December 2005

LÖRDAG 31 DECEMBER 2005

En vanlig dag. Niklas kom förbi och hämtade upp mig och vi gick hem till Micke och fikade en stund. Efter det till bolaget och handlade lite smått till kvällen och sen hem igen. Slappade mest hela dagen.

Axeln är aningen bättre … efter att jag knaprat Ipren sen i förrgår kväll.

På kvällen gick jag på fest som jag var bjuden till. Åt trerätters och festade och stojade hela kvällen … det var kul. Kom hem vid fyra på natten. 

Dagens låt: Cousteau ”Last good day of the year”

FREDAG 30 DECEMBER 2005

Jag har fått tillbaka den där skiten i axeln som jag hade tidigare i höstas. En hysterisk muskelinflammation. Det konstiga är ju att jag inte ansträngt mig för fem öre, så jag fattar inte varför … ont som helvetet gör det i alla fall.

Var på banken och tömde min sparbössa, efter det var jag och fikade en stund. En snabb stroll på stan med Daniel och Vincent och sen hem. Niklas kom och jag låg mest och slappade och tog det lugnt i soffan hela dagen.

Var och käkade en pizza med Niklas, Micke och Lina. Sen hem igen och fortsatte slappandet.

TORSDAG 29 DECEMBER 2005

Gjorde mest ingenting. Var och fikade lite med de andra … sen hemma. Anders ringde från Afgahnistan och det var ju trevligt att prata med honom en stund. Slappade och bara tog det lugnt..

ONSDAG 28 DECEMBER 2005

Skrotade omkring i pyjamas hela förmiddagen. Kim kom förbi och vi drack en kopp kaffe och sen ringde Loppa och vi pratade säkert i en timma innan jag hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning. Åkte till mormor och hälsade på henne i några timmar. Efter det var jag och bytte en julklapp jag fick … och sen hem. På kvällen var jag och käkade på Hörnet med Micke, Lina och Niklas.

En låt: Nåid ”And when I heard her, I knew we were going the right way”

TISDAG 27 DECEMBER 2005

Var och fikade på GK med Micke, Lina och Niklas, åkte efter en stroll på sta’n till Mjölby (!) och strosade runt i den sta’n. Men det var inte mycket att hänga i julgranen. Efter det hem igen och käkade en sopplunch på Rådhusfiket. På kvällen var vi hemma hos mig, käkade lite mat som jag fixade, drack några öl, spelade lite spel och hade det trevligt tillsammans.

En låt: The Turtles ”Happy together”

MÅNDAG 26 DECEMBER 2005: Annanda’n

Klockan är inte ens tio på morgonen när jag skriver det här. Kim ringde förut och väckte mig, undrade om jag ville fika klockan elva, men det ville jag inte, inte idag, för jag ska till mor och far sen … nyss åt jag en frukost light och nu sitter jag och uppdaterar lite här på sidan … lite light det också. Det snöar och blåser ute. Det ser kallt ut.

Senare: Duschade och gjorde mig i ordning och åkte sen bort till blomsteraffären och köpte en julgrupp till mormor. Efter det hämtade jag min bror och vi åkte hem till mamma och pappa och käkade annandagslunch … mmm … mumsfilibaba … idag fick vi fläskfilé med ugnsstekt potatis, sås och sockerärtor … smaskens värre. Satt sen och slappade ett tag och vid fem-snåret så åkte jag hem.

En låt: Audio Bully’s ”The snow”.

SÖNDAG 25 DECEMBER 2005: Juldagen

Vaknade vid tio-snåret och gick upp nästan på en gång. Satte mig och åt en sån där långsam skön frukost och gjorde mest ingenting en stund. La mig på soffan efter det och sov som en stock i några timmar. När jag vaknade så gick jag upp en gång till, duschade och gjorde mig i ordning och då hade visst klockan blivit halv två. 

Var nere på affären och handlade lite och gick sen hem och fortsatte slöa resten av dagen. Gick upp till Hörnet en sväng och drack en kopp kaffe och en öl. Sen hem igen och fortsatte slappa. Skönt med en riktigt slapp-dag.

En låt: Stereophonics ”Have a nice day”.

LÖRDAG 24 DECEMBER 2005: Julafton

Uppe vid halv tio och bara slöade en stund. Duschade, gjorde mig i ordning och åkte sen hem till Micke och Lotta för att lämna varsin liten klapp till barnen. Drack en kopp kaffe och småpratade lite en stund och gick sen hem till Ida och lämnade en klapp till barnen där … tyvärr hade de gått till lekparken precis … men, de fick väl klappen sen när de kom tillbaka. 

Åkte jag ut till Daniel och Martina och lämnade varsin klapp till Vincent och Norton … de blev glada och till sist hem till Kicchi och Alex och lämnade en liten klapp till Isak.

Hemma och hämtade resten av klapparna och åkte hem till mamma och pappa och firade jul med resten av familjen. Åt massor med mat och lite godis och allt det där som man brukar på julafton.

Igår mötte jag ju förresten upp med Kim som lämnade en present som tack för hjälpen med deras bröllop i somras och den öppnade jag idag och det var en fin present … en trevlig upplevelse att se fram emot. Tack! 

Senare var det julklappsutdelning och jag fick en bunt med klappar … så tomten hade väl tyckt att jag varit snäll: Lakan, en skjorta, Carnivàle-boxen, böcker, en penna och en kalender, kuddar, pengar, nyckelringar, trisslott, en klockradio … hmm … det kanske var fler saker, men jag minns inte. Sen blev det lite mer mat. Vid halv tio åkte jag hem och bara jäste i soffan en timma … Gick ner till Källaren en stund och drack en öl med de andra, sen hem och sov.

Dagens låt: Ramones ”Merry Christmas”.

FREDAG 23 DECEMBER 2005

Började dagen med lite frukost och sen satt jag och slog in lite julklappar. Städade lite också … eller tja, min robot gjorde det åt mig. Fikade med de andra på GK. Strosade på stan en stund och sen hem. 

Putte och Lotte kom förbi och gav mig en platta öl, som tack för hjälpen med program- och tack-korten i samband med Johans begravning i somras. Fortsatte med att slå in julklappar. Sen var jag tvungen att vila en stund.

På kvällen var jag hemma hos Peppe och Camilla på traditionellt julmys med lite glögg, lite smått att käka och julklappsbyte. I fick jag ett Yatzy-spel. Det kan ju vara bra att ha. Hemma vid halv elva. Slappade en stund innan jag gick och la mig.

Dagens låt: Mr Garrison ”Merry fucking christmas”

Senaste månadens mest spelade låtar

1: Thåström ”Fanfanfan (Kl. 03.00 på natten)”

2: Andy Bell ”Crazy”

3: Antony & the Johnsons & Boy George ”You are my sister”

Eftersom året går mot sitt slut så ger jag er en extra liten minilista:

Årets mest spelade låtar:

1: Rufus Wainwright ”Agnus dei”

2: Rufus Wainwright feat. Dido ”I eat dinner (when the hunger’s gone)” … och redan i januari korade jag den till en av årets bästa låtar.

3: Minimal Chic feat. Matt Goss ”I need the key

(Brad Carter remix)”

TORSDAG 22 DECEMBER 2005

Idag var det en lugn dag på jobbet. Och så var det den sista dagen på jobbet före mitt lilla jullov som jag ska ha. Så nu ska jag vara ledig ända till trettonhelgen. Massivt skönt.

”It’s always better on holiday

So much better on holiday”

Franz Ferdinand ”Better on holiday”

När jag kom hem till byn igen så åkte jag och handlade lite saker … sen till blomsterbutiken och efter det åkte jag hem och åt lite mat.

Var hemma hos Sessa och gratulerade henne en stund. När jag gick därifrån så ringde Stenke och undrade om jag ville ta en öl på Hörnet, så jag gick dit en stund och satt där en stund.

ONSDAG 21 DECEMBER 2005

På jobbet upptäckte jag dagens låt och nu rullar den om och om igen i spelaren. Det är dagens bästaste. Den svänger och den är dirty.

Efter jobbet var jag på Hörnet och drack en kopp kaffe … efter det hemma hos Pelle en kort stund för att hjälpa honom med datorn, men det gjorde jag inte, för han behövde den, så vi sköt upp det till efter helgerna (jag skulle tagit med den till kontoret i morgon).

Nu vänder det. Nu går vi mot ljusare tider.

Idag har jag också skickat ut mitt digitala julkort (återanvänt, men uppdaterat) till vänner och bekanta … och skulle jag ha råkat glömt någon så kan ni titta på det här.

Var på Hörnet igen och käkade en ostgratinerad löksoppa med krutonger och drack en öl. Kim satt där också så vi satt och småpratade en stund. Efter det hem och slöade.

Dagens låt: David Guetta ”In love with myself”.

TISDAG 20 DECEMBER 2005

Vid fyra på morgonen vaknade jag av att snöplogen väsnades nedanför mitt sovrumsfönster. Det är ju också en jävla tid att skyffla snö … på ett ställe som egentligen inte behöver skottas .

Började dagen med att åka tillbaka till Mantorp-travet för att hämta min lille bil som fick stå där över natten … och blivit helt övertäckt med snö, efter det till jobbet och fixade och donade med saker och ting, bland annat satt jag och fixade med julklappar.

Efter jobbet var jag och fikade med de andra på GK. Satt där och drack kaffe, käkade en kycklingbaguette, pratade och hade det trevligt en stund. Efter det hem, slappade lite.

Plockade i ordning och fejade lite. Rensade bland annat bort alla sorgliga löv på mina växter, som inte är världens piggaste … och så julpyntade jag lite också … ställde fram mina fyra tomtar som jag har. Det tog ungefär 20 sekunder, sen var julpyntningen färdig.

Den här tomten fick jag ta med mig hem från mamma och pappa för några år sedan. Den har funnits med under hela min uppväxt och jag tycker den ser så skön ut, som Toker i Snövit ungefär. Fast lite småpervers på något sätt … fråga mig inte varför, det bara är så.

Dagens musik: Julmusik.

MÅNDAG 19 DECEMBER 2005

På jobbet, efter lunch, så var det dags för julfestligheter med jobbet. Vi åkte till Mantorp och fick åka travhäst … utomhus … och så råkade det såklart vara skitkallt. Brrr. Senare lyssnade vi på ett föredrag. Det var intressant. Sen blev det julbord och massor med mat och lite öl … och spel på hästar (vi fick varsitt julklappskuvert med pengar också som vi kunde spela upp om vi ville). Hemma redan vid halv elva.

Dagens musik: U2 ”Who’s gonna ride your wild horses”

SÖNDAG 18 DECEMBER 2005

Ugh, jag är trött som f-n idag. Seg och bakis. Inte så att jag mår dåligt. Men seg. Och trött.

Uppe halv tolv och käkade lite frukost. Jag satte igång Robomoppen, så den åker runt på golvet och städar åt mig … och som det ser ut behövdes det verkligen.

Var och fikade med Oscar på GK. Satt där och drack kaffe, småpratade lite och läste tidningen. Efter det gick vi till affären och köpte lite godis och sen hem och slöade.

Daniel och Martina kom förbi och sa grattis … snällare än vanligt var de också, för de gav mig ett presentkort till en av stadens butiker.

Tvättdag. Usch så trist.

Dagens musik: Richard Swift ”Losing sleep”.

LÖRDAG 17 DECEMBER 2005

Började dagen med lunch hemma hos mamma och pappa och oh my god mamma hade lagat sin kyckling som jag älskar över allt annat. Det är fan’ta’mig det godaste som finns att äta på den här planeten … och som jag åt … jag blev proppmätt.

Inte nog med att föräldrarna bjöd på älsklingsmaten, jag fick en blomma med ett kort och en peng också. 

Jag fick också en present av min snälle bror Kent, en Robomop, som jag ju faktiskt funderat på att skaffa själv.

På eftermiddagen slöt jag upp med de andra aftersom det var dags för Andreas svensexa, men att stå utomhus och frysa arslet av sig samtidigt som någon slags medeltida femkamp är inte riktigt min grej. Trevligare blev det dock på kvällen sen när det festades loss med mat och alkohol i stora mängder.

Dagens musik: Stevie Wonder ”Happy Birthday”.

FREDAG 16 DECEMBER 2005

Efter jobbet så åkte jag förbi Hörnet och drack en kopp kaffe med Daniel och Oscar. Efter det hem och donade lite en stund. Började bland annat att slå in några av julklapparna jag köpte igår (varför har så många affärer slutat med att slå in paket?). 

Oscar och Marie kom och jag fick en fin present av dem. Tack Oscar och Marie! Vi gick upp till Hörnet, Kicchi, Alex och Stenke kom också dit och vi satt och käkade god mat och drack ett par öl och hade det trevligt tillsammans.

Förresten … det är tydligen banantema i år … kan det ha något med mitt namn att göra?

Dagens musik: Harry Belafonte ”Bananaboat”.

TORSDAG 15 DECEMBER 2005

Jobbade som vanligt på förmiddagen och efter lunch så hade jag tagit ledigt för att uträtta mina jul-ärenden. Sprang runt på stan som en skållad iller och köpte julklappar till mina nära och kära och kors i taket, jag tror fan’ta’mig jag blev helt klar med allt som jag skulle handla. Jag tror det … jag hoppas det i alla fall.

När jag kom hem så fanns det ett paket i posten: 

En present, från min käre gamle bror Mats. En hel bunt med kalsipper med cartoon-tema. Tack snälla bror! Det är roligt att få presenter … även om min födelsedag inte är förrän på lördag.

Ida kom förbi en sväng och av henne fick jag också en present … ett sånt där fodral man har till bananer. Tack Ida!

Hemma på kvällen och jag var sjukt trött. Gick upp till Hörnet och käkade lite, satt och pratade med Kim en stund och efter det hem, slappade och gick och la mig ganska tidigt.

Dagens musik: Eva Dahlgren ”En gul böjd banan”.

ONSDAG 14 DECEMBER 2005

En ganska lugn dag på jobbet (kors i taket). Det var ganska skönt.

…och så ännu en gång: Nu borde de där långsamma bilistjävlarna straffas (ni vet de där som kör 70-80 på 90-sträckorna och som jag tjatat om så många gånger förut). Jag kan nästan sätta någonting på att de mer än en gång är grundorsaken till trafikolyckor. För genom sitt långsamma körande retar de upp sina medtrafikanter, som i sin tur kör mer aggresivt och säkerligen gör mer dumdristiga omkörningar.

Efter jobbet var jag och fikade med de andra på GK en stund, drack en kopp kaffe och satt och ugglade en stund. 

Själv har jag, när jag kör om såna där långsamma bilister, börja blinka med helljuset och tuta samtidigt som jag kör om, för att på något sätt visa mitt missnöje.

Var och tvättade bilen (för den var helt groteskt skitig), efter det hem och käkade litegrann. Skulle egentligen ha dammsugit, men Oscar ringde och ville ha dator-hjälp, så jag åkte hem till honom istället. 

Hemma och fixade och donade litegrann … la bland annat in två Kate Bush-videos i min iPod … bara för att jag kan.

Dagens video: Kate Bush ”Moments of pleasure”.

TISDAG 13 DECEMBER 2005

Jobbat hela dagen med ditt och datt, sen hem, käkade och fixade lite. Ont i huvudet och det är synnerligen irriterande. Vila.

Dagens musik: Blandade låtar i iPoden.

MÅNDAG 12 DECEMBER 2005

Jobbade som vanligt hela dagen och nu är det där stora jobbet med ”den stora katalogen” så gott som klart. 

Idag har jag äntligen blivit med iPod! Som en tidig fördelsedagspresent/julklapp till mig själv. Köpte mig ett par hörlurar också (eftersom mina öron inte gillar såna där små plutt-hörlurar som följer med). Efter det hem och käkade lite. Diskade och gjorde i ordning u köket gjorde jag också.

Dagens musik: Låtar jag laddat in i min nya fina iPod.

SÖNDAG 11 DECEMBER 2005

Ugh. Seg dag idag. Bakis och trött. Var och fikade på Micasa med de andra och gick sen hem och satt och ugglade hemma i soffan.

På eftermiddagen ringde Anders, det var kul att höra av honom.

Fortsatte med slappandet resten av dagen och kvällen också. 

Dagens låt: Bright eyes ”Take it easy (love nothing)” 

LÖRDAG 10 DECEMBER 2005

Sov till tio ungefär. Gick upp, käkade lite frukost och slappade en stund. Duschade och gjorde mig i ordning och gick ner till fiket och fikade med de andra.

På eftermiddagen så målade jag en tavla åt min bror. Han ville ha någonting ovanför sitt skrivbord, så jag gjorde en grej som fick heta ”Belgisk motorväg i gryning” … för den måste ju faktiskt ha ett namn. Nu syns kanske inte trafiken på bilden här ovan (för den är väl 120 cm i verkligheten), men i mitten där vid det lila ungefär, kan man ana ljusen från bilarna. Och allt det här är bara massa dravel, för egentligen är det bara kladd.

Idag har det gått sex månader sedan Kula gick bort. Det känns fortfarande som om han vore bortrest eller något sånt.

På kvällen var jag hemma hos Micke och festade loss ordentligt med öl och drinkar. Det var kul. Det avslutades med att vi gick till Källar’n och fortsatte festa lite till.

Dagens låt: Madonna ”Sorry” 

FREDAG 9 DECEMBER 2005

Jobbade som vanligt hela dagen … och på kvällen var jag på Valven och drack en ”after work” med Micke och de andra. Gick upp till Micke efter det och drack en öl till och kollade på VM-lottningen. Efter det gick jag hem.

Dagens låtar: Faithless ”Insomnia”

TORSDAG 8 DECEMBER 2005

Jag sitter på jobbet och har som en liten paus. Idag är det första lugna dagen på flera veckor. Det känns ganska skönt. Så jag latar mig en kort stund.

Efter jobbet var jag på Micasa och käkade en taco-tallrik med Oscar, Micke och Kim. Satt där en timma kanske, gick sen hem och slappade loss lite eftersom den där jävla tröttheten vägrar att släppa mig.

Dagens låtar: Anthony & the Johnsons feat. Boy George ”You are my sister”. Three 6 Mafia ”Stay fly”

ONSDAG 7 DECEMBER 2005

Aah. En lättnadens suck. Idag skeppade jag fem språkversioner av ”den stora katalogen”. Det betyder att det är sex (?) versioner kvar.

Jobbade som vanligt hela dagen. Vädret ger mig fan nästan dödsångest. Grått och regnigt hela jävla dagen.

Den svåraste versionen (som inte är godkänd än) är den ryska. Man fattar verkligen nada. De har bokstäver som jag knappt sett förut.

Jag är inte så förtjust i mimare … eller … jag förstår dem inte. Vad är syftet med dem? Vad gör de? Varför? Programledaren på Kobra berättade ett skämt (hmm) idag: ”Om man skjuter en mimare, måste man använda ljuddämpare då?”. Var det bara jag som tyckte att det var roligt? Är det för att mimare på något sätt är ett skämt? Hur kommer man på att man vill bli mimare? Frågorna hopar sig.

Om någon av er som läser min sida

är en mimare, maila gärna, eller skriv

i gästboken och berätta för mig!

Hemma i byn vid sex ungefär och förbi mataffären och handlade. Sen hem och käkade.

Upptäckte just att det verkligen finns en utbildning för mimare på teaterhögskolan. Som dessutom sträcker sig över fyra (!) år.

Dagens låt: Soul Of Man (Dylan Rhymes & Plump DJs)

feat. Katherine Ellis ”Foxy Moron/Salty (acapella)” 

TISDAG 6 DECEMBER 2005

När jag kom hem från jobbet var jag så trött att jag hade ont i kroppen. Följde med Kim en snabbis för att kolla på en lokal och sen hem igen och vilade. Lade mig tidigt.

Dagens låt: The Cure ”Lullaby”

MÅNDAG 5 DECEMBER 2005

Jobb, jobb, jobb … och sen hem och åt.

Sen gjorde jag ingenting mer.

Dagens låt: Fatboy Slim ”Next to nothing”

SÖNDAG 4 DECEMBER 2005

Det första jag gjorde när jag vaknade idag (och jag vaknade ganska tidigt), var att gå ut i tvättstugan och slänga in en tvätt i maskinen. Efter det gick jag in igen och fixade mig lite frukost.

Sitter vid köksfönstret och det började precis snöa och även om jag egentligen inte är så förtjust i snö, så är det ganska fint när det snöar. Fast fem minuter senare är det snarare regn än snö.

På eftermiddagen var jag på kalas. Norton fyllde ett år häromdagen, så det firades med kaffe, tårta och presenter … själv hade jag köpt en Postman Pat till honom … och en liten bil till Vincent (ifall han skulle bli avis på att Norton fick present).

På kvällen låg jag hemma och vilade.

Dagens låt: Kate Bush ”Ms Bartolozzi”

–Om man petar för mycket på Pingvinen trillar den i.

LÖRDAG 3 DECEMBER 2005

Sov till halv elva. Skönt med sömn. Frukost, dusch, påklädning och lite slappande. Skönt med lördag. Skönt med att göra ingenting. Skönt med vila.

Var och fikade med Lotta, Micke och barnen på Leksaksmuseet, det var trevligt … för även om vi bara bor ett par hundra meter ifrån varandra så är vi dåliga på att höra av oss.

Låg hemma i soffan och läste tidningen en stund. Senare på eftermiddagen så gick jag och Oscar och käkade en pizza … eller kebab blev det för mig. Det smakade bra. 

Jag är dålig på det där med att höra av mig annars också. Jag borde verkligen skärpa mig på den punkten. Latheten är en dålig ursäkt, men det är ju faktiskt bara det det handlar om.

Var uppe på Hörnet och drack en läsk och pratade med Daniel och Martina en stund, efter det gick jag hem och la mig på soffan.

Dagens låt: D:ream ”Things can only get better”

FREDAG 2 DECEMBER 2005

På jobbet hela dagen som vanligt och jag jobbade över en liten stund. Hellre ett par extra timmar idag än att jag ska behöva åka in på söndag och sitta några timmar då.

Idag var min kompis Anders i lokaltidningen. Ett helt uppslag. Det var kul att se.

När jag kom hem från jobbet gick jag till Ida och Annas ateljé och hämtade upp dem. Susanne följde också med. Vi gick till Hörnet och käkade mat och drack öl. Det var trevligt värre. Sen kom Oscar och Stenke också, så vi blev sittande där till midnatt ungefär innan jag gick hem.

Dagens låt:

Enegry 52 ”Café del Mar (Three ’n’ one remix)”

TORSDAG 1 DECEMBER 2005

Argh. Tröttheten är över mig mest hela tiden. Vintern är här på riktigt. Jag behöver nog ljusterapi tror jag. På morgnarna när jag vaknar är jag tvungen att tända upp nästan varenda lampa i lägenheten för att vakna till liv. I morse var det förresten en sån där morgon då det var svårt att vakna.

Jag frågar mig fortfarande varför en del människor envisas med att köra i 70 på 90-sträckorna. Idag körde jag om en bil där föraren såg helt normal ut (alltså inte en sur gammal gubbe i keps eller en sur kärring). Gör de det för att retas med andra bilister?

På jobbet har det varit som vanligt. Jag trodde att jag skulle få en tok-stressig dag, men jag har fortfarande inte fått grejerna som jag behöver för att göra klart det jag ska. Nu lutar det åt att jag tvingas jobba i helgen istället. Suck … jag som behöver vila.

Förresten tror jag att lastbilarna som är ute på vägarna när man ska till jobbet också gör det för att retas.

Det snöade förut idag … som övergick till ett irriterande regn istället.

Efter jobbet åkte jag till en leksaksaffär och handlade lite. Igår fyllde lille Norton ett år så nu på söndag ska jag på kalas. Köpte en liten sak till Vincent också … så att han också får en liten present.

Hemma vid … hmm … halv sju kanske? Stekte lite köttbullar som jag la på några råg-smörgåsar. Mums i magen.

Dagens låt: The Streets ”Dry your eyes”

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.