Januari 2006

TISDAG 31 JANUARI 2006

Ännu en sån där dag när det inte har hänt något speciellt. Jobbade som vanligt.

Efter jobbet var jag på Ikea och köpte en belysning till min bokhylla … men när jag kom hem och testade den hade den ett väldigt oskönt ljus. Jag ska nog inte ha den belysningen där. Jag la in den i garderoben så länge. 

Jag snubblade över den här nyheten och om han inte hade varit en gammal avdankad fotbollsstjärna med fotbollsmiljoner på bankkontot så hade hon aldrig varit med honom. Jag lovar.

Dagens: Cyndi Lauper ”Money changes everything”

MÅNDAG 30 JANUARI 2006

En helt vanlig måndag. Jag har jobbat … och har egentligen ingenting mer att berätta idag.

Dagens: Arctic Monkeys ”I bet you look good on the dancefloor”

SÖNDAG 29 JANUARI 2006

Det är så skönt att sova och som jag har sovit i helgen. Det var tydligen det jag behövde göra. Från det att jag kom hem i fredags efter jobbet har jag inte gjort många knop. Lättja och sömn om vartannat.

Här är ännu en Little Britain:

Var på kalas för Märta och Greta på eftermiddagen, lämnade presenter till barnen; Greta fick ritblock med olikfärgade blad och kritor och pennor, Märta fick en Alfons-docka. Sen blev det kaffe, bullar och tårta. 

Dagens igen: The Killers ”Mr. Brightside

(Jaques Lu Cont’s thin white duke mix)”

LÖRDAG 28 JANUARI 2006

Vaknade vid tio, ganska utvilad. Gick upp och åt lite frukost och bara latade mig en stund. Skönt.

Var ute på stan och handlade lite presenter till Märta som fyllde år igår och Greta som fyller idag. Imorgon är det kalas … idag har Ida vernissage, men jag ska inte åka dit. Jag orkar helt enkelt inte. Passade på att gå in på Carins och köpa mig en ny deo också eftersom den gamla börjar ta slut.

Var och fikade på GK med Daniel. Satt där i en timma kanske, läste tidningarna, drack kaffe och bara slappade en stund.

Little Britain är en favorit. Säsong tre borde nog släppas på DVD snart … det ser jag fram emot.

Bright lights, bright lights … hemsidan var så mörk och dyster förut så jag lättade upp den lite och hoppsan så ljus den blev.

Dagens: The Killers ”Mr. Brightside (Jaques Lu Cont’s thin white duke mix)”

FREDAG 27 JANUARI 2006

När jag kom hem från jobbet käkade jag. Poddade en stund. Sen var jag så trött att jag la mig på soffan och där blev jag sen liggande resten av kvällen. 

Dagens: Fat Boy Slim ”Next to nothing”

TORSDAG 26 JANUARI 2006

Började dagen med att lämna in bilen på service. 4000 mil har min lille bil rullat nu. Hmm, det var som tusan, är inte det ett varv runt jorden?

På jobbet fortsatte jag med att layouta årsredovisningen som jag började med igår … och så lite andra saker också. Var och käkade på K&K idag, ärtsoppa och pannkakor, det var länge sedan och det var gott. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte.

Igår kväll när jag låg i sängen och skulle somna hade jag återigen såna där himla smarta tankar och jag tänkte att jag skulle skriva ner dem, men jag hade ingenting att skriva med och sömnen kom och alla mina smarta tankar försvann.

Efter jobbet var jag och hämtade bilen, sen hem.Jag måste göra något åt mitt minne.

Dagens:

Rufus Wainwright ”Cigarettes and chocolate milk”

ONSDAG 25 JANUARI 2006

Idag har jag gjort några illustrationer, strikta, förklarande. Det var kul, det var länge sedan. Efter det fortsatte jag med att starta upp en årsredovisning som ska göras.

Efter jobbet var jag och tvättade bilen, suck, det tråkiga är ju att den kommer bli lika skitig igen på bara några dagar … sen hem en sväng och lämnade mina grejer. Gick upp till Hörnet och träffade Oscar och Micke, käkade jordärtskockssoppa och drack en Hof.

Dagens: Tomas Andersson ”Washing up (Tiga remix)”

TISDAG 24 JANUARI 2006

Efter jobbet var jag och handlade lite, sen hem, käkade och senare låg jag på soffan och frossade i vindruvor. Mums … me like vindruvor.

La in en bunt med skivor i iPoden. Jag håller sakta och långsamt på att konvertera mina CDs till mp3. I festprogrammet på bröllopet i lördags stod det ”musikintresserad” om mig … och ja, det kan jag ju inte neka till.

Shit, jag lyckades sabba hela gästboken med inlägg och allt … tur att jag lyckades återskapa den. Tjohoo!

Dagens: The Knife ”Silent shout”

MÅNDAG 23 JANUARI 2006

På jobbet hela dagen, pysslandes med lite ditt och datt. Efter jobbet var jag på Biltema och köpte spolarvätska, sen hem, käkade och gjorde inte så mycket mer. Lite uttråkad. Borde egentligen fixat med saker, men orkade inte … jag skjuter upp det.

Dagens: Depeche Mode ”Home”

SÖNDAG 22 JANUARI 2006

Vansinnigt seg dag. Anders ringde och väckte mig vid tolv, så jag pallrade mig upp, tog en snabb dusch och gick sen ner till pizzerian och käkade. Efter det hem och la mig på soffan … och där blev jag sen liggande resten av dagen och kvällen.

Dagens: Richard Swift ”Losing sleep”

LÖRDAG 21 JANUARI 2006

Gick upp vid halv tio och käkade lite frukost och bara tog det lugnt en stund. Varm choklad, rågkakor med skinkost. 

Idag skrev Linda Skugge i sin krönika:

”…och nu kan jag sammanfatta allt jag har hört: ni är bara bortskämda latmaskar med orealistiska drömmar.”

Bravo Linda. Helt rätt!

Det är helt sjukt hur mycket det har snöat. Nu är det väldigt mycket vinter … och så ett grattis till Kim som fyller år idag.

Idag var det bröllop för hela slanten, Lotta och Andreas gifte sig. Det var fint … och kallt. Termometern stod på minus tio grader när vi efteråt väntade utanför kyrkan för grattis, blombladskastning och kramar. Efter vigseln var det middag och rolig fest på slottet. Vid fyra-snåret var jag hemma, glad, lite full och trött.

Dagens: Turtles ”Happy together”

FREDAG 20 JANUARI 2006

Slutade jobbet vid lunch och då åkte jag hemåt. Var och handlade skjorta och slips till morgondagen, efter det till fiket och drack kaffe och käkade en macka tillsammans med Anders och Stenke.

After work på Valven och sen upp till Hörnet och drack några öl där.

Dagens: Goldfrapp ”Ooh la la”

TORSDAG 19 JANUARI 2006

Jag försov mig i morse. Märkligt. Istället för att snooza hade jag tryckt på stäng-av-knappen, så idag kom jag ungefär en timma senare än vanligt. Det är andra gången på kort tid som jag har tryckt på stäng-av-knappen. Det kanske är dags att byta ut väckarklockan.

På jobbet; Det snöar ute. Jättemycket.

Stora flingor faller ner på marken.

Efter jobbet var jag på fiket en snabbis, efter det hem och slappade. Trött. Poddade lite. Nu har jag 3078 låtar i iPod:en. Det betyder att jag kan lyssna på musik i över 236 timmar, non stop, utan att höra samma låt mer än en gång.

Latade mig ganska mycket på kvällen.

Dagens: Crowded house ”Weather with you”

ONSDAG 18 JANUARI 2006

Lunchade på ”Gula huset” med Kim, Anders, Andreas och Lotta idag. Det var trevligt. Åt en biff stroganoff som var god och svullade chokladpudding till efterrätt. Magen svällde till oanade proportioner efter det.

På kvällen var vi hemma hos mig och spelade Buzz (en musikfrågesport på PS2) … det var kul. Jättekul eftersom jag vann fyra av fem gånger.

Dagens: Abba ”The winner takes it all”

TISDAG 17 JANUARI 2006

Kom till jobbet vid åtta-snåret och jobbade sen hela dagen som vanligt. Efter jobbet åkte jag och hämtade upp Niklas och sen hemåt. 

Var hos Stenke på kvällen med de andra och hälsade Anders välkommen hem från Afghanistan. Vi satt och fikade en stund och sen gick vi till Valven och drack en öl. Hemma vid halv elva.

Dagens: Men without hats ”Pop goes the world”

MÅNDAG 16 JANUARI 2006

Efter Rockbjörnsgalan igår, skriver Aftonblaskan idag följande: ”Kvällens pusschock stod flickfavoriten Darin för” … och nu vill ju förstås ni veta vad han gjorde som var så chockerande? För det var verkligen något viktigt, något chockartat: Han gav prisutdelaren Marie Sernholt en puss på kinden när han tog emot priset … Chockerande, eller hur!

Jobbade som vanligt hela dagen och på kvällen var jag hemma, käkade och poddade. Sen gjorde jag inte så mycket mer.

Dagens: Kylie ”Shocked”

SÖNDAG 15 JANUARI 2006

En fika med de andra på GK, sen så låg jag hemma på soffan en stund och läste tidningen. Efter det gick jag hem till Micke, Lotta och barnen (för att gratulera honom på hans födelsedag) … Grattis Micke! … Satt där ett tag, drack kaffe och pratade om ditt och datt. Sen hem igen och gjorde inte så mycket mer.

Dagens: S’Express ”Hey music lover”

LÖRDAG 14 JANUARI 2006

Farmor hade dött och jag hade fått ärva hennes enorma etagevåning och jag hade inte en aning om vad jag skulle göra med varken den eller de enormt många saker som fanns där inne. Jag var med under en middag som någon av reklamradiokanalerna hade ställt till med och vi åt och om kom jag på vad själva tävlingen gick ut på skulle jag vinna en miljon. Precis när jag skulle få reda på svaret om jag vunnit miljonen eller inte, då vaknade jag.

Lat dag. Var och fikade lite och sen film. Såg bland annat ”Ett hål i mitt hjärta” som var en riktig skitfilm. Spekulativ, pretantiös smörja.

Var på Hörnet en stund med Stenke på kvällen.

Dagens: Bob Dylan ”Series of dreams”

SÖNDAG 15 JANUARI 2006

En fika med de andra på GK, sen så låg jag hemma på soffan en stund och läste tidningen. Efter det gick jag hem till Micke, Lotta och barnen (för att gratulera honom på hans födelsedag) … Grattis Micke! … Satt där ett tag, drack kaffe och pratade om ditt och datt. Sen hem igen och gjorde inte så mycket mer.

Dagens: S’Express ”Hey music lover”

LÖRDAG 14 JANUARI 2006

Farmor hade dött och jag hade fått ärva hennes enorma etagevåning och jag hade inte en aning om vad jag skulle göra med varken den eller de enormt många saker som fanns där inne. Jag var med under en middag som någon av reklamradiokanalerna hade ställt till med och vi åt och om kom jag på vad själva tävlingen gick ut på skulle jag vinna en miljon. Precis när jag skulle få reda på svaret om jag vunnit miljonen eller inte, då vaknade jag.

Lat dag. Var och fikade lite och sen film. Såg bland annat ”Ett hål i mitt hjärta” som var en riktig skitfilm. Spekulativ, pretantiös smörja.

Var på Hörnet en stund med Stenke på kvällen.

Dagens: Bob Dylan ”Series of dreams”

FREDAG 13 JANUARI 2006

Jobbade … Var och drack ett par ”after work” på Valven tillsammans med Kim, Maria, Ollie, Stenke, Ostar och Marie. Efter det gick Oscar och jag upp till Hörnet och drack en kopp kaffe. Var och handlade lite godis, vindruvor och en läsk. 

Hemma och letade efter en programskiva som jag har förlagt (eller lånat ut och inte fått tillbaka eller tappat bort) … så jag rotade igenom skåpen (som jag samtidigt passade på att städa i ordning). Men någon skiva dök aldrig upp.

Var uppe på Hörnet igen och pratade med Daniel en stund, drack en öl med Tove och Eve … efter det så gick jag hem och la mig på soffan.

Dagens: U2 ”I still haven’t found what I’m looking for”

TORSDAG 12 JANUARI 2006

Oj, så svart sidan blev … well well, så får det vara tills vidare.

På jobbet var det som vanligt, fast vi var ute med en kund på lunchen och käkade god mat på Sangria; Baconlindade färsbiffar med stekt potatis, ädelostsås, brytbönor och paprika … mmm, smaskens.

Hemma, efter att jag hade ätit. Jag bestämde mig för att ta en promenad (vinterledigheten gjorde mig till en riktig tjockis) och efter en rask promenad i kanske bara tjugo minuter får jag skit-ont i högerbenet (benhinnorna?). Med snabb musik i iPoden är det svårt att dra ner på takten. Så jag fortsatte att gå och gå och gå och när jag sen kom hem kunde jag knappt stå på benet alls i säkert en timma.

På vägen hem stannade jag förresten på Hörnet och hälsade på Daniel, drack en kopp kaffe och småpratade lite.

Jag undrar förresten om det kan bero på skorna, för så brukar det inte bli … och skorna är ju ganska nya.

Dagens: Depeche Mode ”Walking in my shoes”

ONSDAG 11 JANUARI 2006

En vanlig dag. Jobbat … och idag har jag haft saker att göra och det var ganska skönt eftersom måndagen och tisdagen var väldigt lugna på den fronten.

Idag begravdes visst Birgit Nilsson som dog härom dagen. Jag är inte så jätteförtjust i opera egentligen, men ”Biggan” har jag alltid gillat av någon anledning. Jag har alltid tyckt att hon verkade så himla klok och sympatisk. 

Dagens: Korgis ”Everybody´s got to learn sometime”

TISDAG 10 JANUARI 2006

F-n, det var nästan som ett mindre mirakel att jag kom upp ur sängen i morse. När klockan ringt och jag ville snooza så måste jag ha tryckt på stäng-av-knappen istället för snooze-knappen, för tjugo minuter senare vaknade jag med ett ryck, undrandes varför inte klockan ringde. Lätt förvirrad gick jag upp och gjorde mig i ordning lite snabbare än vanligt och en kvart senare än vanligt var jag på kontoret.

Förresten … shit så kallt det var på morgonen … typ tio minusgrader … runt lunch hade det sjunkit ner till -14 enligt min dashboard-väderstation. Hmpff, det är kallt det. Som tur var steg temperaturen framåt eftermiddagen.

Återigen en lugn dag på jobbet. Det verkar inte riktigt ha vaknat än efter helgerna.

Efter jobbet var jag och fikade på GK med de andra. När jag kom hem så låg ”Aristocrats” i brevlådan … trevligt … och så hade jag fått en inbjudan till klassfest. Herrejösses! Var det verkligen så länge sedan jag gick ut grundskolan.

Senare så kollade jag på ”Aristocrats” eftersom jag inte sett den förut … och den var … speciell … periodvis väldigt rolig.

Dagens: Boards of Canada ”Iced cooly”

MÅNDAG 9 JANUARI 2006

Idag var det dags att börja jobba igen efter mitt lilla jullov och det var faktiskt inte alls så farligt att gå upp på morgonen som jag trodde att det skulle ha vara … jag gissar att det blir mycket värre i morgon, det brukar vara så. På jobbet var det i alla fall en lugn dag. Skönt med lite mjukstart, fast det var i och för sig lite för lugnt.

Till lunch blev det en pasta/kycklingsallad och eftermiddagen flöt på ungefär som förmiddagen.

Efter jobbet åkte jag och handlade lite förnödenheter … efter det hem och käkade. Diskade och gjorde i ordning mitt kök också. Efter det tog jag det mest lugnt.

Dagens: Andy Bell feat. Claudia Brucken ”Love oneself”

SÖNDAG 8 JANUARI 2006

Sov till halv tio för idag hade jag ställt klockan. Jag tänkte att jag skulle gå upp skapligt idag … så jag gjorde det, käkade frukost och uppdaterade här litegrann. Resten av dagen spenderades i lättjans tecken.

Dagens: Etta James ”A sunday kind of love”

LÖRDAG 7 JANUARI 2006

Ännu en dag av lättja … och fikande på GK med de andra. Efter det blev det en väldigt kort promenad längs hamnpromenaden. Hemma och kollade på ”It’s all gone Pete Tong” (som var en rätt kul historia) … och eftersom jag redan börjat så fortsatte jag med slappandet resten av dagen också.

Dagens: Black Eyed Peas ”Weekend”

FREDAG 6 JANUARI 2006

Började som vanligt dagen med en fika på GK. Efter det åkte jag, Micke, Ocar, Kim, Stenke och Rebecka och bowlade. Mitt lag vann … även om Kim var den enskilt bäste av oss.

På kvällen var Oscar, Micke och Blomman hemma hos mig och vi satt och spelade kort och drack lite öl. Vid tolv-hugget så gick vi upp till Hörnet och drack några öl till.

Dagens: Ceasars Palace ”Fun & games”

TORDAG 5 JANUARI 2006

En lat dag igen. Ah, det är så skönt med lata dagar. Käkade köttbullemacka till frukost på GK med Oscar, Stenke och Kim. Efter det lättja hemma.

Det är med bloggmonstren som med gubbar i keps. Jag tycker inte om dem. Gubbar i keps för att de inte ska sitta i en bil överhuvudtaget och bloggmonstren för att jag är avundsjuk, för att de är så duktiga, smarta och skriver så bra. Själv skriver jag bara massa dynga och när jag väl kommer på de bra sakerna så ligger jag för det mesta i sängen och orkar verkligen inte gå upp och skriva ner det … och smarta tankar och fyndiga formuleringar gör sig inte om man inte kan sätta dem på pränt på en gång.

Papper och penna har jag självklart funderat på, men har jag väl skrivit ner det en gång, kan jag inte föra över det till datorn. Jag vet inte vad det är, men det stannar på pappret för det är där det hör hemma.

Dagens: Rufus Wainwright ”I don’t know what it is”

ONSDAG 4 JANUARI 2006

Oscar och jag åkte iväg och kollade i lite affärer och där hittade jag ett par sköna vinterskor som jag köpte. Efter det hem och fikade lite med de andra och slappade en stund. Satt och spelade lite ”Swat” i några timmar.

På kvällen var vi på Hörnet och käkade god mat och drack några öl … som för att säga hej då till Titti som åker hem i morgon.

Dagens: N’Sync ”Bye bye bye”

TISDAG 3 JANUARI 2006

Fikade med de andra och gjorde sen mest ingenting. Slappade med film och dålig tv.

Jag kan ju också passa på att säga grattis till Johan och Fia-lutt som fyller år idag!

Dagens: Belle & Sebastian ”Lazy Lane painter Jane”

MÅNDAG 2 JANUARI 2006

Vaknade vid halv tio och var nästan lite pigg för ovanlighetens skull. Vinklade upp persiennerna och det såg ut att vara en fin dag. Käkade lite frukost och kollade in nyheterna samtidigt som jag lyssnade på Chris Moyles.

Var ute hos Daniel och barnen en stund på eftermiddagen, drack en kopp kaffe och var sen ute och lekte i snön en stund. Efter det var jag hemma och vilade i några timmar, käkade gjorde jag också.

På kvällen åkte Daniel och jag på bio och kollade på King Kong och den var väl okej, men väldigt lång … den skulle nog ha vunnit på att klippts ner en timma.

Dagens: Foo Fighters ”Monkeywrench”

SÖNDAG 1 JANUARI 2006

Ugh vilken seg dag. Hmm, jag får visst sona för att jag var uppe hela natten och festade in det nya året.

Jag hade tänkt att jag skulle göra någon slags summering av 2005, men jag är alldeles för trött och seg … så jag skiter helt enkelt i det.

Sov till lunch och efter att ha duschat och gjort mig i ordning gick jag ner till affären, handlade en sån där fryst färdig soppa och lite godis. Gick sen hem och la mig på soffan och blev sen liggande där hela dagen och kvällen. 

Dagens: The Tough Alliance ”Now that’s what I call indulgence”

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.