Whisky, Sushi och Hushållsost

Dagens debatt på jobbet – hur det egentligen är ganska konstigt att börja dricka Whisky. Ingen tycker om Whisky från början. Ingen. Det är starkt och smakar illa. Whisky är något man måste vänja sig vid och lära sig att tycka om. Vilket alltså betyder att det egentligen inte finns någon logik i att börja dricka det alls. Möjligen kanske för att bli full. Men hur kul är det på en skala?

Sen fortsatte diskussionen även om ost och Sushi. Jag ställer mig till exempel frågande till folk som väljer ”hushållsost”. Varför ens bry sig om pålägg i det fallet? Den smakar ju typ ingenting. Senare får jag dock det självklara svaret att det bland annat är en ekonomisk fråga. Äter tonårskidsen hemma ett halv kilo ost om dagen så blir det väl automatiskt att man väljer en billigare variant. Såklart. Men om man inte har tonårskids hemma. Varför väljer man då den mest menlösa och smaklösa osten i ostdisken?

Själv så gillar jag inte Whisky, tycker Sushi är våldsamt överskattat och jag köper hellre en vällagrad Prästost som pålägg till smörgåsen. Det blev också någon slags sammanfattning på diskussionen. Vi är vuxna människor och behöver faktiskt varken äta eller dricka det vi inte gillar. Smak är väldigt subjektivt och som baken.

Läs andra bloggar om , , ,

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.