Lördagskväll i en stad

När jag gick ut framåt kvällskvisten var det fortfarande lika varmt. Kanske var det krocken som gjorde det eftersom jag vilade med sval AC på rummet.

Eftersom det är min sista kväll i Lisbon för den här gången, slår jag på stort och tar mig en Aperol Spritz på en skuggig uteservering i väntan på en middag någonstans som jag inte bestämt mig för än. När en sval liten bris fläktade förbi så dog man behaglighetsdöden litegrann. För luften var väldigt stilla.

 
Man glufsar sig mätt
Man glufsar sig mätt.
 
Sen hyrde jag en scooter igen och åkte upp till toppen av Principe Real och beställde två tacos på Coyo Taco där jag åt lunch förra året. Ett glas vin till det. Servicen är lite sådär, men det är en sval och skön restaurang där kockarna står mitt i och lagar maten och det är stökigt, småslamrigt och ganska najs. Och tacosarna var väldigt goda även om det ”hemgjorda” majsbrödet var lite torrt. Äta värdigt var det heller inte tal om eftersom de tydligen skulle ätas med händerna. Sen blev jag sittandes där en stund och beställde två tacos till av en annan sort och blev mätt som en jävla plätt. Så jag tog ett glas vin till också. Bara för att.

 
Nere vid floden samlas folk.
Nere vid floden samlas folk.
 
Jag rör mig ner till floden, hör skrål och musik och följer vattnet en bit bort. Det är massor av folk i området och borta vid ett parkområde är det ett gäng som sitter och spelar (och det kanske helt ärligt inte lät så bra, men tillfället gjorde det … trevligt. Så jag hänger där ett tag tills kvällen säger åt mig att röra mig in till stan igen och plötsligt är det musik både här och där. Lördagskvällen lever upp extra mycket.

En stund senare går jag hem och somnar.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.