Valåret 2018 och den svåra frågan om vad man ska rösta på

Dagen började med vernissage på konstgalleriet. Benjamin ställer ut tillsammans med sin syster Lotte. Med hennes spännande teckningar tillsammans med hans glas. Kontrasterande och synkande på samma gång. Sen fika på GK i solskenet.

Efter det går jag och handlar. Jag passerar torget där alla lokala partier står och vill att man ska rösta på dem. Det är svårt i år. Det känns i alla fall som att det är svårare än vanligt. Eller känns det bara så för att hela den politiska debatten blivit fullständigt infekterad och nedsmutsad av rasister och nazister?

Sverige går det väldigt bra för. Ekonomin (och det gäller för privatpersoner, offentlig ekonomi och företagen) går som tåget, det är en ganska låg arbetslöshet och brottsligheten sjunker. Självklart finns det problem att ta tag i, men det är väldigt långt ifrån den där fullständiga kollapsen som de där bruna partierna pratar om. Den enda kollapsen som pågår är deras egna pågående arbete med att rasera den svenska demokratin.

Jag känner mig ganska klar med hur jag ska lägga min lilla röst i morgon. Lokalt röstar jag för vad jag tror är Vadstenas bästa. Till riksdagen står jag fortfarande och väger lite fram och tillbaka.

Skriv en kommentar, då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.