Sommarens sista suck

Jag tog mig en liten stros på söndagskvällen innan jag sjunker ner djupt i fåtöljen. På vägen tillbaka korsar jag torget. Det är så väldigt tydligt hur turistsäsongen ebbat ut. Egentligen förra helgen när skolstartsveckan kickade igång. Men det var fortfarande en del ströturister kvar då.

Men det var nu ikväll jag liksom reagerade på det på riktigt. På uteserveringarna är det lite glest och folklivet – som varit i full fart sedan slutet på juni – har slocknat för säsongen. Det är på ett sätt lite synd, för det blir så konkret att hösten är på ingång. Men på ett annat sätt är det väldigt skönt nu när lugnet åter igen sänker sig över den lilla staden.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.