Så väldigt onödigt att ha en växelspak

Tidigare morgon än vanligt. På vägen till jobbet svängde jag förbi verksta’n och lämnade in bilen på den årliga servicen. Så idag blev det en liten lånebil till jobbet och hoppsan vad ovant det är att köra med växel igen. Jag stannar vid korsningar, rondeller och rödljus och vanan att bara släppa bromsen och gasa iväg gör att motorn plötsligt skriker och jag inser att hoppsan, jag måste ju växla manuellt.

Man glömmer fort tydligen.

Jag hade ju växelspaksbil förut och tänker att det vill jag inte ha igen. Så sjukt onödigt att behöva växla i tid och otid så fort man ska åka iväg istället för att ”bara köra”.

På jobbet rullade det på ungefär som vanligt. Det har ju en tendens att göra det.

Sen tog arbetsdagen slut och på vägen hem svängde jag återigen förbi verksta’n, lämnade tillbaka lånebilen, betalade notan för service och reparation (dyrt) och åkte hem till kvällsmat och lugn.

Andra om , , ,

Skriv en kommentar, då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.