November 2005

ONSDAG 30 NOVEMBER 2005

Det var meningen att jag skulle jobbat över idag också. Men vår kund har inte skickat det jag behöver för att kunna jobba, så det blev inget. Skönt i och för sig, för imorgon blir det nog till att jobba till sen kväll … natt.

Jösses vad jag behöver tvätta min bil. Den är makalöst smutsig … i helgen får det bli en tur till tvättmaskinen.

Hemma vid efter sex någon gång och käkade soppa. Soppa är ju så himla gott nu när man (läs jag) går omkring och är lite småfrusen. Gjorde krutonger också som jag fyllde upp skålen med … mmm.

Dagens låt: Aha ”Summer moved on”

TISDAG 29 NOVEMBER 2005

Jobbade … och som jag jobbade sen. Från morgon till kväll. Ingen rast*, ingen ro. Fullt blås hela dagen. När jag kom hem så åt jag lite mat och vilade en stund innan jag gick och la mig.

* Det är klart att jag hade lite rast, jag åt både en liten frukostsmörgås på förmiddagen och lunch.

Dagens låt: The White Stripes

”I just don’t know what to do with myself”

MÅNDAG 28 NOVEMBER 2005

Efter jobbet när jag kom hem så lagade jag pasta med baconsås som jag åt upp och så var jag inne hos min bror en stund. Sen satte jag mig framför datorn och betalade mina räkningar … och som vanligt så är det ju fantastiskt tråkigt. Efter det gjorde jag inte så mycket mer.

Dagens låt: Queens of the stoneage ”No one knows”

LÖRDAG-SÖNDAG 26-27 NOVEMBER 2005

Har varit på en liten tur ner till Jönköping tillsammans med grabbarna. Svirat loss, druckit öl, kollat fotboll, käkat mat och haft det trevligt tillsammans. Så idag (söndag) är jag ganska seg.

Dagens låt: Idag fick det vara tyst.

FREDAG 25 NOVEMBER 2005

Jag satte nästan andan i halsen idag på vägen hem när Daniel ringde och berättade att en bil med fyra soldater hade sprängts utanför Mazar-e-Sharif i Afgahnistan. Vår gode vän Anders är ju där och oron stegrade sig i kroppen. Efter en stund fick jag kontakt med honom och som tur var, så var han helt okej. Det var hans tältgrannar som hade drabbats. Synd om dem, men tur för oss (ja, det kanske låter illa, men vi har haft nog med olycka i år). Vi vill ha vår Anders kvar.

Efter jobbet åkte jag förresten och hämtade upp Niklas som följde med hem till byn. Väl hemma kom Oscar och efter att jag varit på Systemet och handlat till morgondagen så gick vi till Micasa och käkade litegrann.

På kvällen satt vi en stund på Hörnet och degade. Drack två öl, den andra som jag av trötthet knappt orkade dricka upp.

Väl hemma piggnade jag till igen, så jag tog tag i trimmern och snaggade skallen.

Dagens låt:

Tomas Andersson ”Washing up” (Tiga remix)

TORSDAG 24 NOVEMBER 2005

Idag har jag jobbat på med ”den stora katalogen”. Jag fick korr på den danska och shit, det var en hel del. Jag skrev ut alla kommentarer, med rutan ”litet” iklickat, från PDFen och det blev visst 145 sidor (tilläggas bör att katalogen i sig är på 68 sidor).

Dagens låt: Tomcraft ”Loneliness”

ONSDAG 23 NOVEMBER 2005

En sån där ordinär dag igen. Jag har jobbat och fixat med saker som vanligt. På vägen hem stannade jag på Biltema och köpte spolarvätska … då upptäckte jag att glaset framför det vänstra dimljuset fram var trasigt … krossat av ett stenskott (?), av någon (?) eller har jag rent av kört på någonting (fast det borde jag ju ha märkt). Så nu får jag åka till verkstaden igen så de får fixa det.

När jag kom hem från jobbet vid halv sex-snåret så låg Seinfeld säsong 5 och 6 i brevlådan … tjohoo! Roligt.

Var uppe på Hörnet med Micke och Oscar. Käkade löksoppa, drack kaffe (och en öl) och satt och snackade ett par timmar. Det var trevligt.

Som jag berättade om i fredags, så står det ljusgrejer i hamnparken och lyser. Tydligen är det stadens skolelever som fixat och donat.

Dagens låt: Kate Bush ”Somewhere in between”

TISDAG 22 NOVEMBER 2005

Ugh, den här dagen började visst lite tidigare än vanligt, halv sju ringde klockan. Duschade och gjorde mig i ordning och for sen till bilverksta’n för att få mina vinterdäck ditsatta. Där blev jag sittade i en halvtimma kanske innan det var klart och jag kunde åka till jobbet (efter att jag svängt förbi hemma och dumpat sommardäcken).

Även om vädret varit skit idag så är jag inte alls lika gnällig idag. Jag tror att för att det var måndag igår som jag var så extra gnällig.

Lunchade på Kikko-bar och sen tillbaka till jobbet och fortsatte med att fixa vår hemsida.

I brevlådan låg en sån där bonuscheck på 550 kronor att handla för på Expert … ska nog gå dit någon dag och kolla lite … kanske det blir en liten iPod i alla fall … även om jag egentligen inte har någon nytta av den alls.

Hemma vid halv sex, ringde Micke och Oscar som kom över och vi åkte ner och lämnade min gamla tv i VGIFs klubbstuga (jag skänkte den dit). Efter det åkte vi och käkade lite, sen hem, slappade och gjorde inte så mycket.

Dagens låt:

The Source feat. Candi Staton ”You got the love”

MÅNDAG 21 NOVEMBER 2005

Det här är inget roligt. Det är så kallt ute. När klockan ringde i morse visade termometer-jävelen på minus sju grader, resten av dagen har det väl legat runt nollan. Jag gillar verkligen inte den här årstidens temperatur och väder. Det är kallt. Det är inte roligt med kallt. Jag gillar inte kallt. Kallt är satans påfund. Kallt kommer det att vara i mitt helvete.

Dagens låt: Neneh Cherry ”Twisted mess”

 

SÖNDAG 20 NOVEMBER 2005

Gjorde inte så mycket. Var och brunchade med Oscar på Micasa. Satt annars mest och slappade hemma i soffan.

Dagens låt: Rufus Wainwright ”Oh what a world”

 

LÖRDAG 19 NOVEMBER 2005

Idag vaknade jag med en ganska äcklig smak i munnen. Jag är bakis. Trött och as-törstig och jag har ingenting att dricka förutom vatten och det har jag ingen lust alls att dricka. Jag vill ha läsk och jag vill ha det nu.

Åt frukost och bara satt och tittade rakt ut i tomma intet en stund … Ibland önskar jag att jag var en huligan så att jag kunde gå på stan och sparka på alla som är dumma och på alla som inte är lika bra som jag.

På kvällen gick Oscar och jag till Hörnet igen för att träffa Cattis. Satt där med henne, hennes syster Sanna och deras kusin Andreas, Sophia och Tove och drack öl, pratade och hade det trevligt. 

Dagens musik igen: The blind boys of Alabama

 

FREDAG 18 NOVEMBER 2005

Brr … nu är det kallt. Termometen visade på tre minusgrader i morse. 

På jobbet som vanligt, fast idag var det lite lugnare eftersom det som jag har jobbat med de senaste dagarna nu är utskickat för korrektur.

Nu har de julpyntat i min stad. I hamnparken står det konstiga ljusfigurer (jag kanske kan visa en bild på det i morgon).

På kvällen gick jag, Oscar, Marie och Alex till Micasa och fikade lite … och drack en öl. Sen gick Oscar och jag upp till Hörnet och drack en öl. Där blev jag kvar resten av kvällen och drack ännu mera öl … och tur var väl det för lite senare kom Cattis och vi satt i baren och pratade i flera timmar för vi har inte setts eller pratats på väldigt länge.

Dagens musik: The blind boys of Alabama

 

ONS–TORS 16-17 NOVEMBER 2005

All work and no play

makes me a dull boy

Jag har jobbat på som en liten iller de här två dagarna. Fullspäckat schema: på onsdagen jobbade jag elva timmar och på torsdagen tolv. Det är ju inget speciellt egentligen, men det blir lite långa dagar.

Några av låtarna som ackompanjerade mig:

Thåström ”Fanfanfan (Kl. 03.00 på natten)”

Crash test dummies ”Mmm mmm mmm mmm”

Kate Bush ”Prelude”

Madonna ”Hung up”

Teddybears Sthlm ”Little stereo”

Kate Bush ”Prologue”

Aimee Mann ”Save me”

Christian Falk ”Calling you”

DMX ”Up in here”

Rufus Wainwright ”Across the universe”.

TISDAG 15 NOVEMBER 2005

Jag har haft tråkigt på jobbet idag. Det var meningen att det skulle braka loss med ett mastodontjobb idag som kommer fylla min arbetstid i ungefär en månad framåt … men översättarna (som har dokumentet jag måste ha) hade vid tre-tiden fortfarande inte skickat någonting (och jag som förväntade mig att det skulle ligga i min mail redan i morse).

Att vänta är så fruktansvärt trist. Jag hade ju ställt in mig på att sätta igång med grejen det första jag gjorde idag. Tji fick jag.

16:00 dök det upp och jag började … och kommer att fortsätta i morgon och på torsdag och på…

Vid sex-snåret var jag hemma, käkade och slappade.

Dagens låt:

Doris ”Did you give the world some love today baby?”

MÅNDAG 14 NOVEMBER 2005

Morgonen var som vanligt och efter en snoozning så pallrade jag mig upp ur sängen och gick och duschade. Varmt och länge. Efter det så klädde jag på mig och gjorde mig i ordning och åkte till jobbet.

Idag lekte jag fotograf på jobbet. Jag knäppte kort på en pepparkaka som ska användas till ett blad vi gör åt en av våra kunder. För snart är det julmånad. Just bilden här ovan kommer inte att användas. Pepparkakor är gott.

Nästan storm … friska vindar. Det är jävligt oskönt ute. Regnet regnar också.

Handlade lite basic-grejer till kylskåpet, efter det hem och käkade.

Dagens låt: Bloc Party ”Two more years”

SÖNDAG 13 NOVEMBER 2005

Hemma hos pappa (och mamma) och fars dag:ade. Käkade mat och hade det trevligt. Åt tårta och spelade ett parti TP. På kvällen var jag hemma och slappade.

Dagens låt: Kate Bush ”Aerial”

LÖRDAG 12 NOVEMBER 2005

Fikade frukost på ”Ubbes” och gjorde sen mest ingenting på hela dagen. Kollade på film och slappade. På kvällen gick vi upp till Hörnet och satt där och häckade en stund.

Dagens låt: Thåström ”Fan fan fan”

FREDAG 11 NOVEMBER 2005

Jobbade hela dagen som vanligt.

Nu har jag hittat ett litet hus som jag skulle vilja ha … på en trevlig strandtomt, hemma i min stad. Undrar vad det skulle kosta mig att skaffa en tomt (yeah right, precis som om det skulle finnas en strandtomt mitt i stan som är ledig) och bygga ett sånt hus. Drömma kan jag ju göra i alla fall.. 

Hemma en sväng efter jobbet och lämnade mina saker och gick sen upp till Hörnet och hälsade på Daniel. Stannade där resten av kvällen och åt god mat och drack några öl.

TORSDAG 10 NOVEMBER 2005

Jag har ingen lust att skriva idag. Jag är för trött och har egentligen ingenting att berätta i alla fall.

Dagens musik: Kate Bush nya CD ”Aerial”

ONSDAG 9 NOVEMBER 2005

När jag kom hem idag så låg Kate Bush ”Aerial” i brevlådan … jippi! Där låg också en inbjudan till Eas och Lottas bröllop i vinter. Roligt. Och så ett ”Grattis på namnsdagen”-kort från mamma (och pappa), fast min namnsdag är tydligen i morgon (vilket jag inte hade en aning om). Tack tack!

Var på GK och fikade lite med Oscar, Marie, Stenke och Tove. Drack en kopp kaffe och satt och slappade en stund … Efter det hem och lyssnade på skivan … som efter ett par genomlyssningar verkar vara väldigt bra.

Uäck och blä! Nu har jag skurat, putsat och städat under badkaret och i golvbrunnen … och fy f-n så äckligt det blir därunder … glöh! Det var flera år sedan sist jag var där under och städade. Det är liksom så svåråtkomligt … lager av gammalt kalk, hår och sörja som är jag vet inte vad har samlats därunder. Att man inte blir sjuk av det är ett under. Men nu är det i alla fall skinande rent, blankt och fint.

TISDAG 8 NOVEMBER 2005

11:15 Upptäckte att min egen mapp, i min dator på jobbet, är borta och massor med bilder, illustrationer, bok-idéer och andra saker och grejer är för all framtid försvunna. Min dator kraschade ju i somras och i stressen över att rädda alla jobb som låg där glömde jag tydligen att backa upp min egen mapp. Skit i helvete också.

På motorvägen åker en del bilar väldigt fort. Sen jag började pendla så kör jag lugnare…

…det blir liksom lite billigare bensinkostnader då. Här passerar jag snart en rondell…

…och ungefär 10 minuter senare så är jag hemma, på min gata i stan. Då har jag kört 51 km, enkel resa.

17:32 Hemma. På vägen hem så knäppte jag några bilder … det är så det ser ut så gott som varje dag när jag åker hemåt.

Käkade några mackor och en kopp varm choklad … idag festade jag till det med några Skånepepparkakor också … mums!

Dagens låt: Built to Spill ”Car”

MÅNDAG 7 NOVEMBER 2005

Idag var det sådär svårt att vakna igen. Det är mörkt ute när klockan ringer. Att ställa om till vintertid hjälpte alltså en vecka (eller var det två veckor sedan?). Pfft, sicket trams. Det känns ganska onödigt att hålla på och krångla med klockorna för så lite ljusvinning … eller ljusvinning förresten. Det är ju mörkt när jag åker hem från jobbet också … så allvarligt talat, jag förstår inte syftet med det över huvud taget.

På morgonen när jag åkte till jobbet så var himlen sådär fin igen. Molnen var fluffiga som sockervadd (dra över med pekaren för närbild).

Jobbade som vanligt hela dagen med olika saker. Hemma vid halv sex … eller strax därefter och käkade. Gjorde sen inte så mycket mer.

Dagens låt: ”Little fluffy clouds” med The Orb

SÖNDAG 6 NOVEMBER 2005

Sov till tio, gick upp och käkade lite frukost och bara slappade en stund. Oscar kom och ringde på så jag hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning och efter det så gick vi ner till GK och fikade frukost med de andra.

Tvättdag … usch.

Var mest hemma och slappade resten av dagen.

Dagens låt: ”Somewhere beyond the sea”

med Bobby Darin

LÖRDAG 5 NOVEMBER 2005

Vaknade vid tio kanske (?). Gick upp lite sådär långsamt och käkade lite frukost och bara tog det lite lugnt en stund och lyssnade på veckans ”best of Moyles” (som inte var så roligt som det brukar). Duschade och gjorde mig i ordning och gick sen ner till fiket där jag träffade de andra.

Det blev en tur i hamnparken idag. De flesta av löven ligger nu på marken.

Fin dag. Men lite rått och småkyligt även om termometern visade på över 10 plusgrader.

På eftermiddagen var jag och Stenke ute hos Daniel en stund och hälsade på och lekte med barnen.

Var på kyrkogården och tände ett ljus på Kulas grav.

Hemma hos Micke en stund, satt där och kollade lite på fotboll och slappade en stund. Oscar, Marie och jag gick till kyrkogården igen och kollade lite. Det är fint med alla ljusen … och så gick vi upp till den ”stora” kyrkogården också, där var det ännu mer ljus.

FREDAG 4 NOVEMBER 2005

Jobbade till tre idag. Åkte hem och gick till GK och fikade med de andra. Satt där en timma kanske, gick sen till bokaffären och tittade runt lite … men jag hittade ingenting jag ville ha. Utanför stod mamma, så jag stannade och pratade med henne en liten stund … sen hem … och då mötte jag pappa i trapphuset.

På kvällen var vi hemma hos Micke och drack en öl. Vi gick till Källarn, käkade smaskig mat och bara hade det najs. Efter det gick vi tillbaka till Micke och satt och spelade lite kort och drack en öl till.

Dagens låt: ”Mars needs women” med Mylo

TORSDAG 3 NOVEMBER 2005

På jobbet som vanligt … fast på eftermiddagen så åkte jag iväg till en av våra leverantörer för att prata lite om hur vi ska gå till väga med ett stort jobb vi håller på med.

Hemma och käkade. Oscar ringde, så jag gick och fikade med honom och Marie på Micasa. Micke, Stenke och Tove kom också dit. Satt där en timma kanske, drack kaffe och pratade om lite allt möjligt. Hemma på kvällen och gjorde ingenting speciellt.

Dagens låt: Kent ”Dom som försvann”

ONSDAG 2 NOVEMBER 2005

Det har varit en ovanligt vanlig dag idag. Efter jobbet var jag på GK och fikade med de andra en stund, åt en köttbullemacka … sen upp till Hörnet och lämnade en slips till Daniel (som han ska låna) och efter det till affären och handlade lite saker som är bra att ha … juice t.ex. Kvällen blev väldigt lugn.

Dagens låt: Jojje Wadenius ”Jag är det fulaste som finns”

TISDAG 1 NOVEMBER 2005

Idag vaknade jag och var nästan pigg. Kors i taket … men jag har väl fått sova ordentligt eller något sånt!? Gick i alla fall upp och duschade, gjorde mig i ordning och allt det där som vanligt. Frukost kände jag inte för, så det blev bara ett glas juice idag. Efter det så åkte jag iväg och jobbade.

Jag läste för ett tag sedan om en kvinna som varit arbetslös/sökt jobb i 27 år och hon undrade vad det var för fel, varför hon inte fick något jobb … I’m sorry, men har hon inte lyckats få ett jobb på 27 år så är det troligen något allvarligt fel på henne!

Lunchade med Eas och Lotta på Sangria. Pasta med tomatsås, pesto, oliver och parmesanost. Det var gott. Efter det tillbaka till jobbet och fortsatte med lite ditt och datt.

Det är verkligen höst nu. Det är nästan mörkt på morgonen (eftersom det blev vintertid i helgen) och det är mörkt på kvällen när jag åker hem. Skit. Jag hatar verkligen hösten.

Hemma vid halv sex (?), stannade och handlade lite på vägen … mjölk och annat som är bra att ha. Efter det hem och lagade till Isterband med dillstuvad potatis … .mums!

Dagens låt: Massive Attack ”Teardrop”

OKTOBERS MEST SPELADE LÅTAR

De tio mest spelade låtarna i min iTunes

under oktober 2005.

1: X-press 2 ”Give It (Beatless mix)”

2: Mattafix ”Big city life (Cutfather and Joe Mix)

3: Sugababes ”Push the button (Dj Prom remix)

4: London Elektricity ”Hanging rock”

5: Kate Bush ”King of the mountain”

6: Missy Elliot ”Loose control”

7: Robbie Williams ”Tripping”

8: Bloodhound Gang ”F.U.C.K.” (Jason Nevins Mix)

9: Bright Eyes ”Take it easy (love nothing)”

10: The Go! Team ”Bottle rocket”

Kommentar: Ja, det finns väl egentligen ingenting att säga om oktobers spellista förutom att jag nog egentligen tycker att det är lite pinsamt att Bloodhound Gang finns med … vad gör dom där? Jag trodde faktiskt att Kate Bush skulle legat etta … men X-press 2 är ju en ruggigt bra låt.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.