En promenaddag i Örebro

Det blev morgon så jag gick upp och drog iväg. Idag gjorde jag Örebro och Open Art så det blev en långpromenad i Örebro centrum för att kolla på massor med konst på gator och torg. Vissa grejer är bajsnödigt trams och en del annat är ganska spännande och intressant. Det är väl så som det ska vara antar jag.

Bilden ovan: Isabelle Demers & Fanny Mesnard ”Happy Cast Aways

 
Baptiste Debombourgs ”Amplifier” – Open Art 2022
Det bästa man kan göra med husvagnar är att såga isär dom. När jag såg Baptiste Debombourgs ”Amplifier” blev jag glad, för inget får min roadrage att koka som sniglande husvagnsförare som konstant ligger 20 km/h under hastighetsgränsen.
 

Jag såg saker som berörde (som t.ex Myroslava Usenkos ”Invasion” om vad som hänt i Ukraina efter krigsutbrottet) och saker jag tyckte var strunt. Förmodligen missade jag en hel del också (flera verk verkade vara borttagna eller trasiga(?), men också på grund av att den ”interaktiva” kartan var ganska usel).

 
Cracking Art ”Protect Your Fellows” – Open Art 2022, Örebro
Cracking Art ”Protect Your Fellows”. Tjugofyra stora plastvargar står och vaktar i parken bredvid slottet.

 
Katja Tukiainens ”Siren”, Open Art 2022 i Örebro
Katja Tukiainens ”Siren” kändes nästan lite obehaglig. Den vred och rörde sig i vattnet

På vägen hem stannade jag på Kvarntorpshögen. Men där är det snarare utsikten som är det intressanta, för det hade inte hänt så mycket sen sist.

 
Utsikt från Kvarntorpshögen
Fin utsikt från Kvarntorpshögen.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.