November 1999

Tisdag 30 november 1999

Vaknade och allt det där som vanligt. På jobbet och började jobba fort som f-n. Måns kom och det var massa ”Com hem”-grejer som skulle göras…

Snart tvåtusen besökare på min hemsida. Det känns bra. Eller egentligen ingenting, men lite kul är det ju allt.

Hemma en kort sväng efter att ha varigt och handlat, Daniel ringde och ville gå och fika och jag med. Satt på Micasa och käkade en bagel med kycklingröra och en latte. Efter det hem och bytte jacka och vantar och skulle ut och gå, men en bit på vägen kom jag på en lite rolig party idé så jag gick till jobbet och fixade lite…

Gick hem till Daniel en liten kort sväng och gjorde nada och sen hem igen och låg och läste i Johans ”Rocky”-bok som jag lånade av honom. Den är ju attans rolig.

Måndag 29 november 1999

Stormigt. Coolt, men jag vill ha mer storm, lite orkan kanske, bara lite. Det tycker jag är kul.

Morgontrött som vanligt.

Lunch; Stuvade makaroner med falukorv: konstig mat att få på en restaurang, eller?

En snubbe från wegelius ringde och frågade mig en massa saker om den där tv-grejen jag fick mail om (och anmälde mig till). Får väl se om jag går vidare, i så fall skulle det vara provfilmning? redan nästa eller näst-nästa vecka. Hmm… får se hur det här går. Corny kanske är rätt ord.

En sån där vanlig dag på jobbet. Efteråt hem och åt, får inte glömma bort att hanla massor i morgon, det är ju helt tomt i kylen.

Var inne hos Kent en kort stund innan jag gick hem till Johan. Stannade förbi på Valven en kort stund och småpratade lite med Daniel. Peder frågade om jag ville vara med i ett whiskylotteri, så jag satte 100:- på nummer 93. Hoppas jag vinner.

Hemma hos Johan ett tag. Gjorde mest ingenting, småpratade lite med Sara som höll på att måla i lägenheten bredvid. Hon berättade att galningen från i lördags hade mordhotat folk och blivit hämtad av polisen strax efter att jag gått.

Satt framför Johans dator och fipplade lite och gick sen hem runt nio-snåret och glodde lite på tv innan jag gick och la mig och fortsatte läsa i den där nya boken som jag började på igår.

Söndag 28 november 1999 – 1:a advent

Sov till halv elva och gick upp och gjorde mig lite frukost som jag åt framför tv’n. (Den här helgen går inte till historien som den mest meningsfulla…) Var inne hos bror en sväng och sa hej.

Vid fyra gick jag till Gisela och grattade henne. Hon bjöd på varm smörgåstårta… smaskens värre. Satt där och småpratade några timmar innan det var dags att gå hem igen. Passade på att köpa lite smågodis på vägen hem (som jag åt av framför tv’n senare).

Kände mig extra fet så jag gick ut på en promenad också. Men det var ganska blåsigt så det var inte så kul.

Fortsatte glo lite på tv och la mig sen och läste i en ny bok. Jag skiter i den där ”tre män i en båt” dne är för trist. För förutsägbar.

Lördag 27 november 1999

Gjorde mest ingenting på hela dagen. Var ute en sväng och köpte en present till Gisela som fyllde år häromdagen (och tidningarna förstås)…

Köpte lite svartfärg och färgade en tröj-jacka och en tröja som hade fulfärger, men nu är de fina.

Låg på soffan, läste tidningarna, sov lite och gjorde fortfarande mest ingenting.

Oscar ringde och undrade om jag skulle med till Hörnet och svinga ett par öl så jag gick dit en sväng och drack tre. En skum typ var där (obehaglig) som sa att han kom från Rättpsyk, men jag vet inte. Såg ut som han stod bakom mig och gjorde stretch-övningar (jag såg det bara i ögonvrån)…

Hemma vid tio och glodde på tv tills jag nästan somnade så jag gick och la mig då.

Fredag 26 november 1999

Jag är bakis och idag kom jag försent till jobbet. Har satt på mig hörlurarna och lyssnar på This mortal Coil’s ”Song to a siren” och är jäkligt trött (kan inte sluta lyssna på den om och om igen för den är ju helt fantastisk) Mina ögon var helt lysande röda förut, det är de säkert fortfarande men nu ser jag dem inte… (kanske för att jag inte sitter framför spegeln hela tiden!?)

Har kommit på alltihop! Den stora frågan har fått ett svar. Allt handlar om onani (inte i ordets masturbatoriska betydelse). Allt vi gör, allt vi upplever etc gör vi av en enda orsak. Självtillfredställelse. Hur du än ställer frågan, blir svaret detsamma; onani.

På Hörnet på kvällen med Daniel och Johan A. Satt och snackade lite med Johan M. Drack massa öl och blev lite onykter igen. Efter det gick vi upp till Johan A och tog en öl till och satt och snackade ännu mer. Det var där jag kom på onani-teorin.

Gick hem vid ett-halv-två och läste lite innan jag somnade (fast det var inte så lätt för ögonen gick kanske lite i kors).

Torsdag 25 november 1999

Morgon. Johan ringde och sa att vi skulle köra kostym idag och visst, det hade vi skojat med Pelle om igår när han sa att det skulle komma kunder. Så idag är jag väldigt stilig… eller nåt. Kanske ser ut som en liten gubbe… eller inte. Jag har inte bestämt mig om jag gillar den här kostymen än. (Fast det var två år sedan jag köpte den) I och för sig har jag bara använt den tre-fyra gånger sen dess.

Hemma vid sex och käkade efter att jag lämnat post och handlat lite grejer. Gick efter det hem till Micke och satt där ett tag och hällde i mig en vinare.

Pratade med Sara K. Hon kanske ska komma nu i helgen. Roligt. Hon är en härlig tjej. För massa år sedan var jag fantastiskt kär i henne.

Pratade med Calle också, han lät lite trött. Han kommer hem till jul och nyår. Skulle komma till festen efter tolvslaget tror jag han sa.

Gick upp till På Hörnet och där satt Jesper och Johan så jag satt där resten av kvällen, Daniel och Johan kom också. Blev ganska tankad och gick hem vid halv ett-ett.

Onsdag 24 november 1999

Morgon. Stod och rakade mig (med ett sprillans nytt blad) i duschen och det kändes som om hela huden skulle följa med. Men nu slipper jag se ut som en skäggig slusk i alla fall. Fast det brukar jag ju i och för sig göra för det mesta… eller inte… Kanske för att jag är så trött så jag nästan somnar vet jag inte riktigt vad det är jag skriver.

Efter lunch som var köttbullar idag. Jag har fått en ny favoritlåt: This Mortal Coil’s ”Song to a siren”. som var med i filmen Lost Highway… attans vilken skitbra låt. Den går på repeat hela tiden. Kanske skulle försöka göra en fet remix av den? Kanske…

Logos igen… den här gången för ett lägenhetshotell som ska byggas… får väl se, känner mig inte riktigt entusiastisk, fortsätter imorgon med några förslag till.

Hemma vid fem och käkade och gjorde inget speciellt någon timma när Johan ringde och sa att vi skulle gå och ta en öl på Hörnet med Camilla. Så vi gjorde det en stund och sen hem igen och kolla på filmen ”Time Bandits” som var rolig (fast väldigt 80′). Låg på soffan en stund till och sen gick och la mig redan vid elva och fortsatte läsa i ”tre män i en båt”.

Tisdag 23 november 1999

En helt ordinär morgon, mall 1 A, som alla andra morgnar. Jag är trött och det är svårt att vakna liksom. Tisdag… skit, det känns som torsdag eller nåt…

Fick ett e-card av Gisela som hade matförgiftning igår… eller något sånt. Usch, det låter jobbigt. Jag hade det en gång för massa år sedan. Fick springa på toaletten jättemassor.

Sara K vill in på min hemsida, får väl se om hon fixar det idag? I så fall: Hej Sara! Roligt att du är här: det var ett tag sen! Ska du komma hit snart?

Argh, jag är så trött, jag vill inte vara trött, jag vill vara pigg!

Nu ska jag jobba… göra en bunt visitkort till en kund.

Gick vid halv sex och hem och käkade. Satt sen framför tv’n och slöglodde samtidigt som jag målade på två gamla tavlor som jag började på för flera år sedan, försökte göra som den andra tavlan jag gjorde nyligen, men det blev inte alls lika bra. Inte lika spontant.

Pratade med Loppa på telefon, hon hade varit hos tandläkaren och vi pratade om det så senare när jag borstade tänderna borstade jag helt hysteriskt nogrannt så det slutade med att jag fick helt ont i käften.

Svårt att somna… liksom bara låg och vred och vände på mig. Störigt.

Måndag 22 november 1999

Daniel ringde och väckte mig mitt i natten för att bevisa för några att ordet ”Töcken” fanns. (Janne – den levande uppslagsboken) Hajade egentligen ingenting och somnade om direkt.

Vaknade som vanligt och gjorde allt annat som vanligt också. Kom till jobbet vid 08.50 och satte mig direkt och uppdaterade dagboken. (Eftersom jag aldrig gör det på helgerna blir det extra på måndagmorgonen)

En svag känsla av magkatarren också, jag vill INTE att den ska komma tillbaka så nu blir det diet ett tag…

Skickade iväg ansökan till ”Res TV” idag, bifogade en sprillans ny bild på mig… Hmm, dags för bantning…

Jobbat dåligt idag, liksom lite låg så allt har gått ganska långsamt. inte bra…

Hemma vid halvsexsex kanske och käkade som vanligt och låg sen på soffan och funderade än en gång om jag skulle ta och möblera om, men det är ju ingen idé förrän jag har fixat min nya bänk som jag ska ha stereon på.

Söndag 21 november 1999

Vaknade vid tolv och gick upp och tog det lugnt en stund. Gick ner till Konsum och köpte tidningarna. Lagade köttfärsås och satt sen och käkade och läste tidningarna.

Låg på soffan och degade hela eftermiddagen med avbrott för tvättning. Oh det är så djä-a trist att tvätta.

Johan kom förbi på kvällen och vi satt och glodde på fyrans söndagsfilm (the usual suspects) och jag gillar inte att de bryter mitt i och kör nyheterna… Det är bara en dålig ursäkt för att få visa reklam.

Lördag 20 november 1999

Vaknade tidigt… kanske vid halv elva och gick upp och låg på soffan ett tag och glodde på Arkiv X som jag spelade in i torsdags. Johan kom och satte sig i fåtöljen. Ringde Loppa och vi gick och fikade alla tre på Micasa. Efter det till Konsum och köpte snacks och sen hem igen och glodde på video. Kommer inte ihåg vad det var men det var inget speciellt. Jo, just det, Dune, David Lynch gamla rulle).

Loppa kom igen en liten stund och kollade på tavlan som hon var nyfiken på.

Satt kvar i soffan resten av kvällen och glodde och tog det fetlugnt, käkade glass och snacks.

Fredag 19 november 1999

Morgon som vanligt. Det är alltid samma sak, men jag är ju i alla fall för trött för något annat i alla fall.

Efter jobbet hem till mamma och pappa. De hade inte hunnit komma hem (de hade varit hos mormor) när jag kom fram så jag fick vänta fem minuter kanske. De hade vart på MacDonalds och köpt burgare så det käkade vi. Var där en stund och fick 500:- så jag kunde fortsätta leva resten av månaden.

Efter det gick jag bort och hämtade Loppa hos hennes syster och vi gick ner till På Hörnet och satt där hela kvällen med Gisela och pratade om allt möjligt. Hade det ypperligt trevligt (och ganska lugnt) och drack bara fyra öl och en tzatsiki. Satt där till kvart över ett vi alla gick hem till sig själva.

Torsdag 18 november 1999

Jag är synsk. Precis det som jag drömde om igår morse när jag vaknade hände idag. Roligt va!?

Fick ett mail från WegeliusTV som ville att jag skulle söka till något rese-tv-program eller något sånt. För de hade sökt på resvana personer och hittat min hemsida… Ja, så kan det gå. Jag ska nog söka tror jag, det verkar skoj.

Efter jobbet hem och allt det där som vanligt. Vid nio gick jag hem till Daniel och drack en öl. Satt där någon timma eller två. Trött, så jag satt mest i ett hörn och glodde. Efter det gick vi i alla fall upp till Joppa och satt där ett tag och drack en öl och lyssnade på musik. Sen därifrån till ”på Hörnet” och drack ännu öl… och sen hem.

Blev lite sur… eller sur är fel ord, osynlig är kanske bättre, kände mig osynlig. För när en kompis bjöd på öl till oss runt bordet fick alla utom jag, inte för att jag egentligen ville ha en, men det skulle vara skönt att inte vara så… osynlig… som jag tydligen var just då. På något sätt känns det som om jag inte var en av dem, som om jag inte räknades.

…kan det förresten varit att jag var på toaletten då?

Onsdag 17 november 1999

När jag vaknade i morse var jag helt övertygad om att det var fullt med snö ute och att jag hörde plogbilar som åkte fram och tillbaka. Men när jag väl kollade ut genom fönstret så var det barmark och jag kände ett sting av besvikelse. Undrar varför, för egentligen är jag ju inte speciellt förtjust i snö. (Om den inte ligger på julafton för då får det gärna snöa massor.)

Lunchen som vanligt: Kasslergratäng, den var helt okej för jag tog lite potatismos till (jag gillar potatismos massor). Sen tillbaka till jobbet och jobbade. Försökte sätta ihop ett nytt köksbord från Ikea men det var ju totalt lönlöst, vi behöver en borr till det… som vanligt med ikea-grejer…

Fortsatte att sitta och göra logos till några olika kunder. Vissa bra… ja ja, som vanligt med andra ord.

Hem vid fem som vanligt och käkade och tog det lugnt en liten stund innan jag gick hem till Johan och satt där och målade ett par timmar. Hade släpat med mig min tavla och gjorde den klart. Den blev fin.

Hemma vid halv tio och låg och glodde på tv en stund innan jag la mig och fortsatte i ”tre män i en båt” (Känns som om det går kångsamt att läsa den).

Tisdag 16 november 1999

En vanlig dag på jobbet. Har suttit och gjort en jäkla massa logos idag, en del rikigt snygga och en del riktigt fula. (Näe, kanske inte fula, men mindre bra, men de går bort när vi väljer ut den bästa sen)

Lunch: Viltfärsbiffar med potatis och gräddsås. Hmm smaskens faktiskt.

Fortsatte som förmiddagen på eftermiddagen

Hemma vid en stund efter fem på kvällen och åt som vanligt och var jävligt trött. Satt i soffan ett tag och nästan somnade. Johan kom och Daniel och vi satt och kolla på ett bra Reportrarna ”Ondskan i folkhemmet” (som handlade om den nya nazismen).

Fortsatte att ligga och halvsova på soffan ett tag. Gick och la mig redan vid elva och tvärsomnade efter att bara ha läst ett par sidor i ”tre män i en båt” (som jag fortfarande vet om jag tycker om).

Måndag 15 november 1999

Vaknade trött som vanligt och gick efter de vanliga bestyren till jobbet och jobbade.

Jobbade hela dagen som vanligt och sen hem och käkade mackor och O’boy och tog det lugnt hela kvällen. Nästan som vanligt pratade jag lite med folket i Sthlm om lite festsaker…

Trött som fan. La mig hyfsat och läste, men jag vet inte om jag tycker den där tre män i en båt är så väldigt bra, måste nog fortsätta lite till…

Söndag 14 november 1999

Kim ringde och nästan väckte mig och undrade om jag skulle med till Micasa och frulla. Men det var vid halv elva och de öppnar inte förrän tolv på söndagar. Men Kim ringde halv tolv och vi fick komma dit i alla fall.

Hemma och tog det lugnt på soffan hela eftermiddagen och kvällen. Johan, Daniel och Sophia kom och vi glodde på ”Svart katt, vit katt” som var jättebra.

Fortsatte glo på tv ett tag och gick och la mig vid tolv eller så.

Lördag 13 november 1999

Vaknade hyfsat och gick upp och duschade och tog det bara lugnt. Var hemma hos Oscar på kvällen och festade loss på sprit. Det hör till ovanligheten och jag blev givetvis tokigt full. Gick till ”på Hörnet” och drack ett par öl och satt mest i baren. Gick hem strax innan ett och var bra på lyset.

Fredag 12 november 1999

Vaknade 04.30 av att jag hade skitont i huvudet. Spänningsvärk tror jag. Gick upp i alla fall och tog en tablett och sen försökte sova igen. Somnade om efter en stund.

Vaknade igen vid kvart över åtta, snoozade några gånger och sen upp och duschade. Kom till jobbet som vanligt och satt och gjorde lite saker. En snajdig offert som ska iväg idag. Och en bild på Daniel som han kanske kommer paja när han får… Ha ha ha, får se, Johan och jag tycker den är rolig i alla fall. Det är skoj att retas lite.

Skulle ta ut pengar och upptäcker att jag bara har 87 kronor på mitt konto!?!?! Vart f-n är de 1400 som fanns där igår?

Hemma på kvällen och lagade tacos och satt och mös framför tv’n hela kvällen. Skönt.

Torsdag 11 november 1999

Morgontrött som vanligt och hoppade in i duschen direkt. Kom till jobbet 08:55 och satte mig direkt och uppdaterade snabbt den här. Drack lite äppeljuice också. Det var gott. Längesedan jag drack det. Kanske i skolan för hundra år sedan.

Känner mig lite veckovill eller vad det heter. Känns lite som fredag, kanske för att jag jobbade i söndags?

Lunch: Ärtsopppa och pannkakor.

Jobbade på och slutade sen vid femsnåret och gick hem och käkade. Satt och vilade en stund innan jag gick hem till Kim och satt där hela kvällen. Drack ett par öl och spelade TP. Jippi, jag vann. Jag är bäst. Jag är en dålig vinnare, ha ha ha. Gick hem vid tolv-halvett och sov. Ont i huvudet.

Onsdag 10 november 1999

Hmm, en helt ordinär, vanlig morgon. Inget speciellt alls. Kom till jobbet vid tio i nio och satte igång och jobbade direkt med bl a en logga som ska presenteras idag. Lunch var korv strganoff på Valven, det smakade bra. Lämnade in min knäppa telefon också som har en tendens att bara tokspraka ibland. Kan ge mig f-n på att affären inte kommer att märka någonting…

Lunch på Valven och sen till Expert och lämnade telefonen. Satt och jobbade med lite olika saker hela eftermiddagen och gick sen hem vid fem och käkade och tog det allmänt lugnt hela kvällen.

Fortsatte att måla lite på den där tavlan jag håller på med. Det stod en mugg med vatten där jag tvättade penseln och en mugg med saft bredvid varandra… Alldeles för koncentrerad så jag märkte inte att jag tog smutsvattnet och drack av… Usch, tur var att jag inte drack mer än de två klunkar som jag fick i mig.

Rensade avloppet under badkaret också, det kanske var två tre år sedan jag gjorde det och det var jävligt äckligt!!! Jag har inte städat därunder ordentligt heller sen dess. Uäh! Geggigt och smutsigt och dammigt och massa slemmiga hårklumpar. Men nu är det i alla fall skinande rent därunder. (Fattar inte att det ska vara så jävla bökigt att komma åt under badkaret, totalt hopplöst.

Gick vid tio till Valven för att möta upp med Daniel. Där kom också Kim, Micke och Oscar. Vi gick till På Hörnet och mötte upp med Johan och Kula också. Satt där till halv ett ungefär och småpratade och drack tre öl innan jag gick hem och läste lite i ”tre män i en båt”.

Tisdag 9 november 1999

Morgontrött. Rakade mig i duschen och när jag kom till jobbet märkte jag hur dåligt jag gjort det. Hmm, re-make när jag kommer hem i kväll. Kanske bara ett tecken på att jag är trött och nästan somnar i duschen? (Överdrift, men det känns så ibland).

Satt och jobbade massor hela dagen. Skulle haft ett möte precis efter lunch men kunden kom inte förrän tjugo över fyra! Lite fel tidsperspektiv kanske!

Hemma vid sex och käkade och läste tidningen och gjorde mest ingenting som vanligt. Är så jävla trött hela tiden.

Måndag 8 november 1999

Har just kommit tillbaka från lunchen där jag käkade raggmunk och stekt fläsk. Innan det har jag varit i Åtvidaberg fram och tillbaka (18 mil t o r). Inte speciellt roligt, men det var den där broschyren jag skrivit om som äntligen var klar så jag åkte ner med cd-skivor på hela jobbet och lämnade det till ett tryckeri där som ska köra digitaltryck, 250 Mb är lite för mycket för isdn, det skulle ju ta hela dagen?

Morgonen var som vanligt att jag kom hit vid nio och gjorde några snabba korr på broschyren innan jag stack till Åtvidaberg.

Gästboken vill jag fortfarande att folk ska skriva i!

Jag mötte mamma på vägen hem och vi stod och pratade en stund, mest om mormor som inte mår bra, hon är jättegammal och dålig. Fick en liten propp för ett tag sedan och hennes hjärta orkar inte mycket mer. Mamma är ledsen för hennes skull och det är jag med…

Hemma och låg på soffan mest hela kvällen. Var inne hos min bror en timme och gjorde ingenting. La mig vid tolv och började att läsa i ”Tre män i en båt”. Fast jag var så trött så jag orkade bara med första kapitlet innan jag somnade.

Söndag 7 november 1999

Vaknade vid elva och gick upp och käkade frukost. Duschade och gick sen till jobbet och fortsatte att jobba med den där broschyren (som fortfarande inte är klar). Satt på jobbet några timmar innan jag gick hem igen.

Satt på soffan och käkade chips och läste tidningen och glodde på tv. Pratade med både Loppa och Lotta i telefon och la mig ganska tidigt och läste ut den där boken. Väldigt abrubt slut! Imorgon ska jag börja läsa tre män i en båt. Loppa har sagt att den ska vara så otroligt rolig. Så jag hoppas att hon har rätt.

Lördag 6 november 1999

Eh! Daniel ringde halv tio och väckte mig för att vi skulle käka frulle vid tio. Hallå? Tio!!! Så tidigt har jag knappt vaknat en helg sen jag var barn. Steg upp i alla fall och ganska bakis och duschade och gick sen ner till Micasa. Efter det hemma hos Johan en sväng och satt och glodde. Daniel var en bråkstake och tok-bråkade hela tiden (på skoj förstås). Meningen att jag skulle följt med till Linköping idag och festat till det igen, men jag ska jobba imorgon så jag skiter i det. Låg mest på soffan hela eftermiddagen och kvällen och bara stirrade på tv. La mig vid två kanske

Fredag 5 november 1999

Vaknade och var bakis-light. Mina ögon lyser som stoppljus och det smakar illa i min mun. Duschade och tokborstade tänderna för att få bort smaken men det hjälper ju inte…

Ska försöka få klart den där broschyrer klar idag… I hope I hope I hope!

Åh vad trött jag blir på kunder som inte fattar någonting.

Lunch idag var riktigt flottigt och gott. Långhare med bernaisesås. Mums. Känner mig helt uppsvullen efter det. Det kanske har hjälpt till att jag svullat i mig massa Kinapuffar hela eftermiddagen. Sitter med hörlurarna på och lyssnar på diverse gammalt trams som Wyclef’s Gone til november, Bran van 3000, US3-Cantaloop och andra gamla härliga låtar.

Fan trist muletgråttmolnigt. Fredag – men det känns det inte som. Kanske mer som tisdag? Jag vet inte – jag svamlar…

…undrar om det har kommit en drös med svar idag?

Efter jobbet till Micasa och fikade med Johan, Daniel, Oscar och Fredde. Satt där en stund. Gick och köpte öl på systemet och sen efter det till på Hörnet och satt där ett tag och drack två öl och en tsatziki-dip. Gott. Gick hem till Daniel och satt där till elva-snåret och drack öl och snackade och lyssnade på musik. Gick tillbaka till på Hörnet och drack några öl igen. Upp till Johan och gjorde mest ingenting en stund. Gick hem vid tre kanske.

Torsdag 4 november 1999

Vaknade innan väckarklockan av att jag var törstig… gick upp och drack ett stort glas saft och hoppade sen in i duschen. Kom till jobbet vid fem i nio. Det ska komma en kund nu vid nio…

Har suttit och jobbat med broschyren hela dagen och kunden har varit här i omgångar. Jag vet inte om jag tycker den blir bra alltså… Det är aldrig bra att stressa fram saker så här (den ska vara klar absolut senast måndag).

Klockan är tjugo i sju och jag ska gå hem snart… ska bara fixa klart det här… Kanske köpa en liten påse snacks idag Måste i alla fall fixa deo, schampo och tandkräm när jag går och handlar för allt är nästan slut och det vill jag inte vara med om.

Använder det tre punkterna väldigt ofta (…) men det är bra, ger en hunch om vad jag menar kanske… eller inte?

Undrar varför ingen skriver i min GÄSTBOK, den är ju till för att skrivas i!?

Hemma vid sju och käkade lite snacks och glodde på tv. Gick upp till Micke och drack en pava vin och gick sen vid elva ner till Magget och drack några öl och stod och småpratade lite med folk. Var hemma vid ett och toksomnade snabbt.

Onsdag 3 november 1999

Morgon som vanligt. Hade värsta skumma drömmen i natt. Jag hade handlat tre smågrejer (en toarulle, en chokladbit och kanske en tidning) på Konsum som borde ha kostat en tjuga ungefär, men han som satt i kassan sa att det kostade 99 kronor, så jag blev skitarg och skällde ut honom (han jobbar egentligen på en pub i stan) Men när jag sen kollade kontot hade de dragit 2000 spänn för det. Då vaknade jag.

Jobbade med lite av varje hela dagen. Gick vid kvart i sex och postade posten. Gick sen till ”På Hörnet” med Johan, Joppa och Jeppe, Daniel. Ida och en kompis till henne från Venedig var där också, mycket roligt. Satt och textade meny och dricka-skyltarna. och drack öl och käkade lite mat (en falaffel-tallrik). Det var jättegott och trevligt.

Kände mig som en snåljåp när jag skulle ta notan för jag inte tyckte att jag skulle betala idag… Hmm, jag hade gjort affischer och annonser. Fast de tyckte visst också det eftersom de bad om ursäkt. Kände mig som en snåljåp i alla fall. Gick hem vid tio-tiden och glodde lite på tv innan jag gick och la mig och läste, somnade tidigt.

Tisdag 2 november 1999

På väg till jobbet. Mina tårkanaler har exploderat eller något. Ögonen rinner hela tiden och jag är trött som f-n. Solen skiner i alla fall. Jag tror att den här tisdagen kommer att bli en tisdag med dåligt humör, det känns så nu i alla fall.

Klockan är snart tio i fem och jag har suttit med den där broschyren absolut hela dagen och pillat och försökt att få lite struktur på alltihopa. Nu väntar jag bara på att få de sista texterna och alla bilder så jag kan slänga ihop allting klart för den ska nämligen vara tryckt och klar nästa onsdag. Får väl se hur det går…

Ska städa sen när jag kommer hem… efter att jag varit på Konsum och handlat smörgås-smör och lite mjölk kanske…

Hemma och käkade. Mötte pappa och han följde med upp en kort sväng och pratade lite om ditt och datt. Efter det så tokstädade jag; dammsög och torkade golven. Nu behöver jag bara tvätta fönstren så blir det jättefint hemma sen. (Jag har inte tvättat dem på kanske två år så de ser ganska äckliga ut!)

Johan kom och vi satt och glodde på tv.

Hittade en gammal dagbok som jag satt och läste i, ha ha ha, jösses vilken töntig liten skit jag var när jag var liten… Ha ha ha. Jag skrattar bara vid blotta tanken på den.

La mig och läste kanske vid tolv… Jag fattar inte riktigt vad boken går ut på men den är bra ändå.

Måndag 1 november 1999

Vaknade som vanligt och allt det där andra som vanligt också.

Det ligger blöta löv överallt på trottoarer och gator. Det är trist. Jag höll på att halka på en hög i morse på väg till jobbet. Hoppas de försvinner snart, ruttnar bort eller blir bortsopade av de oranga gubbarna. (Hu va hemskt, jag låter som en gnällig pensionär, det måste jag sluta med.)

Kom precis tillbaka från lunchen och det var väl kanske inte något att hurra för. Dillkött. Måttligt skoj. Sitter och väntar på att en kund ska komma så vi kan börja jobba med en broschyr… men det kanske dröjer? Jag vet inte. Måste städa lite ikväll när jag kommer hem, typ dammsuga och torka av golven, jag har inte gjort det på flera veckor så det är verkligen dags.

Kunden som skulle kommit kommer klockan sex och då ska vi köra ett tag ikväll. Får väl se hur det går. Ska hem och käka lite innan så jag orkar med kvällen. ”På Hörnet” öppnar på onsdag, det är bra, då kan man gå och ta en öl eller käka något kanske. Om pengarna räcker förstås! Alla massa räkningar, skiv och jackköp har tärt på min ekonomi. Jag är fattig och det är bara den 1 november. Det känns som om den här månaden kommer att sluta väldigt knapert!

Hemma en sväng och käkade litegrann och gick sen tillbaka till jobbet och mötte en kund där vi gick igenom broschyren som jag skall fixa. Satt kvar till nio ungefär och gick hem då och glodde en liten stund på tv innan jag gick och la mig. Läste en stund förstås innan jag somnade kanske vid ett-snåret.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.