Oktober 2000

TISDAG 31 OKTOBER 2000

Vaknade vid halv tre av en mardröm, usch. Det kändes helt overkligt och obehagligt.

Klockan ringde 08:15 som vanligt och jag gick upp och allt det där. Solen skiner i dag, så det kändes mycket lättare att gå upp. Skönt. Givetvis är jag trött som ett as, men i alla fall. Framme på jobbet vid 08:50, precis som vanligt.

Lunch på Valven efter en förmiddag med massor av jobb. Pytt i panna med stekt ägg. Smaskens. Sen tillbaka till jobbet och fortsatte jobba med massor med saker. Känner mig lite småstressad av allting. För det är mycket att göra för tillfället.

Nu ska jag göra ett skyltställ.

Hemma på kvällen och bara tog det lugnt. Pratade med Låtta och med Johan.

MÅNDAG 30 OKTOBER 2000

Det är inte kul att gå till jobbet när det regnar på en och man inte har något paraply. Det är grått, blött och jävligt tråkigt. Kom till jobbet som vanligt och satte på mig hörlurarna och lyssnar nu på Håkan Hellströms skiva.

Idag vill jag bort, långt bort.

Lunch på Valvet med Daniel. Köttbullar med potatis och sås, sådär, Inte så speciellt roligt. 

Nej, usch och fy. Idag har jag ingen lust alls. Vill inte, orkar inte, känner inte för det. Jag vill bara hem och sova eller ligga och glo på video. Höstdepression å det grövsta i dag verkar det som…

Fy f-n vilken jobbig dag det här har varit. Nu är klockan 17:53 och jag ska precis gå hem och ta det lugnt. Ska ringa Gitte, för vi bestämde igår att vi skulle ses idag och hitta på någonting. Skulle behöva semester känns det som. Sol och värme vill jag ha. 

Argh.

Ringde Gitte och vi möttes upp här utanför jobbet. Vi gick och hyrde en film; ”the Limey”. Den var faktiskt ganska bra. Lite snurrig i början men sen när man kom in i den var den ganska bra. Satt och glodde ett tag till innan Gitte gick hem. Slappade en liten stund och gick sen och la mig och började läsa i ”the tesseract” (jag undrar fortfarande vad den titeln betyder).

SÖNDAG 29 OKTOBER 2000

Gringodega. Johan kom och vi satt och gringodegade hela dagen. Hyrde ”Man on the moon” som var helt okej. Ganska rolig faktiskt. Daniel, Oscar och Alex kom också och vi satt och degade hela bunten. Jag körde iväg dem halv tolv, för då var jag trött och ville sova.

LÖRDAG 28 OKTOBER 2000

Uppe och fikade på Micasa med Daniel, Oscar, Micke W och Alex. Gick hem sen en sväng, för jag var tvungen att vila lite. Sov en stund till. 

Festade till det lite på kvällen för Oscar (som ska åka bort) hemma hos mig. Satt och drack öl och lyssnade på musik och pratade om ditt och datt. Gick sen ner till Källar’n och drack en öl. Johan och Jesper där också. Drog ner till Magget och drack öl och stod mest i baren och pratade.

Gick hem klockan två och sov.

FREDAG 27 OKTOBER 2000

Morgon. Vaknade klockan åtta av mig själv och tänkte att det är väl lika bra att gå upp, så jag gjorde det. Upptäckte i duschen vad jag misstänker kanske var en färsting, så jag pilladebort den och där var ett litet rött märke. Gjorde mig i ordning och gick sen till jobbet.

Fick idag se det färdiga resultatet av vinterkatalogen som jag har jobbat med (förut) ganska länge. Kändes bra. Eller, jag har jobbat så mycket med den att jag inte riktigt ser den för vad den är. Men den blev hur som helst väldigt bra.

Fredag och det är blå himmel med några vita moln här och där. Det känns skönt.

Gick till Valven och käkade lunch som jag brukar, benfri kottlettrad med potatisgratäng och pepparsås. Det var helt okej. Efter maten och kaffet gick jag till Systembolaget och köpte en flaska ”L” och fem stycken Hof som jag ska ha i morgon då vi ska ha lite ”hej-då-fest” för Oscar som ska ut och resa i några månader. Hem och lämnade av öl och vin och sen tillbaka till jobbet.

Det är kallt ute idag.

Gick till Hörnet efter jobbet och drack en ”after work”, men blev visst kvar där hela kvällen och satt och drack öl med Ida och Anna. Käkade lite också och sen sent så gick vi till Källar’n och drack en öl där också. Gick till Magget också, men där var det inte så roligt. Var hemma vid två kanske och gick och la mig och sov på direkten. 

TORSDAG 26 OKTOBER 2000

Vaknade flera gånger i morse. Första gången vid halv sju och sen två gånger till innan jag gick upp. Duschade och allt det där andra innan jag gick iväg till jobbet. Det verkar som om jag sover lite oroligt eller något sånt. Igår hade jag en mardröm tror jag.

Regn, och jag gillar det inte.

Lunch med Oscar och Alex på Valven och käkade lasagne. Mmm, det smakade bra. Stannade förbi hemma hos Ida på vägen tillbaka till jobbet och pratade med henne en stund eftersom hon kom hem från Spanien idag. Sen tillbaka till jobbet och fixade med en massa små saker som behövdes göras.

Sitter och tar en liten paus och dricker kaffe. Jag är trött som f-n och sitter och lyssnar på Nina Simone som sjunger ”I love you Porgy”.

Gick hem vid strax efter fem och tog det lugnt en stund. Försökte sova, men kunde inte. Gitte ringde och vi bestämde oss för att gå och ta en öl på Hörnet, så jag gick dit och satt där ett tag med henne och pratade ett tag. Gick hem igen vid halv elva och gick och la mig. Läste några sidor i Rocky II och somnade sen ganska fort, för trött var jag.

ONSDAG 25 OKTOBER 2000

Jippi, Lön idag. Nu känner jag mig rik igen. Och för tredje månaden i rad har jag pengar kvar från förra lönen. Ofattbart att jag inte har spenderat dem. Betyder det att jag tjänar okej, eller att jag har blivit ekonomisk?

Jobbet ringde och väckte mig i morse och sa att jag var tvungen att komma tidigare för att en kund skulle komma. Så jag fick rusa upp, duscha och sen gå fort till jobbet. Precis när jag kom fram så kom kunden också.

Nu är jag plötsligt väldigt trött.

Alex kom och mötte upp mig för att äta lunch med honom och Daniel på Valven: Gratinerad kassler med ananas, ris och sås. Ganska tråkigt faktiskt. Fick mina böcker idag (de som jag beställde förra veckan). Rocky II och Alex Garlands nya ”the Tesseract”. Den ska jag börja läsa redan nu ikväll. Jag struntar i den där som jag håller på med för jag tycker inte den är bra… Jag tror jag får börja om i den senare för jag bara somnar hela tiden. Jag får liksom inget grepp om storyn.

Fick brev från Låtta igår med bilder som jag ska scanna in åt henne… en liten bunt. Jösses vad jag är snäll.

Nu är även Gästboken svart. Lite i taget byter jag stil på min hemsida.

Gick från jobbet vid sex och handlade lite mat och sen hem och käkade och tog det lugnt. Daniel kom och packade ihop sina saker och åkte igen. Pratade med Låtta. Gick och la mig tidigt och läste i Rocky II. Rolig är den.

TISDAG 24 OKTOBER 2000

Ap-trött som vanligt. Gick upp, duschade, klädde mig och gick sen direkt till jobbet. Grått ute. Regnar lite… boring.

Kom på en liten idé till i går till min bok som jag ska skriva. Jag tror jag kanske kan börja skriva lite på den snart. Jag tror att jag har tillräckligt med ideer och underlag för att sätta igång.

Nu är jag djävligt trött på min morgontrötthet. Är det någon som har några tips på hur man kan få bort den?

Lunch på Valven med Daniel. Pannbiff med löksky och potatis. Ganska okej, men inte så man ropar hurra direkt. Gick sen upp och köpte fyra trisslotter i hopp om att vinna 25 tusen i månaden i 25 år. Men det blev ingenting. Inte ens en fjuttsumma så att jag kunde få nya lotter. Likadant med det där jag satte på V5 igår. Det sket sig tydligen redan i första loppet. Bajs. Jag som hade tänkt att vinna pengar så jag kunde köpa en bil.

Gick och fikade med Alex på Micasa, sen kom Daniel också. Satt där ett tag och läste tidningarna och bara slappade med två latte. Gick sen hem. Daniel hängde på och vi kollade lite på tv och gjorde mest ingenting. Johan kom också med sin bror Lars och hälsade på.

Diskade och gjorde lite fint i köket. Pratade med Låtta i telefonen.

Gick och la mig vid halv ett kanske. Daniel kom igen och ockuperade soffan. 

MÅNDAG 23 OKTOBER 2000

Vaknade, men det var väl knappt i och för sig. Gick upp och körde den vanliga rutinen. Gick sen till jobbet som vanligt och var där vid tio i nio… ap-trött.

Lunch på Valven som vanligt. Wokad kycklinggryta med ris. Helt okej faktiskt. Gick och tömde min sparbössa (jag tömmer ju alltid min plånbok på mynt varje dag) och satte in pengarna på mitt sparkonto: 1188 kronor. 

Köpte jag en andel i dagens V5. Trav. Jag visste inte ens att V5 handlade om det utan föll för butikens affisch på gatan. Men det kostade ju bara 50 pix. Hoppas jag vinner. Det min jobbarkompis Mats och jag satsade på V75 i fredags blev ju ingen utdelning.

Usch och fasa. Jag läste de inledande sidorna på min bok. Huh så otäckt dåligt. Vad tänkte jag på egentligen!?

Gick hem vid sex och käkade och tog det bara väldigt lugnt en stund. Pratade med Låtta i telefon. Daniel kom och började laga stuvade makaroner med falukorv som han skulle äta. Sen kom Oscar också. Satt och glodde på tv och tog det bara lugnt. Gick och la mig vid halv tolv och läste en stund innan jag somnade. Daniel sov över på soffan.

SÖNDAG 22 OKTOBER 2000

Låg mest på soffan hela dagen. Fikade frukost med Oscar och hans systrar. Gick sen till Konsum och tänkte hyra en film men gick och fikade med Lotta och Micke i stället en stund och fick låna en film som de hade hyrt i går; ”The talented Mr Ripley”. Alex kom till fiket med sin tjej och de följde sen med hem och kollade på filmen. Den var helt okej. Lite lång kanske, men ganska bra.

Slappade resten av dagen och kvällen. Gick och la mig vid strax efter tolv och somnade som en stock.

LÖRDAG 21 OKTOBER 2000

Vaknade tidigt och gick upp redan kvart i tio… jösses. Ringde Alex och Oscar och tvingade dem att följa med och fika frukost på GK. Satt där ett tag. Gick sen ut och hamnade på källar’n för att kolla på fotbollen klockan tolv. Drack en mineralvatten och satt där till Lotta och Micke ringde och undrade om jag skulle med och gå ut i naturen. Det ville jag och mötte dem på torget. Åkte ut på vischan och gick lite i skogen och fick massor med frisk luft. Tittade på den fina naturen och kossor som stirrade.

Hemma igen och käkade. Var lite trött, så jag somnade ett par timmar. Alex kom på kvällen och vi satt och hällde i oss var sin vinare, lyssnade på musik och pratade. En onykter Oscar kom senare. Gick ner till Källar’n och drack en öl innan vi gick till Magget. Drack en öl (eller var det kanske två) och gick sedan hem och sov istället… alldeles för trött för att vara ute och svira.

FREDAG 20 OKTOBER 2000

Vaknade först vid kvart i sju, försökte somna om, men det lyckades inte riktigt så jag låg mest och halvslumrade och slölyssnade på radion till kvart över åtta när jag gick upp och duschade.

Gick till jobbet och mötte pappa som skulle gå och handla lite så jag stannade och pratade med honom några minuter innan jag fortsatte och kom till jobbet vid tio i nio.

Grått och trist nu igen. Jag vill inte ha det så!

Lunch på Valven; Pasta med salami (fast det smakade mer som hushållsmedvurst). Inte så roligt faktiskt.

Splittade en V75-grej med Mats på jobbet. Hoppas vi vinner!

Fick en trevlig överraskning idag på jobbet. Jag vet inte om jag får skriva om det egentligen men jag gör det ändå: Åker troligen till London några dagar i slutet på november. Jippi! Det tycker jag var en fantastisk idé.

Måste hitta formen för hur det ska se ut här på hemsidan. Jag har liksom inte hittat dit ännu.

Jeeses vad jag är tuff. Jag har lagt ut min bok nu. Den finns i Galleriet. Ha ha, men jag tror inte den är speciellt bra. Jag har inte vågat läsa den sen den blev klar!

På vägen hem mötte jag mamma och pappa och stod och pratade med dem en liten stund. Gick sen in på Hörnet och tog en ”after work” – som i själva verket blev två innan jag gick hem. Käkade lite och låg sen på soffan och slappade en stund innan jag gick upp till Hörnet igen. Där träffade jag Jenny och Gisela, så jag satte mig hos dem och pratade och drack ett par öl. Alex kom med sin tjej och satt med. Gick hem vid en stund efter ett och sov.

TORSDAG 19 OKTOBER 2000

När jag först vaknade i morse var jag inte speciellt trött faktiskt. Kände mig till och med nästan utvilad… men ack vad jag bedrog mig. Efter dusch och påklädning så kom tröttheten över mig… Då gick jag till jobbet.

Kallt och djävligt. Disigt som tusan. Inte alls roligt. Jag vill ha sommar, sol och varmt.

Lunch på Valven. Idag var det ärtsoppa och pannkakor till efterrätt. Som det alltid är på torsdagar. Det skulle vara kul om de hade andra soppor och varierade torsdagarna lite.

Jobbat på som attans idag. Fått en hel del gjort. Det kan ju vara bra med tanke på hur gårdagen såg ut då jag inte fick ett jota gjort under hela dagen.

Gjort om sidan litegrann nu igen… eller bara huvudet och menyn. Formmässigt. Men jag fortsätter tills jag hittar den formen som jag är nöjd med. För det är jag inte nu. Jag får liksom inte till det.

Satt kvar på jobbet på kvällen och nöjessurfade lite. Gick hem vid nio och käkade, kollade en liten stund på tv och pratade med Låtta innan jag gick och la mig och läste litegrann. Hann bara med två sidor innan jag knappt kunde hålla ögonen öppna.

Onsdag 18 oktober 2000

Morgon. Gick upp direkt när klockan ringde och duschade och allt det där. Gick sen till jobbet och var där redan tjugo i åtta. Trött. Det är så där disigt ute att man blir helt trött så fort man ser det.

Undrar vad jag ska hitta på idag?

Lunch på Valvet. Kålpudding. Jag gillar inte kålpudding alls, men jag åt litegrann i alla fall. Varför har jag ingen aning om. Ganska dumt egentligen. Men ibland gör man (läs jag) ju dumma saker utan att riktigt veta varför. Men kålpudding var nog det dummaste idag i alla fall.

Var på bokhandeln och köpte en pocket eftersom jag läste ut Adrian Mole igår: ”TV” av Jean-Phillipe Toussaint (heter han så). Läste i alla fall en bok av honom för massa år sedan som var bra.

Musik skvalar ur radion. Ibland bra, just nu skitdåligt.

Jag är trött.

Jag har ändrat lite utseende här på startsidan, men det är precis som förut. Tänkte bara att variation skulle vara roligt…. och lite mer färggladare.

Hemma vid sju och käkade och tog det bara lugnt. Den här årstiden får mig att totalt tappa orken. Känner inte för någonting. Så jag ligger bara och degar hela tiden.

Gick och la mig redan klockan elva, läste lite och somnade ganska fort.

Tisdag 17 oktober 2000

Uh. Nu är jag sådär trött igen då jag egentligen borde legat kvar i sängen i stället för att ha gått hit till jobbet. Jag har nästan svårt för att hålla ögonen öppna… Den såg ut som den brukar annars, morgonen alltså. Upp, duscha, klä på mig och sen i väg till jobbet i en hast för att komma fram vid tio i nio. Är lite hungrig (jag ska se om det finns något i köket här på jobbet att äta) och kanske borde ha försökt att äta lite frukost. Men jag klarar det ju inte. I morgon ska jag kanske försöka… om jag orkar.

Lunch på Valvet som jag brukar; Honungsmarinerad karré med potatis och gräddsås. Helt okej. Smakade bra.

Sitter och är trött. Fick en attack och vill hem och sova. Har gjort massor med saker idag och känner mig lite lagom effektiv… fram tills nu alltså. Kanske för att solen som tittade fram förut har försvunnit bakom en hel drös med moln.

Jag önskar jag var mer musikalisk. Jag skulle vilja kunna spela något instrument. Jag försökte mig på gitarr en gång. Men mitt tålamod räckte inte till så jag slutade redan innan jag hunnit börja.

De här två åren har jag haft 9,3 besökare om dagen på min sida.

Gick från jobbet vid kvart i sju och stannade förbi på Östenssons och köpte lite grejer. Gick sen hem och käkade och läste tidningen. Låg på soffan och halvsov en stund och glodde lite på tv. Gick och la mig tidigt och läste ut boken. Den var rolig. (Adrian Mole 30 1/3 – i cappuccinoåldern).

Måndag 16 oktober 2000

Måndag morgon och seg som f-n. Gick upp tjugo över åtta och duschade och fixade till mig. Klädde på mig och gick sen till jobbet och var där vid fem i nio.

Inte så hemskt väder i dag i alla fall. Molnigt, men inte mulet. Det är ju bra, för jag orkar inte med det där regnandet och det blåsiga.

Nu ska jag sätta i gång och jobba.

17:14 Har just suttit och frilagt en bunt med bilder. Inte så spännande men ibland kan det vara skönt att göra såna lite ”hjärndöda” jobb. Då slipper man tänka och kan sitta och lyssna på skönt musik och bara ta det lugnt. Ska snart gå hem och käka lite mat. Har just tryckt in mig en Snickers. Smaskens värre. På lunchen idag var vi på Valven och käkade Sesamstekt? kyckling, ris och med någon gegga till. Det var riktigt gott.

Dagens favoritlåt får nog bli Sonique ”Sky (conductor cowboy remix)”. Jag gillar hennes röst. Inte ett dugg lik, men är liksom samma stajl som Mel C’s röst och ibland gillar jag henne med.

Hemma vid kvart över sex efter en sväng till Konsum. Fixade lite mat och låg sen och degade på soffan hela kvällen. Helt trött. Gick och la mig tidigt, för jag tänkte att om jag lägger mig tidigt så är jag pigg i morgon, så därför gjorde jag det vid halv tolv. Men efter att ha legat och läst i nästan två timmar så kvittar det.

Söndag 15 oktober 2000

Ungefär samma läge som igår. Johan kom och vi glodde på film. Köpte lite mat som jag lagade och vi käkade upp. Daniel kom senare och vi fortsatte ”gringodega” hela söndagen ut. Alex kom också och somnade som vanligt.

Kollade på filmen ”Countryman” som jag hade lånat av Låtta. Konstig film, man fattade ju bara hälften. Otextad på tung jamaicanska (I-man-talk?). Svår. Storyn verkade i och för sig lite skum.

Gick och la mig vid ett när de andra hade gått.

Lördag 14 oktober 2000

Seg. Låg på soffan hela dagen och bara slappade. Käkade en kebab och gjorde absolut nada. Kollade på några filmer och fortsatte att ligga på soffan resten av dagen och kvällen.

Fredag 13 oktober 2000

Oj, en fredag den 13:e. Det måste betyda att det är en otursdag. Eller att en galen kille med hockeymask kommer och mördar folk. Fast det kanske man kan kalla otur i och för sig… Min bror har en hockeymask… tänk om han blir galen och börjar mörda folk i dag? Fast egentligen undrar jag varför just fredag den 13:e har blivit så mytiskt otursdrabbad… jag har då aldrig märkt något speciellt med såna fredagar… peppar peppar.

Morgonen var som vanligt med det där vanliga som jag brukar göra. Kom till jobbet tio i nio. Började direkt med att lägga in lite bilder i grejer som ska visas för kunden direkt efter lunch.

Lunch på Valven; Kycklingspett med ris och tzatsiki. Helt okej. Efter det förljde jag med Ida till banken och hjälpte henne fixa en check på 15 dollar som hon skulle skicka någonstans. Sen tillbaka till jobbet och jobbade vidare.

14:56 Dags för fredagsfika. Det ska bli gott. Mums filibaba.

På vägen hem fårn jobbet mötte jag mamma på storgatan och stod och pratade med henne en stund. Hon följde med hem och tittade på min ommålade lägenhet.

Tog det lugnt en liten stund. Strax efter 18-tiden kom Gitte och vi satt och drack vin och pratade hela kvällen. Gick sen till Hörnet och drack en öl där och fortsatte att prata. När Gitte gick hem så stannade jag kvar och satt och snackade lite med folk som var där. Ida kom och jag gick upp till henne och satt där halva natten. Vi blev osams och satt och grälade. Men efter ett tag slutade vi och blev sams igen, för vi sa samma saker men fattade inte vad vi menade… eller något sånt. 

Torsdag 12 oktober 2000

Uppe som vanligt och gjorde mig i ordning. Tog bort bandaget på tummen. Det ser lite snubbigt ut, men det verkar som det läker fint. Gick till jobbet och var där – som vanligt lite innan nio.

17:31 Är klar för dagen nu. Ska gå hem snart och äta lite mat. Det har varit mycket att göra idag- Har gjort en presentation åt en kund bland annat. Käkade lunch på Valven: Kassler med ris och ädelost-sås. Det var ganska gott men lite skumt med ris till ädelostsåsen bara, men det gjorde ingenting. Pannkaka till efterrätt.

Fortsatte med lite olika saker hela eftermiddagen och jobbade på som en liten iller.. Suttit och lyssnat på massor med musik också hela dagen… Massor med skumma låtar…

Har en gnutta ont i huvudet. Jag tror det är för att det är sånt SKITVÄDER. Det har regnat absolut hela dagen och det ser inte ut som det ska sluta.

– – – utom när jag står ute i regnet, det är varmt och jag håller ett paraply i handen som skyddar mig från att bli blöt och det smattrar sådär skönt alldeles ovan huvudet. Jag röker. Så jag tittar på röken som jag blåser ut, utanför paraplyet och den flyger, liksom virvlar iväg och tunnas ut till ingenting medan regndropparna faller mot marken och bildar pölar. Då är det skönt med regn.

Hemma efter sju, käkade och läste tidningen. Oscar ringde och sa att jag skulle komma till Hörnet. Först spikade jag upp några tavlor på väggen och när jag var klar med dem så gick jag iväg. Satt på Hörnet med Oscar, Eas, Tilde, Anders och Nicke ett tag och drack några öl. Gick sen ner till Källar’n och drack en öl till innan jag gick hem och sov.

Onsdag 11 oktober 2000

Morgon och det är ännu en sån där grå och trist dag när det regnar och är supertrist. Vaknade vid kvart över åtta och gick upp, nästan direkt och tog en dusch och sen gjorde mig i ordning för att gå till jobbet.

Undrar hur min tumme ser ut… kanske skulle ta bort bandaget idag och tvätta av såret och sätta på ett mindre bandage. Får gå och köpa lite sån där tejp eller något sen på lunchen.

Gick till Valven (som om det skulle vara ovanligt) och käkade lunch, plommonspäckad fläskkarré med potatis och sås. Ganska gott faktiskt. 

Efter maten till Apoteket och köpte sån där vit tejp man har till bandage och sånt och sen hem och la om min tumme. Såret ser riktigt fint ut (eller vad man nu ska säga). Det ser ut att läka bra i alla fall. Kan nog ta bort bandaget i morgon eller så tror jag.

Tillbaka till jobbet och jobbade med butiksmaterial till jul åt en av våra kunder. Affischer, flaggor, skyltar och sånt. Känns helt corny att hålla på med julsaker nu. Det är ju flera månader kvar.

Hemma efter jobbet och käkade och läste tidningen. Johan ringde så jag gick upp till Hörnet och drack en öl med honom och hans pappa och satt och småpratade med dem. Följde sen med hem till dem och kollade på en videofilm på Lasses graduation och promnight. 

Hemma vid halv tio och slappade på soffan en stund innan jag gick och la mig och läste.

Tisdag 10 oktober 2000

Har inte sovit en blund i natt. Magen gjorde bara ondare och ondare. Trots att jag drack Novalucid, som lindrade måttligt. Vid fem i morse var jag så trött och hade så ont att jag tog mig ett varmt bad… det brukar hjälpa för stunden, men så fort jag badat klart så kom det tillbaka. Vid halv nio var jag totalt utmattad så jag ringde till jobbet och sa att jag skulle komma sent idag. Somnade sen till slut och fick sova ett par timmar.

Vaknade igen strax efter elva och gick upp och tog en snabb dusch och gick sen iväg och käkade brunch på Valvet. När jag var klar med det så gick jag till jobbet.

Tummen är det inga större problem med. Småbultar lite ibland men den känns okej. Men man blir mer handikappad än man tror om man inte har en tumme att använda. Hoppas den läker fort för det är ganska irriterande att inte kunna använda den.

Gick från jobbet vid halv sex och köpte lite bröd och en Expressen på Konsum. När det var klart gick jag hem och käkade. Gisela kom förbi och sa hej och gick nästan direkt igen.

Låg på soffan och var knappt vaken resten av kvällen. Gick och la mig tidigt och läste lite innan jag somnade.

Måndag 9 oktober 2000

Trött. Svårt att gå upp. Regnet det bara öser ner och det är inget roligt alls. Blä! Till jobbet kom jag i alla fall som vanligt, fast mycket blötare.

Gillar Fatboy Slims senaste låt ”bird of pray”, riktigt skön. Den får bli veckans favorit tror jag.

Aargh!!! Hur jävla klantig får man bli? Stod förut och skulle skära ner ett papper, så som jag har gjort i över tio år och tro det eller ej, men jag slant med skalpellen och skar mig som f-n på tummen så jag fick åka till vårdcentralen och plåstras om. Eftersom jag ”inte använder tummen så mycket” behövde jag inte sy, det räckte med att tejpa den. Så nu sitter jag med ett stort bandage runt min bultande tumme.

Lunch på Valven med Daniel: Spaghetti och köttfärsås. Smakade okej. Låtta kom också en stund och satt med.

Gick från jobbet klockan fem och fikade med Daniel och några till på Micasa. En kaffe latte och sen hem och la mig på soffan. Jag är så otroligt trött. Kanske för att det blev mycket i helgen…

Anna kom förbi och hämtade några plankor. 

Fortsatte att ligga i soffan. Ont i magen. Fått en släng av katarren (fast jag inte har varit stressad. Undrar om jag har ätit något som min mage inte gillar?). Gick och la mig vid halv tolv och läste.

Söndag 8 oktober 2000

Seg. Sov till tolv och gick sen upp. Låg mest på soffan hela dagen förutom att jag tvättade lite. Daniel kom och vi hyrde video ”Beach” och köpte pizza. Såg på filmen och satt sen och bara glodde. Gick och la mig vid ett när Daniel gick.

Lördag 7 oktober 2000 – Dagboken fyller två år!

Japp. Så är det. I två år har jag varit ambitiös och skrivit dagbok på nätet. Kan knappt fatta det själv att jag orkat hålla på så länge. Men men, så länge jag orkar så fortsätter jag.

Sov till tolv och satte sen igång med att måla klart det sista. Väldigt snyggt blir det. Johan och Daniel kom förbi och satt och glodde i soffan en stund. Var klar med färgen kanske vid fem.

Duschade, bytte om till kostym och väntade på att mina jobbarkompisar skulle komma. Som de gjorde vid halv sju ungefär. Drack ett glas vin innan vi gick till Mejeriet och kollade på ”Bäst ov” – Tommys jubileumsföreställning. Käkade mat och drack vin, öl och tittade på föreställningen och hade det trevligt. Vid tolv kanske så mötte jag Låtta utanför Hörnet och där satt också JohanK och Harry, så vi satt vid deras bord och pratade och hällde i oss öl. När Hörnet stängde så gick vi till Källar’n och satt där tills de stängde då vi hängde med på efterfest. 

Gick sen hem till mig och fortsatte ett tag till och drack vin och satt och pratade till väldigt sent.

Fredag 6 oktober 2000

Argh. Väldigt svårt att vakna!

Hmm, det blir (kommer att bli) väldigt snyggt i mitt vardagsrum. Tittade lite nu på morgonen och jag är nöjd. Duschade och allt det där. Gick sen ut i tvättstugan och vek ihop tvätten som jag hade i torktumlaren innan jag gick iväg till jobbet.

Imorgon ja. Då är det två år sedan jag började skriva dagbok på nätet. Två år, varje dag. Ja, ja. Tiden går fort.

Var och bytte ut den vita färgen till Capuccino. Det kommer att bli mycket snyggare har jag bestämt. Ska fortsätta med målningen efter jobbet. 

Idag blev det lunch på Valven igen: Grillad kyckling med ris och tomatsalsa. Ganska gott faktiskt. 

Köpte en påse godis. Godis är gott. Var på Systembolaget och köpte fyra flaskor vin också. ”L”, ett vitt vin som jag gillar.

Gick från jobbet redan vid tre ungefär och gick hem och fortsatte att måla. Johan ringde på kvällen. Så jag duschade av mig och gick sen upp till Hörnet. Satt sen där hela kvällen och hade det trevligt med honom, Ida, Anna och en bunt med folk. Drack massa öl och blev förstås lite onykter.

Torsdag 5 oktober 2000

Det verkar som om det bara blir svårare och svårare att gå upp på morgnarna. Jag tror naturligtvis att det har med ljuset att göra och att jag inte får tillräckligt mycket av den varan. Kanske skulle prova på ljusterapi eller något sånt. Igår hörde jag något om några lampor man kunde köpa som skulle hjälpa.

Morgonen såg annars ut som vanligt… Gick upp efter att ha snoozat klockan så jag fick somna om en stund och sen duschade och gjorde mig i ordning. Kom till jobbet ungefär som vanligt i alla fall vid 08:55.

Nu ska jag ta en kopp kaffe. Du kan ju skriva i min Gästbok!

Tillbaka från lunchen på Valvet. Idag var det ärtsoppa och pannkakor. Som varje torsdag. Det skulle vara trevligt om de varierade soppan. Bara för att torsdag är soppdag behöver det väl inte vara ärtsoppa varje gång. Det finns ju hur mycket goda soppor som helst.

Nu ska jag kalibrera min skärm så att färgerna jag ser är som de ska vara och inte något annat.

Gick från jobbet en timma tidigare idag. Fick inspiration och lust att måla om hemma så jag gick iväg och köpte massa färg och penslar (inte visste jag att det var så jävla dyrt) och gick hem och började fixa och dona. Det blir en väldigt orange fondvägg sen ska jag en ljusare ton i resten av rummet (jag börjar med vardagsrummet). Ida kom förbi och tittade (och imponerades av hur duktig jag är). Gick sen hem till Anna en stund och tittade på när hon målade lite och småpratade och lyssnade på gammal musik. Gick sen till Källarn och drack en öl. Alex och Johan kom och satt där, så jag drack ett par öl med dem också.

Onsdag 4 oktober 2000

Vaknade som vanligt, men orkade inte gå upp så jag låg kvar en halvtimma och halvsov lite. Gick sen upp och duschade och gjorde mig i ordning. Solen skiner idag. Det känns skönt. Gick till jobbet och kom en liten gnutta sent… men det struntar jag i.

Lite seg i skallen, kan det vara att jag drack en massa vin igår… eller massor och massor förresten, men några glas blev det ju allt.

Tillbaka från lunchen som jag idag käkade på Micasa: Gorgonzola och skinkpaj med sallad. Till det drack jag en mineralvatten (naturell), riktigt gott var det också.

Gick från kontoret vid sex, efter att ha varit iväg och kollat på slutkromor på Vinterkatalogen (så skönt). Hemma i alla fall vid strax efter sex och käkade och tog det lungt. Läste tidningen och bara slappade. Pratade med Låtta i telefonen och gick och la mig tidigt. Fortsatte att läsa i Adrian Mole-boken… som fortfarande är rolig.

Funderar på om jag ska måla om hemma, men samtidigt vet jag inte om det skulle vara värt det, tänk om alla tankar på att flytta nu blir av. Jag kan inte bestämma mig. Jag vet inte. Blir irriterad på mig själv för att jag inte kan ta ett enkelt beslut.

Tisdag 3 oktober 2000 – Grattis Anna 30 år

Gick upp lite tidigare idag och fixade mig i ordning och gick sen hem till Ida för att säga grattis till Anna som fyller 30 år idag. Drack en kopp kaffe och gick sen till jobbet och jobbade på. Har kollat cromor och varit på kundmöte nu på förmiddagen och gått igenom allting.

Lunch på Wasa idag. Men det var väl inget speciellt alls. Några biffar med sås och potatis. Mainstream.

Jobbade på som vanligt. Hade ett möte där en gubbe berättade vad man ska göra (och hur) med den däringa premiepensionsgrejen senare i höst. Det ordnar sig nog.

Efter jobbet var jag kvar på jobbet en liten stund och fixade den där bården till Anna tillsammans med Ida. Den blev jättefin, liksom lite guldskimrande. När vi var klara gick vi hem till Ida och förberedde för Annas fest. Dukade upp bord i det stora rummet. Sen blev det mat (som Sessa lagat) och vin och öl. Jättetrevligt. Roligast kanske det blev när Benjamin, Peppe, Åsa Halvar kom och överraskade henne. Satt där och festade lite och käkade gott och hade det väldans trevligt. Gick en kort sväng och kollade hennes lägenhet också. Jättefin. Den skulle jag vilja ha. Gick hem sen vid halv ett och somnade jättefort.

Det känns ibland som om jag blir avundsjuk. På vad vet jag inte riktigt. Jag tror inte ens det är avundsjuka. Men jag hör ibland folk som säger ”oh, han är så himla trevlig” om folk som kanske inte är med just då och jag önskar att de säger samma sak om mig när jag inte är med, undrar om de gör det. Då, vid såna tillfällen önskar jag att jag kunde vara den där berömda jävla flugan på väggen.

Jag tror jag fått en släng av dåligt självförtroende.

Nu har hösten kommit på riktigt och jag blir låg. Så nu ska jag sova.

Måndag 2 oktober 2000

Vaknade vid åtta och gick direkt upp och duschade och gjorde mig i ordning. Gick till jobbet och var där kvart i nio. Tyst och lugnt. När jag kom så var ingen där. Skönt att få en sån mjuk start på dagen…

Lunch på Valven. Idag var det… hmm, jag minns inte. Jo, förresten. Det var Chili con Carne. Det var gott.

Jobbade till sex ungefär när jag gick hem och käkade (efter en sväng till Konsum där jag köpte lite bröd, smör, mjölk och sånt där. Sen käkade och läste tidningen. Ida kom förbi och var alldeles till sig för att Anna fyller år i morgon… Efter ett tag kom vi fram till att vi ska göra en bård till hennes lägenhet eftersom hon ska flytta in där när som helst. Vi ska göra den med porrbilder från 20-talet där vi klistrar in hennes huvud… käckt så det förslår!

Låg på soffan och glodde ett tag och gick sen och la mig tidigt.

Söndag 1 oktober 2000

Vaknade vid tio kanske, men de andra låg ju och sov, så jag låg och bläddrade i en gammal tidning och försökte somna om. Vaknade sen igen vid tolv och gick upp och duschade. Jag, Daniel, Sophia och Oscar gick till ”kaffehuset” och käkade frukost. Skönt. 

Tillbaka till Daniels lägenhet och väckte Alex eftersom vi var tvungna att åka hem. Körde hela vägen och var framme strax efter fyra. Lämnade tillbaka bilen som Alex hyrde igår och gick sen hem och låg på soffan (efter att ha köpt en påse chips och tidningarna).

Daniel och Sophia kom och vi tittade på ”the Game”. Gick och la mig vid halv ett efter att de hade gått hem.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.