Augusti 1999

Tisdag 31 augusti 1999 – Grattis Daniel på födelsedagen!

Uppe tidigt och duschade och klädde mig och allt det där andra som man gör på morgonen. Käkade t.o.m frukost idag. En kopp O’boy och en smörgås. Det hör till ovanligheterna.

Robin kom nyss med hans och Johans telefoner… Jag är avundsjuk…

På lunch och käkade stekt fläsk med löksås som var gott. Robin fick 600 pix så att han kund köpa den där telefonen till mig.

Jobbade som vanligt. Med bland annat den där årsredovisningen som jag ska göra.

Hemma och käkade efter jobbet – oboy och mackor med jordnötsmör – retro. Lotta ringde. Det kanske har ordnat sig med en lokal inför nyårsaftonen. Vi får väl se…

Johan och Carl kom och vi gick ner och hyrde ”Pleasantville”. En riktigt rolig film.

Måndag 30 augusti 1999 – Grattis Lotta på födelsedagen!

På väg till jobbet gick jag förbi konsum och lämnade tillbaka filmen som jag hyrde igår. Kom till jobbet vid 5 i 9 som vanligt. Måndagsmöte och lite andra saker som jag hann med innan lunchen. Bra. Idag är det pannbiff – hoppas den smakar!

Lunchade på Valven – som alltid – och maten smakade bra. Satt där till tjugo i ett och gick ner till Expert och hämtade ut Loppas film som hon glömde ta ut när hon var hemma.

Jobbade på med lite olika saker hela eftermiddagen.

Gick hem vid fem kanske, stannade vid ”På Hörnet” och kollade hur långt de har kommit med renoveringen. Blir nog fint det där. (Det är några jag känner som ska öppna en liten krog).

Hemma och käkade och telefonen ringde. Det blev ingen ny mobil till mig idag. (Robin skulle köpa en ny mobil och samtidigt köpa en till mig, men jag får vänta tills imorgon för det fanns inga fler på lager nu.) Trist – det hade jag sett fram emot – att slippa den där gamla häcken som jag har och få en ny fin Nokia.

Låg och glodde på tv. Johan kom förbi. Måste varit något speciellt på svt igår för de visade tre as-skumma program på raken. Alla i och för sig roliga, men konstiga… Först var det ett om några utvecklingstörda, efter det var det om något band på tv4 som de ska följa med på turné. Sist var det någon tjej som liftade från söder till norr genom sverige och pratade med alla som plockade upp henne… Märkligt.

La mig vid tolv och sov.

Söndag 29 augusti 1999

Uppe hyfsat och åt frukost och tog det lugnt. Gick och fikade i Farsta Centrum med Loppa (och Micke och Lotta förstås). Åkte in till T-Centralen och köpte en biljett, några tidningar och satte mig på tåget (ännu ett sånt där gammalt som inte har AC). Skitjobbigt. Kom fram vid sju där pappa och mamma kom och hämtade mig för de hade varit ho mormor på sjukhuset (stackars mormor har fått en propp i skallen så hon har problem med sitt talcentra nu).

Var på konsum och köpte mat som jag lagade och åt upp och sen hyrde jag en film också: Buffalo ’66 som var bra – lugnt tempo skön story.

Lördag 28 augusti 1999

Tog det lugnt hela dagen för vi var alla sega efter gårdagen. Gick omkring med Loppa och handlade. Köpte en present till Lotta som fyller år på måndag.(Hon fick Moby’s senaste skiva ”play”)

Satt hemma hos Loppa som bjöd på mat (Flygande Jakob) smaskens… och efterrätt: Chokladpudding… smaskens en gång till. Åkte in till stan och gick på bio ”Office Space” som var jätterolig. Tog en öl efteråt på Hannas. Tog sista tunnelbanan hem vid ett-snåret.

Fredag 27 augusti 1999

Strosade runt på stan lite. Kollade inne på Ordning&Reda och sen på MultiKulti lite innan vi åkte ut till Moderna museét och gick där i några timmar – attans trevligt.

Åkte till Glenn Miller och drack en öl efter allt strosande och efter det till Kristallen där vi drack fler öl och Micke slöt upp (han hade varit och jobbat). Gick till Snaps där vi blev kvar resten av kvällen. Drack massa öl och dansade och hade det skoj. Tog en taxi hem och var hemma vid fyra kanske?

Torsdag 26 augusti 1999

Morgontrött. Tömde tvättstugan och packade klart väskan. Duschade och allt det vanliga… Väskan kändes inte alls tung när jag kände på den hemma men när jag kånkade på den till jobbet så var den ju ganska tung ändå – eller är det för att jag är morgontrött och vek så här tidigt på morgonen.

Hem till pappa som skjutsade mig till tåget. Kom fram till Stockholm vid tjugo i sju. Åkte ut till Lotta & Loppa och käkade pizza direkt efter att jag lämnat väskan hos Lotta och Micke. Gjorde inget speciellt på kvällen. Glodde lite på tv och sov.

Onsdag 25 augusti 1999

Morgonköret som vanligt. Lönedag idag – hurra – på vägen till jobbet stannade jag förbi bankomaten och tji fick jag… lönen hade inte alls kommit in på kontot. Grrr. Sur jag blev. Hoppas att den kommer under dagen annars blir jag arg igen.

Känner att det är något på gång – i halsen. Kanske en liten förkylning som är på väg.

Kyckling med ris och Barbequesås till lunch, det smakade bra.

Hemma vid fem och käkade och vilade en stund. Slängde in massa tvätt i tvättstugan. Pappa ringde och sa att mormor är sjuk, det visste jag ju, hon skulle få åka hem imorgon men så hade hon börjat prata konstigt så hon skulle in på en skallröntgen… Vet inte hur det gick.

Gick till Valven med Johan och tog en öl och pratade med Daniel lite också. Hyrde en film – Netforce – kanske det sämsta jag sett i hela mitt liv: Hyr aldrig den! Såg bara en halvtimme på den innan vi gick ner och bytte till X-files-filmen. Som var bra. Ungefär detsamma som ett bra avsnitt av serien.

Tvättade och packade lite innan jag gick och la mig så jag skulle slippa det imorgon, men den där torktumlaren är ju helt uppfuckad så kläderna blev ju inte torra.

Tisdag 24 augusti 1999

Glömde ställa väckarklockan – vilken tur att jag har radion som backup, annars hade jag försovit mig idag. Vaknade som vanligt i alla fall och gjorde det där som jag brukar göra. Kom till jobbet tio i nio och uppdaterade sidan det första jag gjorde.

Det är höst nu – så fort det gick! Stekt fläsk med löksås till lunch, det smakade smaskens.

Efter lunchen på jobbet och jobbade med diverse grejer. Drack juice – juice är väldigt gott. Hurra! Lön imorgon, ska hämta ut biljetten till sthlm då. Ska bli skönt att komma iväg några dagar.

Fixade klart manualerna – igen. hade givetvis glömt att sätta i alla pappersprover längst bak i pärmen, men nu är det fixat. Känns skönt att den äntligen är färdig. Den har vi hållt på med (till och från) i ett halvår.

Klockan är sex och jag fick för mig att jag skulle re-designa min hemsida. Jösses så dumt. Det orkar jag ju absolut inte nu. Kom halvägs med en startsida innan jag la ner och slängde hela projektet. Hmm, korkat – det var ju likadant häromdagen när jag skulle möblera om hemma…

Gick hem vid halv åtta och stannade förbi på Valven och pratade lite med Daniel. Gick till Konsum och köpte en påse ostkrokar och sen hem och glodde på video med Johan. Gick och la mig vid tolv kanske, läste lite innan jag toksomnade.

Måndag 23 augusti 1999

Vaknade 12 minuter över åtta och hoppade in i duschen. Rakade mig en snygg liten mustasch men det såg ju inte klokt ut när jag var klar så jag rakade bort den nästan direkt.

Gick till jobbet vid tio i nio och kom fram på pricken.

Måndagsmöte där vi gick igenom vad som ska göras i veckan, en hel del. Bra.

Lunch; äcklig mat så vi beställde var sin hamburgertallrik igen. Smakade ypperligt gott.

Fortsatte att jobba med alla de där smågrejerna som jag höll på med på förmiddagen; visitkort, en grafisk manual, halvårsrapport, pressrelease och brev… Satt kvar en stund efter arbetstid och lekte lite med musikprogram och beställde tågbiljetter till torsdag. Gick hem vid halv åtta och ringde Micke och Lotta och sen Loppa också. Käkade lite och gick in till min bror en stund. Trött som f-n så jag gick och la mig redan vid halv elva!

Söndag 22 augusti 1999

Uppe vid elva och tog det lugnt. Daniel kom förbi och vi gick ner till Micasa, käkade frukost och läste tidningarna. Lånade 200 pix av Daniel.

Hemma och tog det lugnt och läste klart tidningarna.

Tokstädade, började möblera om men orkade inte så jag ställde tillbaka allt där det stod.

Glodde på ”Naked” på tv, jösses vilken paj film, fast bra.

La mig strax efter tolv.

Lördag 21 augusti 1999

Vaknade klockan halv fyra på morgonen av att jag hade sprängande huvudvärk och kund definitivt inte somna om. Hade inga huvudvärkstabletter hemma så jag låg, vandrade omkring, satt och väntade på att tiden skull bli mer så jag kunde gå in till min bror och sno en Treo. Somnade vid halv tio och vaknade en timme senare. Låg kvar i sängen och lyssnade på radio och sov och vaknade om vart annat. Gick upp vid halv fyra. Hade lite ont hela dagen så jag låg mest på soffan och tyckte synd om mig.

Camilla kom och vi mötte Johan utanför mig och gick hem till Kim och festade lite, jag tog det lugnt och drack några folköl. Gick hem och la mig när de andra gick till Magget.

Fredag 20 augusti 1999

Samma inrutade mönster som alla vardagsmorgnar.

Kom till jobbet vid tio i nio och satte mig och uppdaterade sidan innan jag började jobba.

Orkar inte skriva så mycket. Jobbade som vanligt…

Åkte på bio på kvällen och såg ”Matrix” – sablar vilken cool film. Käkade på burgarkungen innan vi drog hem.

Tog det lugnt.

Torsdag 19 augusti 1999

Sara ringde och väckte oss för hon ville gå Tycklingerundan med Ida nu på morgonen. Hurtigt. Upp och duschade och klädde på mig. Slängde i mig en smörgås innan jag gick till jobbet – trött naturligtvis. Kom fram som vanligt vid fem i nio.

Jobbat ganska effektivt idag och fått ganska mycket gjort, typ nio olika projekt samtidigt. Var på valven på lunchen som vanligt och käkade Ärtsoppa och pannkakor idag. Det var gott. (Ovanligt att jag tycker det som i vanliga fall bara brukar gnälla).

Attans vilket trist väder det är. Blåsigt och regnigt. Jag kommer inte må bra snart… Jag hatar hösten. Brr. Det kunde väl vara sommar fram till julveckan typ och efter det blir det vår direkt.

Hemma och käkade och läste tidningen igen. Skönt att bara ta det lugnt. La mig i soffan och kollade på ”Krigarens Själ” – jösses vilken tragisk film, till och med jag fick en liten tår i ögat. Ida kom förbi en stund och satt i fåtöljen och glodde. Kollade på några gamla South Park avsnitt. Senare kom Johan också förbi en sväng och glodde lite på tv också. Såg ”this life” som är en attans bra serie, synd att det är repriser, för jag har ju redan sett alla avsnitt redan (fast den är så bra att det inte gör någonting att jag ser om den).

Pratade med Lotta om att jag ska åka upp till Stockholm nästa helg och hälsa på lite. Skönt. Alltid roligt att hälsa på dem. Ska försöka ta ledigt på fredagen så att jag kan åka upp redan torsdag kväll.

Gick och la mig vid tolv och läste lite innan jag somnade.

Onsdag 18 augusti 1999

Det är orättvist. Vaknade vid kvart över åtta och gick upp och allt det där och Ida får bara sova vidare. Jag vill också sova vidare. Ap-trött och gick till jobbet. Fullt med folk på stan, varför??? Kom i alla fall till jobbet strax innan nio och uppdaterade sidan innan jag började jobba.

Lunch på Valvet som vanligt, pepparbiff. Gott. Gräddsås. Nu blir jag tjock och härlig igen.

Jobbade på med lite ditt och datt.

Hemma vid sex och käkade några mackor och läste tidningen.Låg mest i soffan och glodde. Ida kom och vi gick på en liten promenad och förbi Johan och skrämde honom genom att raspa och kraspa på hans dörr så han blev jätterädd. Hem igen och glodde på ”Det femte elementet” fast jag gick och la mig mitt i. Jag har ju ändå sett den kanske fem-tio gånger.

Tisdag 17 augusti 1999

Vaknade vid kvart över åtta som vanligt och hoppade in i duschen och klädde sen på mig och allt det där man gör på morgonen som jag alltid gör på morgonen. Kom till jobbet vid fem i nio och fyllde på min vattenflaska innan jag satte mig framför datorn. Ett ynka litet mail!? och det från Six Degrees som man alltid får mail ifrån.

Lunch: Kasslerlåda med ris. Ganska gott. Jobbade med att göra en logo och lite andra saker på eftermiddagen.

Hemma på kvällen och Gitte kom och hälsade på med två flaskor vin. Satt och pratade hela kvällen och drack upp vinet. Ville ha mer så vi sprang ner till Konsum och köpte folköl. Vi har känt varandra i 18 år! Jösses, fatta det – 18 år! Skoj. Satt i alla fall och hade det attans trevligt. Ida kom och gick och kom igen och satt med och pratade. Ida sov över och sprattlade med benen.

Måndag 16 augusti 1999

Morgon igen och arbete. Det är så svårt att vakna, förstår inte varför? Jag borde ju ha vant mig nu liksom… Fast jag slutar aldrig att vara trött på morgnarna.

Falukorv med stuvade grönsaker till lunch – sådär alltså…

Jobbade med några CTT-grejer efter lunchen, en OH-serie och en 30×100 affisch och lite Bonnier Internet som behövde nya visitkort och brevpapper.

En gnutta ont i magen – varför – jag som har tagit det så lugnt!?

Jippi – skattepengarna har kommit! Nu klarar jag mig den här månaden också!!! Inte mycket med i alla fall 580 kronor. Hemma efter jobbet och käkade lite och pratade lite med Ida som var inne hos mig ett tag. Sen in till Sara, för hon skulle ha lite fest med några akademi-folk, så jag satt också med och drack några öl. Gick ner till Måns och Maria lite senare för de hade också lite fest och fick mig lite vin och satt där en timma ungefär och pratade.

Hemma och gick och la mig. Jättetrött. Somnade snabbt men vaknade vid fyra och var dödstörstig så jag steg upp och drack ett stort glas med saft, passade på att gå på toaletten samtidigt. Somnade om efter en stund igen.

Idag var det också exakt 22 år sedan Elvis dog.

Söndag 15 augusti 1999

Satt bara hemma och gringodegade hela dagen. Johan kom och låg i soffan. Kollade på gamla South Park avsnitt på video.

Lördag 14 augusti 1999

Sov till halv elva ungefär men låg kvar i sängen till halv tolv. Duschade och fixade iordning mig innan jag gick in till bror och vi åkte hem till mamma och pappa. Fick Crêpes som mamma hade lagat och de var bara supergoda. Åt så mycket att jag blev helt mätt och var tvungen att lägga mig på soffan en stund. Efter ett tag var det tårta.

Hemma igen vid halv fem. Gjorde nada och gick efter en stund hem till Johan och hälsade på lite ett tag innan jag gick hem igen och Loppa kom. Vi drack lite vin och hade det trevligt. Johan kom och sen kom Daniel och Sophia också. En gnutta huvudvärk, så jag var inte på topphumör.

Gick till Magget och satt där ett tag. Kallt, för vi satt ute. Efterfest hos Johan så vi knatade dit ett litet gäng. Alex och Johan sprang iväg i förväg och fixade lite vin. –Var de nu fick det ifrån klockan två på natten? Satt där till fyra ungefär då jag gick hem och sov.

Fredag 13 augusti 1999

Morgonen precis som vanligt, följer ett osynligt mönster som ser likadant ut varje vardagmorgon.

På jobbet tio i nio och skummade igenom tidningarna. Intet nytt som är intressant.

Fixade en present till Daniel för att han fick sin nya dator igår, han får två skivor fullproppade med musik. Kul för honom kanske.

Den där kålpuddingen idag vill jag inte ha, hoppas Daniel har fixat – kanske lite av den där frysta Chili con carnen de har i frysen på Valvet.

Fick specialare på Valvet – hurra! En hamburgertallrik som var smaskens – det var länge sedan jag käkade hamburgare…

På kvällen gjorde jag ingenting. Satt hemma och glodde på tv. Johan kom förbi.

Torsdag 12 augusti 1999

Allt som vanligt på morgonen. Kom till jobbet så hade Emil skickat ”Aphex Twin – Alberto Balsalm” som jag lyssnade på. En härlig gammal låt. Så då skickade jag tillbaka en annan: Chemical Brothers ”Sunshine underground”.

Kalops till lunch. Ganska okej. Efter lunch satt jag och jobbade med den där Årsredovisnings-skissen som ska visas för kunden imorgon. Ganska skönt pill-jobb att sitta med.

Fick ett härligt mail från EmilK med en videosnutt på KrilleP som sjunger den där rövarsången ”Kasper, Jesper och Jonathan”

Var och fikade med Loppa på Micasa. Satt ett tag där. Poppade in på Valven för att hälsa på Daniel och be honom fixa något annat till mig i morgon för att det är Kålpudding – blä!

Hemma och gjorde nada. Köpte en Expressen och låg på soffan och läste den och tog det bara lugnt.

La mig tidigt.

Onsdag 11 augusti 1999

Trött som vanligt på morgonen. Duschade och klädde mig. Jag tror jag har fått en liten gnutta fotsvamp mellan stortån och tån bredvid, så jag tvättade mig där extra noga och packade sen ner mina tofflor i väskan så att jag inte sitter med skorna på mig hela dagen. Det är ju inte bra.

Är det inte typiskt! Idag ska det vara lite solförmörkelse och vi missar allt för det är dundermolnigt. Den skulle ju inte vara full här uppe i Skandinavien, men typ 70-80 procent om jag inte minns fel.

Lunch, kanske världens tristaste fläskkarré. Kund knappt äta någonting, så det fick bli sallad och macka istället.

Och inte märkte jag av solförmörkelsen över huvud taget… Det blev ju ens inte lite mörkare

Gjorde kanske färdigt skissen till på fredag som min chef ska ha med sig upp. Vi går igenom den imorgon och kollar av det sista innan han åker upp.

Var och fikade med Loppa på Micasa efter jobbet och sen till Antikvariatet för att hon skulle maila ett svar på en insändare som var helt koko.

Hemma och tog det lugnt en sväng innan jag cyklade hem till Daniel och kollade på fotbollen. Mellan AEK-Athen och AIK Solna. 0-0 blev resultatet. Efter det hem och bara degade en stund innan jag gick och la mig.

Tisdag 10 augusti 1999

Morgon som vanligt med allt vad det innebär. Började en halvtimma tidigare idag för vi skulle ha ”måndagsmöte” som vi inte hann med igår.

Lunch på Valvet som vanligt, grillad kassler med ris och någon sås, det smakade helt okej.

Inne på banken och hämtade ett kontoutdrag för att kolla vart alla mina pengar har tagit vägen. Men inte f-n hjälpte det. Blev ju bara ännu mer förvirrad…

Jobbade på med formgivningen och typografin av en årsredovisning som vi ska göra åt en kund. Blir säkert bra, min dator bara fuckade sig hela tiden så den dog några gånger och det är dödligt irriterande – speciellt eftersom jag glömde att spara flera gånger… Hrm!

Hemma vid halv sex och käkade; O’boy och knäckemackor. La mig på soffan och slötittade på tv hela kvällen. Ida och Åsa sprang in och ut några gånger. Kollade på den där dokumentären om Cola-kriget mellan Pepsi och Coke. Gick ner till Konsum och köpte popcorn som jag poppade till hemma sen. Loppa kom förbi en kort stund och hämtade sin sovsäck som hon glömde hos Sofia i lördags.

Gick och la mig vid halv tolv och läste lite innan jag somnade.

Måndag 9 augusti 1999

Mörkt idag, mulet som f-n och ganska svalt. Så trött att jag nästan somnade i duschen.

Segt att gå till jobbet. Kom dit fem i nio och uppdaterade lite efter helgen.

Seg på jobbet. Min insändare kom in i tidningen i lördags. He he roligt. Idag fick jag svar via mail att kommungubbarna inte alls sover… Det trodde jag ju inte heller. Fast jag skrev det, fast det var ju självklart bildligt menat!

Lunch. Det var Tandoori chicken eller chili con carne. Smaskens båda två, så jag tog en ”hälften av varje” fast upptäckte att kycklingen egentligen inte var så god, con carnen däremot var kanongod.

Snart inte ett öre kvar – hur tragiskt är inte det???

På kvällen inne hos Sara ett tag och pratade med Ida och Åsa. Gick upp till Alex en stund och drack ett par glas vin och satt där och snackade. Hans syster Helen ska åka till Bali, så det var väl en ”Hej då-kräftskiva”.

Hem till Sara igen och satt där en stund innan jag gick in till mig och la mig och sov.

Söndag 8 augusti 1999

Tog det lugnt på morgonen, tog ett morgondopp i poolen och väntade på att vi skulle åka hem. Vid två-snåret var vi alla klara och tog en tripp till Örberga kyrka och kollade, Sofia hade sagt att den var så fin och ifall hon och Bernard ska gifta sig så blir det där. Den var väldigt pittoresk.

Tillbaka i stan och lämnade bilen hos pappa och mamma. Sen direkt hem och gringodegade på soffan. Johan kom också. Glodde mest på TV/Video och käkade ostkrokar och drack saft.

Gick och la mig halv tolv och däckade direkt.

Lördag 7 augusti 1999

Uppe vid elva och käkade frukost och tog det lugnt. Gjorde inget speciellt på dagen. Var på Micasa och fikade med Loppa igen. Efter det gick jag hem till Pappa och hämtade bilen som jag skulle låna.

Hemma och hämtade grejer och sen till Johan för att hämta honom, sen till Loppa för att hämta henne. Var på Konsum och köpte lite ost och kex och sånt och sist till Sara för att hämta Ida.

Åkte ut till Sofias torp och hade det attans trevligt och roligt. Satt ute ganska länge tills det började regna då vi flyttade in i sjöboden och satt där och festade vidare.

Satt och pratade och skrattade och nånstans mitt i natten så nakenbadade vi i poolen en lång stund. Det var roligt och uppfriskande.

Gick väl och la mig vid tre-fyra någongång.

Fredag 6 augusti 1999

Morgontrött.

Gjorde ändringar på två av CTT’s overhead på förmiddagen och postade dem med lördagsutdelning på lunchen.

Lunch: Slottsstek. Hur gått är det? Svar: Nej, skittråkigt!

Seg i huvudet. Sitter och lyssnar på gammal mp3-musik och har just skickat iväg en illustration jag gjort för en kunds räkning. Någon slags luftvärmeväxlarefläktgrej.

Kräftpremiär i hamnen ikväll. Alla får fiska. Kim och Alex och några till ska sitta där nere och fiska och dricka lite öl så jag går väl kanske dit senare framåt kvällen och sitter med en stund. Sofia skulle komma in och fika med Sara så jag ska väl dit också en stund. Loppa ska jag också fika med, fast det är ju direkt efter jobbet.

Ska bli roligt med den där festen på Sofias torp imorgon, det ser jag fram emot. Roligt att det blir ett gäng som kommer.

Efter jobbet fikade med Loppa på Micasa och sen till bolaget för att köpa vin och öl.

Satt hemma och degade ett tag när Micke och Lotta ringde och skulle ut och dricka en öl. Gick ner till hamnpaviljongen och satt där och tog en öl, när de stängde gick vi till Källarn och drack två öl till.

Torsdag 5 augusti 1999

Morgon och vaknade av mig själv först vid sju, sedan igen vid tio i åtta, så jag gick upp då och duschade och rakade mig. Sen till jobbet, en gnutta tidigt men då har jag ju tid att fixa upp hemsidan innan dagen börjar.

Lunch på Valven igen. Stekt fläsk med löksås och potatis. Smaskens. Gick och köpte en glass också efter maten – en piggelin – kanske den godaste av alla glassar, synd att de tog bort X15 och den som jag alltid käkade förra året Caribic Jag tror det var så den hette i alla fall, med ett tunt chokladlager på toppen. Supergoda båda två.

Mötte Sofia och Bernard och deras två vänner utanför Wetterheds och vi kanske ska gå och fika efter jobbet, om de var kvar inne i stan då. Kan inte komma ihåg vad deras kompisar heter… måste kolla december/januari-dagboken och se… Trodde inte det heller för deras namn hade jag ju inte skrivit upp. Jösses så störigt.

Fortfaranade imponerad av JH som, inte lika frekvent som förut, fortsätter nästan som förut. Det är så stort, det är så mycket, det är så… skoj.

Idag vet jag verkligen inte vad jag håller på med, känner mig helt konstig i huvudet…

…och så glömmer jag hela tiden att när jag ska länka till saker ska jag targetta dem till toppen så att inte sidan öppnar i dag-framen. Argh. Var är min hjärna idag!?!?

Var och fikade med Loppa en liten sväng på Micasa. Sen var jag hemma hos Mamma och Pappa en sväng och hälsade på.

Tog det bara lugnt på kvällen. Glodde på tv.

Onsdag 4 augusti 1999

Oj vad jobbigt det var att vakna idag. Stod nästan och somnade i duschen.

Tänk om man gjorde det förresten, somnade, trillade och slog huvudet i så man drunknade, f-n jobbigt det skulle vara.

Aaargh! Det är så varmt… jag blir tokig

Lunch på Gyllehammars Wärdshus med lasagne som smakade smaskens.

Jobbade som vanligt, eller så gott det gick i alla fall i värmen.

Kom hem strax efter fem och hittade ett tjockt kuvert i brevlådan. Trevligt! Jag hade vunnit Matrix-prylar. (En musmatta, solglasögon, t-shirt och två biljetter till filmen.) Det är alltid roligt att vinna saker.

Gick ner till pumpen och badade i vattnet som måste vara varmast hittills. Jätteskönt.

Hemma och fixade iordning cykeln. Den som jag målade gul för ett tag sedan. Men hoppsan, jag råkade spraya lite mycket nu så nu är den helt mattsvart. Men den blev fin.

Hemma hos familjen Angantyr och blev bjuden på massa Obstler och Weißbier. Smarrigt värre. Satt där i några timmar och hade det trevligt. Ute och cyklade med Johan en sväng efteråt.

Hede en trevlig liten inbjudan till kräftskiva på Sofias torp på lördag. Dit ska jag förstås. Pratade med Loppa en stund på telefon. La mig och läste en stund innan jag somnade.

Tisdag 3 augusti 1999

Vaknade två-tre minuter innan väckarklockan – skönt, för den låter så j-a illa så jag blir helt sur när den går igång.

Upp och duschade och klädde på mig, drack ett glas saft, packade väskan och gick till jobbet. Kommer bli en sådan där supervarm dag idag igen. Igår var det säkert närmare trettio grader inne på kontoret. Lite jobbigt att jobba då.

Ska försöka få tag i en bild på den där värmeväxlaren idag så att jag kan göra klart annonsen…

På kundmöte över lunchen och käkade på kanske den äckligaste restaurangen i historien. Usch.

Åkte iväg för att fixa en SyQuest som vi fick på mötet – jag som inte trodde att någon använde sådana längre…

Gick hem vid halv fem – för varmt på kontoret för att fungera normalt. Jobbigt.

Hem och käkade lite och efter det ner till pumpen för att bada lite med Johan. Mötte Camilla på vägen ner och fick tillbaka det otroligt snygga enradiga nitbältet från 80-talet som hon lånade förra veckan. Jätteskönt i vattnet. Synd bara på alla vattenloppor – jag är helt prickig på kroppen – kliar gör de också, dödsirriterande.

Satt hemma på kvällen och kollade på Lucky People Center International – filmen som vi var på då när den hade galapremiär, den är ju faktiskt väldigt bra.

Låg mest och kollade på tv hela kvällen – en ruskigt dålig film – Lady X – eh, jag bara dånar… handlade om en tjej som är fotomodell på dagarna och brottbekämpare på nätterna. Ha ha ha, det var nog den sämsta filmen jag sett på år och dar!

La mig vid halv ett och somnade direkt.

Måndag 2 augusti 1999

Fan. Kunde ju knappt sova inatt. Dels för att ryggen sved som fan och att jag har vänt på dygnet helt åt skogen. Svårt att vakna i morse och är rätt trött. Axlarna svider förstås, men jag har smörjt in dem massor.

Oj, tillbaka på jobbet idag och det känns… ja jag vet inte, rätt skönt att börja jobba igen, men det skulle ju förstås vara toppen att vara ledig några veckor till.

Lunch på Valven med hela byrån. Alla utom Carina som är och åker båt någonstans i Vänern tror jag – jag har för mig att det var dit hon skulle – Dragongryta med ris, någon vanlig köttgryta fast med dragon i. Smakade väl okej men den var inte speciellt kryddad.

Mötte Camilla som gav mig tillbaka kameran som Lars lånade häromdagen.

Tillbaka till jobbet och axlarna svider hela tiden så fort någon av sömmarna på t-shirten skaver mot dem. Jobbigt värre, hur korkad får man bli egentligen. Ska kanske ner och bada efter jobbet, ska nog akta mig för solen i några dagar.

Har en snygg rand i svanken också efter badbyxorna. Ser ganska fånigt ut. Ha ha ha.

Pratade med Daniel nyss som ska gå ut ikväll – får se om jag orkar det. Pengarna tryter redan! Varför är det så j-a dyrt att vara ledig?

Fortsatte jobba. Fick någon liten annons jag skulle fixa för en inbjudan till någon mässa – en värmeväxlare är inblandad, fast jag fixar den imorgon för jag har inga bilder eller någonting… Gick från jobbet strax efter fem.

På Systembolaget och köpte några öl till mig och tio Hof till Daniel som har tappat sitt leg och inte kunde gå och handla bara därför – jag tror han är lat… eller inte kanske…

Var på Micasa och köpte en glassdrink och satt där en stund med Daniel och Johan. Skönt. Helt astrött och seg. Gick hem till mig en sväng för att hämta ölen och bandaren för att sen gå ner till hamnparken och sitta där och dricka några öl, lyssna på musik och bara ha det skönt. Vi var säkert 20-25 stycken som satt i en stor klunga där. Satt där kanske till elva ungefär då vi gick till Måndagsklubben på Magget. Sablar så mycket folk, det gick knappt att röra sig därinne (eller ute på¨terassen heller) och varmt som f-n också. Gick hem efter en timme och la mig. Otroligt trött och seg, så det var ju bara skönt.

Det kommer säkert att bli svårt att vända tillbaka dygnet.

Söndag 1 augusti 1999

Granntanten – fru Lönn – väckte mig vid tio för att tacka mig för den där ”ingen reklam tack”-skylten som jag gjorde åt henne. Huh.

Gick upp och käkade frukost och duschade etc…

Låg nere vid pumpen hela eftermiddagen och solade som en tok och badade som en tok också. Brände givetvis mig som f-n på axlarna som jag inte alls har solat innan… korkat! Ser ut som en kokt kräfta.

Var på Paviljongen och drack en öl med Loppa, Jesper, Johan K och deras kompis vad hon nu hette.

Gick till Valven på kvällen och käkade med Jesper, Johan K och Jodie, Måns och Loppa kom också. Åt gott och drack ett par öl och hade det trevligt.

Följde med Sara till Mjölby för att hämta Ida vid tåget. Roligt att hon kommer hem. Satt på terassen en kort stund innan jag gick in till mig och la mig.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.