Maj 1999

Måndag 31 maj 1999 

Solen skiner men inte så varmt – inte än i alla fall. Det är typiskt; hela helgen har inte varit speciellt rolig och så fort man börjar jobba kommer solen tillbaka.

Morgontrött som vanligt. På vägen till jobbet kom jag på att jag glömt borsta tänderna, så jag köpte ett paket extra. (Oh så intressant).

Jobbade som vanligt och det var en ovanligt tråkig lunch på Valvet med kokt skinka och potatis. Hrm, inte alls upphetsande.

Hemma en stund efter fem och käkade och läste tidningen. Ute en sväng och åkte rullskridskor en stund. Var inte riktigt på humör så det blev inte så långt. Satt på terassen en stund och pratade och drack en öl med Sara.

Kollade på Volcano som jag lånade från min bror. För att vara en Hollywood-katastroffilm med alla de vanliga klyschorna var den faktiskt ganska okej.

Gick och la mig vid tolv och läste lite. Jag har knappt läst någonting de senaste veckorna, dags att ta itu med det.

Söndag 30 maj 1999 

Vaknade och gick och la mig i soffan och glodde på en film som visades på fyran. Värsta ungdomsfilmen om någon skivaffär… inte så bra. Johan kom med Star Wars trilogin så vi gick ner till Konsum och köpte snacks och satte oss och glodde igenom alla tre. Efter det var det en film på tv som vi också glodde på.

Tvättade också under dagen – det är tråkigt.

Gick och la mig och läste lite.

Lördag 29 maj 1999

Vaknade och gick upp och gjorde mig iordning och allt det där. Johan kom och vi gick ner till Micasa och drack en kaffe. Gick och sa hej till Daniel på Valvet.

Hemma och träffade Chrille och Jan som kört upp Saras möbler från Berlin så vi (som jag redan pratat med Sara om) hjälpte till att tömma lastbilen och bära upp allt i hennes lägenhet. (Hon och jag ska bli grannar.) Satt på terassen ett tag, drack lite öl och pratade med tyskarna. Gick till Micasa för att de skulle få lite mat, jag drack en latte igen. Strosade runt lite i stan och ner till hamnen. Gick tillbaka och Sara och Artur kom och fortsatte att sitta inne där ett tag.

Gick vid nio-tiden hem till Hella som hade fest och satt där och drack öl och gjorde inget speciellt. Gick ner till Magget efter ett tag och drack massa öl – ap-mycket folk, kanske för att det var sommarpremiär? Var seg efter dagens flytt så jag stod mest och hängde.

Gick hem vid två och somnade.

Fredag 28 maj 1999 

En helt otroligt trevlig, solig och varm sommarmorgon – lovely.

Betalade Robin för MD’n – not so lovely.

Blir säkert lite fattig i slutet på månaden igen. Men det gör inte så mycket. Solen skiner ju.

Ute och åkte på inlinesen till Vättervik och tillbaka med Johan. Fastnade på Valvet där jag drack en öl. Rullade en kort stund nere i hamnen med Oscar innan jag åkte hem och duschade. Gick ner till Valvet igen där jag lämnade Johan Alex’s Nas-skiva som han glömde hos mig förra helgen. Tog en öl till och satt i baren en stund innan jag gick hem och la mig på soffan för att glo lite på tv.

Torsdag 27 maj 1999 

Skulle visst inte gått hem från Alex och fotbollen igår. På övertid kvitterade Man United mot München och bara två minuter senare gjorde Man U. ett mål till. Det skulle jag verkligen velat ha sett. Så nu är de Champions League-mästare. Det blev som de sa; Manchester United tog trippeln i år. 

Upp som vanligt och gick till jobbet

Lunch på Valvet som vanligt med långhare och stekt potatis. Käkade upp lille skutt idag. Ha ha ha.

Nere på Expert och kollade om de hade en bra bärbar CD-spelare som jag eventuellt hade tänkt att köpa, men som vanligt pratade vi mest om MD-spelare. Men jag köpte inget för jag tyckte inte att jag hade tillräckligt med pengar idag. På vägen tillbaka sa Robin att jag fick köpa hans MD för 2000 spänn inklusive skivor och vips så är jag nu ägare till den. Roligt. Har suttit och pillat på den jättemycket nu under eftermiddagen.

Ute och åkte lite rullskridskor men kom inte så långt för jag och Kim, Johan och några till åkte till Valven och tog ett par öl och satt där och pratade ett tag. Åkte upp på Söder för att hämta ett par rullskridskor till Elin och sen ner till Källarn och tog en öl till. Satt där ett tag och häckade.

Åkte en kort runda innan jag åkte hem och la mig.

Onsdag 26 maj 1999 

Blåsigt. Trött. Lite för kallt ute idag.

Vet inte vad det är med mig idag. Jag får ingenting gjort. Helt seg. Har i alla fall gjort den där grafiska manualen nästan färdig. Den måste bara gås igenom av någon anna för att se om det är något jag missat.

Klockan är nu 15:48 och jag skulle vilja gå hem, för jag skulle vilja sova en stund. Äta lite också. Lunchen idag var okej – chicken a la king – men jag är hungrig igen och behöver energi nu när jag rullar så mycket (det låter som om jag vore så tjock så att jag rullar fram, ha ha)

Mötte Oscar förut och han och Kim skulle ut och inlina ikväll – får se om jag tar en sväng med dem då?

Fikade med Daniel och Johan på Micasa. Följde med Daniel och Johan till Antikvariet för Daniel skulle ha en bokhylla.

Gick till Källarn och tog en öl med de andra och satt där en kort stund. Hemma och lämnade väskan och kollade posten och gick sen ner till Alex och kollade på fotbollen. Satt och såg första halvlek men var så trött att jag gick hem. Glodde en liten stund på tv, Seinfeld bl.a. innan jag gick och la mig och läste. Jag har försummat mitt läsande lite. Boken som jag köpte för länge sedan har bara legat på sängbordet. Men nu har jag börjat igen, för jag tror att den kommer att vara väldigt bra.

Tisdag 25 maj 1999 

Lönedag! Hurra!!! Nu slipper jag vara fattig igen. Tänk om jag skulle försöka bli lite ekonomisk.

Uppdaterat hemsidan och lagt in ett litet fotoalbum. Det ska bli större sen, måste bara ta fler bilder. Tur att vi har en digitalkamera på jobbet som jag kan låna. Kanske skulle göra det ikväll.

Lite trist väder idag, solen skiner visserligen men det är ganska kallt ändå.

Efter jobbet följde jag med Micke fö att kolla på Jenny och Saschas nya lägenhet. Den var fin. Efter det gick vi och fikade på Micasa (käkade en bit paj, en Loka naturell och en Latte. Var på Konsum och handlade lite grejer.

Stoppade i massa tvätt i tvättmaskinen och snörade på mig inlinesen och åkte ut några timmar. Svängde förbi Kim en kort sekund också. 

Hem och orkade inte mer vid nio-snåret. Gick hem till Alex, som höll på att hänga upp lampor i sin lägenhet, och lånade ”Velvet Goldmine”. Den var okej, lite snurrig.

Gick och la mig vid halv ett-ett och sov.

Måndag 24 maj 1999 

Åkte till Norrköping med Johan för att hjälpa honom att flytta hit sina grejer.

Hjälpte Johan Alex på kvällen och flytta hans grejer också.

Trött och seg låg jag på soffan och glodde på tv en stund innan jag gick och la mig.

Söndag 23 maj 1999

Fet-seg. Soffläge hela dagen. Johan här och vi kollade på tv/video och åt lite godis.

Lördag 22 maj 1999

Nu! Full och go.

Det är lördag. Sov till halv tolv när Camilla kom och väckte mig. Gick till Micasa och fikade frukost med Daniel och några till. Johan kom en stund senare.

Daniel och jag gick till Valvet och drack öl. Jesper och Johan K kom också. Efter det gick vi till Källaren för att se FA-cupfinalen: 2-0 till Manchester United. Glatt för dem.

Trött nu.

Satt på Källar’n ett tag innan vi gick hem till mig och satt där och festade. Drack massor med öl och blev full.

Hysteriskt roligt: Gick in i sovrummet. Där satt Sophia på golvet. Jag undrade varför hon satt där och gick fram till henne och får se en fot som sticker ut under sängen. Där låg Daniel för att han tyckte att jag ogillade att folk låg i min säng (nej inte direkt, men jag gillar inte att andra knullar i den). Han förstod inte alls det roliga i det att han krupit in under sängen! Ha ha ha Skrattade så jag fick ont i magen.

Efter festen hos mig gick vi ner till Källaren igen och drack mer öl. Jag var egentligen redan för full för att vara där en gång till, så det var en illa fortsättning på kvällen. Jag gick hem ganska snart. Orkade inte fortsätta…

Hemma vid midnatt (kändes som klockan var tre – fyra på morgonen) Däckade.

Såg ögonen komma och gå idag – jag drunknade.

Fredag 21 maj 1999 

Lite lätt bakfull, men det gör inget. Trött, men det gör inget. Solen skiner, men det är ju bara härligt.

Jobbade till 16.00 och gick sen till Micasa och fikade med Daniel. Ute en sväng på inlinesen.

Johan kom förbi en sväng och vi satt och glodde på tv.

Torsdag 20 maj 1999. Wonderful! 

Den här dagen är underbar! Först vaknar jag (aptrött förstås), solen skiner som en galning ochjag gör allt det där man gör på morgonen. Gick till jobbet och det är jätteskönt, går förbi en Hägg som börjat blomma och det doftar sommar.

På jobbet kollar jag mailen och får en lite videosnutt med Micke som skickat en hälsning. Det är roligt. Jag skrattar. 

Så ska man börja en morgon!

Passade på att sluta en timma tidigare idag. Hemma och käkade lite (Varm choklad med knäckemackor) och sen ute och inlinade lite, men var inte på humör så det blev bara en liten stund. På systemet och köpte några öl för att senare gå ner till Hamnparken med Kim, Anders och några till. Johan kom också. Så vi satt där ett tag i kvällssolen och hade det skönt. 

Vid nio började det bli lite kallt så då gick vi hem till Räka och satt där ett tag och fortsatte att dricka öl. Gick till Magget, det var inte så kul. Jesper, Johan och Jodie vär där så vi satt ner vid deras bord en stund innan vi gick därifrån.

Hemma vid tolv halvett sådär ungefär och la mig.

En strålande dag till 19 maj 1999 (Onsdag) 

Vaknade med lite ont i nacken, måste ha legat illa i natt. Lika strålande dag idag igen – lovely! 

Jobba jobba jobba och sen lunch och ett parti boule som jag förlorade. Buh! Jag gillar inte att förlora. 

Hem och mötte Kim och Daniel som skulle ner till den där fotbollsplanen och dricka några öl innan de spelade fotboll. Så jag köpte några öl jag också, snörade på mig inlinesen och rullade ner dit också och satt i solen i gräset och drack ett par öl med de andra. Trevligt. 

Tog svängen förbi min bror och lånade en klocka med tidtagning för att klocka mig på Vätterviksbadet-rundan. Jag har givetvis haft fel. Det går inte åka tur och retur på sju minuter. Det är omöjligt! Igår åkte jag från dörr – vättervik – dörr på 19 minuter. Fast då var jag förstås lite trött.

Hemma och duschade. Jag blev jättesvettig av rullandet. Kollade lite på tv innan jag la mig.

En strålande tisdag 18 maj 1999 

What else to say?

Fortfarande lite finlir med prospektet som måste fixas. Men det är klart nu – äntligen.

Spelade ett parti Boule efter lunchen. Jag vann, fast vi körde bara till tio eftersom lunchen tog slut, så vi får kanske fortsätta senare…

Apskönt ute, rena sommarhettan! I love it!

Efter jobbet hemma och käkade och läste tidningen en stund och efter det ute på inlinesen några timmar. Åkte till Vätterviksbadet fram och tillbaka. Oj vad jag är dålig… förra sommaren så åkte jag fram och tillbaka på 7 minuter. Idag åkte jag fram och tillbaka på 15 minuter. Snacka om att jag är ur form!!!

Hemma, duschade av mig och glodde lite på tv en kort stund innan jag gick och la mig.

Måndag 17 maj 1999 

Robin gladde mig och sa att han hade hittat mina solglasögon… Hoppas det verkligen är så, då blir jag ultra-glad.

Det känns som om det har varit en bra dag. Den har i och för sig varit ungefär som vanligt. Jag har jobbat och gjort en massa saker. Kanske för att det är så bra väder. Solen tokstrålar och det är jätteskönt ute. (Synd förresten att jag har suttit och jobbat hela dagen.)

Var och fikade med Jodie efter jobbet. Satt på Micasa och drack en Latte och käkade en bagel med skinka och ost.

Ute och åkte rullskridskor, till Vätterviksbadet fram och tillbaka. Skönt. Blev lite svettig. Stannade till i hamnparken där det satt ett gäng och tog det lugnt.

Hemma och duschade och glodde på tv en stund. Kollade på ”Jägarna”. Varför säger alla att den är så bra?

Norges Nationaldag idag. Varför firar inte vi svenskar nationaldagen???

Söndag 16 maj 1999

Sliten idag. Trött. Låg mest på soffan hela dagen och glodde på tv och läste tidningarna.

Vid sju på kvällen åkte jag till jobbet och fixade en grej som tvunget måste ligga på reprofirman i morgon bitti. Det tog en timma ungefär.

Den där cykeln som stått i förrådet i snart två år som ingen äger? Kanske borde ta hand om den, fixa till den och göra så att den blir min? Lämna den till Polisen?

Kollade på film. La mig och läste. Sov

Lördag 15 maj 1999 

Trött trött trött. Vaknade vid elva och låg kvar och vilade en timma till. Steg upp och duschade och fixade till mig. Gick ut och köpte en ny bok. De jag köpte på rean i vintras går ju inte läsa, så attans tråkiga. Köpte en ny John Irving på engelska. Han är rolig – eller, ja, jag vet inte, men Garp och hans värld var ju otroligt bra. Köpte en Expressen också och gick sen hem och satte mig på terassen (i solen) och läste den. Jätteskönt.

Gick hem till Oscar på kvällen. Han skulle ha en lite inflyttningsfest eftersom han flyttat in i en ny lägenhet på storgatan. Så jag satt där och hällde i mig massa vin. Gick till Källar’n. Daniel där med en arbetskamrat. Satt där en stund och drack lite öl innan jag gick hem.

Fredag 14 maj 1999 

Känns lite konstigt att gå upp idag. Som om det vore söndag ungefär. Regn.

Den vanliga rutinen på morgonen. Min bror kom ut i farstun och sa hej, mest för att retas tror jag, för han är ledig idag men vaknar tidigt ändå!

Allting är alldeles som vanligt. Efter jobbet, vid fyra (slutade en timma tidigare idag) gick jag till Micasa för att fika. Mötte Daniel på vägen så han följde med. Sascha, Hella var där. Sen kom Räka, Limpa och Anders också. Satt där en stund och glodde och småpratade om lite allt möjligt och om ingenting. Inget viktigt i alla fall.

Hemma och låg på soffan och läste tidningen en stund innan jag åkte hem till Daniel för att titta på en film som gick på Canal+ eller något sånt. ”Anaconda” en synnerligen otroligt kass film. Skrattade mest där det skulle vara spännande. Spelade lite patiens på Dannes dator innan jag gick hem igen. Glodde en stund på tv innan jag gick och la mig.

Torsdag 13 maj 1999

Ledig idag. Skönt. Vaknade vi halv ett och gick upp och duschade, klädde på mig. Satt och löste korsord och glodde ut genom fönstret en stund innan jag gick ner till Micasa för att möta Daniel för en fika. Köpte en Expressen på vägen. Som jag satt och läste sen på fiket.

Hemma och jojjade. Köpte ju en jojo häromdagen. Det är ganska kul, avslappnande på något vis.

Glodde lite på TV. Gjorde mest ingenting på hela dagen. Var inne hos min bror en stund och spelade lite datorspel.

La mig tidigt för jag ska upp och jobba imorgon.

Onsdag 12 maj 1999 

Jag tror (inte säker) att jag drömmer väldigt konstiga drömmar för de senaste dagarna har jag vaknat och känt det så! Jag kommer tyvärr inte ihåg vad det var. Men känslan när jag vaknade var… konstig?

Allt som vanligt. Dusch, påklädning etc. På jobbet fem i nio och satte mig direkt och uppdaterade sidan.

Jobbade.

Hemma och käkade.

Glodde lite på TV.

Läste ut Generation X.

Sov.

Tisdag 11 maj 1999 

Jaha. Jag upptäckte just att det är söndag på torsdag. Vad roligt att få vara lite ledig så mitt i veckan.

Trött som vanligt – vad annars!?

Jobbade på med olika saker. Bl a overheadserien för CTT och serien som ska kanske göras till Vätterel.

Beställde skivor med Robin från Ginza på nätet. Inget kul att vänta, men de är ju väldigt billiga, så man får väl stå ut några dagar. Hoppas de kommer fort i alla fall.

Gick från jobbet vid fem och träffade Daniel för att fika på Micasa. Där satt Kim, Oscar och Hella också och glodde, efter ett tag kom Jodie också. Satt där ett tag och drack kaffe och småpratade om inget speciellt. Gick och köpte en tidning som jag gick hem och läste. Gjorde inte mycket mer. Skrev ett brev till Åsa i Malmö som jag inte pratat med på väldigt länge. Gick och la mig halv elva! redan och lyssnade på P3 soul och läste halva ”generation x”, mest för att de andra böckerna är så satans tråkiga. Måste gå och köpa lite nya böcker som är bra. 

Måndag 10 maj 1999 

Brr. Vilket jävla skitväder, jag tror jag spyr. Kallt, blåsigt och inte långt från regn. Ögonen tårades på väg till jobbet.

Känns inte bra idag. Uselt humör, kanske är det vädret, kanske är jag bara trött, kanske har jag konstiga humörsvängningar (lite lätt schitzofren). Känns inte bra i alla fall. Jag vill hem och sova.

Lunch och allt det där som man måste göra. Mat i magen är bra att ha. Någon köttgryta. Efter det tillbaka till jobbet och jobbade på med lite olika grejer. Ritade serier bland annat.

Hemma vid halv sex och käkade och var trött. Tittade lite på tv. Klippte sönder en kavaj för jag tyckte att tyget skulle passa till väskan som jag ska göra. Men när jag klippt färdigt så tänkte jag att – nej, jag orkar inte och slängde alltihop. Ha ha, konstiga infall jag får ibland.

La mig jättetidigt och läste lite. Hörde en jättebra låt på radion: Baz Luhrman’s ”Everybody’s free to wear sunscreen”. Trött och mörkt så fick den mig att ligga och fundera. Bra. 

Somnade kanske vid ett-snåret

Lördag 8:e och Söndag 9:e maj 1999

Fet gringo hela helgen, var ute och inlinade lite på lördagen med det blåste lite för mycket och var lite för kallt för att det skulle vara skönt. Åkte hem i stället och la mig på soffan och blev där resten av helgen med undantag för några vändor ner till affären. Mycket tv och video. En vit helg, men inte är det speciellt roligt men väldans skönt. Fast nu känns det som om jag har gått upp tjugosju kilo bara för att jag har fetlatat mig så mycket.

Fredag 7 maj 1999 

Fettrött igen. Hörr. Kanske ska jag ställa klockan en timma tidigare och gå upp då så jag hinner vakna innan den ringer på riktigt – så slipper jag alltid vara så förbannat trött. Grr.

Ska nog ta det lugnt i helgen tror jag. En vit helg skulle inte skada. Bara vila kanske och åka lite rullskridskor.

Hemma efter jobbet och käkade och sen en sväng på rullskridskorna. Jobbigt. Sen blev det en gringokväll framför tv’n

Torsdag 6 maj 1999 

Bright light. Bright light. Bright light. Bright light. Bright light. Bright light. Bright light. Bright light. 

Med keps och solglasögon var det ändå ljust på väg till jobbet. Men skönt. Ljus är bra, men kanske inte så mycket så tidigt. Otroligt trött idag. Jättesvårt att vakna, fast efter några snoozningar så tvingade jag upp mig själv.

Fick en Mina Vänner-bok av Antikvariatet som jag ska ha som typ gästbok hemma: Jettafiffit eller!

Efter jobbet så var jag på Micasa och fikade med Daniel och Kim. Sen efter det så var jag hemma en stund och vilade och kollade lite på tv.

Ute och åkte rullskridskor i kanske en timma ungefär. Fortfarande svårt att förstå hur sunkig min kondis är!

Hemma och duschade och gick sen och la mig. Började läsa i en ny bok; ”Benjamins Bok”.

Onsdag 5 maj 1999 

Oj, supertrött nu på morgonen. Det borde vara förbjudet att vara så trött. Till jobbet tio i nio och var där vid nio. Lite trist väder idag? Hoppas det går över!

Efter jobbet hemma och käkade. Ute och åkte rullskridskor, men jösses vad jag har legat av mig. Min kondition är verkligen i botten. Rullade förbi valvet och tog en öl och satt där en liten stund. Fortsatte att rulla en liten stund innan jag åkte hem och kollade på Seinfeld.

La mig vid elva. Inte speciellt trött så jag löste korsord och lyssnade på P3-dans som var ganska bra som vanligt. Orkar inte läsa i den där boken som är så förbannat tråkig.

Somnade kanske efter en timme eller så.

Tisdag 4 maj 1999 

Morgon som vanligt. Till jobbet som vanligt. Jobbade som vanligt också. Undrar vad jag ska hitta på till Lunchen idag för jag kan inte äta på Valvet idag! Kålpudding, usch så äckligt.

Var på Valvet i alla fall och käkade, men det var inget vidare. Jobbade hela eftermiddagen, fast jag gick lite tidigare; halv fem och fikade med Daniel och de andra på Micasa. Gick till sportaffären och köpte inlinesen jag var och tittade på häromdagen. 1499 kronor, fast jag fick rabatt för att affären skulle ha något jippo i helgen så de kostade bara 1299 kronor, ett par K2 med softboot.

Hemma och käkade lite och efter det ute och rullade lite förstås. På jobbet och jobbade i två timmar med Swedmach-grejerna. Rullade hem sen och kollade på tv en halvtimma. Johan ringde så vi pratade ett tag innan jag gick och la mig och sov. 

Måndag 3 maj 1999 

Vaknade som vanligt och duschade och klädde mig som vanligt.

Undrar varför; fast man borstar tänderna på kvällen så smakar det morgon när man vaknar och inte känner sig speciellt fräsch i munnen.

Jobbade som en tok hela dagen med Swedmach-grejerna som snart måste vara färdiga.

Tog fem minuters paus och gick till macken och köpte en chokladbit och en läsk. Hittade ett par solglasögon som jag köpte för nästan ingenting. Fast jag vill fortfarande ha ett par nya ”in Elvis-style”

Kom hem vid halv nio och kollade lite på tv. La mig tidigt och däckade. Jättetrött

Söndag 2 maj 1999 

Vaknade vid elva och gick upp och käkade lite och duschade etc… Gick till jobbet för att jobba med lite grejer som måste skickas iväg. Satt där till åtta och gick hem sen och glodde lite på tv. La mig jättetidigt.

Lördag 1 maj 1999

Seg som ett hus. Låg mest på soffan hela dagen och vilade. Johan kom och satt och glodde. Gjorde verkligen ingenting utom att lata mig, vräka i mig snacks och kollade på tv. Såg Falling down som gick på tv.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.