50 words for snow


Bild från Katebush.com

Idag har jag äntligen fått lyssna igenom Kate Bush’s kommande album ”50 words for snow” som släpps nästa vecka och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det är långa, vindlande låtar. Det är stillsamt, lugnt och väldigt Kate-iskt – som sig bör – men det känns som om det saknas någonting … äsch, jag måste nog lyssna några fler gånger innan jag kan yttra mig.

Läs andra bloggar om , , ,

1 kommentarer

  1. Svara
    Mats mån 14 nov 2011, 20:25

    Misty- fattade inte först varför alla hyllade denna låt först…..Sedan lyssnade jag igen…..och igen, i mitten av låten händer något, jag lipa för första gången på evigheter.Det finns något där i låten som är invecklad och svårtillgänglig men som öppnar sig efter flera lyssningar.Arrangemangen måste falla på plats, konturerna fastna.

    Lake Tahoo blir intressantare om man vet att Cousteau filmade dussintal och åter dussintalss kroppar flytande i det djupa vattnet -i full viktoriansk mundering och helt intakta av någon kompoment i det kalla vattnet runt runt med vidöppna ögon.Hans barnbarn säger att han blev så full av fasa att det han filmade inte får visas offentligt förrän 2015……vad vet man??????
    Plattan saknar det där poppiga omedelbara, håller med, men jag älskar den nya jazziga Kate.
    Spåret med Elton är jag dock inte så förtjust i..Frys är ok, tribal

    Märklig platta och inte easy-listening.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.