Maj 2001

Torsdag 31 maj 2001

En alldeles vanlig morgon. Inget alls utöver det vanliga. Solen skiner och det är lite varmare idag igen och det är ju skönt. Gick upp kvart över åtta och gjorde mig i ordning innan jag åkte iväg till jobbet.

Idag ska jag i alla fall lämna in min rock på kemtvätt eftersom jag har fått en fläck på ena slaget som jag inte kan ta bort… hoppas bara det försvinner när jag lämnar in den… annars får jag väl köpa en ny.

Började jobba på en gång när jag kom fram till jobbet.

Lunch på Valven: Någon slags stek med pepparsås och potatis. Det smakade bra. Sen till bokhandeln och hämtade den där boken som jag hade beställt. Tad Williams ”Otherland” del 3. Jag läste del ett och två för länge sedan och tänkte att jag skulle se hur det gick. Jag har för mig att den var lite halvbra eller något sånt… Jag får hoppas det i alla fall så at jag inte har slängt pengarna i sjön.

Hoppas Lotta och Micke har fått min present idag och blir glada för den.

Sitter och lyssnar på en massa gamla låtar under tiden jag jobbar. Det känns bra. Glada somriga låtar som man blir pigg av. Känns fin-fint.

Det där uttrycket ”att slänga pengarna i sjön” är ju ganska konstigt … varför skulle man göra det … det vore ju skitdumt.

Åkte in till Ica Maxi efter jobbet och köpte mig en brödrost. Jag var så himla sugen på rostade mackor med ost, så det köpte jag. Sen hem och käkade och läste tidningen och bara tog det lugnt. Satte mig sen och fortsatte att spela ”Summoner”. Det verkar ju hur stort som helst … Det dyker bara upp nya grejer hela tiden…

Gick och la mig vid tolv-tiden och somnade nästan på en gång.

Onsdag 30 maj 2001

Morgon och trött, men det är ju inget ovanligt. Gick upp som jag brukar och duschade och gjorde mig i ordning. Solen skiner ute, men det är förbaskat kallt. Åkte iväg till jobbet och kom dit som vanligt.

Lunchen på Valven var idag smaskens och kocken Peppe var snäll och gav mig en egen skål med färskriven parmesan. Det smakade bra; Pasta med kyckling. Sen tillbaka till kontoret och jobba. Köpte mig en trisslott på vägen, men det blev ingen vinst… f-n. Jag hade ju hoppats på 25.000 kronor i månaden i 25 år. Det hade suttit fint.

Just det ja, postade presenten till Lotta och Micke som jag köpte för ett tag sedan och som jag tyckte passade dem så bra.

Internt möte på eftermiddagen där vi gick igenom vad som görs och ska göras. Bra att hålla sig uppdaterad om vad som händer så inget glöms bort. Annars har jag jobbat på ganska bra idag.

På vägen hem körde jag förbi mamma och pappa och när jag såg att de precis kommit hem från någonstans så körde jag in och sa hej, följde med upp och käkade litegrann. Satt där en timma kanske innan jag åkte hem och fortsatte att spela ”summoner”. Hmm, det är ett väldigt klurigt spel… Kollade på ”tom green show” innan jag gick och la mig och läste några sidor… jag vet inte om jag tycker den är så bra. Men jag har ju beställt en bok på bokaffären (den kanske har kommit nu?). 

Tisdag 29 maj 2001

Klockan ringde 08:07, men eftersom morgontröttheten hade mig så snoozade jag. Nästa gång den ringde så gick jag upp, även om det var ganska svårt. Gick in i duschen och duschade länge och varmt. Klädde sen på mig och åkte till jobbet. Regn regn regn… och det är ett sånt där smått enerverande också, som gör att man blir på dåligt humör. Kom i alla fall till jobbet ungefär som vanligt. 

Just det ja … jag måste ju skicka den där presenten till Micke och Lotta som jag hittade … Det ska jag göra på lunchen i dag.

Lunch på Valven som smakade helt okej; Köttfärslimpa med potatis, sås och lingon. Mineralvatten till det såklart. Regnet öser fortfarande ner.

Jobbade på som vanligt.

En av mina arbetskamrater, Mats, (grattis grattis) fyller 37 år idag så det blev tårta på eftermiddagen. Mums. Egentligen är jag ju inte sådär speciellt förtjust i sötsaker av den sorten, men det smakade ju smaskens idag i alla fall. Kanske för att vädret är så förbannat trist. Grrr.

Argh, jag är så seg idag. Fast jag har jobbat ganska duktigt i alla fall. Det är konstigt att vädret har sån makt över ens humör.

17:11 Jag tror jag ska gå hem nu. Kanske…

Gick och tänkte köpa mig en brödrost, men det var så litet sortiment i affären så jag gick till Expert och köpte mig ett nytt spel till PS2 istället; ”Summoner”. Så resten av kvällen, efter att jag hade ätit lite, satt jag och spelade det där spelet… det verkar stort, och förbannat klurigt. Satt i fem-sex timmar i sträck och bara spelade och spelade. Roligt.

Gick och la mig vid tolv och läste ett par sidor i ”Vanvettslandet” av Alan Wilder.

Måndag 28 maj 2001

Morgon som vanligt, fast det var ju segt att gå upp förstås. Gjorde det i alla fall och hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning. Sen till jobbet och har jobbat som ett jehu hela dagen. Mycket att göra. Käkade mackor till lunch hemma för på restaurangen var det rotmos och det vill inte jag ha – blä! Regn som f-n under eftermiddagen … det är INTE roligt även om det nu kanske var ganska länge sedan det regnade. Men man blir ju så seg.

Hörde en riktig åsksmäll förut. Det är bra.

Fortsatte att jobba som f-n hela eftermiddagen också. 

Nu är klockan 17:52 och jag tror jag ska dra mig hemåt snart. Kanske äta någonting och sen lägga mig och sova en liten stund… Mmm, skönt.

Varför är jag trött? Jag har varit ledig i fyra dagar … borde jag inte vara utvilad då … speciellt eftersom jag gringo-degade* igår.

Usch. Varför är Microsoft-produkter så ologiska och röriga… jag gillar dem inte.

Hemma vid sju och käkade och slappade. Gjorde mest ingenting. Oscar kom förbi och lämnade tillbaka en videofilm han lånade för ett tag sen. 

Gick och la mig vid halv tolv efter att ha sett den där dokumentären om tornados som jag tror jag redan har sett en gång.

* Gringo-dega är när man ligger i soffan med en påse snacks på magen och en läsk vid sidan. Sen rör man sig inte ur fläcken om det inte är absolut nödvändigt. 

Söndag 27 maj 2001

Gjorde mest ingenting på hela dagen. Det tar på krafterna att festa hela helgen. Låg på soffan och degade. Käkade lite snacks och drack läsk. Blev sen liggande där resten av dagen också förutom en vända ner till Konsum. Gick och la mig vid tolv och läste ett par sidor innan jag somnade

Lördag 26 maj 2001

Lite seg, men helt okej. Gick till Micasa och fikade med Hella och hans kompis. Blev sittande där ett tag och tog det lugnt. Micke, Lina och Titti kom och satt ett tag de också. Gick sen hemåt och vilade en stund. Dammsög och fixade lite hemma. 

Gick sen och satte mig på Hörnet och väntade in de andra, satt och pratade med JohanH och drack öl. Sen kom de andra och jag satte mig med dem och drack öl och hade det trevligt. Vid ett, när Hörnet stängde åkte jag, Sara, Roja och JohanK ner till Magget och gick in där och festade. De hade någon konstig ”Coyote Ugly”-grej i baren med tre brudar och en kille som showade, dansade och blandade drinkar eller vad det nu var de gjorde. Killen dansade naken på bardisken (om det nu inte var någon annan, vanlig gäst som gjorde bort sig). Det där stället börjar bli rena cirkusen…

Någonstans vid halv tre – tre kom jag hem, inte nykter och gick och la mig.

Fredag 25 maj 2001

Gick upp vid halv tolv och gjorde mig i ordning gick sen iväg för att käka frukost med de andra. Satt på ett fik på Odengatan och käkade en Croque Monseur och drack en stor latte. Smakade bra. När vi hade gjort det gick vi till bilen och åkte hemåt. Stannade först i Norrköping för att lämna Tompa, sen till Linköping och lämnade Maria och Paul.

Hemma och slappade en liten stund innan jag gick till Hörnet och käkade en Ceasarsallad. Mmm, smaskens. Blev sen sittande där resten av kvällen, i alla fall till elva eller något sånt då jag gick ner till Källar’n och träffade Maria och Ingrid. Stod där och hängde i baren, drack öl, pratade med Ingrid och hade det trevligt. Gick sen hem vid halv två ungefär och sov.

Torsdag 24 maj 2001

Vaknade vid tio-elva eller något sånt. Gjorde oss i ordning innan vi gick bort till Kim och Camilla. Gick sen ner till stan och käkade brunch. En stor kebabtallrik. Strosade sen en väldigt kort stund på stan innan vi åkte hem till Kim igen och satt mest och degade ett par timmar.

Vid fyra-snåret packade vi oss iväg och åkte ner till Stockholm igen och hem till Johan och Malin. Satt där ett tag och slappade innan vi åkte bort till Medborgarplatsen och gick upp till Hannas Deli för att käka lite innan spelningen. Satt där en timma och drack en öl innan vi gick över till Hannas källare för spelningen med PENTI (som Johan och Tompa spelar i). Satt på en stol och drack ett par mellanöl och tog det lugnt. Lyssnade på bandet som spelade förband, men det var ju så otroligt segt att man nästan somnade. Sen kom Penti upp på scenen och det var roligt. De var jätteduktiga, kanske inte riktigt min musik sådär, men det var bra ändå.

När spelningen var slut gick vi allihop till Kvarnens bakficka H2O och hängde där, drack ett par öl och slappade. Vid två-halv tre åkte vi hemåt och käkade några rostade mackor. Sov som en stock.

Onsdag 23 maj 2001

Vaknade vid 08:15 och gick upp på en gång, duschade och gjorde mig i ordning. Packade ner lite grejer som jag ska ha med mig när jag åker sen i eftermiddag. Gick till jobbet dit jag kom ungefär tio i nio. Jag är ju så attans effektiv på morgnarna, men det kanske är för att jag inte äter frukost… Jag har funderat på att börja med det, för det ska ju vara så himla nyttigt, men då måste jag ju gå upp ännu tidigare och jag är ju inte ett dugg sugen på det så dags.

Lunch på Valven, pasta med ost och skinksås. Smakade helt okej. Parmesan ovanpå det också, mums, jag gillar parmesan. Sen tillbaka till jobbet och fixa lite grejer.

Jobbade till tre och åkte sen iväg till Linköping och hämtade Maria och Paul. Fortsatte sen till Sthlm för att hämta upp Johan och Malin. Sen till Uppsala och Kim och Camillas fest. Kom fram dit vid 19-tiden och började festa med de andra. Det var roligt. Satt och drack öl och spelade lite kubb, det var trevligt.

Ganska sent så gick vi ner till stan och på något ställe (som jag inte kommer ihåg vad det hette), en av Nationerna var det i alla fall tror jag.

Tillbaka vid halv två, ganska seg och hade efterfest en stund innan vi gick upp till den andra lägenheten och sov.

Tisdag 22 maj 2001

Vaknade som vanligt. Fortfarande stel i nacken… va f-n släpper det inte för!? Usch, det är så irriterande, men jag måste ligga väldigt lustigt när jag sover… Gjorde mig i alla fall i ordning och åkte iväg till jobbet. Kom fram vid 08:50 och började jobba på en gång.

Solen skiner och det verkar bli en fantastisk dag.

Uppsala i morgon det är ju trevligt. Jag har aldrig varit där. På torsdag ska jag till Sthlm, det ska bli kul att lyssna på hur Johans band Penti låter.

Lunch hemma idag. Tacotallrik som jag tog med mig från Micasa. Smakade bra, men inte lika bra som den brukar. Gick och köpte mig en sovsäck också på Sporthörnan. Den kostade bara 200 kronor. Det tycker jag var väldigt billigt.

Fortsatte att jobba fram till sex-snåret då jag gick hem och käkade, läste tidningen och sov en stund på soffan. Vid åtta åkte jag tillbaka till jobbet och blev kvar där till tio ungefär. Satt mest och gjorde ingenting i och för sig. Kom hem och slappade litegrann innan jag gick och la mig, läste lite och somnade.

Måndag 21 maj 2001

En vanlig morgon. Nacken känns mycket bättre även om den var lite småstel precis när jag vaknade. Klockan ringde 08:07 och efter en snoozning gick jag upp, duschade, klädde på mig och åkte sen iväg till jobbet.

Solen skiner. Himlen är blå. Fast det är kallt minsann.

Grattis Tilde på födelsedagen.

Käkade lunch på Valven som vanligt: Stekt fläsk med löksås och potatis, till det drack jag en Loka Citron. Smakade smaskens. Sen tillbaka till jobbet.

Har jobbat med grejer hela dagen och känner att det liksom är dags att slutföra vissa projekt som har dragit ut på tiden alltför länge. Så nu ska det göra klart och det snabbt.

Nacken är en smula stel trots allt. Men om jag får en skön avslappnande sömn i natt så hoppas jag att stelheten ska vara borta i morgon.

Trött är jag. Jag tror jag ska ta ett bad när jag kommer hem. Maria skulle visst komma förbi i kväll och lämna … vad var det nu då … kommer inte ihåg … 

Måste ringa Loppa också… Need to talk…

17:24 Jag tror jag går hem nu

Käkade och läste tidningen och gick sen iväg till Sara och sa hej till henne. Anna var också där och sen gick jag till Ida för att dricka en kopp kaffe med henne. Satt där ett tag och småpratade lite om mest ingenting. Gick sen på en liten promenad med henne, Sara och Ida. Men det var inte speciellt skönt ute så det blev bara en kortis. Hemma vid nio eller något sånt och fixade avloppet under badkaret. Huh så jobbigt, efter det tog jag mig ett långt varmt bad och låg och läste några sidor i boken som jag inte vet vad den heter. Skum är den i alla fall.

Gick och la mig ganska tidigt.

Söndag 20 maj 2001

Ont i nacken … jag har nog legat väldigt illa i natt för jag kan knappt röra huvudet åt sidorna än böja det framme eller tillbaka.

Gick upp vid elva ungefär och käkade, duschade och gjorde mig i ordning. Åkte sen iväg till Ikea och köpte två ramar. Var inne på Biltema också, men det var så jobbigt så jag stack därifrån ganska fort. Åkte hem igen och ramade in de där affischerna som jag fick för några veckor sen, den gamla Frankenstein (med Boris Karlof) och 12 monkeys. Så nu sitter de på väggen istället för de där små som jag hade innan… det blev väldigt snyggt … och jag gillar ju filmaffischer så det passar ju bra.

Låg och slappade på soffan på kvällen och kollade på Dotcom innan jag gick och la mig och läste några sidor.

Lördag 19 maj 2001

Seg och sånt. Låg mest på soffan hela dagen och gjorde ingenting. Gick ner till affären och köpte mat och grejer. Hyrde en film också; ”Snatch.” —- Den var ju bra. Samma stajl som ”lock stock” men den var helt okej i alla fall.

Fortsatte sen att ligga resten av kvällen också. Spelade lite spel och gick och la mig ganska tidigt.

Fredag 18 maj 2001

Morgonstund har guld… Bah! Inte alls. Man är ju bara trött som f-n och orkar ingenting. Jag vill ha det tyst och lugnt på morgonen och orkar inte med en massa prat och jobbiga grejer. När väckarklockan ringer (samma sak varje morgon) blir jag nästan förbannad och önskar att den kunde vara snäll och väcka mig lite mjukt. Men tji för mig, för varje morgon sätter den igång med sitt alldeles speciellt otäcka pipande.

Var tvungen att snooza lite extra i morse. Gick upp och duschade och sånt där, men till jobbet kom jag nästan som vanligt i alla fall. Det kanske blir bra i dag, jag hoppas det i alla fall för just nu så tittar solen fram och då känns allt lite lättare.

Lunchen var på Valven och idag var det rostbiff med potatisgratäng. Smakade inte så mycket, men det var väl okej tror jag. Sen tillbaka till jobbet och gjorde en massa grejer. Fixade och donade.

Nu är klockan 15:59 och jag hade tänkt mig att dra härifrån.

Efter jobbet blev det Hörnet som vanligt. Satt där och slappade och drack öl. Carl och Brett kom så jag satt med dem hela kvällen och blev på lyset som bara den. Vid tolvtiden gick Roja och jag ner till Källar’n och drack en öl där också. 

Vingligt gick det sen på vägen hem.

Torsdag 17 maj 2001 

En helt vanlig trött morgon. Gick upp och allt det där och var på jobbet vid kvart i nio. 

Idag firar norrmännen sin nationaldag. De är så duktiga på det, de däringa hurtiga människorna. Ja, för alla norska människor är hurtiga. Men de är bra på att fira också. I alla fall jämfört med oss torra svenskar som knappt törs hålla i en flagga av rädsla för att bli tagen för nazist eller något annat hemskt…

Lunch på Valven. Potatisbullar med stekt fläsk. Mums. Smaskens. Sen tillbaka till jobbet och designade upp vår egen broschyr och nu, efter kanske ett års arbete (till och från förstås) så börja det kännas rätt. Jag har äntligen hittat formen. Men det är väl som det där gamla uttrycket med skomakar’n och hans ungar…

Nu vet jag hur hemsidan ska se ut också … den här alltså. Yeah!

Dags att gå hem. Jag ska inte sitta här idag och låta tiden försvinna iväg. Jag ska hem och … jag, inte vet jag.

Hemma vid halv sex ungefär och käkade och läste tidningen. La mig sen på soffan och sov en stund, när jag sen vaknade så låg jag kvar ett tag. 

Vid tio gick jag bort till Sara en sväng, men där var det ju ingen hemma så jag gick ner på stan eftersom det var något ”jippo” där med nattöppna butiker. Mötte mamma och pappa som jag stod och pratade med en liten stund. Gick sen in på bokaffären och fyndade bland de resterande reaböckerna som det var 50% rabatt på. Köpte fyra stycken. Fast vilka det var vet jag inte. Gick och la mig vid tolv, läste lite och somnade.

Onsdag 16 maj 2001

Nej. Det här gillar jag inte. I dag är det nämligen grått, trist och kallt ute. Usch. Inte roligt alls. Gick i alla fall upp som vanligt och duschade och gjorde mig i ordning för att sen sticka iväg till jobbet. Började jobba på direkten med att fixa med tre annonser som ska ligga ute på nätet.

Lunch på Valvet; Pasta bolognese. Smakade bra. Fullt med tanter på restaurangen. Gamla tanter. Och av någon konstig anledning tar de så otroligt lång tid på sig så man blir ju helt galen av att behöva stå och vänta på dem… Daniel kom förbi och sa att han satt på GK, så när jag käkat klart gick jag dit och drack lite kaffe där med honom, Sophia och Peppe som också kom dit. Satt där en halvtimma kanske innan jag var tvungen att åka tillbaka till jobbet. Jag har varit ganska effektiv idag. Fått massa saker gjorda och det är ju bra…

F-n vad det regnar i dag. Jag försöker se det positiva i det; gräs, träd och blommor behöver ju också lite vatten.

Nu ska här bara spelas glada låtar som Latin Kings ”Fint väder” och sånt där. Gärna på hög volym också.

18:23 Sitter kvar på jobbet och gör ingenting. Jag vet inte varför jag inte går hem… det här känns ju ganska onödigt.

Testar i alla fall nya grejer här på hemsidan… det är väl inget ni ska märka av, men jag gör det.

Har nya planer för den också… men det kommer kanske senare. Jag får se hur idén tar sig form. Har, ha ha, ett skitbra namn än så länge… nu får vi se hur det blir med det och vad det ska innehålla…

Satt ett tag och fipplade. Ida ringde och var rädd för spöken så jag var tvungen att gå hem till henne och sitta där en stund tills alla spöken var borta…!?!? Jag märkte inga spöken. Satt där en timma kanske innan jag gick hem och sov.

Tisdag 15 maj 2001

Jag är trött och seg. Idag är det molnigt som f-n så ingen sol så långt ögat kan nå. Gick upp som vanligt och kom till jobbet som vanligt.

Lunch på Valven och i dag var det riktigt flottigt och gott; Fläsknoisette med stekt potatis och bernaisesås. Smaskens. Det är så sällan man äter bernaise att det faktiskt blir riktigt gott när man gör det. Att sen det där är kanske det mest onyttiga jag har ätit i år kvittar ju, för det var gott.

Tipssidan har ändrats, om det nu är någon som är intresserad.

Efter jobbet, när jag hade käkat och sånt där så gick jag och köpte massa blomjord och frön för att göra i ordning min blomlåda. Rev upp det gamla skräpet som var där i och fyllde på med den nya jorden för att sen plantera de små fröna, luktärt och sen något annat som troligen kommer att bli som en buske. Jag vet i f-n vad det var för något. Får väl hoppas att det blir fint sen i sommar.

Låg på soffan ett tag och slappade innan jag gick och la mig och började om i ”the tesseract”.

Måndag 14 maj 2001

När klockan ringde i morse gick jag upp direkt och duschade och gjorde mig i ordning. Solen skiner och det ser ut att bli en fantastisk dag. Kom till jobbet redan vid 08:35 och satte mig att uppdatera här en stund. Jag tror jag kanske börjar tröttna på det. Jag menar. Jag skriver ju i princip samma sak jämnt eftersom jag är lite för lat för att anstränga mig… men men, får väl se hur länge jag orkar fortsätta.

Lunch på Valven som vanligt och i dag var det korv stroganoff. Det smakade väl okej, men inget speciellt alls faktiskt. Efter det gick Carina, Fredrik och jag och kollade in en grej. Men det är hemligt så det skriver jag inget om. Sen tillbaka till jobbet och gjorde klart ett par illustrationer som jag började på innan lunchen. En logo fixade jag i ordning också… men den vet jag inte vad jag tycker om än så länge… jag får nog fundera lite på det ett tag.

Solen skiner och det är ap-skönt ute. Efter jobbet, när jag har varit hemma och käkat och sånt där så ska jag åka ut en sväng på inlinesen. Då får jag känna mig lite duktig och hälsosam… Det är nog dags att börja åka ”på riktigt” nu igen. Nu när det är så varmt och skönt är det ju bra att få lite motion.

Hemma en sväng efter jobbet och käkade och läste Expressen. Efter det så stack jag ut för att åka lite inlines men när jag väl börjat så kändes det inget roligt så jag åkte förbi Ida och sa hej till henne och hämtade min nyckel till kontoret. Åkte ner till kontoret och uppdaterade lite här på min sida och fixade och donade lite. Åkte hem sen igen och åt en godisbit och låg på soffan en stund. Men då kom jag på att jag inte blev nöjd med ”huvudet” på sidan så jag åkte tillbaka till kontoret igen och fixade i ordning det.

Och nu sitter jag här och det får nog duga nu tror jag.

Hemma vid strax efter elva och gick och la mig på en gång.

Söndag 13 maj 2001

Sov till tolv och gick upp. Micke kom och hämtade Daniels snowboardspel. När han gått dushade jag och gjorde mig i ordning. Gick ut för att gå hem till Sara och kolla hur hon mådde. På vägen mötte jag mamma och pappa som skulle åka till mormor för att ta med henne på en utflyckt, så jag pratade en stund med mamma när pappa gick och köpte fika-bröd. Gick sen upp till Sara, men hon var ju inte hemma, så jag gick till Ida, men hon var inte heller hemma. Då gick jag hem och kollade på reprisen på Schlagerfestivalen. Låg sen mest på soffan resten av dagen/kvällen och bara slappade.

Lördag 12 maj 2001

Vaknade vid elva-tolv och gick upp och käkade frukost och åkte sen iväg och köpte en present till Arthur som fyller åtta år idag. Det blev en stor uppblåsbar krokodil som man kan bada med. Åkte sen tillbaka och gick på kalas. Satt mest och pratade med Sara, Ida, Anna, Simon och Carl-Henrik när barnen lekte. Spelade lite brännboll och följa John och såna där saker. När jag skulle åka iväg så råkade jag visst backa in i granntantens blomkruka, men det fixade vi i ordning fort som tusan. Gick ner till hamnparken och satt där och hade det skönt i solen. Sen hem och vilade en stund för det är ganska jobbigt med barnkalas.

Senare, gick upp till Hörnet och mötte Sara och Simon och vi gick till Källar’n och drack lite öl. Satt ute och hade det skönt. Anna kom och senare också Micke och Sebastian. Satt där på uteserveringen hela kvällen och hade det trevligt. Carl kom också och Sophia och Cattis. Så vi var ett litet gäng som satt där och drack. Gick till Magget och drack några öl där och dansade loss som tusan med Sara och Anna. Det var ganska roligt faktiskt. Var väl hemma vid halv tre kanske och somnade ganska snabbt.

Fredag 11 maj 2001

I morse när jag gick till jobbet, solen skiner och jag känner doften av nyklippt gräs. Det är en sån där liten sak och det kändes skönt att leva. Maskrosorna har poppat upp. Jag gillar maskrosor. De ger mig en känsla av sommar.

Lunch på Valven. Nötstek med sås och potatis, det smakade ju helt okej. Sen tillbaka till jobbet och tappade alldeles lusten att jobba. Det är för fint väder. Solen strålar, himlen är blå och nu börjar jag bli lite bakis.

Efter jobbet, vid fem, gick jag till Hörnet och käkade lite och drack en öl och bara tog det lugnt en liten stund. Gick sen hem och gjorde ingenting en stund till innan jag gick ner till Hamnparken till de andra och satt där och hade det trevligt ett par timmar, men när solen försvann så blev det så kallt så jag gick hemåt. och tog på mig en tröja och gick upp till Hörnet igen och drack en öl och väntade på de andra, men de tog ju så lång tid på sig och jag orkade inte vänta på dem så jag gick hem och la mig istället.

Torsdag 10 maj 2001

Jösses vad den här veckan har gått fort. Dagarna bara rusar iväg. Morgonen som vanligt och lunch på Valven likaså, köttgryta och en pannkaka med sylt och grädde till efterrätt. Smakade bra och mätt blev jag. Har städat min dator på jobbet och sparat ner grejer på CD, slängt ungefär 2,5 Gb. Det kändes väldigt bra med en liten städning så här på vårkanten. Skulle nog behöva göra det hemma också, men det får vänta lite… tills jag orkar.

Efter jobbet gick jag till Hörnet och käkade lite mat. Tacotallrik. Det smakade smaskens värre. Blev sen sittande där och skrev deras drinklista inför sommaren och då blev det visst så att jag smakade på en massa drinkar också som de slängde ihop. När de sen stängde gick vi allihop till Källar’n och drack öl där. Var hemma vid halv två och gick och la mig direkt.

Onsdag 9 maj 2001

Vilken fantastisk morgon. Ja, trött är jag ju förstås, men jösses vilket väder. Jag tror man blir lika glad varje vår för att man glömt bort litegrann hur härligt det kan vara med våren. Termometern visade på 13 grader i skuggan och det bådar ju gott för dagen. Annars gick jag nog mest upp som vanligt och körde den vanliga rutinen innan jag gick till jobbet. Gick ja, inte åkte bil. Det är för fint väder för det. (Herrejösses, jag låter ju helt religiös)

Jag vet inte varför, men jag gillar den: DJ Pied Piper & The Masters Of Ceremony ”Do You Really Like It”. Egentligen är den hemsk, men den sätter sig som ett smäck. Jag gillar också Faithless ”We Come One”, den svänger ju, eller något sånt.

Nu har jag köpt en kabel, flyttat stereon till min hylla och kopplat in den till min dator på jobbet så jag kan lyssna på och tvinga mina arbetskamrater att lyssna på BBC1 och mina mp3:or hela tiden. Känns bra att bestämma vilken musik som ska lyssnas på. Jag måste ju skola mina kollegor.

Stannade på Hörnet efter jobbet och drack en öl. Satt där kanske en timma innan jag gick hem och slappade loss. Gjorde mest ingenting.

Tisdag 8 maj 2001

Vaknade som vanligt av väckarklockan, låg och drog mig en stund och kände efter hur jag mådde och det var ju ganska okej så jag gick upp vid kvart över åtta, duschade och gjorde mig i ordning. Solen skiner som en tok och jag stack iväg till jobbet. Lite snuvig, med en gnutta ”bomull i huvudet” och småhostig. Men det känns helt okej i alla fall. 

Lunch på Valven. Isterband med stuvad potatis. Smakade mest ingenting, men det kan ju bero på min förkylning… vad vet jag.

Tillbaka till jobbet och fixade med saker. Är lite såsig i huvudet och ska nog snart gå hem faktiskt. Ikväll får det än en gång bli vilsamt på soffan.

Hemma vid fem ungefär och käkade lite och tog det lugnt. Slängde in lite tvätt i tvättmaskinen och tvättade. Låg sen mest på soffan och slappade och drack juice hela kvällen. Diskade också, gammal disk, som hade stått lite för länge så att det hade blivit lite sådär äckligt slemmigt på vissa grejer… Uäck! Pratade med Låtta en stund och fortsatte sen att inte göra någonting. Gick och la mig vid halv tolv och somnade ganska fort.

Fredag 4 maj 2001 till måndag 7:e maj 2001

Som jag kände igår, jag håller på att bli sjuk. F-n. Jag vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte. Som det känns nu så kommer jag att bli sängliggande hela helgen. Jag tror jag har en gnutta feber. Näsan är snorig. Jag känner mig helt hängig, trött och lite öm i kroppen. Det är något på gång i halsen också. Ja, jag tycker synd om mig själv och jag är gnällig, men när jag blir sjuk blir jag inte sjuk, jag blir döende. F-n, jag som har klarat mig hela vintern från alla förkylningar och influensor…

Gick upp som vanligt i alla fall, gjorde mig i ordning och åkte sen iväg till jobbet… Jag får se om jag pallar med hela dagen.

. . .

Efter jobbet stannade jag på Hörnet och drack en apaelsinjuice och käkade en vitlökssoppa som var jättesmaskens, kände mig sådär krasslig igen och åkte hem och däckade på soffan. Blev sen liggande där resten av kvällen.

Har legat hela helgen och varit sjuk som f-n. ”Nära döden”. I söndags sov jag ungefär 17 timmar i sträck. Sov i sängen och låg i soffan om vart annat. Förkylningen har tydligen satt sig på ögonen också, de har runnit som galningar och gjort ont som f-n. 

I måndags kom pappa och var snäll och skulle lämna tidningar och läsk, men då hade jag precis varit på konsum och handlat. Köpt läsk och glass och lite godis. På kvällen började jag äntligen må lite bättre.

Solen har strålat som en idiot hela helgen när jag har legat här och varit sjuk… Det kunde ju ha regnat så hade det känts lite lättare.

Alex kom på måndagskvällen och sa hej. När han gått så gick jag och la mig och sov, igen.

Torsdag 3 maj 2001

Igår kändes det som måndag och i morse trodde jag att det var onsdag. Den här veckan är jag visst lite veckovill eller vad det nu heter. Men det är skönt att det är en kortvecka. 

Vaknade annars som vanligt och körde det vanliga racet. Gick och lämnade ett kuvert med annonsskisser till tandläkaren mitt emot mig och åkte sen iväg till jobbet.

Lunch på Valven, någon slags kotlettgrej med sås och potatis. Det smakade bra. Sen till posten och hämtade ut det där paketet som jag fick en lapp om igår. Det var mina affischer som jag hade beställt. En Frankenstein (den gamla med Boris Karloff) och en 12 Monkeys, snygga som tusan båda två. Nu måste jag fixa ramar, får väl åka till Ikea och shoppa lite sen någon dag.

Fick en trötthetsattack nyss och har känt mig en aning tung i bröstet hela dagen. Bara jag inte åker på en jävla förkylning nu. Det vill jag inte vara med om. När jag kommer hem så få det bli en massiv vitamin-blast.

Efter jobbet gick jag till Expert och köpte mig ett nytt spel ”Shadow of Dreams” som jag sen satt och spelade hela kvällen. Vid tolv fick det vara nog och jag gick och la mig.

Onsdag 2 maj 2001

Vaknade en kvart innan väckarklockan ringde. Kände mig nästan helt utvilad. Gick upp direkt och duschade, klädde på mig och åkte sen till jobbet dit jag kom redan fem över halv nio. Fixade lite här på sidan innan jag satte igång med att jobba.

Solen skiner som en galning, det är ju helt underbart!

Ska in och kolla om jag hittar en vår-rock sen efter jobbet (eller om jag kanske gör det på lunchen, jag får se om det känns som jag har tid). Den jag har nu är kanske lite för varm om det är sånt här skönt toppenväder! Sen är det ju alltid bra att ha en vår-jacka. För det har jag ingen… Ingen snygg i alla fall.

Åkte iväg till repron för att hämta cd’n med bilderna på dansbandet som jag håller på att göra affisch och kort åt. Passade samtidigt på att köpa mig en ny vår/sommar-rock (som jag skrev om nyss). Ljusgrå, jättesnygg på Brothers för 1500 spänn. Så nu kan jag vara snygg hela sommaren också. Åkte sen tillbaka och till Valven och käkade men det var inget gott idag. Sånt där kött med massa fettgrejer på, potatis och äppelsås också. Nej, det tyckte jag inte om. 

Hade fått ett paket som ska hämtas ut på posten men när jag kom dit så var det ju förstås stängt. Hur irriterande är inte det… Halv sex är väl en väldigt konstig tid att stänga?

Efter jobbet hemma och käkade och slappade som vanligt. Satte mig sen för att spela ”zone of the enders”. Blev sittande i flera timmar och häpp, sen hade jag visst klarat av hela spelet. Pratade med Daniel litegrann och kollade på ”the Tom Green show”. Gick och la mig och sov.

Tisdag 1 maj 2001

Vaknade ganska sent. Gick upp och käkade lite frukost och tog det lugnt ett tag. Gick och fikade med Lotta och Micke på Micasa och såg 1:a maj-tåget passera där vi satt. Det kändes som det var lite fler än vanligt, men vad vet jag om det?

Strosade sen runt lite i vårsolen och hade det skönt. Var nere i hamnparken en sväng och satt där på en bänk och småpratade. Jätteskönt ute (förutom att det blåste). Gick sen hem och käkade lite igen och slappade en stund innan jag tog en tur och åkte ut på landet och bara slökörde omkring och tittade på den fina naturen. Det är så skönt att det äntligen är vår!

Hemma på kvällen med filmen ”Oh brother, where art thou”. Den var ju bra, betyg: —-. Fortsatte sen att ligga på soffan ett tag till. Åkte sen ut en sväng på inlinesen, årets första tur, det var jätteskönt, men tog det lugnt och åkte bara ett par kilometer. Sen hem igen, gjorde mig i ordning och vilade sen på soffan en stund innan det var dags att gå och sova, somnade nästan direkt.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.