Le petit papillon

Jag hoppas det är för att jag är trött och sov dåligt natten till idag och inte att det är något litet virus som ligger och lurar inne i mig. Jag känner mig inte dålig, men lite sådär som att det är något på gång – och jag gillar det inte.

Den här lilla Nässelfjärilen satt och vilade på en konstig blomma igår när jag tog en liten promenad. Så jag tog en bild på den och gick vidare.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Svara
    Richard Lindgren fre 28 aug 2015, 08:11

    När jag ser dina bilder och då framför allt de senaste på humlor och fjärilar osv så tänker jag: ”jag ska nog titta närmare på en sådan kamera”.

    Nu vet jag att det ena inte utesluter det andra, att du är en bra fotograf som ser motivet, kan ställa in kameran för att få en bra bild osv har jag sett sedan länge på dina bilder.

    Men när jag sedan funderar på tanken att det är en ”vanlig om än lite dyrare” digitalkamera du använder så blir jag mer och mer intresserad av kameran. För visst är det inte en stor klumpig systemkamera som du använder? Utan en lite smidigare kamera som är lite lättare att ta med i vardags?

    Letar lite efter ett komplement till min systemkamera och du väcker min nyfikenhet.

    Ha de bra Janne!! / Richard

    • Svara
      Janne fre 28 aug 2015, 08:54

      Tack så mycket! Det tycker jag att du ska göra, det är en fantastisk ”liten” kamera. Stor för att vara en kompakt, men väldigt mycket smidigare än en stor systemkamera. Den följer med mig i princip överallt och går ner i jackfickan om man vill. Redan när den var ny var jag löjligt nöjd. Den har ju ett fast objektiv som inte går att byta, men istället för att zooma är det ju bara att ta ett steg framåt eller bakåt. Det är inte ens något jag tänker på. Sen jag köpte den här kameran har den gamla systemaren mest stått och samlat damm.

  2. Svara
    Richard Lindgren fre 28 aug 2015, 20:37

    Vad heter den? Har för mig att sett att det är en Fuji någonstans.

    • Svara
      Janne fre 28 aug 2015, 20:55

      Det är en Fuji X100S. Förra året kom den i en ny version som heter X100T.

      • Svara
        Richard fre 28 aug 2015, 21:00

        Tack!!

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.