det finns. Utan att det finns när du vill. Jag vill ju kunna se när jag vill, när jag har tid, när jag har lust, utan reklamavbrott … och att vänta en vecka mellan varje avsnitt känns sådär. Jag tappar intresset ganska fort.

Rösta på mig! Sen borde du skriva upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , och