September 2000

Lördag 30 september 2000

Vaknade vid tio kanske och gick upp och käkade frukost och tog det så där lugnt och skönt. Duschade och gjorde mig i ordning. Satt sen och gjorde ingenting en stund.

Oscar kom och vi satt och väntade på att Alex skulle komma. När han kom vid halv fyra (eller vad klockan nu var) så åkte vi ner till Västervik och hälsade på Daniel. Gick och käkade en kebab och sen hem till Daniel och satt där och festade till det lite. Sen till ”briggen” och mötte upp med de andra och drack en öl. Fortsatte efter det till Stadshotellet och festade vidare. Drack en öl och fortsatte sen mest med vatten resten av kvällen. Gick vid tre med Oscar till McDonalds och käkade ett nattmål. Försökte sen ta oss in i lägenheten som vi skulle sova i, men den var ju låst, ingen där och totalt hopplöst. Gick hem till Daniel och sov på en madrass på golvet där istället.

Fredag 29 september 2000

Uppe tidigare än vanligt och var på jobbet 08:25. Var nere och lämnade slutkorr på vinterbroschyren. Känns skönt. Då är det nästan klart.

För mig är arbetsdagen nu slut. Jag ska ner till stan och handla lite på systemet och sen hem och käka eller något sånt… Käkade lunch på Valven idag (som om det skulle vara speciellt ovanligt), jordpärapannkaka med stekt fläsk. Smaskens.

Har nu äntligen lämnat vinterkatalogen till repro… Whoa! Det känns otroligt skönt. Nästa vecka kommer cromor och jag hoppas allt är okej då.

Klockan är 15:43 och jag ska gå när som helst. Slutar en gnutta tidigare idag. Jag tycker jag får det eftersom jag har jobbat över så himla mycket den här veckan.

Efter jobbet så gick jag till Micasa och fikade på Micasa med Alex. Satt där ett tag och läste tidningen och gick sen till Systembolaget och köpte en flaska vin. Tog det lugnt en stund och gick sen till Hörnet och drack några öl. Var sen på Källar’n också och drack ett par öl där också men tog det ganska lungt. Gick till Magget och var där ett tag också. Spelade lite Black Jack och vann lite pengar. Det är ju roligt.

Torsdag 28 september 2000

Trött morgon. Jättegrått och mulet. Blä! Annars som vanligt. Kom till jobbet vid tio i nio som vanligt och uppdaterade här och satte sen igång och jobbade. Ingen direkt lust, men ”i gotta do what i gotta do”… yeah, whatever.

Lunch på Valven: Pytt i panna med stekta ägg, sen var det pannkaka till efterrätt, med sylt och grädde (egentligen för de som käkar ärtsoppa, men det struntade visst jag i). Fortsatte sen att hålla på och jobba med vinterbroschyren och fixa och dona med den. Nu, klockan är 19:44, är jag klar för idag och imorgon bitti ska jag lämna slutkorr till kunden. Det känns skönt!

Ska möta Alex om en stund och gå ut och käka en bit mat… Synd att jag ska upp så tidigt i morgon, annars kanske man hade kunnat gått ut och firat lite!

Gick från jobbet vid åtta och hämtade Alex och sen ner till Valven och satt där och käkade och drack ett par öl med honom och Marcus. Satt där till tio-halv elva och hade det skönt. Gick sen till Källar’n och drack en öl till innan jag gick hem. Låg och läste lite innan jag somnade.

Onsdag 27 september 2000

Vaknade vid kvart över åtta och hade inte ett dugg lust med att gå upp. Jag tror min höstdepression är på gång. Ingen lust med nånting faktiskt… förutom att ligga kvar i sängen och bara sova bort dagen. Det är grått ute, inte mulet, men grått liksom. Det gör mig inte speciellt glad.

Lunch på Valven idag… korv med mos! Knäppt!

Jobbade med vinterbroschyren hela dagen. Korrektur och andra saker. Småjusteringar hit och dit… Det börjar närma sig slutet. Efter de de 67 baksidorna som ska finnas till alltihop.

Pratade med Låtta på kvällen och Alex och Lotta.

Hemma vid kvart i tio och käkade litegrann (några smörgåsar och varm o’boy) och sen tog det bara lugnt en stund. Stod sen i badrummet och rakade av mig allt hår. Så nu är jag snaggad på skallen och ser ut som en boll. Gick och la mig efter tolv någon gång och läste en stund innan jag somnade ganska fort.

Så var det bestämt. Jag åker inte till Sthlm i helgen. Det blir Västervik istället och för att hälsa på Daniel. Roligt.

Tisdag 26 september 2000

Allt är som vanligt. Nästan.

På lunchen idag köpte jag en pizza och käkade den hemma. Tog det lugnt. Stannade på bokaffären och köpte en ny bok: ”Adrian Mole 30 1/4 – i cappuccinoåldern” av Sue Townsend. Den är säkert jätterolig, för jag har läst de andra och de är hysteriskt skoj.

Jobbat med vinterkatalogen hela dagen. Just nu är det skitjobbigt, för jag är stressad och det är för mycket att göra. Skulle behöva dubbelt med tid och hälften att göra för tillfället… Sur är jag också bara för att det är jobbigt med det jag håller på med för tillfället.

Vill gå hem och sova… men det blir inget med det. Kommer sitta här länge idag… på jobbet alltså.

Fortsatte att jobba med vinterbroschyren hela eftermiddagen och kvällen. Gick från jobbet vid halv tio. Förbi Konsum och köpte cigg, tidning och juice. Sen hem, slappade ett tag innan jag gick och la mig och började läsa i boken jag köpte… riktigt rolig, redan från start. Låg och garvade högt för mig själv. Det verkar bra.

Måndag 25 september 2000

Vaknade av mig själv redan klockan åtta. Gick upp direkt och duschade och gjorde mig i ordning. Drack ett glas juice och gick sen till jobbet och var där 08:45. Svarade på mail från Låtta, uppdaterade hemsidan och satte sen igång och jobba (det är nu det, så jag går ju händelserna lite i förväg…)

Jobbade. Hade möte och höll på med vinterkatalogen hela dagen. Kom hem sen vid tio i nio och käkade och tog det bara lugnt en stund. Gick och la mig ganska tidigt.

Söndag 24 september 2000

Vaknade och gick upp vid nio.

Låg på soffan absolut hela dagen (förutom en sväng till Konsum och köpte mat) Låg där sen och glodde och kände mig väldigt apatisk.

Tvättade också… så helt apatisk var jag inte (men nästan).

Gick och la mig halv tolv

Lördag 23 september 2000

Vaknade tidigt och var as-bakis. Jag som inte brukar bli bakis. Så attans irriterande. Ida gick hem och jag la mig i soffan och slöade mest hela dagen. Ida kom igen på kvällen och vi gick ut och hälsade på Jesper och Johan i deras nya lägenheter. Satt hemma hos Jesper sen en stund, drack en öl och pratade om ingenting speciellt.

Oj, gjorde visst av med över sjuhundra spänn igår… men jag bjöd i och för sig på några öl.

Gick hem till Ida en sväng också och drack ett glas vin där med henne. Satt och pratade och tog det bara väldigt lugnt. Gick hem vid halv elva och låg på soffan en stund innan jag la mig.

Har haft ont i huvudet hela dagen… det verkar inte gå över och jag har inga huvudvärkstabletter… det är mycket irriterande!

Fredag 22 september 2000

Uppe tidigt. Vaknade en halvtimma innan klockan ringde men låg kvar ett tag och vaknade långsamt. Duschade och det vanliga morgonköret. Gick till jobbet och var där kvart i nio.

Lunch på Valvet – igen – eller som vanligt; Långhare med stekt potatis och bernaisesås. En riktig kaloribomb. Men det var gott, fast som vanligt var det ju dåligt kryddat… eller kanske inte kryddat alls.

Igår pratade Ida om att vi skulle ut och dricka en öl ikväll… det tycker jag låter som en bra idé.

Efter jobbet gick jag hemåt, men stannade på Hörnet och käkade och drack en öl. Gratinerad löksoppa. Smaskens. Satt där en stund innan jag gick hem och vilade en liten stund. Gick sen tillbaka till Hörnet och satt där med Ida och drack lite öl, sen kom Sara, Magnus och JohanK. Satt där, drack öl och gick sen till Källarn och fortsatte att dricka öl. En bunt med engelsmän kom och slog ner sig vid vårt bord, så vi satt och pratade med dem. Det var ett riktigt slagsmål där också, jag såg inte riktigt vad som hände med oj vilket tumult det blev. Idioter! Gick sen hem och sov. Ida också.

Torsdag 21 september 2000

Vaknade sådär trött som vissa dagar är mer än andra. Gick upp, duschade och körde den vanliga rutinen.

Provade min gamla skinnjacka idag. Vet inte. Den känns lite konstig att ha på sig. Jag hade den i alla fall till jobbet. Den liksom knakar när man går… Vet inte ens om den är okej. Jag menar, den kanske är lite sådär ”fem år sedan” Ska känna efter under dagen om den är ok eller ej. Annars får jag väl hänga upp den på vinden och vänta tio år på att den blir modern igen.

Måste kolla om det finns någon lite powerbook jag kan låna hem och ha som skrivmaskin… så jag kan börja skriva lite på boken…

Lunch på Valven. Soppasäsongen har börjat så i dag blev det ärtsoppa och pannkakor. Mineralvatten att dricka och sen kaffe efter det.

Hem efter lunchen och bytte jacka. Skinnjackan var inte speciellt bekväm att ha på sig.

Fick just veta att det är ett fel i en trycksak som jag har gjort. Skit i helvete också. Jag som var på så bra humör förut… Jag gillar det inte. Jag kände det nästan på mig när det blev sådär stressigt på slutet!

Dagens ord blir därför: Skittryckfelsfan!

Sitter och lyssnar på en megamix med KLF’s hits. Värsta nostalgitrippen!

Efter jobbet hemma och käkade och tog det lugnt en stund. Gick hem till Ida en sväng och satt där ett tag och pratade och drack thé. Hemma vid halv elva kanske och la mig tidigt.

Onsdag 20 september 2000

I morse, i duschen i dag så fick jag näsblod sådär utan vidare… konstigt och irriterande. Undrar om jag har järn-brist eller något sånt… eller om jag kanske är lite förkyld utan att vet om det.

På jobbet som vanligt vid strax före nio.

Jobbade som vanligt också.

Lunch hemma idag. Kände för en kebab, så jag gick och köpte en sån idag. Gott. Köpte en tidning också och satt och läste den när jag åt.

Fortsatte jobba som vanligt.

Fick min klocka! Jättesnygg. Åkte ner till en urmakare som skulle korta av armbandet. De fick ta så mycket som bara gick, men den är ändå lite för stor. Jag måste ha ovanligt smala handleder, eller så hade den klockan ett ovanligt stort armband.

Hjälpte Ida med en liten presentations-folder som hon ska ha. Var hemma sen vid halv sju ungefär. Käkade och gjorde ingenting.

Kom på inledningen på boken som jag kom på igår. Så här enkelt verkade det inte förra gången jag skrev… då skrev jag bara planlöst… men så blev det ju inget bra heller.

Tisdag 19 september 2000

Gick upp direkt när klockan ringde första gången. Det kändes lätt först men sen när jag stod i duschen kom tröttheten över mig. Rakade mig, klädde mig och gick sen till jobbet som vanligt (idag utan sparken, för jag kände för att gå.) Kom fram tio i som vanligt. Satte igång direkt och jobba med bland annat en skylt som ska köras ut.

Nu ska jag ta mig en kaffe.

Jobbat vidare med olika grejer på förmiddagen.

Lunch på Valvet: Pasta Carbonara, eller som vanligt, deras lite annourlunda version av carbonara. Den liknar mer en tjock baconsås. Men skit samma, den var god ändå.

Suttit och gjort logoskisser hela eftermiddagen. Efter jobbet ska jag hem och storstäda i lägeneheten. Jag har inte städat ordentligt sen innan italien, så det börjar bli lite väl sunkigt nu… Kanske skulle passa på att färga om soffan och fåtöljen när jag ändå håller på… får se om jag hinner…

Hittade just en jättegammal gästbok… det var skoj… Jag lägger in inläggen i den vanliga gärstboken.

Hemma och började med städningen. Min bror ringde och vi åkte hem till mamma och pappa för att hälsa på en sväng. Döm om vår förvåning när de inte var hemma! Så vi fick åka hem igen… då fortsatte jag att städa, och städa lite till, och städa ännu mer. Dammsög, dammade, torkade golven och allt det där som man gör när man storstädar. Skurade toaletten och badkaret… jobbigt. Men det blev väldigt fint när jag var klar.

Låg och slappade lite efter att jag var klar. Men sättet jag satte soffan på var inte så lyckat… jag fick ont i nacken.

När jag gått och lagt kom jag på världens idé till en bok. Jag fick en tanke om en bok jag bara måste skriva. När jag lagt ner papperet och pennan, efter att skrivit ner den initiala idén, för att fortsätta försöka sova så kom en ny idé, och sen ännu en idé. Sådär höll det på till papperet var fullklottrat med tankar och idéer. Så nu har jag hela storyn, intrigen, händelser och slutet klart… nu ska den bara skrivas. Det ska bli spännande. Måste bara komma på huvudpersonen också, så ger sig nog resten också (hoppas jag).

Måndag 18 september 2000

Vaknade, gick och duschade, klädde på mig och tog sen sparken och rullade iväg till jobbet. En helt vanlig morgon alltså… Kallt ute, men solen skiner.

Suttit och pillat på en logo som jag försöker göra otroligt bäst. Måste fila på den mer. Men den kommer att bli fantastisk.

Lunch på Valven, pyttipanna med renskav.

Har just varit och sett ut en klocka (Candino design, kronograf med vit urtavla) som jag ska få i present av jobbet. Snygg och elegant. Kommer att passa mig perfekt. Jag får den troligen i morgon.

Gick från jobbet vid sju ungefär, på vägen gick jag förbi Konsum och köpte lite mjölk och bröd och sen hem och käkade, läste tidningen och tog det bara lugnt. Pratade med Låtta i telefonen. Tog det lugnt hela kvällen och gjorde ingenting. Trött som f-n.

Söndag 17 september 2000

Sov till ett kanske, eller vad nu klockan kan ha varit. Daniel ringde så jag gick till GK och fikade med honom och Sophia. Gick sen och handlade, köpte tidningen och lite godis och låg sen på soffan resten av dagen.

Lördag 16 september 2000

Sov till tolv. Gjorde mest ingenting. Gick iväg för att gå hem till Ida en sväng, men mötte Oscar på vägen så jag hängde med honom och fikade ett tag. Gick sen hem och vilade ett tag och läste tidningen.

Gick upp till Ida och satt där ett tag och delade en flaska vin med Anna och satt och pratade om lite ditt och datt. Gick vid halv tio och satte mig på Hörnet och drack ett par öl. Johan M kom och slog sig ner också. Hängde med honom sen till Magget och drack ett par öl där också. Spelade lite BJ och vann en hundring eller två.

Gick hem vid två, följdes åt med Daniel. Han var full och rolig så jag garvade hela vägen hem.

Fredag 15 september 2000

Uppe som vanligt, duschade, klädde på mig och den gamla vanliga morgonrutinen innan jag gick till jobbet och var där vid tio i nio… trots att jag inte tog sparken idag, utan gick för ovanlighetens skull. Solen skiner, men det är jäkligt kallt. Mätaren visade på +5 när jag gick iväg… herrejösses, det är ju rena vintern.

Jag har en gnutta ont i huvudet. Har just stoppat i mig två alvedon så jag hoppas att det går över snart.

Kom just tillbaka efter en tripp till Linköping för att en kund skulle godkänna cromor på en broschyr som jag har gjort. Tråkigt att åka fram och tillbaka sådär. Men allt var som tur okej. Så nu är filmer etc. på väg ner till tryckeriet.

Stannade för en snabb lunch i Lkpg också, på Burger King med Johan och Robin. Kul att träffa dem. Det var ett tag sen. En Cheese-meal. Smaskens.

Nu tillbaka på jobbet och har just fikat med tårta för en kille som har praktiserat här slutar idag. Tårta är gott – i två tuggor, sen blir det för mycket. Men de två första tuggorna är ju faktiskt jättegoda.

Var på Hörnet på kvällen och käkade med Daniel, Sophia och Tilde. Smaskens värre. Drack några öl och hade det trevligt. När de andra gick hem stannade jag kvar och drack ett par öl till. Följde sen med Kim ner till Wasa och drack en öl där, men dit kommer jag nog aldrig gå igen… vilket fruktansvärt ställe!

Torsdag 14 september 2000

En jobbig dag när det inte riktigt går som jag vill. Datorstrul… segt… fel… usch… det är inget roligt alls idag. Var och käkade pannkakor på Valven nyss och snart ska jag in till Linköping och visa cromor för en kund… Hoppas bara att allt är okej annars får jag nog tokspel och lägger mig ner och surar.

Klockan är 20:07 och jag tror jag ska gå nu, snart i alla fall, från jobbet alltså, för jag sitter fortfarande kvar här. Har gjort en massa grejer idag igen. Det är alltid en massa grejer som görs…

Vinterbroschyren som jag jobbat med ett tag börjar bli mer och mer klar. Idag gjorde jag en riktigt snygg grej i den… för att inte tala om en logo jag också har gjort idag… Snygg! Jag har re-designat en logo för en stor butikskedja… Mer kan jag inte säga, förutom att jag är nöjd med resultatet. Damn I’m good!

Lämnade kontoret vid halv tio och gick förbi Valvet, där Alex jobbade. Sophia och Katti satt där och drack vin, så jag satte mig ner och drack ett par öl med dem och småpratade lite. Gick sen en vända till Källar’n också och drack en öl där innan jag gick hem. La mig direkt, vid halv ett kanske och somnade ganska fort.

Onsdag 13 september 2000 – Grattis Låtta på födelsedagen!

Jag har börjat vakna sådär en timma innan klockan ringer. Jag gjorde det igår också. Det kanske är min inbyggda klocka som säger att det är dags att gå upp. Synd bara att den måste gå en timme för den vanliga klockan.

Lunch på Micasa: Tacotallrik. Smaskens!

Har nu suttit och inte gjort någonting ett tag på jobbet. Jag får inte, för Mats sitter på min plats med en kund och gör en OH-serie som hon ska ha till en mässa nu snart. Har suttit och surfat och latat mig ett tag. Men jag ska jobba snart igen. Det blir väl min uppgift att snygga till OH-serien, designa upp den så allt ser snyggt och fräscht ut.

Jobbade till åtta ungefär då Mats och jag gick till Hörnet och käkade; Wallenbergare med mandelpotatismos och någon gräddig sås till. Ruskigt gott. Till det en öl.

Hemma sen vid strax efter nio och gjorde nada. Gick och la mig ganska tidigt.

Tisdag 12 september 2000

Det måste vara väldigt skönt att vara morgonpigg. Inte för att jag förstår hur man kan vara det, men det måste vara toppen att vakna på morgonen och sen vara pigg som en liten lärka. Inte gå som en zombie i ett par timmar innan man kan fungera normalt. Själv är det det senare som gäller för min del. Jag fungerar i och för sig, men jag är lite zombie ett tag.

Morgonen var annars precis som den brukar vara. Köpte en Ramlösa på väg till jobbet och satte sen igång nästan direkt… efter att jag uppdaterat här lite förstås.

Fick mail av Låtta i morse också, hon är så söt och skickar roliga mail till mig.

Jobbade hårt hela dagen med att få klart olika grejer. Lunchen var på Valven… Någon thai-grej med ris och kyckling. Fan att det inte finns några bra lunchställen i en här stan.

Efter jobbet, vid halv åtta kanske, gick jag förbi Ida och satt där ett tag och pratade med henne och Anna en stund. Sen hem, käkade och gjorde sen faktiskt ingenting. Bara låg och glodde. Pratade lite med Daniel på telefon… och Låtta också. Gick och la mig vid strax efter elva.

Måndag 11 september 2000

Trött. Ovanligt eller hur. Vaknade vid åtta av att Mats (jobbet) ringde, vad det var han ville kommer jag inte alls ihåg. kom i alla fall till jobbet vi fem i nio och satte igång att jobba.

Lunch på Valvet: Stekt falukorv och stuvade makaroner… knäpp mat att ha på en restaurang… Det gör man ju inte ens hemma för att äta. Borde nog försöka hitta en annan restaurang att käka lunch på för det har blivit för dåligt där.

Mycket att göra nu på jobbet den här veckan. Vår största kund ska ha en mässa i slutet på veckan och vi måste få fram en hel bunt med grejer till dess.

Har jobbat på som en iller hela dagen. Gjort en broschyr halvfärdig. Och en nästan klar. Känns ganska okej. Ska fortsätta på vinterkatalogen en stund till innan jag går hem.

Hemma vid åtta och käkade och tog det sen väldigt lugnt. Gick och la mig ganska tidigt. Kanske kvart över elva.

Söndag 10 september 2000

Gick upp vid halv elva kanske. Skulle varit skönt att sova en timma till, men Loppa skulle få en bunt folk hem för ett möte. Käkade lite mat och gjorde mig sen i ordning för att åka iväg när folket kom.

Gick ner till centan och tog en fika med Lotta och Micke en timme ungefär innan jag åkte in till Cityterminalen. Tog första bästa tåg (14:18) hemåt. Dyrt. 500 spänn för en enkel biljett… Jag borde nog tänka på att skaffa mig någon rabattgrej och sen boka biljetten i förväg… skulle nog spara en hel del pengar på det sättet.

Kom fram vid kvart över fyra… men då var min telefon död (batteriet) så jag fick ta en taxi hem… 400 fucking spänn där med. Det blev en väldans dyr hemresa.

Mats från jobbet ringde och var tvungen att ha hjälp, så jag åkte ner till kontoret och jobbade en timma ungefär. Daniel kom och han hängde på hem en sväng när jag var klar. Låg sen på soffan mest hela kvällen och bara tog det lugnt.

Lördag 9 september 2000

Gick upp vid tolv kanske, gick ner och köpte lite grejer för att laga lite mat: Pasta med purjolök- och paprikasås. Den blev ganska okej. Lotta och Micke kom och vi satt och åt och mumsade.

Gick ner till ”Centan” med L&M och strosade runt litegrann (så Låtta fick vara i fred när hon pluggade). Köpte en ny väska för 400 pix. Sen hem till dem och satt där en stund och läste tidningen, drack en läsk och käkade ”Supersura”, en karamell som var som en rubank mot gommen. Goda. Men käften blev helt uppriven.

Gick sen hem till Låtta igen och hämtade henne för att åka in till Medborgarplatsen och gå på ”Tillsammans”-filmen. Det var fullt på Filmstaden där, så vi fick gå till Mariatorget och se den där… Fantastiskt bra film. Jätterolig. Jag satt och hade ett fånigt leende på läpparna mest hela tiden. När filmen slutade blev det spontana applåder i salongen… ovanligt, men helt rätt.

Gick upp till Medis igen och mötte Lotta och Micke. Sen till ”Mellis” och drack en bunt öl där med dem… Mycket trevligt. Sjysst ställe. Men alla ställen kanske är sjyssta om man är med glada vänner. Vid halv ett stack Låtta och jag iväg i en taxi och gick på Tip-top. Det var roligt. Drack några öl, dansade lite och hade det skoj till stängningsdags (eller fem minuter innan). Köpte en korv med bröd, åkte sista t-banan hem och var framme vid fyra.

Fredag 8 september 2000

Uppe som vanligt och packade iordning innan Måns kom och hämtade mig i sin Audi TT, en snygg bil. Hämtade Alex och åkte sen mot Stockholm. TT’n är en väldigt trång bil! Stannade utanför Nyköping och käkade på McDonalds. Det är ju inte speciellt gott… två tuggor, sen är man ju trött på skiten.

Kom fram vid halv ett kanske och gick upp till Medborgarplatsen och mötte Lotta och Micke. Gick till ”Zucchero” och drack kaffe och tog det lugnt en stund. Alex kom dit (han hade vart på en intervju) och sen kom Låtta också efter ett tag. Satt där en timma kanske innan vi åkte hem. (Alex till Anders, Lotta och Micke till sig och Låtta och jag hem till henne. Vi fick skjuts av L&M, de är snälla!). Satt där ett tag, somnade lite på hennes soffa och gjorde ingenting en stund när hon var duktig och pluggade.

På kvällen köpte vi pizza (på väg hem till Lotta och Micke) och satt sen där hela kvällen och drack vin och hade det trevligt. Vid halv ett åkte Låtta och jag in till stan och mötte Alex, Kim och Camilla på Medborgarplatsen. De var trötta och åkte hem, vi gick in på Snaps och drack ett par öl. Kom hem vid fyra kanske.

Torsdag 7 september 2000

Morgon. En sån där trött igen. Svårt att vakna. Jobbigt att stiga upp. Det var till och med jobbigt att duscha. Men men, sitter nu på jobbet och ska precis börja jobba. Ska bara fixa en kopp kaffe, och då blir säkert allting bättre. Hoppas jag.

Åker till Stockholm imorgon och hälsar på mina vänner. Det ska bli skoj. Får skjuts av Måns upp. Praktiskt.

Klockan är 17:26 och jag blir kvar här idag. Vi ska ha drinkprovning här på jobbet ikväll. På en av våra kunders hemsida så pågor en tävling där man ska skicka in sitt favvo-drink-recept. Vi här på byrån är jury och enväldiga domare. Smakfullt får man hoppas.

Broschyren jag hållt på med hela dagen börjar äntligen likna något. Förut höll hela skiten på att krascha för det var något konstigt på en av sidorna som retade upp dokumentet så programmet bara tokkraschade. Men nu, helt plötsligt, utan någon inblandning, har dokumentet lagat sig själv… peppar peppar att det fortsätter att vara helt nu.

Skulle behöva tvätta lite grejer innan jag åker imorgon bitti. Men det får jag väl ta i natt när jag kommer hem… jag misstänker ju starkt att vi kommer gå på krogen när vi är klara här… men vad vet jag, jag kan ju inte spå i framtiden. Kvällen kanske slutar tidigt. Eller med att alla blir fantastiskt osams och börjar slåss. (Men det hoppas jag inte på.)

Min bror är på jakt efter en 19-tummare till sin dator… någon som vet något? Gå till hans sida och berätta!

Nähäpp, nu ska jag väl försöka göra något vettigt innan arbetsdagen är slut och spritdrickandet börjar…

Provning av Vodkadrinkar på kvällen på jobbet. Trevligt att sitta och festa till det på jobbet.

Onsdag 6 september 2000

En helt vanlig dag. Inget speciellt alls. Lunch på Valvet och allt det där andra. Satt och höll på med en vinterbroschyr för en av våra kunder hela dagen.

Slutade vid halv sju och mötte upp med Alex och gick till Hörnet och drack en mineralvatten, hade tänkt att käka, men jag kände liksom inte för det.

Gick sen till Konsum med Alex och hyrde två filmer. ”Vuxna människor” och ”Waterboy”. Waterboy är en av de absolut sämsta filmer som jag någonsin har sett. Usch och fy! Vuxna människor var okej… Åt lite godis till filmerna förstås och gick sen och la mig vid tolv, när Alex hade gått.

Tisdag 5 september 2000

Började dagen med att gå till tandläkaren. Inte så speciellt roligt. Det är väldigt dyrt att betala 360 kronor för att de ska skrapa bort lite tandsten och säga att man inte har några hål… (de hade någon ny grej som de skrapade bort tandstenen med som var vidrig, det bara isade i hela huvudet och lät fruktansvärt… hemska rysningar!)

Kom till jobbet vid halv tio och satte igång och jobba direkt.

Kom tillbaka från lunchen nyss, på Valven. Käkade Kalops, som var okej… Kalops är i och för sig inte det godaste jag vet, men det duger om man är hungrig.

Gjorde nada på kvällen. Satt mest och glodde. Johan ringde, så jag gick ner till Starby där han, Oscar, Maria, Niklas, Tilde satt och Alex jobbade. Drack en mineralvatten och småpratade lite om mest ingenting speciellt. Maria skjutsade hem oss sen.

Måndag 4 september 2000

Solen skiner. Fast det är otroligt kallt ute och det är inte så roligt. Jag vill ha sommar. Jävla skitsommar det här har varit. Hade det inte varit för italien så hade man väl kolat vippen av väderångest.

Jobbar på med lite olika grejer. Annons för klockor bland annat…

Hemma och käkade lunch idag. Tacos. Mums filibaba.

Tillbaka till jobbet och fortsatte med fler olika grejer.

Undrar om jag ska till Stockholm i helgen? Ska se om det går. Måns skulle nämligen upp torsdag eller fredag morgon, då skulle det ju vara fiffigt om jag kunde åka med. Jag får se om det är möjligt.

Gick förbi Ida på vägen hem, men hon var ju förstås inte hemma. Så jag gick hem direkt och käkade lite, lämnade en grej till min bror som jag skrivit ut åt honom. Fick låna Fight Club som han hade lånat av Linn som jag tittade på igen. Det var inte så länge sedan jag såg den. Den är bra, så det gjorde ingenting.

Upptäckte en sån där ”blink” i filmen… När han (Norton) och hon (Bonham-Carter) har bestämt att dela upp dagarna för terapigrupperna, när hon går iväg efter att de har bytt nummer, så blinkar en bild på Brad till i nedre högra hörnet… skumt. (Lite som när de pratar om att han lägger in snoppar i filmer när han jobbar extra som biografmaskinist).

Söndag 3 september 2000

Egentligen borde jag städa lite, men jag orkar inte.

Sov till tio då jag gick upp och la mig i soffan. Käkade lite frukost och tog det väldigt lugnt en timma kanske innan jag gick upp, duschade och slängde på mig lite kläder och slängde in en tvätt i tvättmaskinen och gick sen och handlade lite mat och godis. Låg sen på soffan hela dagen och kvällen (förutom några vändor ut i tvättstugan).

Lördag 2 september 2000

Vaknade ganska tidigt, men låg kvar i sängen och lyssnade på radion till strax efter elva då Hella ringde och undrade om vi skulle fika. Så jag steg upp, duschade och sånt där och gick ner till Micasa. Satt där ett tag innan vi gick till ”Carins” där jag köpte en ny deodorant. Sen till Konsum och köpte toalettpapper.

Gick till Källar’n och drack några öl och satt där och bara tog det lugnt. Gick hem och försökte sova en stund och precis när jag somnat stolpade Hella in och skrämde nästan livet ur mig.

Satt hemma hos mig på kvällen och festade loss. Det var ju sådär… alla var lite sega. Gick sen till Magget och var där ett tag. Spelade BlackJack och vann litegrann så när jag kom hem vid ett-snåret hade jag lika mycket pengar med mig hem, som jag hade när jag gick ut. Det kändes ju bra.

Fredag 1 september 2000

Oj vad den här veckan har gått fort. Swish liksom. Lyssnade igenom Madonnas nya skiva idag. Den var ganska okej. Speciellt en av låtarna tyckte jag om, den var bra, ”don’t tell me” tror jag den hette. Skön gitarrgrej i den.

Lunch på Valvet: Pytt Bellman. Det var okej. Fast de hade glömt att krydda igen… som vanligt

Jobbade på med olika grejer, var bland annat iväg och kollade cromor på en broschyr som jag har gjort. Den såg bra ut. Hade sen internmöte på eftermiddagen där vi gick igenom alla jobb och sånt som vi håller på med.

Hemma vid sex och gjorde mest ingenting på kvällen. Mona ringde, hon och några kompisar var i stan så vi gick och drack ett par öl, först på Källaren och sen upp till På Hörnet.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.