Pest eller kolera?

Om du var tvingad att välja mellan att bli döv eller att bli blind, vilket skulle du välja? Jag skulle nog välja döv … eller blind, nä förresten; döv eller kanske blind eller … f-n, jag vet inte. Det är verkligen en skitsvår fråga att svara på.

Klicka här och rösta på mig. Skriv upp dig och var med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , ,

0 kommentarer

 1. Svara
  torkel tis 19 feb 2008, 16:00

  Döv är bäst. Tänk bara på alla usla låtar och taskiga kommentarer du skulle slippa. Och omvänt, att vandra runt i ett enda långt mörker med Christer Sjögren-liknande ljudförsök i lurarna…….nä, det finns bara inte på kartan, liksom. Döv bäst, blind pest.

 2. Svara
  Lindalein tis 19 feb 2008, 16:36

  Helt klart skulle jag välja döv. Det finns ju till och med fördelar med det!

 3. Svara
  B.G. tis 19 feb 2008, 16:38

  Jag väljer blind, för då har du en överlägsen kommunikation gentemot dövhet. Dessutom så kan du bortse från allt ytligt och lära känna människors verkliga jag. Dessutom får du privilegiet att själv skapa en visuell bild av andra människor. Ungefär som du redan gör när du ser en människa, och fantiserar om hur hon/han är. Fast tvärtom.

 4. Svara
  Sussi tis 19 feb 2008, 20:12

  Nä, jag kan inte välja. Båda har nackdelar som jag inte kan acceptera. Dock tror jag att det är lättare att leva som blind än som döv. Eller det kanske det inte är? Jag vet inte. Svårt val.

 5. Svara
  Sofia M ons 20 feb 2008, 02:16

  Jag är hellre blind. Hallå, musik! Läsa funkar ju ändå, det finns ju blindskrift. Man kan ju ändå känna det som är visuellt, vatten, luft och allt det där..

 6. Svara
  anne ons 20 feb 2008, 11:29

  Jag skulle helt klart välja att bli döv! För då kan jag fortfarande se det som är omkring mig, jag kan vara på nätet, jag kan jobba med bilder i datorn, greja hemsida, jag kan fotografera, jag kan se var jag går, jag kan se vad jag äter och ingen kan lura mig genom det visuella. För mig är det visuella viktigare än att lyssna på en massa ”blaj” som folk pratar om och jag slipper lyssna på dålig reklam som låter överallt och jag slipper lyssna på allt buller som finns omkring oss, allt sus och brus. Är man blind så måste man ju känna sig för hela tiden, var man än ska…man kan ju vara ute och gå och plötsligt ramla ner i en grop! Nä, det har jag ingen lust med. Eller rispa upp låren mot något vasst hörn.

  Okej, ingen musik, det är väl enda nackdelen, men överväger det allt det andra så okej, ge mig döva öron!

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.