Visingsökonstnären Olle och hans märkliga Tempelgård

Efter nordspetsen vände jag söderut igen och stannade vid något som hette ”Tempelgården”. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det annat än att det kändes märkligt. Tydligen var det någon visingsökonstnär som hette Olle Krantz som skapade stället som en konstnärsgård. En udda plats. Och öde. Inte en kotte fanns där. Längst bak på gården fanns som ett grekiskt tempel – som var en utställningshall.

 
Visingsökonstnären Olle och hans Tempelgård
 
Jag stannade också vid Kumlaby Kyrka, där man kan gå upp i tornet och kolla på utsikten över ön och sjön. Jag tittade in i gluggen där man klättrade upp och det såg klaustrofobiskt ut. Sen gick jag ut och kollade hur det såg ut däruppe. Min spontana reaktion när jag synade räcket på kyrktornats topp var att ropa ”Nä fy faan”.

Så jag struntade helt enkelt i det.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.