Juni 2001

Lördag 30 juni 2001

Sov till halv tolv ungefär och gick sen och fikade lite på Gamla Kondis med Oscar. Seg som f-n! Satt där och slappade och läste lite i någon tidning. Var hemma en sväng och vilade lite.

Lotta och Micke ringde och vi träffades på Källaren för en öl, satt där ett tag och drack en … kopp kaffe. Så att jag skulle piggna till. Drack ett par stycken sen i alla fall. Satt där några timmar och pratade om ditten och datten och hade det bara ganska skönt i eftermiddagssolen.

Gick hem till Eas på kvällen och fortsatte dricka öl där i hans trädgård med alla andra. Det var trevligt. Satt där till elva kanske då vi gick ner till Källarn och drack en öl.

Gick bort till Magget och tänkte gå in där. Men när vi kom dit så var där inte en enda människa på hela stället … ja, förutom personalen då … och de ville ändå ha 60 kronor i entré när vi ville in och dricka en öl …. Så vi gick tillbaka till Källarn. Satt och pratade med Jesper, JohanK och Måns en stund. Gick sen hem och la mig och sov.

Fredag 29 juni 2001 

Vaknade vid kvart över åtta. Ganska seg och trött. Snoozade lite innan jag gick upp och duschade och klädde på mig. Idag är det ingen sol … inte än i alla fall, men det är skönt i alla fall. Stack till jobbet och när jag kom dit så hällde jag upp mig en kopp kaffe och satte sen i gång att jobba.

Lunch på Valven. Chilimarinerad fläskstek med potatis och sås. Smakade jättegott faktiskt. Kaffe på maten. Stannade till på Hörnet på vägen tillbaka och pratade lite med Roja innan jag kom till kontoret och fortsatte med katalogen. Den börjar se bra ut. 

Har beställt några bilder till en annan broschyr också och det känns väldigt skönt att den börjar bli klar.

16:00 Nu är jag klar för dagen och tänker alldeles strax gå hem.

Hemma och fixade lite. Käkade några rostade mackor. Skjutsade Alex och Oscar till deras personalfest eller vad det var. Sen tillbaka och lämnade bilen

Gick bort till Sara där vi satt ett gäng och festade och hade det trevligt. Tog en taxi (eller ja, det var ju tre bilar) till Bryggeriet där vi festade loss kvällen lång och lyssnade på när Simon och de andra grabbarna spelade. Drack mest drinkar hela kvällen, och en och annan öl också förstås. Gick upp till Harrys och sa hej till Åsa som satt där. Sen tillbaka till Bryggeriet och festade vidare. 

Klockan två fick vi alla lämna lokalen för att de skulle plocka i ordning? och efter tio minuter fick vi komma in igen och ha efterfest. I alla fall vi som hade biljett. Då fick vi mat och öl och festade vidare till klockan fyra när Sara och jag delade på en taxi hem.

Torsdag 28 juni 2001 

Vaknade som vanligt. Eller första gången redan vid fem, men då kunde jag ju somna om förstås. Gick upp vid kvart över åtta och duschade och allt det där. Gick till jobbet i strålande sol (termometern visade 21 grader i skuggan) och kom fram till kontoret vid tio i nio.

Käkade lunch på Hörnet i dag och det smakade väldigt gott. Enchiladas. Mumsfiligrrr. Mineralvatten till det och kaffe efter det. Tello’s kom och käkade och jag blev bjuden av dem, det var ju trevligt. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte trixa med den där broschyren som jag håller på med. Det börjar likna något nu och det är skönt.

Efter jobbet gick jag hemåt, stannade till på Hörnet och drack en läsk och pratade lite med Roja, Sara och Karri. Stannade på Micasa och fikade med Oscar och Nicke också. Satt där ett tag och gick sen hemåt och slappade loss en stund. Gjorde mest ingenting faktiskt. Pratade med Loppa och sen med Lotta också.

Gick ner till Källar’n och skulle egentligen ha träffat Alex, men han ringde och sa att han inte orkade så jag satt och drack ett par öl med Måns, Karri, Patrik och Fredrik. Huvva. Helt plötsligt stod det en B52:a framför mig som jag blev itvingad. Regnet började regna och vi gick ner till Magget men där var det ju stendött, så efter en öl där så gick jag hem och la mig.

Onsdag 27 juni 2001 

Godmorgon världen. Solen skiner och det är jättevarmt ute. Gick upp som vanligt vid strax efter åtta och duschade och allt det där. Plockade ihop mina saker och gick sen till jobbet. Kom fram tio i nio och tog mig en kopp kaffe.

Hmm… halkat ner till andraplats igen ser jag… Grr… jag vill ligga etta … alltid.

Lunch på Valvet som vanligt. I dag var det Lasagne och det smakade bra. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte att jobba med höstkatalogen som ska vara klar innan semestern.

Efter jobbet åkte jag iväg för att köpa ett par jeans, men de hade inte min storlek. Kollade efter några skjortor också, men det fanns inga snygga så jag åkte hem igen.

Käkade och läste tidningen och bara slappade en liten stund. Gick sen upp till Kim och satt där och spelade TP med honom, Lars, Anders och Mattias. Jag vann inte (grr). Gick ner till Källar’n och drack en öl och sen hem och gick och la mig.

Tisdag 26 juni 2001 

I dag var det sådär svårt att gå upp igen. Men efter ett tag så var jag ju tvungen att gå upp, så då gjorde jag det. Duschade och gjorde mig i ordning och åkte sen till jobbet. Ute skiner solen och det är klarblå himmel. Det är ju synd att man måste sitta inne och jobba hela dagarna när det är sånt här väder. Det borde nästan vara lag på att alla var lediga så fort det är sol och varmt.

Kom till jobbet 08:47 och fixade kaffe. Uppdaterade här och tog det lugnt en liten stund (väntade på att kaffet skulle bli klart) innan jag började jobba.

Lunch på Valven. Satt på uteserveringen och hade det skönt. Käkade ugnsstekt kyckling med stekt potatis och gräddsås. Det smakade smaskens. Drack en mineralvatten till det också … efter maten en kopp kaffe. 

Köpte ett gäng böcker på Vadstena Antikvariat, som vi ska ha på jobbet. Sex böcker om modet på 20-, 30-, 40-, 60-, 70- och 90-talet. Tyvärr fanns inte böckerna om 50- och 80-talet men det är ju inte hela världen. Bra att ha till inspiration och sånt.

Sitter och jobbar med en stor broschyr som vi gör till en av våra kunder. Den blir fin.

Efter jobbet, hemma och käkade lite, läste tidningen och bara slappade. Somnade på soffan en timma också, det var skönt. Gick upp till Hörnet och träffade Ida och drack en öl med henne. Satt där ett långt tag och var alldeles seg och trött och smuttade på min öl. Lyssnade lite på bandet innan jag gick hem och la mig.

Måndag 25 juni 2001 – 18 dagar kvar! 

Vaknade som vanligt, men det var inte helt lätt att gå upp. Snoozade lite och tvingade sen upp mig själv och duschade och fixade till mig. Solen skiner och det verkar bli en fin dag. Kom till jobbet som vanligt.

Gick till Valven för lunch. Satt ute och käkade köttfärslimpa med sås och potatis. Det smakade väl okej. Gick sen tillbaka till kontoret för att fortsätta jobba. Fast i dag har jag egentligen ingen som helst lust att jobba. Jag är trött och seg. Det tar på krafterna att vara ledig… Egentligen borde man väl vara utvilad, men det är man ju inte. Trots att jag faktiskt har tagit det väldigt lugnt hela helgen.

Eftersom jag var ute i solen hela dagen igår så är nu min panna och näsa ganska röd och lite svidande. Vad härligt solbränd jag kommer att vara när det röda har lagt sig…

Måndagsklubben på Magget i kväll. Hmm… får se om jag orkar gå. Det verkar som om ”alla” ska gå dit och det kan ju vara kul i och för sig, men man blir ju så seg i morgon och jag orkar inte med det eftersom jag är överhopad med jobb de här sista veckorna innan semestern.

Usch. Varför är jag på sånt gnälligt jobbigt humör. Det är inget kul alls. Ingenting är kul. Jag vill bara gå hem.

Gick till Hörnet där jag träffade Anders och Eas. Satt där en stund och drack en öl. Kim kom också. Efter ölen gick vi upp till Jessika och Maria och satt där ett tag. Drack en öl och bara slappade lite. Gick ner till hamnparken och satt där och hade det trevligt. Det var säkert trettio personer som satt där nere. Drack två Hof innan jag gick hem och la mig på soffan en stund. Orkade liksom inte följa med till Magget. Gick och la mig vid halv tolv-tolv och somnade nästan på en gång.

Söndag 24 juni 2001 

Vaknade halv tolv, duschade och fixade mig i ordning. Daniel och Oscar kom och vi gick ner till GK och fikade frukost. Satt där en liten stund. Sen hem och satt på terassen och läste tidningen. Mötte upp med Johan och Malin nere hamnen och käkade en glass. Strosade runt och gick sen hem till Johan och satt i trädgården där resten av eftermiddagen. Käkade en pizza också.

Vid halv sex skjutsade jag in Johan och Malin till tåget för att de skulle åka hem. Efter det hem och slappade en liten stund innan jag gick hem till Anna och hämtade min mobilladdare. Satt där en stund. Ida kom och vi gick ner till Källar’n och drack en öl. Var hemma vid halv elva och kollade lite på tv innan jag gick och la mig.

Lördag 23 juni 2001 – Midsommardagen 

Vaknade jättetidigt, kanske kvart över åtta, och gick upp och tänkte jag skulle ta ett snabbt morgondopp. Men huh, det var iskallt i vattnet, så jag blaskade bara av mig lite snabbt. Gick sen upp till stugan igen och städade i ordning litegrann med de andra som var vakna. Slappade och käkade lite frukost. Gjorde mest ingenting en stund och vid ett-tiden så åkte jag hem igen.

Hemma. Duschade och slappade en stund. Johan, Malin och Lars kom och hade hyrt två videofilmer som vi kollade på: ”Nurse Betty” (dålig) och Mirakelmördaren (varken dålig eller bra) Satt och slappade hela kvällen. När de andra gått så gick jag och la mig

Fredag 22 juni 2001 – Midsommarafton

Vaknade tidigt som f-n. Låg och stirrade upp i taket en stund innan jag gick upp. Oscar ringde och ville gå och fika frukost så jag duschade mig i ordning och gick ner till GK och satt där och fikade ett tag med honom. Gick sen hem och packade i ordning lite grejer. Åkte bort till Ida och väntade på henne. Sen till Anna och hämtade henne. Åkte sen ner till Tismetorp för att fira midsommarafton.

Drack lite öl och hade det bara trevligt. Åt massor med god mat och öl och vin. Dansade kring midsommarstången och lekte lekar och hade det bara skönt och trevligt. Satt ute hela kvällen trots det dåliga vädret – regnet regnade – men det gjorde inte så mycket, vi hade det bra i alla fall.

Torsdag 21 juni 2001 

Morgonen var väl som de flesta andra. Vaknade och gick upp och duschade och allt det där. Klädde på mig och plockade i ordning mina grejer och åkte i väg till jobbet. Lite seg och trött kom jag till kontoret vid 08:45 och uppdaterade här innan jag började jobba.

Trist väder i dag; grått, mulet och regnet liksom bara väntar på att få börja regna.

Lunch på Valven. Helstekt kotlettrad med stekt potatis och sås. Det smakade väl okej, men inte mer. Lite torrt. Drack en mineralvatten till det. Maria ville låna en bok, så jag gick hem och plockade med mig ett par stycken som hon kunde låna.

Mmm… solen skiner igen … härligt! Hoppas det blir fint väder i morgon när jag åker till landet och firar midsommar i goda vänners lag. Det ska bli attans trevligt.

På kvällen satt jag och några till på Källar’n och drack några öl och hade det trevligt. Var hemma vid elva-tolv och glodde lite på tv innan jag gick och la mig.

Onsdag 20 juni 2001 

Vaknade först vid kvart i åtta, men väntade en halvtimma innan jag gick upp. Låg och lyssnade lite på radion och halvslumrade lite. Gick upp, duschade och fixade till mig.

F-n, jag måste köpa kläder … jag har ju massor, men inget som jag vill använda. Allt känns bara gammalt och tråkigt. Kom fram till jobbet vid 08:50 och uppdaterade innan jag började jobba.

Käkade lunch på Valvens uteservering. Pasta med baconsås. Det smakade gott. Gick sen i solen tillbaka till kontoret och fortsatte jobba. Egentligen skulle man ju vara ledig idag och vara ute i solen…

Jaha, då har man fixat i ordning litegrann här på hemsidan också. Det blev väl okej tror jag. Jag får känna efter i morgon när jag ”låtit det smälta”.

Efter jobbet kom Gitte hem till mig. Käkade några knäckemackor innan vi gick iväg till Hörnet och satt på uteserveringen och drack ett par öl. Jätteskönt. Men när solen försvann blev det för kallt, så vi gick in och fortsatte att dricka en öl och prata om ditt och datt. Det var trevligt. Gick hem vid tio-snåret och slappade en liten stund innan jag gick och la mig

Tisdag 19 juni 2001 

Gick upp direkt när klockan ringde, duschade och klädde på mig. Innan jag åkte hemifrån vattnade jag mina blommor också, de såg lite ledsna ut. Jag glömmer oftast bort dem så att de är på gränsen innan jag vattnar dem igen.

Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag … jag hoppas det i alla fall. Trött är jag. Kom till jobbet 08:44 och satte mig och uppdaterade här. Nu har jag en kopp kaffe bredvid mig som jag tänkte dricka upp innan jag sätter igång och jobbar. 

Lunchen var på Valven, i dag var det Chicken a la king. Det smakade bra. Sen tillbaka till jobbet och hade massor att göra. Fixade med en broschyr, gjorde klart en inbjudan och sen en presentation med massa retusch och fix. Var hemma vid halv sju och käkade och läste tidningen och bara slappade en stund. Satte mig igen och fortsatte att spela Summoner. Oscar kom förbi och lämnade tillbaka filmen han lånade. Blev sen sittande (igen) med det där spelet hela kvällen. Gick sen och la mig vid halv tolv och läste. 

Det var en man från Cancer & Allergifonden som ville att jag skulle donera pengar till dem. Jag har nämligen gjort det i en massa år men ville inte det den här gången (jag har något svagt minne om oegentligheter med den där C&A-fonden), så först sa jag att jag inte hade tid, men när han bara fortsatte att prata så tänkte jag säga ”Asch, jag skiter i det den här gången”. Då slängde han bara på luren. Det tycker inte jag var speciellt vänligt gjort. Nu kan de ju definitivt glömma att få några pengar av mig. Jag har inget emot att donera lite pengar, men jag vill inte att de ska ringa och tjata och störa mig när jag har viktigare saker att göra. 

Måndag 18 juni 2001 

Vaknade tidigt idag, en halvtimma innan klockan ringde så i stället för att somna om gick jag upp och druschade och gjorde mig i ordning. Var klar helt galet tidigt och åkte i väg till jobbet dit jag kom redan 08:25. 

Vädret är trist, det är lite kallt och inte soligt, fast det är inte direkt mulet heller. Mitt emellan. Satte mig ner på min plats och uppdaterade här litegrann innan jag satte i gång.

…och i Texas (var annars) ska det även i fortsättningen vara tillåtet att genom dödsstraff avrätta förståndshandikappade … jösses!

Carina och jag käkade lunch på Hörnet. Jag tog en Spaghetti Bolognese. Det smakade bra. Kaffe efter det och sen tillbaka till jobbet. Försökte få styrsel på ännu en broschyr som jag ska göra. Det är lite klurigt.

Trött är jag. Pastan gjorde mig seg … det är lite för sällan som någon skriver i min gästbok, tycker jag.

Slutade vid halv sex och åkte hem och käkade och tog det lugnt. Satte mig och fortsatte att spela Summoner. Det tar aldrig slut, men det gör ju ingenting, för det är ett bra och spännande spel, så det få gärna fortsätta länge till.

Oscar kom förbi och lånade en film.

Glodde lite på tv innan jag gick och la mig och läste.

Söndag 17 juni 2001

Sov till tolv och gick sen upp, käkade frukost och slappade sen hela dagen. Satt och spelade Summoner mest hela dagen. Åkte och tvättade bilen som var full med fågelbajs. Hädanefter ska jag nog undvika att parkera under det där stora trädet vid jobbet. Sen hem igen och fortsatte spela och slappa. Kollade på ”dotcom” förstås innan jag gick och la mig. Läste några sidor innan jag somnade.

Lördag 16 juni 2001

Kim och Anders kom upp vid elva och väckte mig och undrade om jag skulle med till Rejmyre (till Andreas sommarstuga), vi pratade om det i går, men jag hade ju inte vaknat eller någonting när de kom, och uppriktigt sagt så hade jag nog egentligen ingen större lust. Somnade om en stund när de hade gått och gick sen upp en timma senare. Käkade frukost och bara slappade. Satte mig och fortsatte att spela Summoner några timmar. Trött och somnade på soffan ett tag.

Mamma kom förbi och sa hej. Satt och pratade med henne en liten stund. När hon hade gått så fortsatte jag slappa. Väldigt trött dag.

Gick hem till Ida och satt där och småpratade lite med henne och C-H en liten stund. Sen till Hörnet, men det var helt smockfullt och jag hade ingen lust att dricka öl så jag stod i baren i fem minuter, kocken Daniel såg helt gråtfärdig ut av stress och undrade om jag kunde hjälpa till med att laga mat, jag sa nej och kände jag mig taskig, men va f-n, jag kan inte laga mat … inte sådär i alla fall. Gick hem och la mig på soffan och blev liggande där resten av kvällen.

Fredag 15 juni 2001 

Gick upp som vanligt och allt det där. Är lite seg förstås efter kvällens drinkdrickande, men jag mår ganska bra. Kom hit vid 08:50, ungefär som jag brukar och satte mig att uppdatera här lite snabbt och kokade lite kaffe. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men något blir det nog.

09:30 Hmm, jag känner nu att det är på gång … baksmällan alltså … men den går nog över. Jag har ju en kopp med väldigt starkt kaffe bredvid mig.

Lunch på Hörnet i dag, pasta med bacon och paprikasås. Smakade fantastiskt gott. Efter det en cappuccino. Pratade med Stellan och Roja om att fixa en folder och det kan ju vara en bra idé.

15:09 Jag läste en sån konstig sak förut, någon slags bizarr tävling i japansk TV där de spärrade in en man i ett rum och lät honom sitta där tills han hade vunnit ihop saker till ett värde av en miljon yen!? Klicka här för att läsa hela storyn. I Japan verkar de lite konstiga… stackars man.

Efter jobbet åkte jag hem en sväng, käkade, läste tidningen och bara tog det lugnt en timma. Gick ner till Systembolaget och köpte en flaska vin och några öl. Gick upp och lämnade grejerna och gick sen till Källar’n med Kim. Satt där på uteserveringen och drack öl och bara hade det skönt. Sen kom Maria, Anders och en bunt med folk till. Satt väl där till tolv ungefär när jag gick hem och sov.

Torsdag 14 juni 2001 

Vaknade först tidigt, men somnade om och gick sen upp nästan som vanligt. Duschade, klädde på mig och åkte sen till jobbet dit jag kom redan 08:40.

Har fixat klart skissen på den där stor broschyren jag har jobbat med den senaste veckan och fixat med lite andra saker. Lunch på Valven; Stekt kycklingfilé med potatis- och rotfruktsgratäng. Det smakade väldigt gott. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte med en massa grejer.

Vodkakväll på jobbet i kväll … hmm … undrar hur det kommer att bli. Förra gången var det helgalet.

00:59 Vi har just haft ”vodkakväll” här på jobbet. En av våra kunder har en tävling på sin hemsida där man kan skicka in drinktips och där vi sen agerar jury varannan månad för att se vilken av drinkarna som är godast, snyggast, har den bästa upplevelsen och sånt där. I kväll var det tre sommardrinkar som testades; den första var ganska god, men lite söt. Den andra var en halvokej juicedrink och den tredje var en drink med nyponsoppa som såg fördjävlig ut.

Det var en trevlig kväll, vi grillade kyckling och hade ris och sallad till det, hade tävlingar där vi kastade papperssvalor (hmm, det låter ju lite corny, men det var faktiskt lite skoj). Allt var fin-fint fram till att någon, som hade med sig en gitarr började spela och sjunga … och jag har ju lite svårt för det där med folk som spelar gitarr när det är fest, för det är väl det man kan kalla de här kvällarna. Egentligen kanske det är att jag är avundsjuk eller något sånt för att jag också vill kunna spela.

Nu börjar klockan bli mycket och det är dags att dra sig hemåt … Förresten var det den första drinken som vann tävlingen.

Onsdag 13 juni 2001 

Svårt att vakna men gick upp i alla fall och duschade och allt det där. Kim ringde på dörren och hämtade sin laddare. Jag blir alltid så förvånad när det ringer på dörren på morgnarna … åkte i väg till jobbet och kom fram vid 08:45.

11:52 Fixat med en illustration nu på morgonen. Den blir fin. Och fortsatt med den där stora broschyren. Men nu sitter jag och väntar på lite bilder som ska finnas med. Det är lunch snart, det är bra, för jag är hungrig som f-n.

Käkade lunch med Carina och Fredrik på Hörnet i dag. Jag käkade en pasta med ädelostsås och den smakade mycket bra. Mumsfilibaba. Sen tillbaka till jobbet och jobbade med den där förpackningen jag började med i går. Det ska bli kul att se den när den är klar.

Efter jobbet mötte gick jag och hämtade Gitte på hennes jobb och eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för att gå ut och dricka en öl på Källar’ns uteservering. Så det gjorde vi. Satt där ända till klockan nio och pratade om ditt och datt och hade det trevligt och drack några öl. 

Vid nio var jag hemma igen och satte mig i soffan och slappade. Pratade med Lotta och Micke en liten stund och sen pratade jag med Loppa en liten stund också. Gick och la mig vid halv tolv och läste några sidor innan jag somnade

Tisdag 12 juni 2001 

Morgontrött som alltid men gick upp i alla fall och gjorde mig i ordning. Kom till jobbet som vanligt och satte mig ner och började jobba.

Gäsp, kaffe borde hjälpa, men jag vet i f-n om det gör det … det känns inte så i alla fall.

Har suttit och gjort en förpackning. Det ’r lite klurigt, men den blir fin sen när den är klar och det är ju huvudsaken.

Lunch på Valven. Kom iväg lite tidigt. I dag var det Isterband med stuvad potatis. Det smakade bra och eftersom jag alltid gnäller så tycker jag ju förstås att potatisen skulle ha varit dillstuvad, för det är mycket godare. Hur som helst så smakade det bra. 

Tillbaka till jobbet och pillade på den där illustrationen jag gjorde i går. Fixade den i ordning liksom. Sen började lägga upp den nya höstkatalogen för en av våra kunder. Det blir nog väldigt bra. Kom på en jättefiffig sid-numrerings-detalj. Hoppas bara att kunden kommer att gilla den också.

Sitter och lyssnar på Groovetech Radio för tillfället. Fläskigt värre … Man jobbar bra till den musiken.

Hemma på kvällen och käkade och fixade och donade. Läste tidningen och tog det bara lugnt. Satte mig och spelade Summoner och blev sen sittande hela kvällen. Det är spännande och svårt att sluta när man väl kommer i gång. Gick och la mig vid strax innan tolv och läste några sidor innan jag släckte och somnade.

Måndag 11 juni 2001 

Solen skiner och det är en härlig dag. Gick upp precis någon sekund innan klockan ringde och duschade och allt det där. Åkte iväg till jobbet dit jag kom 08:45. Uppdaterade här lite snabbt innan jag satte igång att jobba.

Käkade lunch tidigare, på Valven förstås, Gulasch med ris och mineralvatten.

Har suttit och jobbat med en stor tung broschyr hela förmiddagen och lite på eftermiddagen också. Sen har jag hållt på med skyltmaterial till samma kund. Det känns snurrigt i min skalle nu. För jag blev liksom inkastad i det så jag har ingen direkt pejl på läget.

Sådärja, då har man gjort en liten illustration också. Hoppas bara att mina uppdragsgivare tycker den är okej också.

Hungrig!

Kom hem efter sju någongång och käkade och läste tidningen och bara slappade, egentligen trodde jag att jag skulle jobba längre, men det är ju bara skönt att det inte blev så. Låg på soffan hela kvällen och bara vilade och sov hela kvällen. Pratade lite med Lotta på telefon. 

Gick och la mig vid tolv ungefär och sov … f-n, nu glömde jag ju att köpa en ny glödlampa till sänglampan i dag … irriterande.

Söndag 10 juni 2001

Vaknade tidigt idag igen av någon anledning. Gick upp och gjorde mig i ordning och käkade lite frukost. Kim kom och ville spela tv-spel igen, jösses, han är ju helt manisk. Satt och spelade (Summoner) hela eftermiddagen, käkade lite mat från Micasa och satt kanske till halv sju – sju. När Kim hade gått så gick jag och la mig i soffan och gringo-degade resten av kvällen. 

Gick och la mig vid tolv och läste lite, men så gick sänglampan sönder och ingen ny sån hemma, så jag fick försöka sova istället … 

Lördag 9 juni 2001

Vaknade väldigt tidigt, men låg kvar i sängen och halvslumrade till halv elva ungefär. Gick upp och käkade frukost och gjorde mig sen i ordning. Kim och Camilla kom och spelade tv-spel. 

Vid två ringde Lotta och Micke och jag blev jätteglad. Jag mailade Lotta i går och föreslog att de skulle komma ner om de inte hade något för sig, och så kommer de, för det hade de planerat hela tiden. Roligt! Lite drygt en timma senare gick jag ner till Källar’n och träffade dem. Satt där några timmar och pratade och hade det väldigt trevligt.

På kvällen gick vi hem till Ida, för hon hade inflyttningsfest. Satt där och drack lite folköl och tog det ganska lugnt. Ont i huvudet. Gick hem en sväng och tog mig en Treo, gick sen tillbaka till Ida igen. Satt där ett tag innan vi gick upp till Hörnet och satt där och fortsatte dricka (mycket drickande den här helgen). Vid halv ett eller något sånt så gick jag hemåt och la mig och sov.

Fredag 8 juni 2001 

Trött morgon och vaknade när klockan ringde, men trött var jag, så jag snoozade lite så jag fick sova lite till och jag vet ju att man egentligen bara blir mer trött av att göra så, men det är ju skönt. Gick i alla fall upp efter en stund och duschade, gjorde mig i ordning och åkte sen iväg till jobbet.

Vädret är piss. Kallt och väldigt blåsigt.

Lunch på Valven. Gräddstuvad pytt i panna och så tog jag några köttbullar också. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte jobba med den där broschyren.

Solen skiner nu … men det blåser ju så förbaskat.

Efter jobbet mötte jag upp med Oscar, Kim, Camilla och Andreas och drack öl.. Det var trevligt. Blev kvar där hela kvällen nästan. Gick ner till Källar’n och satt där också ett tag, men då blev jag lite onykter och gick hem och la mig i stället.

Torsdag 7 juni 2001 

Vaknade och gick upp och duschade och allt det där. Sen till jobbet som vanligt och satt och försökte få styrsel på det där jobbet som jag började med i går och som jag trodde igår så känns det faktiskt mycket bättre i dag. Jag är ju hur som helst lite piggare.

Lunchen var på Valven och i dag var det Karré med örtsås och potatis. Det smakade väl okej, men jag har lite svårt för sånt där kött för det är alltid så himla mycket fettsträngar och sånt där i det. Efter det tillbaka till jobbet och fortsatte med den där broschyren.

Fick ett mail av Gitte förut. Vi ska hitta på något i kväll, det ska bli trevligt. Undrar vad … kanske åka på bio eller hyra en videofilm … ska ringa henne sen.

Jaha, då har Torget bestämt sig för att lägga en banner högst upp på min sida … då får man väl ta och försöka leta reda på ett nytt ställe att ha sidan på för det ser ju inte så himla skoj ut … speciellt eftersom jag inte får betalt för att ha den där … det kan jag väl i och för sig inte begär eftersom jag har min sida här gratis … men jag vill i alla fall inte ha den där.

Har suttit med den där stora broschyren hela eftermiddagen och försökt få någon slags ordning på den. Nu är klockan halv sex och jag måste dra mig hemåt.

Hemma och käkade och slappade hela kvällen. Pratade med Gitte och vi sköt upp att vi skulle träffas till på måndag i stället.

La mig på soffan och slumrade en stund och bara vilade. Gjorde ingenting speciellt. Såg på en dokumentär om ”jakten på det coola”, det var ganska intressant, fast väldigt amerikanskt. Pratade med Loppa en stund också. Gick sen och la mig. Läste några sidor innan jag släckte lampan och somnade

Onsdag 6 juni 2001 – Sveriges Nationaldag – 

Godmorgon. I dag är det Sveriges nationaldag. Hmm, det borde firas tycker jag. Det borde vara en helgdag till att börja med … Sen borde det ställas till med en stor fest där alla som vill är bjudna. Natten ska förstås avslutas med ett hejdundrande fyrverkeri. I dag visste jag knappt ens att det var nationaldag. Hade vi inte pratat om det i går kväll så hade jag glömt bort det.

Vaknade några sekunder innan väckarklockan ringde och gick upp på en gång och duschade och fixade mig i ordning. Fixade tvätten som låg i tvättstugan och åkte sen iväg till jobbet. Kom dit redan vid 08:45. F-n vad effektiv jag är på morgnarna … det är konstigt, för det bara är så utan att jag behöver tänka… fast det är klart, jag har fått rätt bra rutin på det nu.

Att ligga tvåa är ju att vara den förste förloraren… hmm, jag känner mig bara lite tävlingsinriktad… 

Hämtade min rock som jag haft på kemtvätt på lunchen. Dyrt … 160 spänn för att tvätta lite … hmm. Sen var det lunch på Valven som vanligt, i dag var det korv stroganoff. Smakade okej. Drack en mineralvatten till det och en kaffe efter maten förstås. Tillbaka på jobbet 12:50.

Just det ja, nu finns den här sidan under www.babilou.webb.se också om man hellre vill använda den adressen. Den är ju hur som helst lite lättare att komma ihåg.

Har suttit och jobbat med en grej som jag inte alls har någon större lust med faktiskt. Jag har ingen koll och det känns väldigt rörigt, så just nu känns det faktiskt mest irriterande att hålla på med… men men, eftersom jag ska lägga mig tidigt i kväll… (ha ha, det sa jag visst i går också) … så kanske det känns bättre i morgon.

Hemma på kvällen, käkade och läste tidningen, låg sen på soffan och vilade en stund. Satt sen och fortsatte att spela ”Summoner”. Jösses vad det är klurigt. Gick och la mig vid halv ett och somnade nästan på en gång.

Tisdag 5 juni 2001 

Det var jättesvårt att vakna i morse. Det kan ha med att göra att det är helt grått och trist ute. Klockan ringde, jag snoozade. Gick upp, duschade, torkade mig, sprayade deo, klädde på mig, plockade i ordning mina grejer, gick ner till bilen och åkte iväg till jobbet dit jag kom kvart i nio ungefär. Uppdaterade här innan jag satte igång med att jobba.

Förresten höll restaurang Wasa som ligger ganska nära mig på med något väldigt högljutt i natt. Kanske en studentfest eller något annat, där spelades väldigt hög musik till sent i natt… Grr.

En kopp med kaffe som nu står bredvid mig ska nog få mig lite piggare…

Såg just att jag blivit brädad av en hund som skriver dagbok på Topptio hur normalt är det?! Rösta på mig: Klicka här!

Jobb: Hann knappt komma innanför dörren förrän mina kollegor ville ha hjälp… 

Kim ringde och undrade över midsommar… hmm… det vet jag inget om… det är ju liksom tre veckor kvar.

Solen kom förut. Det känns bra.

Carina och jag käkade lunch på Hörnets uteservering i dag. Det blev Hörnets Hamburgertallrik. Smakade jättebra. Lite stark och väldigt mättande. Sen tillbaka till jobbet och fixade i ordning 15 dekaler åt en av våra kunder.

Seg idag och sur-light. Jag tycker det borde försvinna eftersom solen lyser som en glad prick på himlen. Ikväll tror jag att jag bara ska lägga mig och läsa och sova tidigt… det kommer säkert inte att bli så, men kanske.

Ny fixning här litegrann. Ett projekt som aldrig kommer att ta slut…

Hemma och käkade och tog det lugnt, läste tidningen och bara slappade. Daniel kom förbi och sa hej och försvann igen men kom tillbaka igen efter en halvtimma. Gick upp till Hörnet och drack ett par öl med honom och JohanK, Sophia och Kattis. Oscar och Marie var där en lite kort stund också. Satt ute och hade det skönt men det blev ju lite för kallt efter ett tag så vi gick in och satte oss där istället. Satt och pratade och hade det trevligt och drack öl. Men det var inte så allvarligt. Halv tolv var jag hemma och gick och la mig och läste en stund innan jag somnade.

Måndag 4 juni 2001

Sov till tolv och gick sen upp och gjorde mig i ordning. Helt seg. Det känns nästan som om man var ute i går fast man inte var det. Gick ner till Micasa och fikade med Johan. Malin kom senare tillsammans med Jessika och Maria. Satt där ett tag och drack en latte och käkade en glassbåt. Gick sen ner mot slottet en liten stund och pratade med Lasse.

Sa hej då till Johan och Malin och gick till Konsum och handlade lite. Sen hem och satte mig på terassen och slappade i solen, läste tidningen och solade en timma kanske.

Låg sen på soffan mest resten av dagen och kvällen och bara slappade framför tv’n. Gjorde nada och gick och la mig vid halv tolv. Började läsa i ”Otherland” av Tad Williams.

Söndag 3 juni 2001

Uppe vid tolv. Helt seg och trött. Gjorde mig i ordning och allt det där. Gick ner till Konsum och mötte Johan och Malin. Hyrde två videofilmer ”Dolt under ytan” som var okej. En väldigt stillsam thriller: — och ”Road Trip” Supertraditionell amerikansk collegefilm. Fast den hade faktiskt några poänger: —. Båda passade väldigt bra en dag som denna när man är bakis och trött. Hade det varit en vanlig dag hade t.ex ”Road Trip” bara fått en tvåa. Fortsatte att bara sitta och dega resten av dagen. Gick ner och hyrde en film till sen: ”The Cell”. Det var en väldigt otäck historia om en helgalen seriemördare … jag vet inte riktigt vad jag tycker om den… — kanske, kändes som mer yta än innehåll. Otäck var den hur som helst. Satt bara och tog det lugnt. Åt massa godis och drack läsk och hade det skönt.

Lördag 2 juni 2001

Sov till halv tolv kanske. Gick upp och käkade frukost och satt och slappade ett tag. Johan, Malin och Lasse kom så jag hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning. Satt sen och ”kollade” på när Johan och Lasse spelade några rundor på tv-spelet. Gick sen iväg på en vernissage och kollade lite, men den var inte så himla rolig så vi blev inte där speciellt länge. Gjorde mest ingenting sen faktiskt. Slappade och tog det bara lugnt.

Var hemma och gjorde mig i ordning. Alex kom och vi tog en taxi hem till Maria för hennes födelsedagsfest. Satt där sen undet kvällen och drack en massa Hof och hade det roligt. Vid halv tolv (eller vad klockan nu kan ha varit) så åkte vi allihopa ner till Magget och drack ännu mer öl och dansade och hade det kul. Vid halv tre så fick jag skjuts av Roja hem och väl hemma så somnade jag nästan direkt.

Fredag 1 juni 2001 

Morgonen som vanligt. Gick upp kvart över åtta och efter att ha duschat och klätt på mig (tänkte först ha kostym på mig i dag, men efter att tagit på mig den och tittat i spegeln så såg jag ju ut som en liten farbror, så jag bytte ut det snabbt mot en enkel skjorta och ett par svarta jeans) så åkte jag iväg till jobbet.

Hihi, fick ett mail av min kollega att mitt jobbs hemsida, eller en av sidorna, hade haft 318 träffar i maj månad, så då var jag tvungen att säga att jag hade haft 500 nånting. 

Det ser hur som helst ut att bli en fin dag idag. Solen skiner och temperaturen är väl okej. Det är fredag i dag också och det är skönt, speciellt eftersom det är ”långhelg” igen. Pingst. Så på måndag blir det en extra söndag. Det har varit ganska mycket sånt på sista tiden, men det är ju bara skönt.

För ett år sen idag var jag tydligen ledig och bara latade mig, så skönt det låter… speciellt med tanke på att det är sex (6) veckor kvar till min semester… Men jösses vad jag ska ha semester då. Jag vet inte vad jag ska göra, men ledig som f-n ska jag vara.

Satte igång på en gång med att jobba och försöka få i ordning på en annons som ska vara på tidningen innan vi ens har fått information om den… hmm. ”Det ska vara klart i går”… hmm, varför saknas framförhållning… nicht gut!

Lotta och Micke blev glada för presenten som var boken ”24 minuter från T-centralen”. Jag tyckte ju att den passade så himla bra till dem.

Åkte ner till Starby för att käka lunch, men det hade de visst inte i dag så det blev Valven som vanligt i alla fall. Schnitsel med svampsås och stekt? potatis. Det smakade väl okej. Satt ute, trots att det var skuggigt och egentligen kanske lite för kallt, men va f-n. Det är ju juni nu och då ”ska” man ju sitta ute.

Tillbaka på jobbet vid ett och jobbade på. Har bland annat försöka göra i ordning några dekaler till en av våra kunder, men eftersom jag inte har några mått att gå efter så får det vänta med att bli klart till på tisdag.

Klockan är tre snart … kanske lite dags för fika eller något sånt?

Efter jobbet var jag hemma och käkade och läste tidningen och tog det lugnt en liten stund. Åkte sen iväg och hämtade Johan och Malin vid tågstationen och skjutsade hem dem. Lämnade bilen och gick hem till dem och drack en öl. Sen till Hörnet och satt där ett tag och drack ett par öl och småpratade och hade det trevligt. Gick hem och la mig och sov.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.