Nobelpriset i litteratur

Så presenterades den vitryska Svetlana Aleksijevitj som årets nobelpristagare i litteratur och nej, jag tror inte ens att jag någonsin hört hennes namn tidigare. Men så läser jag inte heller den typen av litteratur som brukar nobeliseras.

”För hennes mångstämmiga verk, ett monument
över lidande och mod i vår tid”

Litteratur som är ansträngande att läsa (som jag antar att hennes böcker kan vara – inte för historiernas skull snarare än språkets) känns inte så relevant för mig. Min hjärna går på högvarv hela dagarna och på kvällen, om jag då vill läsa, behöver det vara lite mer ”lättsmält”.

Läs andra bloggar om , , , ,

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.