I andra kvarter och nya platser

Ännu en morgon med frukost på hotellet. Idag hade de Pastel de Nata på den väldigt lilla frukostbuffén. De små delikata bakverken. Så det blev som en dessert efter frukosten och den här resans första. Omnomnom.

Man går ut. Håller sig i skuggan och irrar sig in i vad som verkar arabisk-asiatiska kvarter. Trånga vindlande små gator fulla med butiker, restauranger och små krypin som jag inte riktigt förstod vad det skulle vara. Det är gammalt, slitet och nedgånget men har en charm ändå. Hit verkar inte (de andra) turisterna ha hittat.

 
Kaffe i skuggan, det är grejer det!
Kaffe i skuggan, det är grejer det!
 
Men så plötsligt hamnar jag på ett litet torg som jag hade tänkt att kolla in redan innan jag åkte (sett på Youtube) och plötsligt har jag rest tillbaka till nutiden allt är väldigt blankt och finputsat. Jag tar en kaffe på en trevlig uteservering och det fläktar väldigt skönt i skuggan.

Semester är awesome!

 
Vissa byggnader har fina kaklade fasader.
Vissa byggnader har fina kaklade fasader.
 
Eftersom jag är lat hyrde jag mig en liten scooter. Hade det inte varit för alla dåliga kullerstensgator hade det varit perfekt att swisha omkring på och slippa de jobbigaste uppförsbackarna. Vissa av de låga delarna blir som grytor, så även om man håller sig i skuggan visar lunchtermometern på apoteket 28°. Ett kvarter bort visar en annan 24° och det är en helt annan känsla.

 
Varför fick inte danskarna värmeslag?
Varför fick inte danskarna värmeslag?
 
Sen tog jag en påtår på ett annat torg och skrev ett par vykort till familjen och hittade en brevlåda (hoppas jag att det var) som jag stoppade dom i. Sen såg jag några danskar som tjoade och tjimmade (och dansade som tokar på torget) när jag var på väg tillbaka till hotellet. Att de inte dog av värmeslag är f-n imponerande.

Idag har jag också under vissa stunder svettats på ställen jag inte ens visste att jag kunde svettas från.

 
Well, fuck you too!
Well, fuck you too!
 

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.