Januari 1999

Söndag 31 Januari 1999

Jobbade idag igen med att ställa igjordning de nya lokalerna. Det kommer att bli attans bra när det är klart.

Hemma vid fem och glodde på tv och läste tidningen och glodde ännu mer på tv. Trött som satan och gjorde nada. La mig tidigt, läste lite i Sagan om ringen, det var några dagar sedan så jag hade tappat bort mig lite i handlingen.

Lördag 30 Januari 1999

Fortsatte med flytten på jobbet med att ställa iordning lite och fixa och dona. Olja bordsskivor, måla underreden och andra saker som behövdes.

Hemma hos Kim på kvällen och hälsade på, han hade inflyttningsfest för han har flyttat till en egen lägenhet. Bra för honom. Drack en flaska vin och gick hem, aptrött. Glodde på tv innan jag la mig.

Fredag 29 Januari 1999

Flyttdag på jobbet. Bar tunga kartonger, bord, stolar och allt annat som ska flyttas. En jobbig dag. Jag är inte van att bära så mycket. Kontorsråtta som jag är. Slutade vid 18-snåret. Gick till Valvet och drack några öl och blev lite småfull.

Torsdag 28 Januari 1999

Efter duschen i morse såg jag att smällen igår efterlämnat ett stort märke med ett litet sår i mitten och lätt svullnad. Det gör fortfarande ganska ont på det stället. Ännu kallare idag, minus 16,8 grader på min termometer.

Fortsatte att fixa och trixa inför flytten imorgon. Käkade på Valvet; Ärtsoppa och Pannkakor.

Var på Micasa och käkade lite med Robin innan vi gick till nya lokalen för att flytta in förråden in i lokalen. Höll på i två timmar med att bära TUNGA kartonger, skåp och andra saker. Färdig vid 20-snåret. Gick hem till Daniel och fick en Manchester United-öl, ganska god, extra gott eftersom jag var så trött.

Gick hem efter en timme och lade mig på soffan en stund. Tog ett bad och gick och lade mig och läste lite.

Onsdag 27 Januari 1999

Oj så kallt. Minus 15 typ. Brr.

Gick till jobbet vid nio som vanligt och fixade mest med grejer inför flytten hela dagen. Det börjar dra ihop sig. Det mesta är fixat och packat så det ekar i lokalerna nu där vi sitter.

Lunch på Valvet. När jag skulle gå ut ur rummet vi satt i så slog jag i huvudet som fan i dörrposten. Tjong. Folket i rummet vände sig och sa ”oj, vilken smäll”. Det kan man lugnt säga. Det gjorde jätteont.

Var borta i de nya lokalerna och målade klart underredena till våra nya skrivbord. Oljade in en bokhylla, luktade väldigt starkt så man nästan blev yr ihuvudet.

Tisdag 26 Januari 1999

Jobbeli-bobb-hobb. Hela dagen. Fortsatte med att packa och fixa och trixa inför flytten. Var på Micasa och käkade/fikade med Daniel och de andra. Fortsatte jobba på kvällen borta på nya stället med att måla bordsunderreden och skruva ihop skåp och sådär. Hemma vid 22-tiden och kollade lite på tv innan jag la mig.

Måndag 25 Januari 1999

Förkylningen som nästan hade gått över har börjat om, eller så är det en ny. Jag är jättesnuvig och känner mig lite hängig. Kanske en gnutta feber. Det är skitjobbigt. Näsan rinner fast den är täppt. Jag hatar det.

Jobbade på dagen med CTT’s handouts och andra grejer. Packade lite inför flytten och gjorde dittan och dattan.

Hemma vid halv sex och käkade. Fortfarande kallt hemma men vaktmästaren hade hittat en brunnen säkring som han skulle fixa. Kanske imorgon, troligen i övermorgon. Gjorde ingenting på kvällen, orkade inte eftersom jag är krasslig. Hoppas det är bättre imorgon. La mig tidigt och läste.

Söndag 24 Januari 1999

Sov till 11 och gick upp och hade baksmälla så jag satte mig i soffan och glodde på tv. Var på Östenssons och köpte lite chips och sånt man behöver vid baksmälla.

Låg på soffan hela dagen och tittade på tv. Daniel kom förbi och köpte en kebab till mig. Fortsatte kolla på tv med en filt över mig eftersom det kanske bara var 17 grader inne och det är kallt. Lade mig vid halv ett och läste lite i Sagan om ringen som börjar blir riktigt rolig.

Lördag 23 Januari 1999

Sov till 12-snåret och gick upp och duschade och klädde mig. Var på Micasa och fikade lite med Daniel. Hemma och glodde på TV och fotbollen. Kallt. Ringde vaktmästaren om elementen men det var inget svar på något av numren så jag fick frysa.

Hemma och glodde på tv och drack ett par glas vin. Gick till Sara och fortsatte dricka där. Gick till magget och helt plötsligt hade jag blivit full fast jag egentligen tog det lugnt och inte drack så himla mycket.

Fredag 22 Januari 1999

Jag gillar inte när det här händer. Kommer på en superidé och sen glömmer bort vad det var. Det var så nyss nämligen. Jag kom på något jättefiffigt förut när jag var ute och rökte och så nu när jag kom in igen så var det borta.

Jobbade på jobbet. Satt och korrigerade och gjorde ett par nya overhead för CTT. Korrigerade och fixade med Pelles OH-serie också en del så att de var klara. Nu ska han bara kolla igenom allihop så allt är ok.

Var på valvet med Robin och Micke och käkade persiljejärpar. Ovanligt goda, jag är väl inte så jätteförtjust i såna egentligen, men idag var det gott. Som vanligt tjat om vem som ska hämta kaffet, jag tycker inte jag ska behöva göra det, för jag är jag, men det håller inte Micke och Robin med om. Var på systemet på lunchen också och köpte två flaskor vin. Där mötte jag Fredrik och han mådde bra och har flyttat till Linköping.

Fortsatte med CTT och Pelles OH efter lunchen. Massa nya besökare på min hemsida. Trevligt. Nu var det fyra från Danmark som varit här. Jaha, va kul. ha ha ha.

Pratade med Daniel igår. Vi skulle gå och ta ett par öl på Källaren ikväll efter att han har slutat jobba och spelat innebandy, gott, jag känner för en öl.

Måste hitta på något kul med min hemsida. Det händer ju liksom ingenting förutom att jag berättar vad jag har gjort varje dag och hur intressant kan det vara egentligen, för det mesta gör jag ju ingenting!

Daniel kom på kvällen och vi gick till Källar’n och tog en öl. Måste vara något fel på elementen hemma för det är jättekallt i lägenheten.

Torsdag 21 Januari 1999

Jobbade som en tok på dagen. Flyttade massa grejer på kontoret till det nya stället, tunga kartonger med tidningar och böcker. Jobbigt. Jag tror det kommer bli super-bra därborta sen när det är klart. Bävar för nästa fredag då vi ska flytta på riktigt, jag gillar inte att flytta för man måste bära massa saker fram och tillbaka och det är ju jättejobbigt.

Hemma och käkade och läste tidningen som vanligt. Ont i huvudet. Så jag la mig tidigare än vanligt och försökte läsa, men det gick inte så bra för jag såg suddigt så jag lyssnade lite på radion och somnade istället.

Vi har kanske fått ett ställe till Nyårsfesten ’99. Om det går i lås så har Lindas föräldrar en herrgård utanför Norrköping. Det skulle ju vara toppen om det klaffade! För då återstår bara mat och underhållningsproblemet.

Onsdag 20 Januari 1999

Jobbade som vanligt. Hemma vid halv sex och käkade lite mackor med varm choklad och läste tidningen. Väntade på min bror som skulle komma hem och låna mig en borrmaskin. Han kom vid strax efter sju.

Började borra och borra och borra och borra. Sen satte jag rundstav i hålen. …och fler rundstavar. Sen satte jag på en ny gavel, vilket var lite klurigt och vips, så hade jag ett CD-ställ. Fast när jag väl hade fyllt det med mina skivor var det inte så mycket plats kvar i alla fall. Efter det så fick jag dammsuga och städa. Passade på att torka golven också eftersom det blev så dammigt och det var ganska smutsigt innan också. Tittade på Seinfeld och dokumentären om Leila K.

Tisdag 19 Januari 1999

Drömde om en pyroman som jagade mig och satte eld på saker. När jag var i ett annat rum så satte promanen eld på min tvättkorg, eller var det en papperskorg. Jätteläskigt.

Eld i drömmar betyder att jag går framåt. Eller kan det ha med att göra att jag såg den där dokumentären om katastrofer till sjöss. Där de visade Scandinavian Star som brann och över 100 personer dog?

Jobbade. Gjorde nada. Finns egentligen ingenting att skriva om den här dagen. Det var bara väldigt mycket tisdag. Diskade. Tvättade och la mig tidigt.

Måndag 18 Januari 1999

Måndag och trött men kände mig lite duktig på jobbet och fixade massa smågrejer. Lunch på Starby; Korv Stroganoff.

Gick vid fem och handlade lite. Hem och käkade och läste Expressen och gjorde ingenting speciellt. Var inne hos min bror en sväng och spelade llite på hans dator. Lånade en film av honom ”Helgonet” som väl var lite så där, smårolig kanske men inget speciellt.

La mig halv tolv efter en katastrofdokumentär om olyckor till sjöss. Läste lite i Sagan om ringen, jag vet inte om den är skitjobbig eller bra. Den är skum, fast jag har hört att den är svår i början.

Söndag 17 Januari 1999

Låg på soffan och glodde på video och tv hela dagen. Var på Konsum en sväng och köpte lite chips och tidningarna som jag låg och läste. Gjorde verkligen nada på hela dagen!

Lördag 16 Januari

Vaknade av att Daniel ringde och väckte mig. Duschade och gick till Micasa och drack en latte. Gick till ”Ladan”, loppmarknaden för att kolla om det fanns något kul där, jag orkade inte gå runt där så mycket så vi gick efter en stund. Hemma och tittade lite på tv. Lyssnade på musik och tog det lugnt en stund.

Fest på kvällen. Räka och en annan kille hade inflyttningsfest så alla var där och festade loss och blev fulla. Spelade ”Coin” ett drinking game, dumt, för man blir så väldigt full. Fortsatte sen till Sjömagasinet och drack ett par öl där, spelade bort lite pengar på Black Jack också.

Hemma vid två och stupade i säng.

Jag är trött på att festa. Jag funderar på att sluta med det. Egentligen kanske bara för att jag behöver variation i festandet.

Fredag 15 Januari 1999

Ingenting. Jobbade och gick sen hem och la mig på soffan. Glodde lite på tv innan jag somnade. Trött så jag la mig tidigt.

Torsdag 14 Januari 1999

Satt på jobbet hela dagen och jobbade som vanligt. Försökte göra en logga som är jätteklurig för bokstäverna är inte lätta att jobba med. Var på Starby och käkade Ärtsoppa till lunch. Jobbade vidare.

Gick till Micasa efter jobbet och åt en paj, och fikade med Daniel. Satt där ett tag. Hemma och glodde på tv och tog det lugnt. La mig tidigt. Började läsa i Sagan om Ringen av Tolkien. Den verkar inte så kul. Folk säger att den är svår i början men att när man väl kommit in i den är den superbra. Får väl hoppas det. Jag har försökt en gång förut, men då gick det inte alls.

Onsdag 13 Januari 1999

Fick mail med inbjudan till fest i helgen i Stockholm hos Emil, typiskt har jag nada pengar. Skulle varit kul. Ska ju dit om två veckor i alla fall och hälsa på Johan (han pratade om inflyttningsfest – kul).

Jobbade som vanligt. Lite oinspirerad, så jag fick inte så mycket gjort. Var på Starby och käkade Wienerschnitsel, som inte var så jättekul. Fortsatte jobba lite på eftermiddagen.

Kom hem och kollade posten, fått en avi om ett paket så jag gick upp till posten och hämtade ut det. Jag hade vunnit andrapris i en tävling (fem videofilmer) där man skulle skapa sin egen filmtitel – inget minne av att jag varit med i en sån tävling, men det var en dag för länge sedan som jag satt och fyllde i en himla massa tävlingar på nätet. Kul, inga bra filmer men det är kul att vinna. Häromdagen vann jag ju en T-shirt också.

Hemma och käkade och läste Expressen. Gick hem till Daniel och hälsade på och satt där och lyssnade lite på min Baxter-skiva. Kollade på ett katastrofprogram där det var översvämningar och sånt där tittarna själva skickat in filmer. Bisarrt. Gick hem och kollade på Seinfeld och la mig efter det och läste klart boken som var jättebra (Om en pojke – Nick Hornby).

Kunde omöjligt sova bara för att jag hostade hela tiden. Höll på att kräkas flera gånger av mina hostattacker. Somnade kanske vid tre halv fyra.

Tisdag 12 Januari 1999

Jaha. Jobbade som vanligt med lite grejer. Satt och försökte lära mig Flash-programmet, det verkar inte vara så svårt. Var på Starby och käkade lunch; Köttbullar, potatis, lingon och gräddsås. Jobbade med en logga för någon förening eller vad det var fram till halv fem, sprang hem då.

Följde med min bror till Motala, skulle byta skivan jag fick av honom i Julklapp (666), jag tyckte inte den var alls bra. Inget kvitto och ingen plombering, men jag fick byta ändå, så jag tog Baxters fullskiva som var bra. Den svänger.

Fick stå och vänta på min bror ett tag så jag sprang in på JC för de hade rea, de hade mest fula grejer, men jag hittade en stickad tröja som var ok så jag köpte den för 200 spänn. Varm och skön. Egentligen borde jag kanske köpt en ny jacka eller nya skor, för det kanske jag behöver mer än en ful tröja, skitsamma.

Hemma och käkade lite mat. La mig på soffan och somnade en stund. Glodde lite på dålig TV. La mig tidigt och läste i boken (Om en pojke av Nick Hornby). Nu är den så rolig att jag ligger och skrattar högt.

Måndag 11 januari 1999

Vaknade klockan tre av en hostattck så jag nästan höll på att spy. Aningen ont i magen och trött som fan. Somnade om efter ett tag och vaknade vid åtta igen, fortfarande ont i magen. Kanske läsken jag drack igår? Kolsyra är inte bra för min magkatarr. Trött som fan, gick till jobbet. Ska kanske köpa ett Playstation idag? Måste ringa och kolla. Käkade potatisplättar och stekt fläsk till lunch, smaskens.

Har börjat kolla programmet Flash så att jag kan göra mina sidor otroligt coola och mer ”happening”. Verkar vara ett klurigt litet program, bara jag lär mig det ordentligt och kan integrera det med Cyberstudio, eftersom det är så jag gör denna sidan.

Hemma på kvällen, käkade rester från tacos igår, mums och kollade på svulstiga actionfilmer jag sett förut. Men det var trist igår och jag orkar inte göra någonting eftersom jag tror jag alltid är trött bara för att jag har en försenad höstdepression eller något.

Söndag 10 januari 1999

Gringo. Låg på soffan absolut hela dagen och bara fån-glodde på tv och video. Var nere i affären och köpte grejer så jag gjorde tacos, mums. Fortsatte vara gringo resten av kvällen. La mig vid halv tolv och läste lite.

Lördag 9 Januari 1999

Sov till elva, gick och la mig i soffan. Pratade med Daniel och gick senare och käkade frukost; köttfärspaj och latte på Micasa. Gick och tippade lite. Hoppas på vinst förstås. Hemma och läste tidning och vilade på soffan.

Gick hem till Daniel vid halv fyra och kollade på fotbollen, drack ett par folköl. Började dricka lite vodka så smått och spela TP. Fortsatte att festa och gick till Micke för att festa ännu mer. Drack upp vodkan jag köpte på tax-free’n. Blev lite full och gick till Magget. Där drack jag en massa öl och blev ganska jättetankad – tokigt. Inte en spänn kvar när jag kom hem vid två-hugget.

Fredag 8 Januari 1999

Jobbade som vanligt hela dagen med lite olika smågrejer. Gick vid fem-snåret och tog en Latte på Micasa. Gjorde mest ingenting på kvällen. Satt och glodde på tv och la mig tidigt.

Torsdag 7 Januari 1999

Jobbade på som vanligt med lite smågrejer som ska göras. Trött. Var på Starby och käkade lunch; Ärtsoppa och pannkakor. Hjälpte Ida med hennes skoluppsats (typografi, scanna bilder mm) Hemma vid halv sju och käkade pytt i panna med stekt ägg. Glodde på TV en stund innan jag gick hem till Ida igen och drack ett par glas vin med henne och Åsa som kommit för att hälsa på.

Trött som fan och gick hem, kollade på ett inspelat avsnitt av Arkiv X. La mig och läste lite.

Onsdag 6 Januari 1999

Ledig. Sov till tolv och gick upp och käkade lite frukost. Helena kom förbi och sa hej. Tittade på TV4’s nyhetstjosan om året som gått.

Ringde Ida och vi gick och fikade på Gamla Kondis. Satt där ett tag och pratade om lite småsaker och andra saker också.

Hemma och slappade framför tv’n. Daniel kom och vi hyrde video: ”A life less ordinary” som jag redan hade sett, men den var rolig så jag såg den igen. Sen när D gått så låg jag på soffan och glodde på tv till halvtolv, bara massa skit, när jag gick och la mig. Läste ”Om en pojke” av Nick Hornby.

Fan, glömde ”Girlfriend in a coma” i Stockholm, får be Micke eller Lotta skicka ner den kanske, eller jag ska kanske dit snart. Så det kvittar. Det är så irriterande, massor böcker som försvinner. Antingen glömmer jag dem någonstans, eller så får man aldrig tillbaka dem när man har lånat ut dem.

Tisdag 5 Januari 1999

Oj, det var inte lätt att gå upp på morgonen. Supertrött och seg. Jobbade hela dagen med lite ditt och datt. Namngav alla datorer och städade lite i min egen efter att den mega-dog och hittade inte ens startskivan. Skrämmande. Men det fixade jag snabbt.

Fick brev från Koala. Boken blev refuserad. Superirriterad eftersom det tog över ett halvår att få svar. Men min bok ”passade inte in i deras utgivning”.

Hemma vid fem och käkade och tog det allmänt lugnt framför tv’n. Var hemma hos Eas och spelade TP med de andra. Gick hem vid tolv. Trött som f-n. La mig direkt.

Måndag 4 Januari 1999

Uppe tidigt och packade igordning allt inför hemresan. Fia och Bernie skjutsade oss till flygplatsen. Checkade in och köpte lite tax-free cigg och en vodka. Flög hem. Massor med turbulens för vi flög genom ett oväder. Jag var så trött så jag orkade inte bry mig men det var lite obehagligt när flygvärdinnan satte sig bredvid mig och såg lite nervös ut. Landade vid halv fyra på Arlanda och tullade ut. Undrar varför man alltid känner sig så nervös när man går genom tullen? Flygbuss till cityterminalen.

Hade supertur på centralen. Köpte tågbiljett hem och behövde inte vänta alls! Tåget gick fem minuter senare. Pappa hämtade och skjutsade mig hem.

Trött, satt och vilade i soffan och la mig tidigt.

Söndag 3 januari 1999

Frukost och gav Fia presenten, hennes 28-årsdag, hon blev glad (micke, lotta och jag delade på den)

Gick omkring på Naturhistoriska museet och tittade på uppstoppade djur och skelett och sånt. Var på creperiet och käkade supergott men dyrt. På vägen därifrån tittade vi in i Stephansdom, vacker kyrka.

Gick till Kolar och träffade Bachner och drack GT’s, mums, friskt och gott. Fortsatte till en irländsk pub (Charlie P’s) där vi satt och drack massa öl och hade det trevligt. Lotta och jag försökte köpa cigg i en automat på gatan, men det var ju helt hopplöst. Efter en massa försök blev det ingenting. När vi stoppat i typ 37 av de 40 som de kostade rasade alla pengar tillbaka.

Fortsatte i regnet till Scheffel igen och drack ännu fler öl. Kom hem någon gång efter fyra.

Lördag 2 januari 1999

Vandrat runt på stan. Fikade. Gick till ”Centimeter” och käkade en smörgås, kul idé, de sålde smörgåsar med så många centimetrar man vill ha. Jag tog 5 cm vitlök och 5 cm något annat och en öl. Försökte hitta present till Sofia men det var dödsdömt eftersom hon var med oss hela tiden. Slutligen hittade vi en blomsteraffär, så vi köpte en jättekonstig blomma som satt i en nöt på en pinne.

Gick vi till tunnel och käkade pizza. Senare gick vi till Scheffel och och drack en massa öl och blev fulla. Fick en shot i baren, gratis är trevligt! Tittade in på Gerard, men de höll på att stänga. Efterfestade lite hos S o B.

Fredag 1 januari 1999 – Gott nytt år!

Sov till halv fem. Gick upp och duschade och sen till Mercur och käkade, en toast och fransk löksoppa. Gick på bio och såg på ”The Truman Show” som var riktigt bra, trots att det var Jim Carrey.

Hemma och gringodegade framför tv’n. Ingen orkade göra något annat.

Ett nytt år och ett nytt liv kanske. Viktigt att inte göra samma misstag en gång till, om jag nu har gjort några, för jag minns det inte. Troligen. Det gör jag hela tiden. Tack och lov!

Måste se tillbaka och det har väl inte varit så jättekul i år, ingen speciell orsak alls men det känns så.

Allt det som jag skulle ha gjort, som jag planerade att göra har inte blivit av. Jag inte orkat. Haft lust. Men jag tror att det var i någon såpa någon sa:

”Kan du se tillbaka på året som gått med sorg eller glädje så har det INTE varit bortkastat” Det är ju en fasa, lite, att inte ha gjort något eller lyckats med något. Jag har det, jag vet inte vad, men jag har det.

Jag har gjort misstag, jag har gjort fel, jag har gjort illa, jag har trampat folk på tårna, jag har skrattat, jag har gråtit, jag har surat, varit totalt odräglig, jag har varit fantastiskt snäll, omtänksam och rolig, tråkig och allt det man ska vara, eller inte ska vara…

…tacka fan för det, jag är ju Janne.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.