Folk gör så konstiga saker

Strålande solsken och det var kaffefika på kafé och det var promenad runt slottet och idag ut på lilla hamnarmen och över vallgraven till piren. Isen är tjock och stabil. Isande vind som vanligt.

Vid pumphuset stod en kille på isen med en motorsåg. Så jag frågade ”Ska du bada” … och det skulle han. Han hette Robert och frågade om vi kunde filma när han hoppade i. Det kunde vi ju såklart. Så jag tog hans telefon, filmade när han sågade upp ett hål i isen. Sen klädde han av sig alla kläder och klev ner i vad som såg ut som slush. Själv stod jag med både tjock tröja och tjock dunjacka och tyckte att det var lite småkallt. Istället för att hoppa upp igen (som jag tänkte man gjorde när man isbadade) sträckte han sig efter en flaska och började tvåla in sig. Sen ner i vattnet igen innan han klev upp.

Isande vind som sagt.

Eftersom jag filmade får han när han ser sin film höra mina kommentarer som lät ungefär ”knäpp i huvudet” och ”inte normalt att hålla på sådär”. Sen klädde han på sig, tackade så mycket, tog sin motorsåg och gick iväg – utan jacka.

Hoppas att han hade en varm bil som väntade.

 

Edit: Nu kan man se filmen när han badar. Kolla här.

1 kommentarer

  1. Svara
    Mirre - Sweetwords mån 8 feb 2021, 15:46

    Ohh waaoow vilken tokstolle, men det ser onekligen iskallt ut. Fina bilder fångade du i alla fall

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.