Reservoarpennor är de
bästa pennorna

Sade jag förresten att jag gillar reservoarpennor? Kanske någon gång. Jag samlar tydligen litegrann på dem också. Sköna att använda. Fina och roliga att skriva med.

När jag vårstädade en av mina favoritpennor igår kom jag att tänka på de andra jag har. Det är femton reservoarpennor av blandad kvalitet. Från finare prestigepennor av absolut toppkvalitet till billigare budgetpennor (som ändå kan vara kul eller bra). De flesta av dem står mest i en låda och två av dem är såna där som är extra mycket favoriter.

Sen har jag naturligtvis även andra pennor jag gillar också. Pennor generellt är ju liksom en grej. Som till exempel den där pennan jag köpte för ett tag sedan … eller vanliga såna där sköna tusch- och filtpennor … eller den där stiftpennan eller…

Jösses så nördig jag är.

 

Pennorna, från vänster till höger: 1: Parker Vector (köpte jag redan när jag gick på gymnasiet). 2: Lamy Safari. 3: En oäkta Mont Blanc (som jag fått i present). 4: Staedtler Initium Lignum Maple. 5: Rotring Initial. 6: Pelikan Souverän M400 som är väldigt skön att skriva med. 7: Sailor Sapporo (en av mina favoriter). 8: Sailor Pro Gear Imperial Black (den jag använder mest just nu och också en av mina favoriter). 9: Sailor Professional Gear (som jag fick av ett jobb jag hade en gång som hej då-present). 10: Lamy Studio. 11: En give-away-penna från någonstans. 12: Parker Frontier (billig men bra). 13: Den första av reservoartyp som jag köpt – en billig plastpenna med utbytbara kalligrafispetsar. Förmodligen köpt redan innan jag slutade grundskolan. 14: Ännu en billig no-name-penna från ungdomen och till sist. 15: Också en gammal kalligrafipenna från förr, från ett sånt där kit man kan köpa i konstbutiker.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.