Slutet på ett och början på ett annat
Gott nytt 2020!

Tolv timmar kvar till slutet. På året och decenniet. Här når vi vägs ände. Kliver över strecket och börjar på ett nytt. På det stora hela ett ganska bra år, men hösten var tung. Mörker både ute och inne. Jag längtar till vår då livet känns enklare. Det är det inte. Men känslan. En del av det är ljuset. Jag behöver det för att leva. Mörker är inte min grej.

Idag dock, årets sista dag, bjuds det på solsken!

Egentligen betyder det ingenting. Årsbytet. När allt kommer omkring är det bara en siffra och egentligen inte så mycket att bry sig om. Livet rullar på ungefär som vanligt och skillnaden är att det i kalendern står 2020 istället.

Å andra sidan. Det blir ett nytt år och som vanligt hoppas jag att det nya blir bättre än det förra. För visst ska man försöka få det så. En uppåtgående spiral av bättre. Det är också ett snyggt och jämnt årtal och det är bra. För jag gillar jämna tal. Dessutom kan man också se det som ett avstamp för något nytt. Eller en dag för reflektion och den förhoppningsfulla förväntan över vad som komma skall.

Det nya året. Decenniet. Framtiden. Det nya livet. Förbättringen. Fortsättningen.

Så kan man göra. Och kanske fira litegrann. Med bubbel. Så jag avslutar och önskar ett gott slut och ett gott nytt. Vi ses på andra sidan.

Skål!

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.