…och plötsligt hamnar man som i Kina

Eftersom jag har hört talas om det och läst någon artikel om det så tog jag vägen förbi Älvkarleby och plötsligt var jag som i Kina. Det mycket märkliga och lätt creepy (eftersom det är väldigt öde – i alla fall när jag var där) Dragon Gate. Det fanns dock ett halvsunkigt café och en butik där du kunde köpa krimskrams.

I mina ögon är det ett helt bisarrt ställe.
 
Dragon Gate i Älvkarleby

Innanför murarna öppnar sig ett gigantiskt torg där det buddhistiska helgonet Guanyin tornar upp sig.

 
Terrakottaarmén, Dragon Gate museum

I ett rum kan man se kopior på några av lermodellerna från Terrakottaarmén.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.