Årets bästa lista:
Film, TV och musik

Årets bästa film
Jag har betygsatt 175 filmer på imdb i år. Jag gissar att 150 av dem är såna jag faktiskt sett (de andra är gamla filmer som jag betygsatt i efterhand). Generellt tycker jag nog att det har varit ett ganska mediokert filmår. Ingen av de filmer jag har sett har stått ut och varit sådär bra att jag wow:ats. Yorgos Lanthimos ”The Lobster” med träbocken Colin Farrell var väldigt underhållande. The Road Within (egentligen från 2014) var bra och The Martian var också helt okej.

Några av årets intressanta filmer ligger fortfarande dock kvar på min att-se-lista. Arrival till exempel som jag fortfarande inte hunnit se.

Årets bästa låt
Jag vet inte om jag ska kalla den ett ”guilty pleasure” eller om jag bara ska låta det vara för att det är en oerhört snygg låt. Men årets mest spelade i min musikspelare är Zayn och hans ”It’s you”.

 
Please like me

Årets bästa TV (den ena)
Avsnitt fem i den fjärde säsongen av den australiska serien Please like me slog till som en smäll. Andra halvan av avsnittet är vansinnigt smärtsamt att se och sällan har så många tårar trillat så mycket över kinden.

Årets magplask
Årets magplask var däremot ”Mad Max: Fury road”. Sicken jävla smörja. Jag tror folk så gärna ville att den skulle vara bra att de inte såg vilken jäkla skit till smörja det var.

 
SKAM

Årets bästa TV (den andra)
Norska drama-serien SKAM om kidsen på Hartvig Nissen Videregående skole i Oslo. Det är charmigt, mysigt, härligt och lite ledsamt. Som en del av serien, om man följer den på norska P3s sida, får vi även se SMS och instagram-bilder mellan avsnitten. Jag föll som en fura och drog igenom alla avsnitt och säsonger på bara några dagar. Där och då kom jag på mig själv att sitta och le mest hela tiden och plötsligt vill jag prata norska och det är kjempefint.

Nei, jeg kødder ikke!

Årets bästa album
Jag trodde när det kom att Avalanches album ”Wildflower” skulle hamna högt bland årets bästa, men det albumet tröttnade man på väldigt snabbt. Det var liksom samma sak en gång till, men jag älskade det i säkert en hel vecka. Årets mest lyssnade och bästa album är istället Frank Oceans fantastiska ”Blonde” som har rullat hårt hela hösten. Speciellt favoriten ”Self Control” som gått dubbelt upp.

Bubblare
Sommarens ”Stranger Things” var en fantastisk liten serie och American Crime likaså. Andra säsongen av ”Mr Robot” var nästan lika bra som den första. Låtarna ”Home Alone” med Ansel Elgort, ”Magnetised” med Tom Odell, ”Gimme the Love” med Jake Bugg och franska Christine and the Queens ”Tilted” spelades också väldigt mycket.

Bilderna från film och TV från the internetz. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.