Nu tar skomakar’n ledigt*

På vägen där någonstans mittemellan där jag parkerar och kontoret står det en Hägg som plötsligt slagit ut i full blom. Det doftar vår/försommar och ger en föraning om sommar­perioden som kommer framöver. En jäkla härlig doft eftersom den väcker så positiva känslor.

Förutom upptäckten av Häggens blommande doft var det en helt vanlig dag och till lunch åt jag en riktigt het Tandoorigrillad kyckling Tikka med stark currysås. Sen när dagen var över åkte jag hem till min lilla stad.

 

* Det påstås bland de folkloristiska sägnerna i vissa landsdelar att skomakaren satte upp en skylt vid sin affär: ”Stängt mellan hägg och syren” (saxat från Wikipedia).

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.