Februari 1999

Söndag 28 februari 1999

Gick ner till Farsta Centrum och fikade med Loppa, trevligt att se henne. Gick runt lite och slöglodde i affärerna, Lotta gjorde det, jag gick mest efter och fån-glodde. Gick hem igen och tittade på reprisen av Melodifestivalen. Otroligt pinsamt och dåligt. Åkte in till Centralen vid halv sex och mötte Daniel där. Käkade på BK igen. Tog tåget hem klockan sju. Satt och läste tidningarna och var trött.

Min snälla bror Kent kom och hämtade i Mjölby och skjutsade hem oss. Satt och glodde en stund på tv innan jag la mig.

Lördag 27 februari 1999

Åkte in till stan och tittade lite i affärer med Lotta. Köpte ett par byxor, en skjorta och en tröja. Gjorde inget speciellt. Mötte Micke. Träffade Daniel, Johan, Jenny inne på Lava där vi bestämde att vi skulle höras senare. Gick till Loftet och drack några öl. Fortsatte senare till Hannas där vi träffade Linda och Ylva. I baren stod Emma och jobbade, det hade jag ingen aning om så det var trevligt. Satt där hela kvällen och hade det jättetrevligt och drack massor med öl så vi blev lite fulla. Johan och Daniel hörde ju inte alls av sig de skitarna. De hade gått hem till Emil och Jenny och glott på TV och sovit typ. Eller något sånt. Tog sista tunnelbanan hem och hade det väldigt roligt. Lotta och jag skrattade så vi fick helt ont i magen. Undrar vad det var som var så fantastiskt roligt?

Fredag 26 februari 1999

Uppe med tuppen. Frukost på rummet. Trevlig service även om jag inte är någon frukostmänniska. Duschade och gick iväg till FKHS för mötet, bara 50 meter kanske, skönt. Satt där uppe i några timmar och pratade om produktionen som jag ska göra. De verkar vara ett trevligt och roligt gäng, alla var helt bakfulla och sega. Bra, för jag var seg också, som alltid på morgnarna. Avslutade mötet med Lunch på ”Phuket”. Gick iväg till Centralen och stoppade in väskan i ett skåp och strosade runt på stan några timmar. Var inne på Mega och köpte The Dirtchamber sessions med Prodigy (som egentligen inte är dom alls utan bara Liam) Ringde Johan och mötte honom på Kulturhuset. Hittade en Cowboy-hatt på HM som jag ville ha, men det blev inte så för den var en gnutta för liten. Gick och tog en fika och satt och häckade en stund. Strosade runt lite till. Käkade lite på Burgarkungen. Gott. Mötte Lotta och tog en fika igen i väntan på Daniel. som skulle komma med 18.40-tåget. Gick till ”Glenn Miller” och satt där hela kvällen och drack öl och hade det attans trevligt. Emil och Jenny var också med. Tog sista tunneln hem.

Torsdag 25 februari 1999

Idag var det nästan som en skämtfilm att gå till jobbet. De håller på att renovera bankens lokaler och skulle sätta in ett nytt stort skyltfönster. Två killar håller på och när de som bäst håller på att lyfta upp fönstret på plats så tappar den ene killen glaset på sin sida så rutan far i backen och kraschas. Ha ha, det var roligt.

Annars var det mest kallt och blåsigt på väg till jobbet. Solen sken i alla fall.

Jobbade som vanligt till halv sex och gick sen hem och packade väskan. Måns och jag åkte upp till Stockholm för möte imorgon bitti. Framme vid hotellet vid halv nio så checkade vi in och stack sen bort till Stureplan och käkade pizza med Kämpe på ”Frodo”. Det var gott. Tillbaka till hotellet och glodde lite på tv innan jag somnade.

Onsdag 24 februari 1999

Uppe vid kvart över åtta och duschade och gjorde mig igjordning för dagens arbete. Satt på jobbet och gjorde lite allt möjligt. Gick förbi bokhandeln på vägen hem och kollade om det fanns något intressant på rean. Hittade tre böcker som såg okej ut. När jag kom hem upptäckte jag att jag fått betala en hundring för mycket, så jag ringde till affären och de ska betala tillbaka den idag. Det var bra.

Käkade lite och satt och läste Expressen en stund. Mätt och trött så jag la mig i soffan och fastnade där (som jag brukar ungefär). Kollade lite på diverse olika TV-program och Seinfeld som var inte riktigt så lysande som det brukar vara. Fortsatte att kolla på den där dokumentären om ”den svenska musikexporten” och efter det så gick jag och la mig och fortsatte läsa i Ringen. Den är jävligt enformigt skriven, fast lite spännande kanske.

Tisdag 23 februari 1999

Jobbade. Inget utöver det vanliga.

Var på Valvet och käkade, Pannbiff Cordon Bleu.

Fortsatte jobba

Hemma och städade, vilket verkligen behövdes!

Tittade lite på tv, inget speciellt, Ally Mcbeal var lite roligt.

Låg och läste. Sagan om ringen.

Fantastisk dag. Känns som jag varit med om den förut, deja vu liksom, men men, Vardag är vardag och ingenting är ovanligt med en vardag. Utom ibland när det hände konstiga saker som jag inte visste hände först efter de har hänt. Fast det vet man ju inte förrän efteråt.

Just det, beställde biljetten åt Daniel till på fredag. Oj vad snäll jag är. (Så snäll så jag kräks!) Själv åker jag upp på torsdag kväll, skulle på möte med Måns på ”Grand” (corny namn på ett företag) tidigt på fradagsmorgonen.

Måndag 22 februari 1999

Jobbade hela dagen, gick hem och stannade på vägen för Kim och Hella satt på fiket så jag tog en Latte och satte mig där en stund. De ska åka till London imorgon. Fusk. Jag vill också åka till London.

Hemma och fixade och trixade lite. Gjorde egentligen ingenting. Borde ha städat men jag orkade inte. Diskade i alla fall. Den hade stått lite för länge så det var en sån där äcklig slemmig hinna på allting. Blä. Skönt att få bort det i alla fall. måste köpa Vim tror jag. Så blir det rent och fint. Inte disken men allt annat. Behöver en vulgär-stor-städning nu. Måste putsa fönstren också för de är ap-smutsiga så man knappt ser ut.

La mig tidigt och fortsatte att läsa i Sagan om Ringen. jag har ju helt tappat bort mig eftersom jag läste den där andra boken så jag fick hoppa tillbaka några sidor för att komma in i den igen.

Skulle vilja tok-shoppa i helgen men det har jag väl inte råd med nej. Behöver ny garderob (kläderna alltså, inte själva garderoben) och nya skor och en attans massa skivor som jag vill ha. Cykel behöver jag med.

Dåligt med mail sista dagarna. Typ bara massa SixDegrees medlemmar som skickar konstiga frågor hela tiden. Who cares!?

Lördag 20:e och Söndag 21:e februari 1999

Nonsenshelgen

Det här måste vara den lataste helgen i historien. Gjorde absolut ingenting. Glodde på massa filmer som jag sett förut och var hemma hos mamma och pappa och åt middag på söndagen, kyckling, mums, så fett gott. Var och fikade med Daniel på eftermiddagen också. Filmer igen. Gjorde verkligen nada och tvättade lite och åt lite ostbågar. Fortsatte titta på filmer som jag redan sett. Min bror har köpt en ny bil.

Vägde mig hos mamma och pappa förresten, nu är det dags och banta: 73 kg med kläder! Ofattbart, fast jag har varit uppe i 75.

Jag har lite ont i nacken och axlarna. Det känns som jag gått och spännt mig eller nåt, fast det har suttit i flera dagar nu. Det är dödligt irriterande.

Fredag 19 februari 1999

Ännu en fredag och det är som vanligt. Jävligt vanligt.

Var på banken på lunchen och tömde sparburken, 869 kronor. Satte in 700 på resekontot och tog resten i fickan.

Kalops till Lunch, måttligt roligt, med det smakade ok. Nästa vecka var det godare mat på Valvet.

Slutade vid fem och gick och köpte en Expressen som jag läste när jag käkade. Varm choklad, macka, kex med vitlöksost, det vet jag redan nu – innan det egentligen hänt. Gud vilket förutsägbart liv jag har!

Fikade med Daniel och sen satt jag och glodde på video och tv hela kvällen.

Torsdag 18 februari 1999

Vaknade halv åtta och hade en gnutta ont i magen. Låg och lyssnade på morgonpasset fram till kvart över åtta när klockan ringde. Duschade. Jag brukar stå ganska länge och duscha varmt på morgnarna. Med ryggen mot duschen så att den strålar på ryggen och i nacken. Så står jag bara så länge innan jag duschar av mig och klär på mig och går till jobbet.

Efter jobbet. När jag varit på Micasa och fikat med Daniel så gick jag hem och käkade mackor och drack varm choklad. Tog det lugnt en timma innan jag gick till Kim och drack några öl och spelade TP. Jag och Niklas mot Daniel och Kula mot Kim och Oskar. Mitt lag vann – för jag är så bra. Vi satt där ett tag, det var egentligen meningen att vi skulle gått till Magget men det var ingen som orkade så alla åkte hem till sitt. Jag, aningen onykter igen, hem och la mig.

Pengarna tryter den här månaden. Skitsamma, lön om en vecka, det ordnar sig.

Sen hade jag skrivit i boken något om onani, men det känns oviktigt, typ ”alla gör det, varför är det så hysch-hysch att prata om det” Det är det väl inte, jag skrev ju just nu om det, och gjorde det förut. Man skriver konstigt när man är full, men det är väl sanningen som kommer fram.

Onsdag 17 februari 1999

Vaknade men var otroligt trött så jag höll på att försova mig om jag inte hade gått upp och nästan somnat i duschen.

Lunch, kroppkakor, som jag inte alls ville ha, men som tur var hade de en liten bonusrätt idag; någon sorts gryta som var helt okej med potatismos till.

Det är mycket lättare att skriva någonting när jag känner mig lite nedstämd.

Jobbade fram till halv sju-snåret då jag gick hem, läste tidningen och satt framför tv och käkade och inte gjorde något vettigt alls. La mig tidigt, väldigt trött, så jag läste ut ”låta sig hända” innan jag somnade.

Tisdag 16 februari 1999

Morgontrött fast jag vaknade innan väckarklockan idag. Vackert väder, bra, sol är skönt.

Sitter och jäser lite efter lunchen och tar det lungt en stund och lyssnar lite på min nya skiva som jag fick idag. Christian Falks ”Quel bordel” Fick en singel också Testicle ”I don’t wanna see you naked” en glad (gammal) dänga, det är ett finskt gäng som gjort den, den svänger.

Hyrde film med Johan på kvällen ”Sliding Doors” med Gwyneth Paltrow. En ganska bra film, roligt tema. Daniel kom också förbi. Satt mest och gjorde ingenting. La mig vid tolv när Johan hade gått, läste lite.

Måndag 15 februari 1999

Jag blir fortfarande glad av New Radicals ”get what you give” och jag har snurrat runt och tittat här och där och blir avundsjuk för jag har inget vettigt och säga fast jag babblar på ändå. Det är väl så det brukar vara. Fast jag väl vet att ingen annan har något vettigt att säga och de också bara babblar på om ingenting men säger så mycket ändå.

Vill ha ny musik hemma och vinna massor för det gjorde jag inte i helgen heller när jag tippade på fotbollen. Det var inget lag som såg min rad och tänkte att den killen ska få vinna för han behöver pengar. Pengar är ju så viktigt nu och jag vill ha mer än jag har hela tiden så jag kan köpa saker jag inte alls behöver.

Hoppas Carl Steadman mår bättre. Han mådde inte alls bra. Jag mår i alla fall bra. Skönt. Min förkylning är borta och nu är det bara lite rökhosta som tittat fram och hoppar på mig när jag minst anar det. Vatten hjälper mot det mesta!

Kanske borde börja skriva allting på engelska istället. Så mina utländska besökare kan se vad jag skriver om? Fast Souda brukade klaga på min grammatik innan hon tröttnade, så det skulle kanske inte bli så bra. Jag pratar nog bättre än jag skriver! Fast jag pratar ju inte så mycket alltid, bara ibland!

Efter jobbet, när jag suttit kvar en stund för att uppdatera min hemsida och Johan har gjort sina grejer går vi till Valvet och tar ett par öl. Pratar med Daniel som jobbar och sitter och tar det lugnt i baren. Hemma och jag hittar ett brev med en av singlarna jag beställt, en av importsinglarna, de andra borde ju komma innan den, varför fick jag bara den ena, jag beställde ju två!?

Satt och tittade på Leolo igen, jag ser den gärna igen och Johan hade inte sett den.

Trött nu. Dags att gå och lägga sig och sova. Kanske läsa en stund och nästan somna, så jag håller på att tappa boken som gör att jag vaknar till, släcker lampan och somnar in. Blåser ute, lite mini-storm kanske. Skönt. Jag sover så gott då. Godnatt.

Söndag 14 februari 1999

Aj, min ekonomi är i kras. Jag har bara 800 spänn kvar på lönekontot den här månaden, huh, det ordnar sig nog. Var på konsum och handlade tidningar, chips och godis och hyrde videofilm; ”Stag”, en okej film, lite seg.

Loppa ringde bara för att säga att hon menade allvar att jag fick bo hos henne om jag ville när jag ska flytta till Stockholm. (När nu det blir). Snällt.

Tvättade massvis. Helt överfullt i tvättkorgen.

Johan kom, satt och glodde på video/tv hela kvällen.

Lördag 13 februari 1999

Vaknade vi 11, men låg kvar och drog mig och lyssnade på radion lite fram till halv ett. Gick upp och duschade innan jag gick ner till Öhrströms och tippade på stryktipset. Köpte en Expressen och satte mig på Micasa och käkade frukost.

Köpte lite mat till senare. Satt och glodde lite på tv och tog det lugnt. Lagade till maten, tacos, och åt upp den.

Gick hem till Hella och festade lite. Satt där några timmar och drack sprit innan vi tog taxi till Magget där vi fortsatte att festa.

Fredag 12 februari 1999

Det var jobb, efter det gick jag hem och käkade, låg på soffan och glodde på tv och film. La mig tidigt eftersom jag var så trött. En ingen-dag.

Torsdag 11 februari 1999

Blir så trött på saker som borde fungera men inte gör det. Vi har ett program på jobbet som jag nu tittat och slitit på/med i flera dagar bara för att det är upp-fuckat och inte gör som man vill, så visar det sig att det är en liten liten grej som har hoppat av, kanske vid en omstart eller systemkrasch, så inget i programmet funkar som det ska. Hoppas bara att det funkar nu.

Var förbi Malms och hämtade tipskuponger till Daniel. Han ville att vi skulle komma förbi och ta en öl innan vi gick ner till Magget om vi skulle dit (han jobbar kväll på Valvet idag)

Johan ringde och ville ha en kopia på OK-guiden till sin portfolio, för han var med och jobbade med den förra året.

Kväll efter maten, jag är trött, sitter vid köksbordet och gör ingenting. Sitter och lyssnar på radion och de pratar om Storsjöodjurets vara eller icke vara och Östersunds hållning till det. Ska till Kim om en stund och dricka ett par öl, kanske mer. Gott, fast egentligen borde jag inte för jag är fet och behöver gå ner några kilon i vikt. Nu spelas den där Cassius låten, lite fransk funk-house-disko.

Satt hos Kim några timmar och spelade TP och drack öl. Han fick för sig att vi skulle spela ett spel som heter Mutant Chronicles men han visste inte hur man gjorde så det blev ju bara pannkaka av (fast vi satt kanske i en halvtimme och förberedde spelet. Kula och Räka var också med. Gick ner till Magget och kastade lite pil och drack fler öl, blev lite onykter. Jag vann en omgång i alla fall, det var roligt för jag gillar inte att förlora.

Onsdag 10 februari 1999

Först så känner jag mig lugn, harmonisk, lite nedstämd och vill. Jag vill se det där ljuset som kommer från en dörr och bländar mig, men jag ser ändå att där står den vackraste och sjunger för mig och ler mot mig. Ett varmt leende, men jag glömmer en stund och tänker på en låt som gör mig så glad och jag går och nynnar på den en stund innan jag sätter mig, med en otänd cigarett, för att skriva ner det som nu är borta. Fast jag har ett vagt minne av det som sorgen som låg över mig som försvann av låten som gör mig glad.

Jag har jobbat idag igen, som vanligt på vardagarna. Det är vinter, så kallt och jag vantrivs av all kyla som tränger sig på hela tiden och gör att jag får en aning huvudvärk av att jag hela tiden går och spänner mig.

En sån dag när smågrejer stör mig hela tiden och jag får egentligen inte någonting gjort. Pelle vill att jag ska skriva texter, men det funkar inte för orden vill inte. Det blir bara trams. Men serien som jag gjorde blev omtyckt även om jag egentligen tycker att den var ganska poänglös. Kanske är jag för självkritisk och tror att det måste vara på ett visst sätt fast det kanske inte behöver det.

Jag var och fikade efter jobbet med Daniel på Micasa och då var jag jättepigg och drack latte och skrattade med Kim och Hella som också var där. Men sen när Daniel och jag gick hem till mig och jag köpt en Expressen som jag läste blev jag så trött att jag somnade i fåtöljen och huvudet hamnade på sned och vore det inte för att jag hade munnen stängd (för att hakan vilade mot bröstet) så hade jag säkert dreglat. Vaknade av att Jeopardy tog slut och Daniel skulle gå hem så jag reste mig, sa hej då och lagade mig lite kvällsmat som jag åt upp.

Satte på filmen Leolo som jag spelade in häromdagen och var väldigt bra, sorglig, rolig och tragisk, kanske därför jag blev så nedstämd. Fortsatte att inte göra någonting och lyssnade på Musikjournalen Dans på radion som brukar vara bra innan jag satte mig att skriva lite, lösa ett korsord för att sen gå och lägga mig för att läsa innan jag somnar.

Blir så trött på tröttheten, det kanske är mörkret som är för mörkt hela tiden?

Fick en ny idé om hur hemsidan ska se ut och jag måste komma ihåg det för jag glömmer ju hela tiden.

Tisdag 9 februari 1999

Jobbade som vanligt med lite ditt och datt. Satt och ritade serie till en kund som kanske kommer ett bli en sån där ”en om dan”-jobb. Med en seriestrip som ska publiseras varje dag i ett halvår. Herrejösses.

Var och fikade på Micasa med Daniel och Kim. Gick tillbaka till jobbet och fixade klart serien för mötet igår. Blir töntigt som fan. Hemma vid åtta ungefär. Måns kom förbi och lämnade böcker som han lånade för längesen och pratade lite.

Tittade lite på TV en stund och tog sen trimmern och började klippa mig själv som attan. Det blev väldigt kort och konstigt.

La mig vid halv ett och läste en stund i den andra boken som jag inte vet vad den heter.

Måndag 8 februari 1999

Jobbade till halv sju med grejer. Hemma och slappade och gjorde ingenting. Trött!

Söndag 7 februari 1999

Sov ett tag. Gjorde nada. Johans pappa och Elisabet kom på en snabbfika och åkte igen, så då fick jag följa med, det var sagt så, bra med skjuts hem. Så jag var hemma vid halv åtta, skjuts ända fram till dörren.

Tog det lugnt, satt hemma och glodde på tv och käkade lite. La mig vid halv ett och började läsa i en ny bok. Fast egentligen borde jag läsa klart ringen först.

Lördag 6 Februari 1999

Vi hade ställt väckarklockan på halv åtta för att vi ville titta på Teletubbies, men när vi satte på TV’n så var det inte, så vi somnade om och gick upp några timmar senare. Åkte in till Stan och gick på Mega och kollade lite. Köpte Bootsy Collins senaste singel som är svängig som attan. Skulle köpa ett par vantar också men jag hittade inga.

Gick och fikade på David Bagare dit Lotta och Micke kom, så vi satt där ett tag och drack kaffe och pratade.

Gick till S:t Eriksplan och tog oss en öl och väntade på att kvällen skulle komma. Emil kom och vi gick till en annan krog där vi också tog en öl. Åkte till söder och gick till Sjögräs där vi drack en himla massa öl och sprang på toaletten titt som tätt. Micke, Lotta och Loppa kom och vi satt där hela kvällen och pratade och hade det otroligt trevligt. Skulle gå på något ställe med den andre Micke, men det var så attans lång kö så Johan och jag orkade inte, vi köpte chips, tog en taxi hem, drack rom och cola och spelade tv-spel.

Fredag 5 Februari 1999

Vaknade tidigt och hoppade in i duschen. Gick till jobbet. Robin kom och ville att jag skulle skriva om honom, men det finns inget direkt att säga. Han jobbar på mitt jobb och är en spelevink.

Var på Valvet och käkade. Stack hem efter det och packade och fixade allt som jag skulle ha med mig. Pappa kom vid ett och skjutsade mig till stationen i mjölby där jag skulle ta tåget.

Kom fram till Centralen vid kvart i fyra där Johan mötte mig. Tog T-banan hem till honom och var där hela kvällen. Emil, Jenny och Micke kom också och Johan lagade mat som vi satt och käkade och ett glas vin.

Torsdag 4 Februari 1999

Jobbade som vanligt, åt som vanligt, fortsatte jobba som vanligt. Hemma och käkade upp resterna av taco’sarna från igår. Glodde en stund på tv innan jag gick hem till Kim och drack ett par öl med honom och Camilla och Caroline och spelade lite tp, fast vi fuskade hela tiden så det blev jätteroligt. Gick till Magget och tog en öl och kastade lite dart (vis fuskade där också, men Kim kom på oss, men det blev bara roligt. Hemma vid 12-tiden och la mig.

Onsdag 3 Februari 1999

Lite tisdagsvarning när jag vaknade i morse. Kände mig väldigt trött och seg. Hoppade in i duschen oc gjorde mig iordning för att gå till jobbet. Käkade en banan till frukost, som faktiskt har blivit lite av en rutin för jag har fått för mig att bananer är bra för magen. Blåsigt på vägen så ögonen tårades, det måste se ut som om jag går och gråter när jag går till jobbet på mornarna.

Jobbade med lite olika saker. Lunchade på Valvet som vanligt med Pyttipanna och stekt ägg.

Hemma vid halv sex och lagade till lite taco’s som jag satt och mumsade i mig själv. Ah, det var ju jättegott. Somnade på soffan som vanligt och kollade på Seinfeld som var roligt som vanligt.

La mig vid 12-snåret och läste. Somnade kanske en timme senare.

Tisdag 2 Februari 1999

Jaha, en ny dag med vad det nu kan innebära. Satt på jobbet och gjorde lite av varje som vanligt. Fortfarande lite grejer att fixa (plocka upp grejer) efter flytten men det mesta är faktiskt klart och det är skönt. Käkade lunch på Valvet som vanligt, Lasagne, som var god.

Slutade vid fem och gick hem och käkade och tog det lugnt. Pratade med Lotta på telefon om helgen och senare Johan om helgen (jag ska upp till Stockholm och hälsa på). Johan ville jag skulle bo hos honom för hans syster var bortrest, så då gör jag det.

Glodde lite på tv som mest visade skit, men Ally McBeal var lite småroligt. La mig jättetidigt och fortsatte i ”Ringen”, har läst lite mer än halva och är inne på del två, Frodo är hos Alverna och har fått träffa Bilbo igen.

Måndag 1 Februari 1999

Ovanligt att gå åt fel håll för att gå till jobbet. Långt också. Men jag ska inskaffa mig en cykel så snart jag hinner. Lite jobbigt bara för att det är fruset snöblask på vägen.

Jobbade med några smågrejer men mest med att försöka få iordning på kontoret och städade lite här och där och målade en bänkskiva till fax och skrivare och sån’t.

Hemma vid halv sju och käkade mackor och varm choklad. Det var länge sedan jag åt det och det smakade bra.

Låg på soffan och somnade en stund. Vaknade en timme senare och glodde på tv. Fick besök av en person jag inte ville ha besök av. Jag var jättetrött så jag körde iväg honom och gick efter en stund och la mig, läste ett kapitel i ”ringen” som är riktigt spännande nu, fast tjatig.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.