Kulliga gator som går upp och fötter som blir väldigt trötta

Ännu en dag av ledig semester och med färsk ananas på frukostbuffén blir jag glad. Sen ut på nya äventyr och oj vilka långpromenader det blir när man är ute och turistar sig.

Panorama LissabonEfter knappt halva dagen hade jag redan passerat milen. Där den värsta biten var i början när jag stånkade mig upp på den högsta kullen – Miradouro da Senhora do Monte – för att kolla på den magnifika utsikten därifrån. Andnöd de luxe, men superfint. Sen gick jag bort till ett annat ställe inte långt därifrån som hade ett litet kafe under träden – med nästan lika bra utsikt. Så där satt jag bara och jäste en stund, tittade på andra turister som hittat dit som jag.
 
Opubl
Att stan är kuperad märks i benen.
 
När kaffet var uppdrucket irrade jag mig ner från kullen bland vindlande gränder och trappor och tog mig ner till vattnet. Måste ju plocka med mig en sten när jag är här (även om jag har en från förra gången). Sen blev det ett varv runt kvarteren och jag åt en liten lunch som var sådär (man ska inte äta på turiststråket, så jag får skylla mig själv). Jag fortsatte att strosa runt och såg usla gatumusikanter, filmiska miljöer och slitna byggnader blir charmiga bara för att det är semester. Sen råkade jag hitta en liten dörr som knappt syntes, tog en hiss upp till en takbar som kändes lyxig och fin. Så jag tog ett glas vin där. Takbarer är en grej i Lissabon (har jag läst), men de är inte alltid lätta att hitta.
 
Opubl
Takbarerna är inte alltid lätta att hitta, men det finns hur många som helst.
 
Efter en sväng till hotellet för en kort stunds vila och lite sånt där man gör efter en heldag ute, så hamnade jag på en indisk restaurang. Som också serverade pizza. Först trodde jag det var ett ”hål i väggen” men blev inlotsad till ett bord och stället var visst stort som tusan bakom baren. Halvtomt dock, eftersom jag uppenbarligen inte följer portugisisk sed att äta middag sent. Tandoorikyckling med naan. Tre små såser bredvid, varav en var het.

Jag kanske borde anat oråd av kombon pizza/indiskt, för det var ganska … hmm. Jag frågade innan om det var starkt och ville i så fall ha ”medium”. Det blev typ menlöst istället. Inte dåligt, men … mäh. En Aperol spritz fick skölja ner maten efteråt.

Men så blev det lite som tidigare kvällar. Inte riktigt lika, men ändå tidigt i säng. Kanske är det att jag gått nästan en och en halv mil i backar och trappor idag eller så är jag bara är en trött människa.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.