Februari 2001

ONSDAG 28 FEBRUARI 2001

En väldigt vanlig morgon. Gick upp vid tjugo över åtta och in i duschen. Glömde stänga av klockan så efter en stunds duschande började den pipa frenetiskt. Det är så irriterande att höra det där ljudet… Klädde mig och fiixade mig i ordning.

Snön har farit ner som en tok hela natten så hela stan är täckt av ett tjockt fluffigt täcke av pudersnö. Det är kallt och solen skiner så på vägen till jobbet rann tårarna av den lilla isande vinden som kom emot mig. Men det är ganska fint, även om det var jobbigt att gå för att det var så j-la halt. Kom i alla fall fram till jobbet strax innan nio och satte igång direkt.

Lunch idag. Raggmunk med stekt fläsk och lingon. Jättesmaskens.

Har suttit och gjort grejer som jag egentligen inte vill göra, men skitsamma. Ibland blir det så och då får man bita ihop.

Fick skjuts av Tommy hem för att han ville kolla en jacka jag har hemma om han kunde använda den när han ska hålla ett föredrag om mode. Men den funkade inte… Ha ha, han såg inte klok ut i den. Hade fått en bibba med tidningar som jag sen satt och plöjde igenom hela kvällen: Details, The Face och Arena. Skönt att bara sitta och läsa och inte göra någonting annat. Käkade förstås också. Gick och la mig vid halv tolv och fortsatte att läsa en stund innan jag blev för trött.

TISDAG 27 FEBRUARI 2001

Trött som vanligt. Gick upp efter att klockan hade snoozats en gång. Körde den vanliga rutinen och gick sen till jobbet dit jag kom vid tio i nio. Det är nästan så att man kan ställa klockan efter mig.

Nu ska jag göra korrektur på den där stora broschyren jag håller på med.

Lunch på Valven. En Köttgryta med paprika och grejer, ris till det. Efter det gick jag till Expert och köpte mig ett spel. Jäklar vad jag ska spela i kväll.

Jobbade vidare med olika grejer och gick sen hem vid fem-snåret. Käkade några mackor och tog det lugnt en stund. Spelade lite på mitt nya spel som jag köpte. Roligt, men attans svårt. Tog det mest lugnt hela kvällen och gjorde nada. Gick och la mig vid halv tolv, läste några sidor i boken innan jag släckte lampan och somnade.

MÅNDAG 26 FEBRUARI 2001

Morgon. Vaknade en kvart innan klockan skulle ringa så jag gick upp direkt och duschade och fixade mig i ordning och var på jobbet redan fem över halv nio. Tidigt. Det är askallt ute, min termometer stod på

minus 13,6 grader och på vägen till jobbet var det motvind så tårarna bara sprutade. Men det är fint, för solen skiner och det känns ganska skönt faktiskt.

Lunchen var på Valven och det var fläskkorv och potatismos med senapssås. Yuäck!

Efter jobbet gick jag för att möta Daniel på Expert för att vi skulle köpa oss varsitt Playstation2. Det var dyrt, 4.500 spänn. Gick sen till Micasa och käkade litegrann och sen hem och spelade spelen som fanns på (den ganska så menlösa) demoskivan som följde med. Roligt. Imorgon ska jag gå och köpa spel. Då får man väl slänga ut med minst en tusenlapp till.

Gick och la mig vid tolv ungefär och läste några sidor i ”Timbuktu” innan jag somnade. 

SÖNDAG 25 FEBRUARI 2001

Snygga eftertexter på filmen ”High Fidelity” som jag såg. Bra film också. Den följde boken ganska bra, i alla fall som jag minns den. Trots att de ”översatt” den till amerikanska.

Jag blir så irriterad på min mage för den har gjort ont hela dagen… Jag vet att det är för mitt frosseri i går: PIzza, chips och massor med läsk. Det är inte bra. Att jag drack tokmycket kaffe och festade loss i fredags har nog också hjälpt till. Nu får jag sona! Novaluciden hjälper inte längre. Har försökt vara duktig och äta ”mjuka” saker som glass och potatismos och såna där grejer. Men inte f-n blir det bättre för det. Jag vet att jag låter gnällig, men det skiter jag i.

Har mest legat på soffan hela dagen. Var och fikade med Daniel, Sophia och Oscar en stund på Micasa. Johan var hemma och hälsade på en stund. Gick och hyrde filmen (high fidelity) och kollade på den. Gick och la mig vid halv ett ungefär

LÖRDAG 24 FEBRUARi 2001

Sov till tio ungefär, för då ringde Johan och väckte mig. Men låg kvar i sängen till tolv och halvsov och lyssnade på radion. Gick upp, duschade och tog det bara lugnt. Trött som f-n och lite bakis. 

Johan kom och vi gringodegade hela dagen. Hyrde två engelska komedier på video: ”East is East” som var okej, men inget speciellt alls och så en annan: ”House”, en film om en bingohall!, den var ganska rolig, i alla fall för stunden. 

Slappade som f-n resten av kvällen och gick sen och la mig vid halv två kanske.

FREDAG 23 FEBRUARI 2001

En helt vanlig dag. Jobbat som vanligt med olika grejer, fast mest med den där broschyren som börjar bli halvklar. Skönt. Lunchen var på Valven som vanligt. I dag var det fläskkarr? med stekt potatis och pepparsås. Tror jag i alla fall.

Vid fem gick jag till Hörnet och drack ett par ”After Work” med Oscar och Micke. Gick sen hem och duschade och bytte kläder och satt och häckade en stund. Oscar kom, och senare Kim, Camilla, Tilde och Andreas. Satt och drack ett par öl innan vi gick ner till Magget och festade loss där. Drack drinkar och öl och blev ganska berusad. Spelade lite på Black Jack:en och vann lite pengar. Det är ju alltid trevligt. Var hemma vid två ungefär och somnade så fort jag lagt huvudet på kudden.

TORSDAG 22 FEBRUARI 2001

Vaknade vid 08:15 som vanligt, men låg kvar i tio minuter för att få vakna lite långsamt. Gick sedan upp och duschade och klädde på mig och sånt där. Gick till jobbet och kom dit vid 08:53 och satte igång att jobba på en gång med den där broschyren jag hållt på med i flera dagar. Jag börjar se ordningen, strukturen och formen på den nu. Det känns skönt.

Lunch på Valven som alltid: ?rtsoppa och istället för pannkakor så var det hetvägg (heter det så). Men det var gott i alla fall.

Efter lunchen fortsatte jag med broschyren. Pratade litegrann med Låtta eftersom jag behövde en lite paus för att kunna tänka klart… hjärnan känns lite såsig. Daniel ringde och berättade om en Z3:a som var till salu som han tyckte att jag skulle ringa på. Men jag har ju fortfarande inte de pengarna så det struntar jag i.

Hemma vid halv sju och käkade och tog det lugnt en liten stund. Oscar ringde och jag gick upp till Källar’n och mötte honom för en öl. Johan, Kim, Micke och Lars kom också så det blev ett par öl till innan jag gick hem och sov.

ONSDAG 21 FEBRUARI 2001

Morgonen såg ut precis som vanligt, svårt att gå upp och sen till jobbet dit jag kom vid tio i nio. Har suttit och gjort en del grejer, bland annat varit på ett tryckeri med ett jobb jag gjort för en konstnärinna här i staden. ?r hungrig och ska snart gå på lunch. Idag är det stekt fläsk med löksås på menyn, det ser jag fram emot för det tycker jag är gott.

Efter lunchen gick jag till bokhandeln och kollade om det fanns något intressant på rean. Köpte fyra böcker som jag inte har en aning om vad det är, men de såg sjyssta ut så jag hoppas att de är bra.

Sitter med den där broschyren jag började på i måndags. Mycket,m nu har jag väntat nästan hela dagen på att få ett gäng bilder och såg alldeles nyss att de håller på att rulla in på ISDN. ?ntligen, för jag kan inte fortsätt förrän jag har lagt in dem.

På vägen hem från jobbet, vid halv sju, kanske sju. Så stannade jag på Hörnet och käkade lite och drack en öl. Satt där kanske en timma på sin höjd och gick sen hem och la mig på soffan och bara degade loss ordentligt. Gick och la mig tidigt och läste lite i ”Timbuktu”.

TISDAG 20 FEBRUARI 2001

Morgonen som vanligt. Till jobbet som vanligt. Sitter och jobbar med en broschyr för en kund. Det känns rörigt, det är mycket.

Lunch på Valven: Pasta med baconsås. Egentligen skulle det vara Carbonare, men det tycker ju inte jag. Men det var gott i alla fall. Var på Expert och kollade om jag skulle köpa mig ett PS2, men jag tyckte det var i dyraste laget… Lånet på bilen som jag tänkte ta skiter jag i, jag tar mina sparade pengar och köper en lite billigare variant kontant i stället. Det känns bättre att göra det än att hålla på att harva med ett skitlån i några år.

Har suttit med den däringa broschyren så att det bara snurrar i skallen på mig. Men nu kan jag inte göra med förrän det kommer bilder som jag måste ha, så jag ser vad jag gör. (Det kanske låter konstigt, men så är det.)

Pratade med Låtta en snabbis, men vi mailade lite också. Jag har inte hört av henne på länge så det var skoj… Eller ja ja, vi pratade lite i fredags, men i alla fall…

Hemma en sväng och käkade och läste tidningen. Gick sen tillbaka till jobbet och gjorde en bunt illustrationer som vi ska ha i en presentationsbroschyr om oss själva här på jobbet. Fina blev dem. Gick sen hem vid strax efter elva och la mig.

M?NDAG 19 FEBRUARI 2001

En helt vanlig måndagsmorgon. Solen skiner och det är noll grader ute. Gick upp som vanligt och gjorde mig i ordning. Vid tjugo i nio gick jag iväg till jobbet. Trött förstås, men inget allvarligt.

Lunch på Valven. Kycklingfil? med ris och någon tomatsås? Smakad i alla fall helt okej. Gick sen in på banken och hämtade papper till en låneansökan så att jag äntligen kan köpa den där bilen som jag gått och funderat på i ett halvår nu… Men jag vet fortfarande inte vad jag vill ha för sort.

Sitter och försöker på lite ordning på en broschyr jag håller på med. Jättejobbigt, jätterörigt och jättemycket. Huh, det bara snurrar i skallen på mig… Nu är klockan typ snart halv sju och jag har bestämt mig för att gå hem och äta och sen inte göra nånting…

Hemma på kvällen och gjorde ingenting. La mig tidigt.

S…NDAG 18 FEBRUARI 2001

Sov till lunch och gick sen till jobbet och fixade en grej. Satt där ungefär en timma och gick sen hem och bara gringodegade hela dagen och kvällen. Kollade på ”independence day”, vilken fruktat vidrig film det är… Av någon konstig anledning låg jag och kollade (pinade) igenom alltihop i alla fall. Gick och la mig vid halv ett och läste en stund innan jag somnade.

L…RDAG 17 FEBRUARI 2001

Sov till halv ett och bara tog det lugnt hela dagen. Var hemma hos Ida ett tag och satt där och häckade. Var på Micasa och drack en latte också med henne och läste tidningarna. Låg sen hemma på soffan och slappade mest resten av dagen. Gick hem till Ida en kort sväng igen och satt där en stund och pratade med henne innan jag gick hem och slappade… Det här måste vara den lugnaste helgen jag har haft på år och dar…

FREDAG 16 FEBRUARI 2001

Vaknade som vanligt och det var resten av morgonen också, vanlig alltså. Kom till jobbet vid tio i nio, tog mig en kopp kaffe (mycket mjölk och en sockerbit) och uppdaterade här lite snabbt innan jag satte igång med att jobba.

Lunchen på Valven var smaskens idag; Gräddbrässerade pannbiffar med en risgrej och sås. Mums. Drack Loranga idag för ovanligetens skull. Sen tillbaka till jobbet och fixade och donade. Hade projektmöte där vi gick igenom alla jobb som är på gång och sådär. Sen gjorde jag två skitsnygga illustrationer som jag tänkte att vi skulle använda till vår egen presentationsbok. Jag är väldigt duktig ibland.

Nu är klockan 16:34 och det är snart dags att gå hem för helgen, skönt… Skickade just ett jättekonstigt mail till Lotta, men det är bara roligt att skicka konstiga mail. Jag är ju snäll, och jag hoppas hon blir glad.

Var på Hörnet och käkade på hemvägen, drack ett par öl också och tog det bara väldigt lugnt resten av kvällen. Låg hemma på soffan och gjorde nada.

TORSDAG 15 FEBRUARI 2001

En morgon som alla andra. Jag vaknade tidigt, innan klockan ringde, somnade om och blev dödsförskräckt när klockan väl ringde och nästan sprang upp ur sängen och in i duschen. Stod och duschade ganska tok-varmt ett tag innan jag fixade mig i ordning och gick till jobbet.

Såg på topp tio-knappen att jag halkat ner till en tredjeplats, det var tråkigt. Jag som hade hoppats på att jag åkt tillbaka upp till förstaplatsen.

Lunch på Valven som alltid. Skomakarlåda med potatismos. Det såg ganska slibbigt ut men det var faktiskt riktigt gott. Sen tillbaka till jobbet och fixade med grejer. Bl.a. ett produktblad som jag re-designade.

Efter jobbet, på hemvägen stannade jag och pratade lite med flickorna på Hörnet. Drack inte öl dock, bara pratade en stund med dem. Sen köpte jag tidningen och sen hem och käkade några mackor och varm choklad och läste den. Satt och gjorde ingenting ett tag. Min bror tittade förbi och hämtade en utskrift jag hade gjort åt honom. Vid nio så gick jag tilllbaka till kontoret för att fixa en grej för jag kom på en id? som jag var tvungen att testa, så det var bara att knalla iväg.

?r helt såld på Stakka Bo’s ”Mute”, den är ju kanon. Hmm, det tyckte jag inte i början när jag hörde den, men den ”växer”.

Hemma igen vid kvart över elva och gick och la mig direkt.

ONSDAG 14 FEBRUARI 2001

Idag mår jag bra igen. Jag måste ha varit en riktig pest på jobbet i går. Sur och tvär och sådär. I morse vaknade jag och gick upp innan klockan ringde och gjorde mig i ordning och var på jobbet vid tio i nio. Nästan som vanligt. Drack en kopp kaffe och satte sen igång och jobbade med lite ditt och datt. Nu ska jag fixa den där broschyren som jag skrev om igår.

Rösta på mig på ”ToppTio” här!

Har just varit och ätit lite lunch (på Valven som vanligt). Pytt i panna med stekt ägg, mineralvatten till det. Smakade helt okej. Drack en kopp kaffe efter det också. Gick förbi bankomaten och tog ut lite pengar och sen så gick jag till spelbutiken och satsade 220 kronor på två raders Lotto och Joker på en sån där tio-veckors-kupong. Så nu ska jag vinna storkovan i tio veckor i sträck (jag kan ju alltid hoppas i alla fall). På vägen tillbaka såg jag i en slags syn att jag skulle vinna 45 miljoner och det skulle ju knappast kännas speciellt fel. Så nu ska jag gå och hoppas och önska att jag vinner. 

Satt kvar på jobbet en stund och bland annat svarade på frågor som Låtta skickade via mailen. Hon höll på med någon skoluppgift och jag, snäll som jag är, ställer naturligtvis upp. Sen gick jag hem och åt lite mat och läste tidningen och gjorde absolut ingenting. Gick och la mig tidigt igen och läste några sidor i den där boken, vad den nu hette (den av Kureishi) och somnade sen.

TISDAG 13 FEBRUARI 2001

Jag känner mig inte pigg. Jag är på uruselt humör och jag orkar egentligen inte att vara på jobbet i dag heller. Klockan ringde som vanligt och jag tvingade upp mig och gick till jobbet vid kvart i nio. Har suttit och fixat med en broschyr som Pelle ska visa för kunden efter lunch. Ska gå på lunch snart. Har egentligen ingen speciell aptit men ska äta ändå, hoppas det är något gott… det där var ju en lite motsägelse i och för sig, men eftersom jag inte är sugen på mat vill jag att det ska vara gott så att jag vill äta i alla fall.

På Valven. ?t kyckling i currysås med ris. Det smakade väl okej, men eftersom jag inte har någon aptit så var det ungefär lika intressant som att läsa telefonkatalogen.

Ja, jag tycker synd om mig själv som f-n. Om ingen annan gör det så vem ska göra det om inte jag!?

Hittade förut en broschyr som jag jobbat med. Igår när jag var hemma så har folk på jobbet varit inne och gjort grejer som f-n och förstört så att de tankarna jag hade för den är helt lost… så irriterande, speciellt som jag nu måste sitta och göra om allting från början, för originaldokumentet finns inte kvar! F-n!

Var hemma vid strax före sju och la mig på soffan. Oscar kom förbi och sa hej och lånade ett par skivor. Satt och läste tidningen ett tag och gjorde sen absolut ingenting. Gick och la mig väldigt tidigt, läste några sidor i boken och släckte sen ljuset och somnade gott.

M?NDAG 12 FEBRUARI 2001

Orkade inte. Kände mig helt konstig och stannade hemma från jobbet och låg mest och sov hela dagen. Hängig liksom. Låg och gjorde ingenting. Sov mest hela tiden.

S…NDAG 11 FEBRUARI 2001: Dag 11.013

Seg och lite bakis, men inte så farligt. Mest lite trött. Gick och handlade en kasse mat som jag lagade till. Sen så låg jag på soffan och läste tidningarna. Daniel kom förbi och sa hej och försvann lika fort. Själv låg jag och gjorde inget speciellt hela dagen, läste klart tidningarna och kollade på någon dålig film och gick sen och la mig vid halv tolv.

L…RDAG 10 FEBRUARI 2001: Dag 11.012

Daniel ringde och väckte mig strax efter tio och ville gå och äta frukost, så jag pallrade mig upp, lite bakis, och gick och duschade och fixade mig i ordning. Daniel kom och vi gick till GK och åt frukost och satt där och häckade. Gick och köpte tidningarna och gick sen hem till mig och satt där ett tag. Efter två gick vi till Micasa och mötte upp med Låtta och Oscar och satt och fikade med dem en stund. Efter det gick Låtta och jag och strosade runt lite i vårsolen. Det var skönt. Gick sen hem och bara tog det lugnt en stund. Tog en powernap och gjorde mig sen i ordning.

Mötte Låtta utanför Hörnet och gick sen upp till Maria för hon skulle ha fest. Satt där ett par timmar och drack vin och tog det mest lugnt faktiskt och blev lite på lyset. Gick sen ner till Hörnet och satt sen där resten av kvällen med Låtta, Jesper, Johan, Ida, Oscar, Anna några till. Satt och hällde i oss öl och blev ännu fullare. När de stängde gick vi ner till Källar’n och drack öl där också… många öl blev det under kvällen… Låtta och jag gick sen hem till Dai och satt där och pratade i några timmar. Fast där drack vi bara th? som tur var. Vid halv fem på morgonen så gick Låtta och jag därifrån. 

FREDAG 9 FEBRUARI 2001: Dag 11.011

Morgon. Seg. Bakis. Gick upp vid halv nio och duschade och gick sen till jobbet. Har suttiit och gjort en illustration och lite andra små grejer. Bland annat en logga för ett hotell i frankrike. 

Lunch på Valven, någon slags stek. Jag tyckte inte det var så himla skoj. Gick och köpte en ny deodorant och sen tillbaka till jobbet och slängde ihop den där hotell-logon.

Usch. Jag har fått den där nya backstreet boys-låten på huvudet. Den där med ”my battery is low”. Corny text. Jag vill inte ha den i skallen… Det är ofta så att man får hemska låtar på hjärnan och sen blir man inte av med dem… Hjärntvätt!

Har just ”fredagsfikat” på jobbet. ?tit flottig krämbulle och druckit kaffe med mycket mjölk och en sockerbit och suttit och inte gjort någonting ett tag. Det är skönt. Har lite ont i nacken av någon konstig anledning. Vill inte ha det. Jag gillar det inte. (Precis som om någon gillar att ha ont… i alla fall på det sättet).

Låtta kommer i helgen, då ska vi festa loss och ha det roligt.

Var på Hörnet efter jobbet och tog en ”after work” med Oscar. Sen hemma ett tag och bara slappade. Tog en dusch och bytte kläder och gick sen ner till Källar’n och drack ett par öl med Micke, Kula, Sofia, Oscar och några till. Gick iväg till Hörnet och blev sen kvar där resten av kvällen och festade loss ordentligt.

TORSDAG 8 FEBRUARI 2001: Dag 11.010

En helt vanlig morgon, som alla andra. Gick upp och duschade och sen till jobbet. Regn. Tråkigt. ?r inte på bra humör idag. Tycker allt känns jobbigt. Usch. Ville egentligen ligga kvar i sängen och sova bort hela dagen.

Satte ihop en soffa som vi ska ha ner i atelj?n på jobbet. Jobbigt värre. Men den var snygg, till det ska vi ha en fotpall modell större istället för soffbord. Lunch på Valven, Wallenbergare med potatismos och sås. Mumsfilibaba. Det var riktigt gott. Kaffe efter maten förstås.

Tillbaka till jobbet och fixade i ordning en powerpoint-presentation. Jag gillar inte det programmet. Det är hemskt. Usch.

Nu är jag trött igen.

Efter jobbet gick jag upp till Ida och satt och pratade med henne en stund. Gick sen ner till Hörnet för att käka lite mat och ta det lugnt en stund innan jag gick hem. Satt och pratade med Måns och Karri ett tag och drack öl. Istället för att gå hem satt jag kvar där och drack fler öl och småpratade. Följde sen med dem till Källar’n och drack några öl där också. Kom hem vid elva ungefär och gick direkt och la mig.

ONSDAG 7 FEBRUARI 2001: Dag 11.009

Vaknade vid kvart över nio, men var trött så jag snoozade och vaknade igen vid fem i halv. Satt på sängkanten ett tag och funderade på att lägga mig igen, men gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Var klar vid kvart i nio ungefär och gick iväg.

Fyra plusgrader ute. Det betyder att det är så attans skitblaskigt ute. Snön håller på att smälta och det ligger is på marken, med en vatten på sig, så det är skithalt också, kände mig lite som en pensionär när jag gick till jobbet. Går försiktigt, aktar vattenpölarna… och nu vet jag att det är ett hål i sulan på min högra sko och strumpan blir blöt. Min vänstra strumpa är också blöt eftersom jag trampade i en vattenpöl.

Pastagratäng till lunch på Valven idag. Det var ganska gott.

Har suttit och jobbat med massor med grejer hela eftermiddagen och fått en hel del gjort känns det som. Jag är så bra.

Klockan är 17:17 och jag ska snart gå hem till mina föräldrar och säga hej och lämna en skiva till mamma som hon ville ha. Vilken trevlig son jag måste vara… 🙂

Var hemma hos mamma och pappa en stund och hälsade på och lämnade den där skivan som hon ville ha. Käkade en macka och gick sen därifrån efter en timma. Gick hem till Ida, men hon var ju inte hemma förstås. Så jag gick hem till Anna och sa hej till henne och där var Ida också så jag hjälpte Anna med att koppla in hennes skrivare.

Hemma på kvällen och fixade och donade. Färgade bland annat mina beiga mocca-skor så att de numera är svarta. Tvättade mina andra svarta moccaskor så att de nu ser så gott som nya ut. Fixade och donade med grejer. Städade undan lite. Kollade lite på en dokumentär om en kvinna med flera personligheter. Det var intressant. 

Gick och la mig tidigt och började läsa i en ny bok jag köpte häromdagen: ”intimitet” av Hanif Kureishi. Jag har läst några böcker förut av honom och de brukar vara bra. Hoppas den här också är det.

TISDAG 6 FEBRUARI 2001: Dag 11.008

Trött som f-n. Vaknade som vanligt och allt det där. Gick sen till jobbet. Inte lika kallt idag, skönt att den där äckliga köldknäppen är över i alla fall. Drack en kopp kaffe och satte igång på en gång med att göra lite grejer. Bl a ett möte med en kund om en broschyr jag håller på med.

Såg att jag halkat ner till andraplats på ”Tio i topp”. Så kan det ju inte få vara. Jag vill vara etta! Rösta på mig!

Till lunch i dag åt jag gratinerad kassler med ris och champinjonsås. Det var ganska gott faktiskt.

Sådär ja, då var ännu en dag slut. Det går så fort. Efter jobbet gick jag till Micasa och fikade med Oscar. Drack latte och satt och bläddrade i olika tidningar. Gick sen in på …stenssons och köpte lite grejer, smör, pålägg och lite andra saker. Inte för att jag var hungrig, utan mest för att jag tyckte att jag borde äta eftersom jag inte gjort det sen lunch. (Huh, som om det skulle vara konstigt.) Sitter nu och funderar på att det verkligen är dags att ta tag i den där bokid?n jag fick i höstas (eller när det nu var).

Jag såg Trafikmagasinet förut också och tänkte att nu borde jag verkligen köpa den där bilen som jag tänkt köpa så länge (men fortfarande inte vet vad jag ska välja, eller, jag vill ju ha en Z3:a men det har jag ju inte råd med).

Jag tänkte att jag borde sluta upp med att ha så svårt att få tummen ur… Det händer för ofta att jag har tankar och id?er om bad jag borde göra, vad jag vill göra. Men av någon konstig anledning flyter det allt som oftast bara ut i sanden. Till slut glöms det bort för ett tag, eller för alltid.

När jag låg den där natten och id?erna om boken formligen bubblade fram, så känndes det så bra och jag ville verkligen, kände att det skulle gå så bra att göra det. Men id?n blev bara liggande, i en stängd anteckningsbok, i en stängd låda i sängbordet.

Ikväll har jag som vanligt inte gjort något vettigt över huvud taget. Nu skall jag gå och lägga mig och läsa ut ”Glamorama” och då har jag i alla fall gjort någonting. För att läsa är i alla fall bra. Och roligt.

(Lät lagom pretto det där sista, eller hur.)

Undrar förresten, är det tålamod jag saknar, eller är jag bara lat?

MÅNDAG 5 FEBRUARI 2001: Dag 11.007

Vaknade som vanligt (och som alltid var det svårt) och körde den vanliga rutinen på morgonen och gick sen till jobbet. Fy f-n. Måste det vara så förbannat kallt. När jag skulle gå iväg stod termometern på -18,4 grader. Kallt! Kom till jobbet vid tio i nio, helt stelfrusen. Satte igång att jobba med en gång. Gjorde en musmatta åt en av våra kunder.

Klockan är halv elva snart och jag är frusen… ?ven om det är varmt härinne så känns det kallt i alla fall. Trött är jag också.

Lunchen på Valven var inget vidare idag, kanske om man gillat det, men kålpudding är en av de saker jag inte tycker om alls. Jag tycker nog till och med att det är ganska äckligt.

Trött och känner mig lite sådär jobbigt småsur, utan någon anledning egentligen. Kanske för att det är kallt och jag inte fixar det här med kyla och att den här dagen går förbannat långsamt. Jag vill hem och lägga mig med en filt i soffan och sova.

Tänkte jag skulle få igång Clarks sida också, men jag har ingen lust, så det får dröja ett tag till.

Hemma vid strax efter fem, käkade och bara tog det lugnt. Låg på soffan och slappade en stund. Gjorde ingenting på hela kvällen. Var bara trött som f-n. Gick och la mig och läste lite och somnade ganska tidigt

SÖNDAG 4 FEBRUARI 2001: Dag 11.006

Vaknade vid tolv eller ett och gick upp och gjorde mig i ordning. Slängde in en tvätt i tvättmaskinen. Oscar och Tove kom förbi och vi gick till GK och fikade, åt lite frukost och läste tidningarna. Satt där en timma kanske innan det var dags att röra på sig. 

Gick och hyrde två videofilmer: ”Human Traffic”, en engelsk film som var helt okej och ”Pitch Black” som inte var något att ha. Låg på soffan och bara gringodegade hela dagen. Tvättade också, men det sköter ju sig själv egentligen. Gick och la mig vid halv tolv och läste några sidor innan jag somnade. 

LÖRDAG 3 FEBRUARI 2001: Dag 11.005

Vaknade vid elva kanske och gick upp och åt lite frukost. Varm choklad med knäckebrödsmackor. Tog en dusch och gjorde mig i ordning. Ringde Oscar och vi gick och fikade på Micasa. Satt där och drack latte och läste tidningarna och bara slappade. Gick sen hem och tog det lugnt ett tag.

Vid halv nio gick jag sen hem till Oscar och drack några öl och satt och pratade om ditt och datt. Efter nån timme eller två gick vi till Hörnet och satt där i baren och drack och provade drinkar. Men efter ett tag blev det lite mycket (sött och sliskigt) så det fick bli öl resten av kvällen. Men det var trevligt värre. Jesper, JohanK och några till kom också. När Hörnet stängde gick vi till Wasa (fruktansvärt kallt ute) och tog en öl där innan det var dags att gå hem och sova.

FREDAG 2 FEBRUARI 2001

I morse i duschen stod jag och funderade på hur attans skönt det skulle vara att ha en ”pass-opp” hemma som fixade och donade. Vad skönt det skulle vara om någon hade lagt fram kläderna åt mig, dukade upp lite frukost och sen när jag var på jobbet, städade lägenheten och gjorde det fint.

Ap-ap-ap-kallt. Termometern visade -10 grader och jag hade en attans skitjobbig motvind hela vägen till jobbet. Det kändes som om mina kinder var två små isklumpar, ögonen tårades och dropparna frös till is på kinderna. Kom fram i alla fall till kontoret vid nio-snåret.

Nu är det dags för kaffe…

Idag har jag levt i 11.004 dagar (om jag räknat rätt med skottåren) och har just varit och ätit lunch på restaurang för ungefär den 2.585:e gången sen jag började på mitt jobb här (ja, jag har räknat ut det). Idag var det Piccata med ris och tomatsås på Valven. Smakade helt okej förutom att det var såna där äckliga fettsträngar i köttet som jag avskyr som pesten.

Efter jobbet gick jag till Hörnet och drack ett par ”after work” med Oscar. Satt där ett par timmar och småpratade och tog det bara lugnt. Gick sen hem och tog det ännu lugnare. Trött. Låg på soffan och halvslumrade lite. Gick och la mig ganska tidigt, läste litegrann innan jag somnade.

TORSDAG 1 FEBRUARI 2001

Seg morgon och bakis efter gårdagens vodka-drickande. Hu så jobbigt. Gick i alla fall upp som vanligt och duschade, klädde mig och allt det där. Gick sen till jobbet och kom fram vid tio i nio. Satt i möte på en gång och gick igenom lite grejer.

Har gjort klart en skiss på en folder och ett kompendium som ska presentera en ny logo som jag har gjort. Hoppas kunden tycker om den… annars blir jag skitarg.

Lunch på Valven, köttfärslimpa med stekt potatis och gräddsås. Det smakade smaskens. Jag tog lite pannkakor till efterrätt. Alex kom och skulle käka, så jag stannade kvar och drack kaffe med honom innan jag blev tvungen att gå. Var hemma en snabb sväng och kollade brevlådan och gick sen tillbaka till jobbet.

Vid fyra, halv fem ungefär så åkta jag och Carina in till en av våra leverantörer på fest. Först fick vi säga hej och sånt, sen var det dags för en Nordahl att hålla ett föredrag i en timma och det var inte speciellt kul… Han stod och malde i en timma om spelarlöner i Italien och hur mycket pengar det finns i fotbollen, fantastiskt tråkigt att lyssna på. Sen var det lite mat och ett par öl innan Carina skjutsade hem mig. Det var inte så roligt på festen. Det kan ju i och för sig ha hjälpt att jag var helt seg efter gårdagen. Väl hemma sen vid halv nio så gick jag och hyrde en film som jag kollade på ”the Hollow man”, skitdålig. Gick sen och la mig, läste lite och sov sen som en stock.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.