Augusti 2000

Torsdag 31 augusti 2000

Det känns konstigt idag. Jag vet inte varför. Jag kanske är trött, eller så är det på grund av den bisarra Madonna-mixen jag lyssnar på för tillfället – strange!

Solen skiner.

Har ätit lunch som var köttbullar, men det var inget vidare, för det var såna där färdiga.

Har gjort en fin illustration idag… en pixlig radio åt en av våra kunder.

En jobbarkompis frågade mig idag när jag ska bli vuxen. Jag svarade att jag förhoppningsvis aldrig blir det. Vem vill bli det egentligen? Det verkar så tråkigt.

Efter jobbet hos Ida en sväng och sen en kort promenad med henne. Stannade på Micasa och käkade lite, en tacotallrik. Mötte Alex och Peppe och drack en kaffe på Valvet. Alex och jag gick sen upp till Hörnet och drack massa öl och satt där hela kvällen.

Onsdag 30 augusti 2000

En helt vanlig morgon. Gjorde som jag alltid gör på morgonen.

Provade att käkade ett plommon nu på morgonen. Efter ett halvt ungefär kände jag att det började kännas lite i halsen, liksom klia. Skit, jag som gillar plommon massor. Jag vill också kunna äta plommon. Plommon är gott. Jag vill inte vara allergisk. Jag hatar att vara allergisk.

Undrar vad jag ska hitta på idag.

Lunch: Raggmunk med stekt fläsk – smaskens

På posten och skickade Linns kamera som hon glömde hemma hos mig när hon var hemma förra veckan.

Stannade till på Hörnet och lämnade en ny öppetskylt som jag har gjort åt dem, men den blev lite liten, så jag gör en ny imorgon. Satt där och tog en öl och pratade med Stellan ett tag. Var hemma sen vid sju och tvättade… inte roligt, men det behövdes, för jag hade typ inga rena underkläder alls. Låg sen på soffan lite till och från fram till elva, då jag tog tag i hantlarna och lyfte tills armarna blev trötta, då la jag mig och läste lite i den nya boken ”timbuktu” (jag tror den heter så i alla fall. Det var ett sjysst omslag på den, det var nog därför jag köpte den).

Tisdag 29 augusti 2000

Vaknade först vid kvart i åtta av ingentingnånting? Somnade om en stund tills klockan började pipa kvart över åtta då jag gick upp och gjorde mig i ordning, duschade och sånt. Kom till jobbet vid tio i nio ungefär.

Jobbade på som vanligt.

Lunch på Valvet: Lasagne.

Fortsatte att jobba. Hjälpte Ida med några av hennes grejer. Gick sen hem, käkade och sov en stund i soffan. Låg kvar där resten av kvällen och tog det bara väldigt lugnt. Var inne hos min bror och lånade Matrix och tittade på den igen. Det kanske är den coolaste actionfilmen som har gjorts. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den nu.

Gick och la mig tidigt och började läsa i en ny bok, men kände inte riktigt för det, så jag struntade i det och somnade istället.

Måndag 28 augusti 2000

Vaknade av att det ringde på dörren vid kvart i åtta. När jag öppnade stod där en av de gamla granntanterna och fick inte igång tvättmaskinen. Som den vänliga människan jag är så gick jag ut till tvättstugan, med täcket omkring mig och hjälpte henne. Givetvis var det så enkelt att hon bara inte hade stängt luckan ordentligt… vilket jag tycker är bland det första man kollar om den inte funkar!

Morgonen i övrigt ungefär som vanligt. Kom till jobbet vid tio i nio. Sitter nu och lyssnar på blandad kompott i mina hörlurar…

Lunch: Korv med mos på Valvet. Eh?

När jag kom hem efter jobbet stod det en påse med en blomma i. På en lapp tackade granntanten i morse för att jag hjälpte henne med tvättmaskinen. Det var ju snällt. Så jag skrev en lapp tillbaka och stoppade i hennes brevlåda.

Fyllde i den där girogrejen för att betala mina räkningar. Inte så farligt, bara hyran och mobilen den här moånaden.

Ute och åkte rullskridskor en sväng. Det var lite jobbigt, för gatlyktorna fungerade inte så jag såg liksom inte var jag åkte någonstans. Hem direkt och duschade och rakade mig och sen gick jag och la mig, läste ut Seinfeld-boken och somnade tidigt.

Söndag 27 augusti 2000

Vaknade vid tolv och kom på att jag skulle till mina föräldrar idag. Så jag hoppade upp ur sängen och in i duschen och fixade iordning mig ganska fort. Lite seg efter igår, men okej. Åkte med min bror. Sen satt vi och käkade mammas goda mat och senare tårta och kaffe. Hela familjen samlad. Trevligt.

Hemma vid fem halv sex och låg på soffan. Lånade film av min bror som jag låg och glodde på…”Lost in space” och ”Blade” ingen av dem var bra, men de dög för att ligga och slöglo på. Gick och la mig vid ett.

Lördag 26 augusti 2000

Sov ganska länge. Gjorde sen mest ingenting på dagen. Tog det bara lugnt och degade. Hade ont i huvudet. Så jag fick sno en Treo av min bror. Låg på soffan.

På kvällen festade jag till det igen med Henrik, Erik, Anders och några till. Gick senare ner till Sjömagasinet och drack öl, spelade bort pengar på Black Jack och tog det ganska lugnt. Var hemma vid två och somnade som en stock.

Fredag 25 augusti 2000

Vaknade för tidigt av att jag hade både ont i magen och ont i ryggen. Magen för att jag har lite katarr och ryggen, det måste väl ha varit för att jag legat illa eller något.

Jag fick en sting av trötthet men det gör ju ingenting eftersom det är fredag och jag kan ta det lugnt hela helgen och vila upp mig, vilket kommer att behövas efter ikväll då jag och mina vänner ska ut och festa till det.

Efter jobbet ska jag gå till Expert och hämta den andra rullen kort från semestern, eftersom de inte hade hunnit med den till lunch som jag hade velat igår. Solen skiner i alla fall och jag har ätit kycklingspett på Valven till lunch. Det var gott. Jag hann med och gå till systembolaget också… köpte en flaska ”Svenskt Gin (som jag själv har designat) och fyra flaskor med Hof. Det kommer säkert att gå åt ikväll… misstänker jag. Nu ska jag ringa till Lotta och fråga hur tomtehistorien har utvecklat sig!

Var och fikade med Loppa efter jobbet. Hon kom och mötte mig här utanför. Gick förbi Expert och hämtade korten och satt sen på Micasa ett tag och drack Latte och pratade. Satt sen hemma hos mig halva kvällen och drack Gin & Tonic’s och hade det trevligt med Loppa och Linn. Gick senare upp till Hörnet och satt där och pimplade öl. Lotta och Micke kom också och vi fortsatte till stängningsdags. Då gick vi hem till mig och efterfestade till fem-halv sex någon gång.

Torsdag 24 augusti 2000

I morgon är det lönedag. Det känns skönt. Det konstiga är bara att jag har pengar kvar från förra lönen. Men det är ju bara bra i och för sig. Skönt liksom. Kanske skulle passa på och köpa mig någonting för de överblivna pengarna. Eller sätta in dem på mitt ”resekonto”. Jag får se hur jag gör.

Morgonen som alla morgnar när jag jobbar. Upp och duscha, klä mig och sen sparken iväg till kontoret med en cigarett. Jag röker alltid på väg till jobbet… skit, jag som har sagt att jag ska sluta röka nu efter semestern… hur då? Jag har ju ingen motivation!

Lunch på Valvet som alltid när jag jobbar: Piccata med potatis och sås.

Satt och vinjetterade en bunt bilder på eftermiddagen.

Efter jobbet hoppade jag förbi Expert och lämnade in den andra rullen från semestern. Ska bli kul och sen om det är några roliga bilder.

Var på konsum och handlade lite förnödenheter. Hyrde också en film; ”Boy’s don’t cry” som jag kollade på. Jösses vilken tragisk historia. Men en bra film. Gick och la mig tidigt. Läste lite i Seinfeld-boken och somnade sen ganska fort.

Onsdag 23 augusti 2000

Kom till jobbet strax innan nio och satte igång och jobba direkt med olika saker. Full fart hela dagen. Lunch på Valven: Baconlindad lunchkorv med potatis och senapsås. Det funkar egentligen inte. Jag som hatar senap över allt annat (nästan). Men det var faktiskt helt okej. Fortsatte sen och jobba med saker och ting. Skrev ut en bunt med grejer till en kund som jag sen fick åka till Linköping och lämna… Det känns väl sådär och sitta och puttra dit för att lämna en bunt papper, men, kunden var ju tvungna och ha dem.

Hemma vid åtta-halv nio och käkade några mackor. Linn kom och vi satt och småpratade lite under tiden jag käkade. Daniel och Erik kom också och skulle kolla på fotboll. Linn och jag gick upp till Hörnet och satt där och drack öl med Loppa och Ida. Satt där några timmar innan det var dags att gå. Loppa följde med mig för det var dags att lämna tillbaka tomten, så vi smög, tysta som möss och ställde tillbaka den på samma ställe som vi kidnappade den från innan vi åkte till italia. Följde Loppa en bit på vägen hem innan jag själv gick hem och somnade som en stock.

Tisdag 22 augusti 2000

Tiden går så fort. Tisdag idag och jag är tillbaka på jobbet som vanligt igen. Det känns både skönt och jobbigt på samma gång. Har nu suttit och knackat in vad jag har gjort på semestern. Det har varit väldigt skönt. Speciellt italien-delen.

Hade världens konstigaste dröm inatt. Riktigt jobbig mardröm. Men jag tänker inte berätta om den. Den är för bisarr.

Lunch på Valven. Stekt potatis med brässerad kassler och sås. Helt okej faktiskt. Fast egentligen blandade jag lite tokigt, men jag gör ju som jag vill.

Jobbade på och gick hem vid fem. Var på GK och fikade med Daniel och de andra. Trött. Gick hem och käkade och tog det lugnt ett tag. Daniel ringde och de satt på Hörnet, så jag gick upp dit och drack en öl med dem. Satt där ett tag innan jag gick hem igen och sov.

Måndag 21 augusti 2000

Sov till elva. Duschade. Gick till Valvet och drack en kaffe med Alex och Sebastian. Gick sen hem och tvättade och låg mest på soffan hela dagen och vilade upp mig. På kvällen hyrde jag ”American Beauty” Fantastiskt bra film. Skitbra. Käkade chips och bara degade. Pratade med Låtta på telefon. Gick och la mig vid tolv kanske.

Lördag 19 augusti och Söndag 20 augusti 2000 Grattis mamma på födelsedagen!

Uppe vid 06.00 och fixade iordning allting för hemresan. Gick till ”bar dei pini” och åt frukost. Åkte sen från Cesenatico klockan 08.00. Satt sen i bilen och åkte vägen uppåt. Bologna, Brennerpasset, München, Berlin och sen mot Rostock. Trafiken flöt bra i alla fall. Åkte bil mil efter mil. Stannade några gånger och fikade och käkade…

Framme i Rostock vid 02.00 efter att ha stannat och käkat bara 10 mil bort. Satt sen och försökte sova i bilen och tog sen till slut färjan vid 10.00 mot Trelleborg. Det var en bunt med tyska neo-nazister på båten som var på väg till Sverige. Det var inte roligt.

Kom till Malmö vid ett-halv två och köpte en biljett till tåget som skulle gå vid 16-tiden… ett sånt där gammalt tåg som tar lång tid. Så när jag suttit och väntat i fem minuter så ångrade mig och köpte en X2000, första klass-biljett för 1000 spänn så jag kom hem tre timmar tidigare. Jag orkade liksom inte sitta där och vänta efter den mastodontresan. Dyrt, javisst. Men det var det enda som fanns om jag ville komma hem fortare.

Mamma och pappa hämtade mig vid tåget när jag var framme.

Väl hemma slängde jag innehållet i väskorna i tvättkorgen och gick och tog en lång och välbehövlig dusch. Gick hem till Ida en sväng och småpratade lite, sen gick jag ner till Hörnet och pratade lite med Alex och Sophia. Vid nio var jag så trött att jag nästan svimmade, så jag gick hem och sov.

Fredag 18 augusti 2000 – Grattis Mats på födelsedagen!

Frukost på ”bar dei pini”. Sen låg Lotta och jag på stranden hela eftermiddagen och solade och badade. Sen hem, duschade och packade i ordning lite. Var på Coop och köpte lite resematsäck till i morgon. Gick sen till Giardinetto och käkade gott igen. Hemma och la oss tidigt.

Torsdag 17 augusti 2000

Vaknade vid halv tolv och käkade frukost ute. Gick sen ner till stranden och solade och badade. Min tå är öm och svullen och tvingar mig att halta lite… dödligt irriterande. Låg där till halv sex ungefär.

Köpte en Crescioni på vägen hem… mums filibaba

Duschade och låg sen och slappade i flera timmar medan Lotta och Micke åkte till Iper och storhandlade.

När de kom tillbaka gick vi till Bodeguilla och drack öl. Micke kom senare (han hade jagat en spindel som var gigantisk). Sen satt vi där och hade det så där attans trevligt till tretiden kanske.

Onsdag 16 augusti 2000

Vaknade sent och gick ut och käkade frukost. Gick ner till stranden och hyrde en trampbåt igen. Men denna gång med cyklop och simfötter och grejer. Låg ute i vattnet och plaskade och kollade på lite saker som fanns i vattnet. Gamla krabbor och sånt där. Trampade fantastiskt snett med foten på båten så jag stukade ”pekfinger”-tån. Aj, aj, aj. Låg på stranden ett tag efter det.

Hem till lägenheten och duschade och gjorde oss i ordning och gick sen hem till Sandro och blev bjudna på mat. Trevlig familj det där. Synd bara att man inte kan italienska så att man kan konversera med dem. Käkade en jättegod carbonara och lite annan pasta… blev helt proppmätt, drack vin och hade det trevligt som fan.

Gick sen runt innan vi hamnade på Galeano igen och drack några öl. Hemma strax före två.

Tisdag 15 augusti 2000

Uppe sent, frukost ute och gick ner till stranden och solade, badade. Hyrde en trampbåt och åkte ut en timma. Kom hem vid sju och gick till ”Giardinetto” och käkade en fantastisk pizza (en enkel margerita med färsk ruccola ovanpå). Drack vin och bara hade det väldigt skönt. Gick sen ner till kanalen och tittade in i en kyrka som låg där. Tände några ljus flör våra nära och kära och gick sen till Galeano och drack några öl.

Måndag 14 augusti 2000

Sov länge. Åt frukost och gick sen ner till stranden och låg där i några timmar. Solade. Badade.

Hem vid fem. Köpte vykort och duschade. Strosade runt lite sen på kvällen och drack öl i stora lass. Vid kanalen och Galeano. Italienarna firar något som kallas ”Ferragosto” idag. Typ deras version av midsommar. Hamnade till slut på Bodiguilla och drack mer öl och blev lite fulla. Men det var alla italienare också. Ägaren till baren var totalt aspackad och bara vinglade. Han stängde, men vi fick sitta kvar om vi ställde glasen bakom en kruka.

Söndag 13 augusti 2000

Uppe med tuppen igen (09.00) och åkte iväg till Sarsina med Sandro (en liten by ett par mil från Cesenatico) och blev helade och välsignade i en kyrka där (Basilica con cattedrale). Man fick en järnring från trehundratalet över huvudet och sen så var man hel och ren. Det kändes bra.

Sen åkte vi till en annan by (Predappio) och kollade på Mussolinis grav. Det var olustigt. Käkade och åkte sen hem… TOKVARMT!

Tog en dusch. Drack några öl och gick sen till Bodiguilla och bälgade i oss öl. Tog kort på Tomten där också. Hemma vid ett och sov.

Lördag 12 augusti 2000

Uppe tidigt. käkade frukost ute. Sen ner till stranden tidigt, vilket betyder att jag ser ut som en överkokt kräfta i ansiktet och på axlarna.

Hemma och den där duschgrejen…

Sa hej då till Fia och Bernard som var tvungna att åka hem till Wien. Trist!

Lotta, Micke och jag gick ner till kanalen och käkade glass. Satt sen och käkade en Bruschetta på Galeone, några öl också och sen hem ganska tidigt,

Fredag 11 augusti 2000

Sov länge… eller till ett ungefär. Lite bakis. På stranden hela eftermiddagen till ganska sent. Hem, duschade och slappade en stund. Gick sen och letade efter en restaurang, men hamnade till slut på ”Giardinetto”. Käkade Lasagne (som jag fick vänta på i alla evighet).

Gick sen runt på andra sidan kanalen, men där fanns inte så mycket att göra. Hamnade till slut på Galeano och drack ett par öl.

Tog ett nytt tomtekort på stranden också, med hans nya uppblåsbara kompis ”Nisse” som vi köpte idag.

Torsdag 10 augusti 2000

Gick upp vid halv ett och duschade etc… Lotta, Micke och jag gick till tvättomaten och tvättade en bunt med kläder. Skönt. Nu är allt man har rent igen.

Gick och åt frukost under tiden maskinerna tvättade. När vi var klara med allt gick vi ner till stranden och mötte upp med Fia och Bernie som legat där hela dagen.

Köpte mat och satt hemma och käkade och drack lite vin. Gick sen till ”Bodeguilla” på strippen och satt där och drack öl och drinkar och hade det skönt. Gick senare iväg till Dada-disco och dansade som galna. Helt totalt dyblöt av svett. Så mycket har jag inte dansat på massor av år.

På vägen hem stack vi ner till stranden och nattbadade. Då kom det massa vakter och surrade omkring oss. Men det var okej.

Onsdag 9 augusti 2000

Uppe med tuppen. Duschade och åt lite frukost. Drog sen iväg på en dagsutflykt till San Marino. Strosade runt. Kollade på en massa krims-krams och gick upp till den gamla borgen på toppen. Det var fasansfullt… jag fick svindel och dödsångest. Jag har aldrig varit så rädd förut.

Tog kort på vår kidnappade tomte med utsikten i bakgrunden.

Tillbaka till Cesenatico. Stannade på ”Iper” (köpcentrum) och handlade lite grejer. Frukost, öl och sånt.

Käkade direkt när vi kom hem på en krog i närheten av lägenheten. Pizza, som inte var speciellt god alls.

Tisdag 8 augusti 2000

Uppe strax efter elva. Käkade frukost och sen ner till stranden och låg där och solade, badade och hade det skönt till halv fem. Hemma och duschade och sov en stund.

Gick sen hem till Sandro (Mickes farbror) och åt och drack och hade det trevligt. Satt där till 22.30 ungefär. Gick sen till ”Galeano” och drack några öl och hade det ännu mer trevligt. Fast alla var trötta efter middagen så vi gick hem ganska tidigt.

Måndag 7 augusti 2000

Uppe vid elva. Gick och köpte frukost och sen ner till stranden och låg där kanske i fyra timmar och solade och badade och bara hade det skönt.

Tog kort på vår kidnappade tomte på stranden.

Strosade runt lite. Var och käkade på en restaurang: Tortellini med någon ost/köttsås och vin till det.

Gick runt på stan och kollade på marknaden. Sen hos Mickes farbror Sandro en stund innan vi hamnade på en bar där vi blev kvar till tre. Sen hemma ett par öl innan sängdags.

Söndag 6 augusti 2000

Sov till ett. Frukost och gick sen och strosade runt i Cesenatico. Drack lite öl ute vid piren och kollade på någon lokal tradition när folk försökte ta sig upp på en såpad påle för att innan de hann nå toppen, trilla ner i kanalen.

Gick sen och käkade och drack mer öl. Var nere på stranden och kollade på fyrverkeri. Det var fint. Var på en krog (Galeano) och drack öl och delade på en ostbricka som var dödssmarrig. Fått en ny favoritost också, förutom Parmesanen; Peccorino – Mums!

Hemma vid två och la oss.

Lördag 5 augusti 2000 till Cesenatico

Åka bil

Åka bil

Åka bil

Genom Tyskland, Österrike och ner till Italien. En fruktansvärd resa som aldrig ville ta slut. Körde lite vilse först vid Berlin… I Italien var det fruktansvärda bilköer… skitjobbigt. I timtal satt vi bara och fick vänta.

Framme i Cesenatico vi 22-tiden. Mötte Fia och Bernhard. Åt en bit mat och drack en öl. Toktrött! Åkte bort till lägenheten och somnade som en stock så fort jag lagt huvudet på kudden.

Fredag 4 augusti 2000

Sov till elva ungefär. Duschade och gick och köpte frukost. Tvättade litegrann. Åkte ner till city och växlade in en massa pengar (så nu är jag miljonär, fast i Lire då, men i alla fall).

Mötte upp med allihopa och gick och satte oss i Folkets Park och gjorde mest ingenting.

Handlade lite färdkost, köpte en falafel. Micke kom och vi åkte till Trelleborg och tog färjan (en sån där snabb katamaran) mot Rostock. Fikade på båten, köpte cigg och satt sen mest och väntade på att komma fram…

Torsdag 3 augusti 2000

Sov till elva kanske och gick sen ut och käkade frukost med Lotta och Tesse på Pelles vid Lilla Torg. Åkte sen och hämtade trädgårdstomten och åkte ut till Öresundsbron (vid fästet) och knäppte en polaroid som vi skickade iväg.

Käkade på en Thai-krog på Möllevången: Satay: Kycklinggrillspett med ris och jordnötsås. Tog det lungt sen på kvällen och spelade TV-spel med Linn och glodde på TV.

Gick sen ut på Möllevångstorget och mötte Lotta och drack en öl på ”Möllan”

Onsdag 2 augusti 2000

Uppe vid elva och packade det sista. Var och fikade med Alex och sen hem igen. Mamma och pappa kom och skjutsade in mig till tåget. Åkte till Malmö. Tesse, Lotta och Li kom och hämtade mig vid stationen.

Var hos Tesse och käkade pizza och drack kaffe. Sen hemma hos Mona en sväng och kollade in hennes nya lägenhet. Gick och drack en öl.

Hemma hos Linn och Cronis med Tesse och Lotta och kollade på video. Hyrde ”tsatsiki, morsan och polisen”.

Tisdag 1 augusti 2000

Tog det mest lugnt hela dagen. Lunch med Eas, Alex och några till på Valven. Fikade med Sofia och Bernhard. Låg sen på soffan och tog det lugnt en stund. Packade lite.

Ida och Anna tittade förbi och lånade några videofilmer.

Gick iväg och kidnappade en trädgårdstomte som vi ska ha med oss på resan.

Sov.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.