Ett straff ska vara ett straff

Det pratas om förslaget att sexbrottsdömda ska inte längre få läsa porrtidningar i fängelset. Va f-n, det är klart att dömda sexbrottslingar inte ska ha tillgång till porr. De ska inte ha det bra över huvud taget. Oavsett vad nu någon är dömd för, så sitter den personen i fängelse som ett straff … och ett straff är vad det borde vara, inte någon semester där du kan ligga på britsen och runka hela dagarna.

Och så pratas det om att de inte ska fråntas sina medborgerliga rättigheter när de sitter inne. Men, har man inte förbrukat den rättigheten om man har hamnat där?

Läs mer på SvD och DN. Andra bloggar om: , , , , , , och .

0 kommentarer

  1. Svara
    Marcus Fridholm tis 28 aug 2007, 19:22

    Vad internerna gör med sina egna eller sina anhörigas stålar är väl fullständigt egalt, eller? Jag menar, det är knappast brottsligt att runka? Det påverkar knappast heller straffet som sådant.

    Hela frågan luktar moralfloskler.

  2. Svara
    Lindalein ons 29 aug 2007, 12:46

    I Sverige är straffet enbart frihetsberövandet i sig och innefattar alltså inte ytterligare straff. Så det där med vatten och bröd, eller spöstraff när det är fullmåne eller fråntagna runkprivilegier är inte tillåtet. Jag håller på den straffsats (he he, okej det där blev ett ofrivilligt dåligt skämt) som vi har.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.