Så startade veckan

Det suckades en del i morse när jag åkte till jobbet. Med bara någon eller ett par kilometer till motorvägens påfart tog det tvärstopp och trafiken stannade. Vägarbete med stoppljus och lots som guidar förbi. Tio minuter stilla när ett trafikmeddelande pingade till i radion ”trafikarbete på väg 206 skapar långa köer … upp till en halvtimma…”. Så där och då tog jag mig ut ur kön, gjorde en u-sväng och åkte tillbaka en bit för att sen ta en omväg över slätten till andra sidan så att jag kunde ta mig upp på motorvägen från andra hållet.

En halvtimma senare än vanligt kom jag sen till kontoret och efter det flöt dagen på ganska mycket som vanligt. Salladslunch ute på terrassen och precis när vi var klara kände jag en regndroppe, men det blev inte mycket mer än så … och inte för att vara sån, men ett rejält litet regn hade f-n inte skadat.

På vägen hem fick jag det. I Mantorp öppnade himlen upp sig och det vräkte ner. Samma omväg som i morse och plötsligt hade ett nytt vägarbete dykt upp, så den där omvägen blev förmodligen bara en liten gnutta snabbare. Sen började det blixtra och regnet följde med mig hela vägen hem. Men det känns bra … typ lite mysigt.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.