Louisiana Museum of Modern Art
(en dag i glada vänners lag)

Från Hornbæk till Humlebæk och där mötte jag upp Lotta, Micke och barnen utanför entrén och sen strosade vi omkring inne på muséet hela dagen. Fast först började vi med en (ganska medioker) lunch i restaurangen.

 
Pippilotti Rist på Louisana i Danmark | © Jan Andersson
Det är mycket videokonst och små modeller i verken av Pipilotti Rist, men det är i de mer storskaliga grejerna som hon blir intressant. Där man inbjuds att interagera, delta och vara en del av konsten.

 
Pippilotti Rist på Louisana i Danmark | © Jan Andersson
Ibland känns det nästan tramsigt, men sen upptäcker man små detaljer och plötsligt upplever jag hennes verk som humoristiska. Här och där, i hörn och platser man inte förväntar sig, hittar man små gömda skärmar med filmer som rullar, låter, händer.

 
Homeless souls på Louisiana | © Jan Andersson
Sen blev det inte så muntert i och med utställningen ”Homeless Souls” där framför allt Erkan Özgens ”Wonderland” grep tag hårt i en. Ett några minuter långt klipp med 13-årige och dövstumme Muhammed som berättar om när IS attackerade den kurdiska staden Kobani och hur de flydde. En historia utan ord (se kort klipp) som gav mig en klump i halsen och en tår i ögat.

 
Yayoi Kusamas ”Gleaming lights of the souls”
Ett återbesök inne i Yayoi Kusamas ”Gleaming lights of the souls” är en självklarhet. Det är ett verk värt att uppleva om och om igen. Den här gången med en selfie.

Skriv en kommentar, då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.