Bland Kenyansk arkitektur och stora konstsamlingar

Fikastart på museumdagPlötsligt hamnade jag nere i Danmark och på Louisiana Museum of Modern Art. En liten utflykt till mitt favorit­museum och en bra kontrast till det där haveriet jag såg nere på Serralves i Porto.

Jag började med en fika för att skumma igenom programmet och innehållet på utställningarna. Sen gick jag ner en trappa och började med att kolla in arkitektur­utställningen från Kenyanska Cave Bureau.

 
Cave Bureau på Louisana
Cave Bureau på Louisana
 
Det är stora spännande installationer, grottor och framtidstankar för människa och natur. I en av salarna har de ”återskapat” en del av en grotta (se bilden överst).

Sen fortsätter jag genom salar och kollar på ”From Bacon to Bourgeois” – en samlings­utställning med konst från museets samlingar. Blandat och kul. En del har jag sett förut och annat är (för mig) nytt.

 
Ding dong säger apan
Ding dong säger apan lite slumpartat om man trycker på en knapp.
 
Konst i rum och mycket folk
Stor konst i många rum … och mycket folk.
 

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.