Min röst kan förändra världen

Som vanligt är det frågan om vad man ska rösta på nu när det är dags för val som snurrar i huvudet och som vanligt har jag gjort såna där valkompasser och fått blandade resultat och svar. Det nazigrundade partiet med fascistdrömmar och jag ligger i alla fall väldigt långt ifrån varandra. De hamnade längst ner i mina resultat både på parti och personnivå. Resultaten har annars pekat på att jag är en socialliberal miljövän.

Idag gick jag alltså och förtidsröstade till valet till Europaparlamentet. Alla borde göra det (senast 26 maj). För om man inte röstar kan man heller inte gnälla sen om det är något man inte gillar.

— ”Men min röst betyder i alla fall ingenting.”

Jo faktiskt, det är just det som är det fina med en demokrati – en enskild röst kanske inte gör så stor skillnad, men många tillsammans kan förändra allt.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.