Fyra små saker om dagen idag

Först: Jag fick ta på mig solglasögon i morse när jag åkte till jobbet. Plötsligt var den bara där framför mig, alldeles ovanför horisonten och bländade mig halvt blind av morgonljus. Trots det så är det bara så jäkla mycket härligt i solsken.

Sen: Jobbet rullade på. Jag åt ärtsoppa och pannkakor med sylt och grädde till lunch. Självklart fick jag också en släng av paltkoma efteråt. Som jag alltid får.

Däremellan: Jösses vad seg jag blev av trippen till Danmark och tillbaka. En slags seghet har hängt i idag (som jag antar är en backlash av att inte sovit så bra på hotellet – vilket jag sällan gör första natten på ställen jag inte riktigt är van vid).

…och till sist: Jag upptäckte idag att jag kan fota och få ut RAW-filer med en av mina foto-appar i telefonen. Så attans bra om man någon gång inte orkar släpa med sig stora kameran.

2 kommentarer

 1. Svara
  Richard Lindgren torsdag 15 februari 2018, 21:28

  Vad är de för app du använder för att få ut RAW filer från din telefon? Har ju också en IPhone X och skulle önska att jag skulle kunna få ut RAW filer. ?

  • Svara
   Janne torsdag 15 februari 2018, 21:37

   Den heter ”Camera+”. Jag köpte den för 7:– för flera år sedan, vet inte vad den kostar nu. Det finns ganska mycket funktioner som gör att det går att anpassa mobilfotograferandet lite mer än vanligt — speciellt med RAW-filerna (som man måste ställa in i inställningarna). Det finns säkert andra appar som gör detsamma.

Skriv en kommentar, då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.