En liten utflykt på schlätta

Jag drog med mig Niklas på en utflykt ut på schlätta. Vi åkte småvägar och fikade på Bostället. Ett mysigt litet kafé och bageri mitt ute i ingenstans … någonstans. Att kliva ur den svala bilen var som att gå in i värmen.

 
Vreta Klosterruin

Sen hamnade vi i Vreta Kloster och tittade på en kyrka och en ruin. Kanske inte så spännande, men det var ganska fint och inne i kyrkan var det svalt och skönt.

 
Bergs Slussar

Vi tänkte att vi skulle luncha, så vi stannade vid Bergs slussar, men restaurangen där lockade inte så mycket. Eller inte alls till och med. Värmen gjorde så att svetten rann, så vi fortsatte och åkte mot Motala och hamnnade på Mallboden där vi svullade i oss varsin ”Tarte Flambe”.

Sen åkte vi hem till den lilla byn igen och kvällen kom och jag fastnade för den charmiga lilla serien ”Big Boys” som jag plöjde igenom i ett svep. Det gick i och för sig fort för det var ju bara sex korta avsnitt (betyg: 8 av 10).

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.