SEPTEMBER 2005

FREDAG 30 SEPTEMBER 2005

Jobbade som vanligt hela dagen med olika saker. 

Anders kom till jobbet och efter att ha plockat ihop mig så for vi hem till byn. Skjutsade hem honom till hans föräldrar och åkte sen hem. Gick ner till Valven och drack en öl med Oscar och Tove. Efter en stund kom Anders också dit och vi satt där en stund och ugglade. Fredagstrött som vanligt. Var hemma en stund och Oscar lånade datorn för att betala räkningar. Efter det gick vi upp till Hörnet och satt där en stund, drack en öl. Vid nio gick jag till Konsum, köpte lite snask och gick hem och slappade loss.

TORSDAG 29 SEPTEMBER 2005

En fullmatad dag idag igen. Kom till jobbet vid åtta och körde sen på non-stop fram till fem (ja, fast med ett kort avbrott för lunch).

Dagens favoritlåt är soulig-gospel-house … eller vad man nu ska kalla det … X-press 2 feat. Kurt Wagner ”Give it” (beatless mix eller Dab Hands mix).

ONSDAG 28 SEPTEMBER 2005

Idag jobbade jag till kvart i nio på kvällen … eller, nja … de sista timmarna satt vi och käkade lite och spånade lite på idéer till en kampanj vi ska göra … så förutom jobbet så blev det inte så mycket gjort.

TISDAG 27 SEPTEMBER 2005

Varning! Idag är det ännu en spindelbild här!

Jag har ingenting speciellt att skriva om idag. Jag har haft fullt upp på jobbet mest hela dagen och eftersom det är tisdag så är jag ganska trött.

Spindeln i fönstret har förresten fått en kompis i fönstret bredvid. Fast den nya kompisen är större. Den här bilden tog jag igår kväll och om du klickar på bilden så får du se den större.

MÅNDAG 26 SEPTEMBER 2005

Idag var det svårt att vakna. Klockan ringde och jag gick upp på en gång, men det tog några minuter innan jag fattade vad jag höll på med … duschade och gjorde mig i ordning och käkade lite frukost. Åkte sen och hämtade Niklas som skulle åka med mig … och efter att ha lämnat av honom så åkte jag till jobbet. Jag skulle egentligen suttit med i ett möte på morgonen, men jag behövde inte det, så jag satt och jobbade på med lite olika saker.

Efter jobbet stannade jag till på On-Off och köpte mig en ny mus till datorn och vips, det känns nästan som en ny dator … den gamla musen var urusel, old-school och med styrkula. Den nya är optisk. Det är som natt och dag.

SÖNDAG 25 SEPTEMBER 2005

Ugh, seg dag idag. Pizza till frunch och sen så blev det inte så mycket mer gjort.

LÖRDAG 24 SEPTEMBER 2005

Idag har vi haft herrklubbsträff. Vi började redan vid tolv med frukostfika på GK. Eftermiddagen gick i lättjans tecken med tv-spel, fotboll och lite kortspel. På kvällen åt vi god mat och drack öl och till sist hamnade vi på stan och drack öl på Källar’n och Hörnet.

FREDAG 23 SEPTEMBER 2005

Jag varnar redan nu, för er som inte gillar det, att jag visar en spindelbild idag igen! 

Idag var det återigen en vanlig dag på jobbet, fast jag slutade tidigare (vid ett). Åkte hemåt, hämtade Niklas på vägen och sen vidare. Vi gick och käkade lite lunch på Micasa (färsbiffar med kokt potatis och pepparsås). Oscar, Marie och Anders kom också så vi blev sittande där en ganska lång stund. Kaffe efter maten måste man ju också ha.

Mitt hus gillas av spindlar. Det kryllar av dem lite här och där och jag har ju faktiskt visat flera stycken tidigare och nu är det dags igen. Rackaren nedanför sitter nu i mitt fönster (på utsidan som tur är). På ett sätt är det ju faktiskt bra, för har man spindlar i och på huset så betyder det tydligen att det är ett friskt hus … och det känns ju bra att veta att man bor i ett sådant … även om spindeljävlarna är äckliga.

Var hemma på eftermiddagen och gjorde egentligen ingenting speciellt.

På kvällen var vi uppe på Hörnet och drack ett par öl och satt och hade det trevligt en stund.

Ser ni att han (hon?) har som taggar på benen? Om du klickar på bilden får du se den i närbild.

TORSDAG 22 SEPTEMBER 2005

När jag vaknade i morse trodde jag att det var fredag, men tji fick jag när jag stod i duschen och kom på att det ju faktiskt bara var torsdag. Det är ganska irriterande när det händer, för man (i alla fall jag) blir lite inställd på att det, nu i det här fallet, ska vara fredag, med allt vad det innebär.

Jobbade som vanligt och allt det där och efter det så åkte jag hem.

Ah, det är så stort och det är så bra! Jag har hört den nu och lyssnat på den flera gånger … Kate Bush är äntligen tillbaka! ”King of the mountain” är precis så bra som jag trodde att den skulle vara och den blir bara bättre och bättre ju mer man lyssnar på den.

Singeln släpps den 24:e oktober och får svensk radiopremiär i P3:s ”Pop non stop” i morgon. Skivan ”Aerial” släpps den 7:e november.

ONSDAG 21 SEPTEMBER 2005

Idag gjorde jag en rysk version av en broschyr jag har jobbat med ett tag. Det var spännande för när jag la in den ryska texten hade jag knappt en aning om vad jag gjorde … men det blev nog bra … hoppas jag.

På vägen hem såg jag på himlen och den var alldeles randig.

Stannade till på Hörnet. Drack en kopp kaffe och småpratade med Daniel en stund. Köpte mig en Trisslott (som jag vann 25 kronor på). Efter det hem och käkade.

TISDAG 20 SEPTEMBER 2005

Idag var det en ganska lugn dag på jobbet. Många av mina kollegor var ute på olika uppdrag så det var lite … stilla på kontoret. Jobbade med lite olika saker som vanligt. 

Hemma vid efter fem någon gång och käkade rostade mackor med ost, drack O’boy och fortsatte att lyssna på Sigur Rós nya skiva. Jag äter nästan aldrig rostade mackor, men det är verkligen jättegott.

MÅNDAG 19 SEPTEMBER 2005

Jobbade som vanligt hela dagen med en massa olika saker. På vägen hem stannade jag till hos Daniel en stund och hälsade på.

Jag lutade mig mot en av träpelarna som vi har på jobbet och det är ju så typiskt … en liten flisa på pelaren gjorde så att en tråd drogs ut ur tyget på min nya fina rock. Skit också. Jag ska tydligen inte ha nya kläder på mig.

Lyssnat på Sigur Rós nya skiva ”Takk…” mest hela dagen. Den är väldigt bra. 

SÖNDAG 18 SEPTEMBER 2005

Vaknade klockan tio. Gick upp och åt lite frukost och bara slappade loss en stund innan jag hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning.

Trist väder. Grå grå himmel.

Var ute på ”Ladan” och fikade med Oscar, Stenke och Rebecka. Efter en stund kom Daniel med barnen också. Satt där och slappade med några koppar kaffe och en chokladboll. Det var trevligt. Efter det hem och slappade ännu mer. Käkade lite; korv med bröd. Mmm.

Det är något med Sigur Rós videos … man blir vemodigt varm när man ser dem. Sigur Rós har de snyggaste videosarna. Den nya är inget undantag.

LÖRDAG 17 SEPTEMBER 2005

Gjorde mest ingenting på dagen. Var och fikade med Oscar på GK. Strosade runt lite. Var uppe hos Daniel och hälsade på en stund. Kollade på ”Shark tale” och slappade loss ordentligt.

Tidningarna blåser upp nyheten ”HM-modellen Kate Moss drar i sig kokain” … eh!? Sen när är det en nyhet att en modell, pop- eller filmstjärna knarkar?

Var på Hörnet och drack en kopp kaffe på kvällen. Blev sen sittande där några timmar och drack ett par öl.

FREDAG 16 SEPTEMBER 2005

På lunchen idag så åkte jag och köpte rocken jag tittade på igår. Snygg. Köpte en burgare på BK och sen tillbaka till jobbet. Där upptäckte min kollega att det var en sån där trådreva i tyget på armen … suck … så efter jobbet åkte jag till affären och ville byta den mot en ny, men eftersom de inte hade fler exemplar av den rocken i min storlek så fick jag 20% rabatt istället om jag ville … ”skitsamma, det syns ju knappt” tänkte jag och slog till … och det var ju bra, för nu blev den ju plötsligt mycket billigare!

Hemma vid strax efter fem. Pratade med min bror en stund och pysslade med lite ditt och datt.

Gick upp till Hörnet och mötte upp med Oscar, Marie och Stenke. Satt där, käkade god mat, drack några öl och hade det trevligt i några timmar … men det är då märkligt att man alltid ska vara så jä-la trött på fredagar … så vid elva gick jag hem.

TORSDAG 15 SEPTEMBER 2005

Efter jobbet stannade jag på det stora köpcentret och gick runt där en stund. Från början var jag på jakt efter en täck-väst (som en fortsättning från i förrgår) men jag hittade ingen som föll mig i smaken. Däremot hittade jag en snygg rock på Mexx som jag provade … dumt nog köpte jag den inte, så nu måste jag åka dit i morgon igen (om jag inte hittar någon annan, på något annat ställe). Jag får ta en runda, på stan, på lunchen imorgon. 

ONSDAG 14 SEPTEMBER 2005

Jobbat och allt det där som vanligt.

På vägen hem blåste det väldigt mycket. Vindbyar högg efter bilen som ett argt bi. Jag kollade mätaren och eftersom det var kraftig vind (från sidan och framifrån) så ökade bensinförbrukningen markant. Istället för att ligga under 0,6 (som den brukar) låg den nu över 0,7 … tänk att vind gör så mycket. 

När jag kom hem låg tack-kortet från Kulas familj i brevlådan. Jag visste att det skulle komma eftersom jag hjälpte dem att göra det. Men det kändes bra att få det ändå. De hade skickat med bilden som jag gav dem också, framkallat på riktigt fotopapper. I Lördags var det tre månader sedan han gick bort och det känns fortfarande … ofattbart. Som om det inte har hänt. Som om han bara är bortrest. 

TISDAG 13 SEPTEMBER 2005

En trött, men vanlig dag (och att jag är trött är ju knappast ovanligt). Jobbade som vanligt med olika saker.

Pratade med Låtta. Hon fyller idag … grattis på dig!

Efter jobbet var jag och köpte mig en ny deo och istället för att köpa den jag alltid köper (D&G) så spexade jag till det och köpte en Van Gils som luktade riktigt gott. Parfymtanten duttade doft på min arm så när jag gick ut från affären så luktade jag väldigt mycket … i och för sig gott, men mycket. 

Passade på att leta efter en väst också … typ en täck-väst, fast kanske inte så jättetjock, som jag kan ha nu när det (ve och fasa) höstar sig. Men jag hittade ingen. Inte idag i alla fall.

Pratade med Mikey en stund … han, Lina, Johan och Titti åker ”down under” i morgon … jag är lite avundsjuk.

Hemma och käkade, tog det lugnt och gjorde egentligen inte så mycket.

MÅNDAG 12 SEPTEMBER 2005

En sån där vanlig dag som det brukar vara på måndagar. Jobbade på med olika saker.

På vägen hem stannade jag och tankade, huh, man blir ju nästan ruinerad. Passade på att tvätta bilen också innan jag åkte hem. 

SÖNDAG 11 SEPTEMBER 2005

Vaknade halv elva och gick upp och käkade frukost. Satt och slöade en timma, pratade i telefon och uppdaterade här litegrann.

Stenke kom förbi med hundmonstret ”Elvis” en stund och hälsade på. Elvis är så ful att han blir charmig. Var ute på ”Ladan” och fikade en snabbis.

Hemma och läste tidningarna. Det står verkligen bara massa trams i dem. De är ju knappast nyhetstidningar längre, snarare tramsjournalistik. Men det är ändå ganska skönt att sitta och slöbläddra i dem en lat söndagseftermiddag.

På kvällen såg jag Charlie and the chocolate factory och den var ungefär som väntat … och det betyder bra.

LÖRDAG 10 SEPTEMBER 2005

Sov till tio ungefär då Daniel ringde … gick upp och duschade och gick sen ner och fikade frukost med honom, Oscar och Marie. Efter det en stroll på stan.

Hemma en stund och gjorde mest ingenting. Köpte bland annat ett par låtar på iTunes.

Var på Källar’n en sväng och åt pannkakor och drack en kopp kaffe med Oscar, Walla och Johan som jobbade.

Jag har en liten fascination för spindlar. Jag tycker de är skitäckliga, men samtidigt … jag vet inte … intressanta? Den här satt i alla fall på husväggen utanför Micke, och den var riktigt fet … och hårig. (Klicka på bilden så får du se den större.)

På kvällen var vi på kräftskiva hos Kicki och Alex … ’vi lekte lekar och hade det trevligt hela kvällen.

FREDAG 9 SEPTEMBER 2005

Kors i taket, det verkar sannerligen som om axel-f-n börjar bli bättre. Jobbade som vanligt (fram till lunch) och det gjorde ännu lite mindre ont idag. 

På eftermiddagen var jag på återbesök hos vårdcentralen och fick mer ultraljudsmassage i min axel … och hon jag träffade klämde lite och jag fick svinga med armen fram och tillbaka på olika sätt.

På kvällen var jag och Walla hos Oscar och spelade Poker … det gick inget vidare. Av de tre rundor som vi körde, så förlorade jag visst i allihop. Efter det gick vi upp till Hörnet och drack ett par öl.

TORSDAG 8 SEPTEMBER 2005

Den kanske är lite bättre (axeln alltså), men jag har fortfarande ont som f-n och på jobbet satt jag och jobbade ändå, med en något annorlunda position med armen än vanligt, försiktig, så att jag inte ansträngde den, för då gjorde det ont ont ont.

Kollade på Spongebob Squarepants på kvällen. Den var kul, men inte så rolig som jag trodde att den skulle vara.

ONSDAG 7 SEPTEMBER 2005

Idag gjorde armen så förbannat ont att jag först knappt kunde ta mig ur sängen … så jag ringde till doktorn och efter några timmar fick jag komma dit och en sjukgymnast tittade på den och jag fick göra några rörelser (som gjorde att det kändes som om jag fick en glödgad kniv rakt in i axeln). Sen fick jag ultraljudsmassage och rådet att jag ska knapra Ipren, smörja in med Zon och inte använda armen (och det kunde jag inte räknat ut själv). Hon kom i alla fall fram till att det var muskelfästet … att jag hade överansträngt mig … och att det kunde ha hänt för flera veckor sedan … men jag har faktiskt inget minne av alls att jag skulle ha burit på något tungt!?

Stannade hemma … Det gjorde för ont och jag kunde ju inte jobba med armen i alla fall.

TISDAG 6 SEPTEMBER 2005

Jag har sovit som en kratta inatt. Dels för att jag haft så förgrömmat ont i axeln och dels för att jag sover bättre i min egen säng. Svängde förbi hemma och tog en dusch innan jag fortsatte till kontoret och jobbade. Axeln är minst lika illa idag (om inte värre) och jag sitter och svär för mig själv för att det gör så ont.

MÅNDAG 5 SEPTEMBER 2005

Vaknade som vanligt med en enorm smärta i höger axel. Jag vet inte vad jag har gjort när jag har sovit, men det känns som om en nerv har kommit i kläm på något sätt och det gör så fruktansvärt ont.

På jobbet som vanligt på förmiddagen … Fast det var lite meckigt att sitta och styra musen med tanke på att jag knappt kunde röra axeln.

På eftermiddagen åkte vi till Borghamn och hade ”kurs” eller vad man ska kalla det. Vi lyssnade på en föreläsare och det var både kul och intressant. På kvällen grillade vi och drack några öl tillsammans.

SÖNDAG 4 SEPTEMBER 2005

Jag trodde att jag vaknade tidigt idag och skulle få en sån där dag där man får en massa saker gjorda, men nej, jag vaknade vid halv elva och blev sittande med en lång-lång frukost ända fram till tolv-snåret.

Efter att ha duschat och gjort mig i ordning gick jag ner till GK och fikade med Ocar och Marie. Efter en stund kom Tove och Stenke också. Satt där ett tag och slappade. Gick och köpte tidningen, som jag tog med mig hem och satt och läste i fåtöljen.

En tanke slog mig … är inte Bush härjningar i Irak bara ett svepskäl för att tjäna oljemiljarder?

Senare på eftermiddagen kom Stenke och vi gick och käkade.

Satt och kollade på partiledardebatten en stund och det var väl inte speciellt upplyftande. Pajkastning som vanligt. Det verkar mer som om de bara ser till statistik och gnäll på varandras politik istället för att se till folkets och Sveriges bästa. De verkar alla ha tappat kontakten med verkligheten. Jag tror att jag … ha ha … skulle bli en utmärkt diktator i det här landet.

LÖRDAG 3 SEPTEMBER 2005

Mina knän är okej idag. Tänk att en natts sömn kan laga min arma kropp. Vaknade vid nio. Av mig själv. Gick upp och käkade lite frukost och bara tog det lugnt en stund. Himlen är grå utanför, kanske inte regntung, men grå.

Jag har förresten inte gjort någonting vettigt alls idag och helt plötsligt visade det sig att klockan blivit över sex. Jag har i alla fall dammsugit. Det var tråkigt.

Jag har bestämt mig nu, äntligen, och det ser ut att bli en iMac G5:a. Jag är så evinnerligt trött på datorn jag har hemma och eftersom jag sitter och jobbar med Mac hela dagarna på jobbet (och har gjort så i typ hela mitt yrkesverksamma liv) så är det ganska praktiskt att ha en hemma också. Att den är snygg och tar lite plats är såklart också en fördel.

Jag anmälde mig till Bloggportalen för ett tag sedan och nu har de länkat till min hemsida där. Där är jag är granne med Carl Bildt. Spännande, eller hur.

Jag fattar inte att jag valde en PC då för två och ett halvt år sedan. Vad tänkte jag på?

På kvällskvisten kom Oscar och Marie och hälsade på. Vi gick upp till Hörnet, drack en kopp kaffe, läsk och satt där och hängde en stund. Strosade sen ner längs Storgatan innan det var dags att gå hem igen.

FREDAG 2 SEPTEMBER 2005

Jobbade som vanligt hela dagen och efter jobbet var jag på ”after work” med Oscar och några till. Var hemma vid nio-snåret.

I hela mitt liv har jag haft något knas med mina knän. Ibland får jag ont i dem och det brukar egentligen inte vara någonting att gnälla om. Men idag har jag haft konstant värk i dem hela dagen och det är så jävla irriterande för vad jag än gör så finns det ingenting som gör att det gör mindre ont.

 

TORSDAG 1 SEPTEMBER 2005

En väldigt vanlig dag. Jobbade med saker som jag brukar göra ungefär. Bland annat med att plocka ihop en gammal kampanj som vi ska skicka iväg till en tävling.

Jag kan knappt fatta att det är september redan. Tiden går så fantastiskt fort ibland och det börjar märkas att höst-djävelen är på gång, även om det har varit jättefint sommarväder idag … och hela veckan för den delen. Strålande solsken och riktigt varmt.

Jag gillar inte hösten. Hösten borde inte få finnas. Hösten är en skitårstid.

Efter jobbet var jag och handlade lite. Sånt där vardagstjafs som bröd, mjölk och sånt. Sen var jag hemma på kvällen. Oscar kom förbi och hälsade på en stund.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.