Inlägg taggade med nyheter

Ett inlägg om ingenting

Frukosten är nyss uppäten och jag skrotar omkring i lägenheten. Funderar på att hoppa in i duschen och göra mig i ordning, men jag kommer inte riktigt till skott. Det är skönt att bara vara så jag sätter mig framför datorn en stund och kollar nyheter och andra tramsigheter. 

Kanske skulle jag gå ut på stan en sväng. Jag skulle behöva tömma min myntburk som är så överfull att den nu istället är en påse. Men å andra sidan ser det ut att vara kallt där utanför fönstret, så det lockar inte att vara på den sidan.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

P3 Nyheter och den nya fina IPRED-lagen

Jag lyssnade på P3 Nyheter och jeebus så de presenterades. Reportern i något av inslagen pratade som om lyssnarna var fullständigt hjärndöda sju-åringar. Jag skulle vilja ha haft en skämskudde när jag hörde det.

Sen började de prata om IPRED-lagen – såklart – och det går knappast att tycka något annat än att allt det senaste pratet om den där lagen är ganska komiskt. Speciellt när jag hör Eva Dahlgren prata något om ”…vi får lite av vår värdighet tillbaka…”.

Eh?! Say what?

Som om den på något sätt skulle gagna henne, andra artister, filmare och vilka kulturarbetare som nu hurrar över den där lagen. För det blir ju knappast i artisternas fickor pengarna kommer att hamna – snarare hos skivbolagen, deras jurister och advokater. Så grattis till dem. Skiv- och filmindustrins lobbyister har gjort ett utomordentligt jobb. 

Tänk om alla dessa resurser som de har lagt ner på den där skiten istället hade lagts på att ta fram vettiga, lagliga alternativ. Då hade nog aldrig den där lagen behövts över huvud taget.

Och allt detta bara för att de missade hela internet-tåget.

Läs mer om IPRED hos Aftonblaskan: här, här, här, här, här, här, här, här och på DN: här och här.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita – varje dag! Läs sen massor med andra bloggar om de här sakerna: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Valvaka

Egentligen skulle jag, av ren nyfikenhet, vilja sitta uppe hela natten och följa valvakorna på de olika kanalerna för att se hur det går och vad som sägs om valet i USA. Samtidigt som det ju är väldigt intressant så är det ju ett spektakel utan like. Men eftersom jag ska jobba i morgon så får det bli sängen istället och nyheterna i morgon bitti.

Tidningarna har i alla fall något att skriva om nu. Som till exempel systemet med elektorrösterna (som jag tycker är något märkligt) och att det ser ut att bli ett rekordhögt valdeltagande (rösta bör man), Obama valde att spela basket (alla sätt att varva ner är väl bra) och så plockas experterna fram för att sia om ”så blir det”. SvD har tydlig grafik över staterna och röstningen, Aftonblaskan likaså.

BloggRegistret.seOfficella bilder på kandidaterna ”lånade” från amerikanska sidor. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sommarens larvigaste

Snacka om att tidningarna i sommarens nyhetstorka får leta efter ”nyheter” med ljus och lykta … och det här måste vara en av de absolut larvigaste, ett riktigt lågvattenmärke;

”Upprörda läsare har hört av sig med uppgiften om att klädhängare på Dressmann ser ut som ett hakkors.”

Upprörda läsare? What?! Jag skulle vilja veta hur det egentligen ligger till med den här nyheten. Såna där klädställningar har ju funnits hur länge som helst. Jag tror nämligen det här är ännu en ”hitte-på-nyhet” för att fylla ut sidor nu under sommaren när det för tidningen finns lite för lite saker att skriva om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Nyhetstorka

Det märks i media att vi går mot den torra säsongen. Nyhetstorkan har redan kickat in och det är då alla de där nonsensnyheterna dyker upp. Som t.ex att Lenore lät sin nioårige son åka själv i New Yorks tunnelbana. Eller att Timbaland gifte sig i mjukisbyxor eller att man ska vara försiktig på internetcaféer och så en gris i stövlar. Människorna blir dummare och såklart den urgamla nyheten om flygplatsscannern som visar oss nakna – fast nu med en ny vinkling och har man problem med att fylla ut spalterna kan man alltid kasta in Magdalena Ribbing.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och

Varsågod; en tidningsidé

Tänk en tidning som är objektiv, saklig, ärlig, trovärdig, rak och inte sensationslysten. En tidning som Expressen och Aftonbladet fast på riktigt – utan skvallersensationer, nakenchocker och allt annat trams. En nyhetstidning som är aktuell och bra på det de gör och som tar det på allvar. Som tycker att riktiga nyheter är viktigare än Perellis klänning och vad det nu än är den här veckan som kan vara en ”dold sjukdom” eller om någon som gör en ”kupp” eller någonting-”chock”.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,