Augusti 2001

Fredag 31 augusti 2001 – Grattis Daniel och grattis Tesse på era födelsedagar

 

Vaknade klockan fem över åtta som vanligt och snoozade lite innan jag gick upp. Trött förstås. Duschade, klädde på mig och cyklade sen iväg till jobbet dit jag kom vid fem över halv nio.

 

Fått okej på några affischer som jag har jobbat med. Fixat några annonser och varit väldigt effektiv nu på morgonen. Känner mig duktig.

 

Lunch på Valven. Sen tillbaka och jobbade på med en massa grejer. Strax efter tre så stack jag iväg, åkte och hämtade Kalle och åkte ner till Västervik för att hälsa på Daniel. Var framme vid halv sex ungefär. Satt hemma hos honom och slappade. Drack ett par drinkar och var lite seg. Gick ner till stan och drack en öl. Sen hem igen. Trött var jag, så jag somnade ganska fort.

 

Torsdag 30 augusti 2001 – Grattis Lotta på 30-års da’n

 

Argh. Nu har jag tydligen kommit in i en sån där trötthetsperiod, när det är ap-svårt att vakna på morgonen och egentligen inte orkar något alls.

 

Gick upp i alla fall efter en snoozning och duschade och gjorde mig i ordning som vanligt. Cyklade sen i väg till jobbet dit jag kom vid tio i nio. Började jobba på en gång.

 

Lunchade på Valvet. Skinkstek med potatis och örtsås. Det var gott. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte jobba.

 

Efter jobbet stack jag till Mio möbler och kollade om jag skulle köpa ett soffbord. Men det jag hade kollat in i katalogen såg inte så roligt ut live. Jag hittade i och för sig ett annat, men det kostade 2.400 och det tycker jag var lite för mycket för ett soffbord. Istället spanade jag in butiksmaterial som jag tycker skulle passa som bord hemma hos mig och expediten skulle kolla upp om det gick att köpa. Får väl se i morgon.

 

Hemma och käkade lite och började fixa och dona igen. Var på Konsum och köpte blomjord och gick sen hem igen och började plantera om lite blommor. Väldigt vad jag har varit fixig de sista dagarna…

 

GIck och la mig vid halv tolv. Läste lite och somnade.

 

Onsdag 29 augusti 2001

 

Morgon som vanligt. Gjorde mig i ordning och allt det där och cyklade sen iväg till jobbet. Har jobbat med bland annat en finsk version av en produktbroschyr åt en av våra kunder… Konstigt språk det där.

 

Lunchade på Valven. Raggmunk med stekt fläsk (igen), men det smakade toppen. Sen ner till Expert och köpte en present till Daniel som fyller år på fredag. När det var avklarat gick jag tillbaka till jobbet och fixade med massa olika saker.

 

Sitter och funderar på om jag ska putsa mina fönster efter jobbet i dag. De är ganska skitiga. För länge sedan pratade jag med en fönsterputsare här i stan om det… men eftersom det liksom blivit ”bortglömt” från min sida så tror jag faktiskt att jag ska ta saken i egna hände idag… Jag får se om jag orkar.

 

Efter jobbet hemma och käkade en stund. Åkte sen iväg till Ikea och köpte mig en ny matta till vardagsrummet och ett nytt diskställ. Gick runt där lite och ville ha saker. Men jag orkade inte riktigt så jag åkte hem igen. Hemma igen vid kvart över åtta och städade bort den gamla mattan och lade dit den nya… Fint blev det. Speciellt som den nya matchar mina väggar.

 

Låg mest och slappade sen på kvällen. Gick och la mig ganska tidigt. Läste lite.

 

Tisdag 28 augusti 2001

 

Huh, i dag var det lite svårt att vakna. Jättemulet och regnigt ute. Det har regnat som en tok hela natten. Fast det är i och för sig bara skönt. Jag sover så bra när det regnar.

 

Klockan ringde som vanligt och jag snoozade lite innan jag gick upp och gjorde mig i ordning och allt det där. Åkte sen i väg till jobbet.

 

Lunchade på Wasa i dag. Pasta med baconsås. Det smakade väl ganska okej. Lite flottigt bara. Sen gick jag och köpte mig en ny reservoirpenna. Med tunn spets. Snygg är den också. Efter det tillbaka till jobbet.

 

Efter jobbet åkte jag hem till Ida en sväng och blev bjuden på äppelkaka. Det var trevligt. Satt där en timma ungefär och sen åkte jag hem och slappade en liten stund. Efter det så började diska och städa mitt kök … jösses vad tiden bara försvann då. Vid halv tolv gick jag och la mig, läste lite och somnade.

 

Måndag 27 augusti 2001

 

Uppe som vanligt. Trött som vanligt. Till jobbet som vanligt. Förutom att jag cyklade idag. Ha ha. Det är ju jättekul att ha en cykel igen.

 

Var ute på golfbanan vid elva och käkade lunch (raggmunk med stekt fläsk). Byrån har en golftävling i dag så vi var tvungen att åka med ut för att presentera oss lite… Tillbaka på jobbet vid ett och jobbade på med massa saker … som måste iväg. Annonser som skulle iväg och andra grejer.

 

Vid tjugo över fem åkte jag hem till Gitte som precis har flyttat in i lägenheten bredvid mina föräldrar (det är ju lite knäppt). Var där en liten stund och pratade lite. Åkte och handlade och sen hem och käkade lite. Några mackor. Låg sen på soffan och degade. Ösregn ute och blåsigt. Pappa ringde kanske tio gånger för att han hade en krånglande telefon. Pratade med Daniel en stund på telefonen.

 

Gick och la mig vid halv tolv och läste några sidor i ”Spökbarn” av Sue Townsend innan jag somnade

 

Söndag 26 augusti 2001

 

Uppe med tuppen och åkte iväg med min bror för att hitta present till mor och min andra bror. Mamma fick en vattenkokare och min bror fick en lampa. Sen hem till mamma och pappa och käkade middag och sånt där. Smaskens värre. Det var min favvo-mat: Kyckling med potatis och sås. Mums.

 

Hemma vid fyra kanske. Johan och Malin var där en stund. Satt och bara slöade ett tag. När de hade gått så fortsatte jag med det. Fast jag tvättade lite också. Kalsonger och sånt…

 

Gick hem till Kjell och köpte cykeln han visade mig igår. Den är jättefin och typ helt antik … och det för bara 400 pengar. Väldigt bra! Givetvis tog jag mig en liten cykeltur innan jag åkte hem och fortsatte söndagsslappningen.

 

Gick och la mig vid elva och somnade ganska snabbt.

 

Lördag 25 augusti 2001

 

Uppe tidigt och åkte och kollade på cyklar. Funderar på att köpa mig en nämligen. Men jag hittade ingen som föll mig i smaken. Fula. Hem igen och träffade Johan, Malin och Lars. Åkte ut en sväng för att övningsköra med dem. Runt på en parkeringsplats på ett industriområde. Hmm, men det gick ju bra. Åkte en lite tur också. Sen hem igen och gick och fikade. Mums.

 

Kjell berättade att han hade en cykel som han kanske ville sälja. Tittade på den och om han nu ville sälja den så skulle jag ta den.

 

På kvällen hemma hos Johan, Malin och Lars och festade till det lite. Spelade kubb, drack vin och öl. Sen en omgång TP också. Jag vann! Oscar och jag gick ner till Källarn och drack en öl där. Efter det så gick jag hem för jag var helt trött och seg.

 

Fredag 24 augusti 2001

 

Trött morgon som vanligt. Jobbade på som vanligt mest hela dagen. Lunch på Valven och sen tillbaka och fortsatte jobba med olika saker.

 

Efter jobbet hem och käkade och slappade en stund. Strax efter sju så åkte jag och hämtade Johan och Malin vid tåget. Sen hem igen och lämnade av dem, parkerade bilen och stack sen upp till Hörnet och satt där på kvällen med dem och Lars. Drack ett par öl. Var hemma tidigt och sov. Trött.

 

Torsdag 23 augusti 2001

 

Vaknade som vanligt, men var trött, så jag låg kvar i sängen en extra stund innan jag gick upp. Duschade, klädde på mig och stack sen i väg till jobbet dit jag kom vid tio i nio. Hmm. seg start i dag. Men jag vaknar nog efter kaffet kanske.

 

Spaghetti och köttfärsås på Valven i dag. Smakade bra.

 

Var på Micasa med Kula en sväng. Hemma på kvällen och bara slappade.

 

Onsdag 22 augusti 2001

 

Vaknade som vanligt vid tio över åtta och hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning och allt det där och stack sen iväg till jobbet. Uppdaterade här och satte sen igång att jobba. Trött förstås.

 

Starkt kaffe … mmm, bra, det vaknar man av.

 

Lunch på valven i dag (som vanligt) Ugnsbakad falukorv (med ost, tomat och lökgegga) och till det var det potatismos och en naturell mineralvatten. Det smakade gott. Gick sen och mötte Daniel som lämnade tillbaka några skivor och en tröja han lånade häromdagen.

 

Efter jobbet. Hem, käkade och gjorde faktiskt mest ingenting. Oscar kom förbi och lånade en skiva. När han hade gått så låg jag och halvslumrade i soffan. Gick och la mig ganska tidigt och läste lite innan jag somnade.

 

Tisdag 21 augusti 2001

 

Vaknade innan klockan igen. Det blir allt vanligare av någon konstig anledning. Jag, vaknar tidigt, av mig själv… Något har hänt, något konstigt. Gick i alla fall upp och gjorde mig i ordning och stack sen iväg till jobbet och började fixa och dona med en gång.

 

Lunchade på Valven. Broccolipaj med skinksås. Det smakade väl okej. Sen tillbaka till jobbet.

 

Jobbade med olika saker som måste fixas. Vid sju så åkte jag hem, käkade och läste tidningen. Lyssnade lite på musik och slappade. Pratade med Låtta i telefonen om ditt och datt. Gick och la mig klockan elva och läste lite.

 

Telefonen ringde vid kvart över elva. Det var min nya tokiga granne … och då menar jag inte roligt tokig. Hon bad mig sänka musiken, för hon hörde basen genom kudden … jag som hade gått och lagt mig och inte hade någon musik på alls! Hmm, hon kanske har hallucinationer.

Tidigare i somras, vid halv två-tiden en dag (mitt på ljusa dagen alltså) så skulle jag dammsuga och satte på stereon. Inte så speciellt högt, men jag vill ändå ha musik på när jag städar. Då ringer hon på dörren och ber mig sänka!

Hon verkar vara väldigt överkänslig för ljud över huvud taget…

Jag gissar att fortsättning följer…

 

Måndag 20 augusti 2001 – Grattis Mamma på födelsda’n

 

Trött som f-n. Gick upp, duschade och gjorde mig i ordning och stack iväg till jobbet som vanligt dit jag kom vid tjugo i nio. Uppdaterade här.

 

Just det, får inte glömma att lämna in filmen i dag.

 

Lunch på Valven med Daniel i dag. Käkade Biff a la Lindström. Jag gillar det inte egentligen, men åt ändå. I alla fall lite. Sen tillbaka till jobbet och jobbade fram till sex ungefär då jag gick till Micasa och fikade med Linn, Anna och Tyrla. Satt där en timma ungefär och sen hem och slappade loss på soffan hela kvällen.

 

Gick och la mig ganska tidigt, läste lite, somnade fort.

 

Söndag 19 augusti 2001

 

Trött som f-n. Gick upp vid elva kanske.

 

Var nere på Linn och Cronis gård och hälsade på allihopa. Skjutsade Fia och Tobbe till tåget och åkte sen hem och bara låg på soffan ett långt tag.

 

Daniel kom och vi gick ner och hyrde en film (Blinkande lyktor). Catti kom också och vi satt och glodde på den.

 

Gick och la mig vid halv tolv kanske.

 

Lördag 18 augusti 2001

– Grattis Lotta och Micke på Bröllopsdagen.

– Grattis Mats på födelseda’n

 

Vaknade vi elva ungefär. Gick upp och klädde på mig. Fia, jag och Tobbe gick ner till Micasa för att käka lite frukost. Satt där en stund. Micke kom förbi och lämnade en blomma till mig (för att ha på kavajslaget). Gick sen hem och började fixa i ordning oss. Duschade och allt det där och klädde på mig min nya fina kostym, skjorta och slips. Micke ringde och var tokstressad och hade inga kalsonger, så jag gick ner till sporthörnan och köpte ett par åt honom som jag fick gå och lämna till Lotta.

 

Låtta kom hem till mig och vi gick ner till Rådhuskällarn för att träffa alla de andra. Drack ett glas vatten och gick sen ut på torget och väntade på brudparet.

 

Klockan tre gick vi alla in på Rådhuset och jag var vittne (en minut innan blev jag jättenervös, för jag visste inte vart jag skulle ta vägen) när Lotta och Micke blev vigda (jag tillsammans med det andra vittnet stod vid sidan om dem). Efter den fina vigseln kramade jag om Lotta och skulle säga grattis och sådär, men då fick jag en stor klump i halsen så jag kunde inte säga ett knäpp, för hade jag gjort det hade jag börjat gråta… Det var så fint och rörande.

 

Ute på torget och väntade vi in brudparet som kom ner för trappan och vi alla kastade ris på dem. Efter kramar och sånt åkte vi med en dubbeldäckare till Ombergs Turisthotel (inte brudparet, för de åkte raggarbil) för bröllopsmiddag. Jättefint … allt var väldigt fint mest hela tiden. Strålande sol också. Det var längesen jag var så här känslosam … God mat, vin och miljö. Var där ute i fem timmar kanske och hade det väldigt trevligt. Strax efter åtta så kom dubbeldäckar’n igen och vi åkte till Folkets Park och fortsatte med bröllopsfesten. Bröllopstårta, mmm, smaskens, presentutdelning (Låtta och jag hade köpt en snygg brödrost och en designad osthyvel).

 

Sen efter det var det fest och vi höll på hela natten lång. Fint som tusan och roligt som attan. Dansade och tjoade och tjimmade. Mitt i natten hade Lottas kusin Daniel en show med eld. Jonglerade och sånt. Det var tufft. Fortsatte sen med festeriet. Vid halv sex var det dags att bryta upp och åka hem och sova så vi tog en taxi hem.

 

Fredag 17 augusti 2001

 

Vaknade tidigt. Hade ställt klockan lite fel, men skitsamma. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning och allt det där. Var sen upp på vinden och hämtade en säng, eftersom Fia och Tobbe ska bo hos mig i helgen (Får inte glömma att hämta dem vid tåget sen halv elva). Efter det så åkte jag till jobbet dit jag kom vid kvart i nio.

 

Fixade med grejer. Slutade lite tidigare för att hinna med saker till morgondagen.

 

Gick och fikade lite snabbt med Tobbe, Fia, Anna och Tyrla. Loppa kom och vi rusade ner till ”signerat” och efter en stunds velande så köpte vi en tilläggspresent till Lotta och Micke.

 

På kvällen samlades en hel drös på Hörnet och satt där drack ett par öl och pratade och hade det skönt. Var hemma vid tolv kanske.

 

Torsdag 16 augusti 2001

 

En trött morgon som vanligt. På jobbet var det som vanligt. Hade en hel del att göra. Lunchade på Valven. Biff stroganoff. Det smakade bra. Fortsatte att jobba med ditt och datt och lite andra saker. Efter jobbet åkte jag iväg och köpte mig en kostym. Halva priset. Det gillar jag.

 

Det var ett kraftigt åskväder här förut. Så nu är internet trasigt (ja, hela internet, ha ha ha). Mailen funkar inte och jag blir helt handikappad på jobbet.

 

Hemma igen så gick jag till Micasa och fikade med ”Kula”. Gick sen upp till Hörnet och drack en läsk där med Linn, Fia och Bernhard. Ida och CarlHenrik kom också. Satt där ett tag och småpratade om saker och ting. Drack en öl också. Gick sen hem till Lotta och Micke och satt där ett tag innan jag gick hem och la mig.

 

Onsdag 15 augusti 2001

 

Vaknade av mig själv en kvart innan klockan ringde, så jag gick upp och gjorde mig i ordning och stack till jobbet. Var där redan vid 08:30 – tidigt. Letade lite musik innan jag satte igång att jobba…

 

Lunch på Micasa med Micke och Lotta, käkade en Baguette med kycklingröra. Smakade smaskens.

 

Tillbaka till jobbet och fixade och donade. Efter det, kanske vid fem så åkte jag ut till ”festplatsen” och korrade placeringskorten med Lotta och Micke. Hjälpte till lite där och åkte sen hem och käkade lite. Var på Hörnet och drack en Cola och en Mineralvatten med de andra. Gick sen hem och la mig och sov.

 

Tisdag 14 augusti 2001

 

Vaknade vid tio över åtta och gick upp på en gång och gjorde mig i ordning. Duschade, klädde på mig och stack sen iväg till jobbet. Trött morgon. Huh!

 

Jobbade med lite olika grejer.

 

Lunch på Valven. Köttfärslimpa med stekt potatis och gräddsås. Det smakade bra. Sen åkte jag iväg för att hämta Fia och Bernhard vid tåget. Roligt att träffa dem, jag har ju inte sett dem sedan Italien förra sommaren.

 

Lämnade av dem hos Micke och Lotta och åkte sen tillbaka till jobbet och fortsatte att fixa och dona med grejer.

 

Efter jobbet var jag hemma och käkade. Blev så trött att jag var tvungen att sova en stund som råkade bli en och en halv timma, det var ju inte meningen. Låg och glodde på tv och bara slappade. Gick och la mig vid halv tolv och läste och var förstås inte ett dugg trött … efter en lång stund så somnade jag till slut.

 

Måndag 13 augusti 2001 – Linn fyller 30 år – Grattis!

Jaha. Då var semestern slut och jag sitter på jobbet igen. Jag kommer att uppdatera här senare … nu ska jag jobba lite och sådär … se vad som har hänt här när jag varit borta. I’ll be back!

Vaknade strax efter åtta och gick upp och gjordemig i ordning. Stack sen i väg till jobbet och fixade och donade. Bara att kolla igenom mailen som kommit under semestern tog sin lilla tid.

Lunchade på Valven med Lotta och Micke. Det var väldigt roligt. Satt där och åt gott (stekt fläsk med löksås och potatis) och hade det kul. Pratade om en massa saker och skrattade hjärtligt.

Sådärja. Det gick ju ganska bra att börja jobba igen. Lite segt förstås, men utan problem. Hem för dagen och käka lite och slappa mycket. För seg är jag. Som tusan.

Efter jobbet blev jag sittande en stund och gjorde några test på ”thespark.com”. Det var roligt. Sen gick jag hem till Lotta och Micke och lämnade tio cd-skivor som de ska kolla igenom (med musik till festen). Gick sen hem och käkade och la mig på soffan och gjorde ingenting. Trött som f-n.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.